Duben
ohodnotit

Miluj mě! ...prosím

Wicker Park

Další název:
Obsessed, Apartmán, Miluj mě, prosím / Miluj ma, prosím (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2004
„Vášeň je nesmrtelný cit.“

Komentáře k filmu Miluj mě! ...prosím

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
halushka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Tento film není   "slaďákem", za   který ho možná někteří   považují. Poukazuje na to,   jak je ten svět malý a také   na to, že v zoufalých   situacích, děláme zoufalé   činy, o kterých jsme si   donedávna mysleli, že by   nás nikdy nenapadli. Tento   film je napínavý až do   samého konce, jelikož   netuší, jak to všechno   vlastně je.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Pokud čekáte typickej   romantickej film, asi budete   udivený, podle mě je to   spíš naprosto strhující   drama. A myslim, že i když   nejste zrovna romantický   duše (jako třeba já),   budete hlavním hrdinům   držet palce, aby jim to   vyšlo :) Jediný, co mi na   tomhle filmu tak trochu vadilo   byly neustálý skoky z   přítomnosti do minulosti a   naopak. To je ale asi taky to   jediný, co můžu vytknout.   Jináč vážně skvělej   film. Rozhodně nesouhlasim s   tim, jak tu někdo psal, že   film nepřináší nic   novýho. Já totiž nic   podobnýho ještě neviděla.   Nejen, že příběh je   naprosto strhující a   překvapivej, ale i styl filmu   (tim myslim předevšim   kameru) mě hodně zaujal.   Viděla sem to včera večír   a furt mě to ňák nejde z   hlavy - což znamená, že mi   to něco dalo... No rozhodně   to nebylo poprvý a naposled,   co sem to zkoukla. K tomuhle   vážně nemá cenu psát   něco víc, tohle prostě   musíte vidět, abyste   pochopili!
HaJan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2009
po prvním schlídnutí mě to   donutilo podívat se ještě   jednou a více si všímat   detailů...moc dobře   vymyšlená   zápletka,výborně   sestříhané a k tomu   krásná hudba a dobří   herci...doporučuji...
giggle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Dneska zkouknuto asi   počtvrté a pořád to má   čím strhnout. Jak nikdy   nehodnotím kameru, tak   tentokrát musím - skvělá   kamera, střih, krásné   výkony, výborná hudba. Film   o osudu a o tom, jak váš   osud může klidně řídit   někdo jiný, o kom nemáte   možná ani páru. Jinak   souhlasím plně se Xcindy - i   v tom, abyste nečekali   oddechovku. A radím sledovat   detailně, případně to hned   pak zkouknout znovu, abyste   pochopili!:-)
xCindy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Nečekejte klasickou romantickou komedii
Film jsem shlédla úplně   náhodou, když jsem ležela u   TV a jen tak přepínala. Už   ani nevím, co mě napoprvé   zaujalo, že jsem nepřepla   dál, ale důležité je, že   film mě bavil, zaujal a   nakonec i rozplakal. Kdo by   ale čekal klasickou   romantickou komedii, tak   narazí. Děj vás stále   napíná a když už si   myslíte, že vše bude   vyřešeno a bude   "happyend", tak nic   a takhle několikrát stále   dokola, až už držíte   hlavnímu hrdinovi všechny   palce, ať už mu to konečně   vyjde a když se tak stane,   tak se neudržíte a brečíte   jak malej Jarda. Film je   zajímavé natočený, hlavně   kamera, střih a také hudba k   filmu je úžasná. Film   stojí za shlédnutí, ale   oddechovku nečekejte.
jager
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Tenhle film si od někoho   půjčila manželka,když jsem   ho našel u televize, tak jsem   si pomyslel:Zase nějaká   romantická limonáda.   Později jsem si ale řekl,   že film alespoň v rychlosti   prolítnu. Jenže jak jsem   film pustil, tak jsem se od   něj neodtrnul. Zajímavý   děj, dobrá režie i kamera,   herci se taky nemají za co   stydět. Mohu jen doporučit.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Film o lásce, touze a   posedlosti, důmyslně a zcela   funkčně poskládaný z   prostřihů flashbacků a   současnosti do chvějivě   mysteriózní a přesto   reálné mozaiky, vrcholící   do emočně silného a   nenásilného závěru.   Nepopírám, že mám slabost   pro charisma Joshe Hartnetta,   ale přesto musím co   nejobjektivněji podotknout,   že tahle role těm jeho   štěněcím kukadlům   vyloženě sedla.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Mlaskat blahem
mohou milovníci napínavých,   romantických, nebrutálních   a eroticky zaměřených   thrillerů s příjemným   hereckým obsazením a   občasnou nepřesvědčivostí   v jejich výkonu.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2013
MILUJ MĚ, PROSÍM

Po dlouhé době opět   romantika, která zaujme a   potěší.

Mladíka čeká svatba a   životní kšeft v Číně.   Pak se mu ale začne   připlétat do života jedna   indicie za druhou a on místo   toho, aby odletěl za prací,   hledá svoji starou lásku. Ta   mu bez ohledu na technické   vymoženosti jako je mobil   nebo internet, zmizí bez   vysvětlení ze života.   Postupně se dozvídáme, jak   se to vlastně mohlo stát. Ve   stěží uvěřitelném   příběhu hrály svou úlohu   náhody padající přímo z   nebe a ještě k tomu přesně   tak, jak to zrovna další   hrdince filmu vyhovovalo.

Nenechejte se   odradit prvou fádní   hodinkou, v které se jen   nenápadně rozdávají karty   na stůl. Poté uvidíte   ucházející koktejl   kompletní palety pocitů   šťastné i nešťastné   zamilovanosti, které jsou   emocionálně vyhroceny na   maximum. Režisér to dokázal   nejenom vedením herců, ale   hlavně typickými filmovými   výrazovými prostředky.   Srovnání s vyzrálejšími   díly tento film neunese, to   je pravda. Ale v   jednodušších vodách   zábavy pro mladé, kteří   ještě stále věří ve   velkou životní lásku,   poskytne film dokonalou porci   romantické zábavy a lehkého   mravenčení. Filmový závěr   je nakonec tím   nejkrásnějším za poslední   roky.

Bohužel   děj příběhu není   věrohodný, ale je   zajímavý. Pod rádoby   složitou formou se zamotaným   příběhem je využito   kombinačních možností   milostného pětiúhelníku. A   ty jsou nebývalé. Zásluhou   poodkrývání skrytých rovin   již jednou viděné události   film pěkně nabobtnává a   jeví se   mnohovrstevnatějším, než   ve skutečnosti je. Možná   těch náhod bylo   přespříliš, nicméně   poslední dvě minuty jsou   naprosto dokonalé. Wicker   Park si vysloužil vysoké   hodnocení zejména vizuální   atraktivitou, která z něj   dělá lehce nadprůměrné   dílo.

Film   zaujme svou atmosférou i   příběhem. Potěšitelné je   i to, že je svým způsobem   netradiční, stejně jako   některé velmi dobře   laděné záběry. Filmů jako   je tento, bylo již natočeno   habaděj, ale jen minimum z   nich funguje takto perfektně.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Na jednu stránku povedené a   celkem originální   romantické drama ale na   druhou stránku poměrně dost   a zbytečně utahaný film.   Zápletka nepřináší nic   nového a jde jen o to, že   mladík s tváří Joshe   Hartnetta má před sebou   svatbu a skvělou budoucnost   ale jednoho dne se mu zdá,   že potkal svojí dávnou a   ztracenou lásku a rozhodne se   na všechno vybodnout a najít   ji. Jediné čím se film   vymyká ze škatulky klasické   romance je tragická postava,   kterou dokonale zahrála Rose   Byrne a i když je na roli až   moc krásná určitě jejímu   trápení uvěříte a činy   pochopíte. Dobré na filmu je   také to, že nic   nevysvětluje okamžitě a   většinu situací se   dozvídáte z flashbacků,   kterých je film plný a   převážně ke konci film   nabere neuvěřitelné i když   trochu zdlouhavé obrátky.   Atmosféře filmu ještě   dopomahá fakt, že se   odehrává v zimním období a   je doprovázen skvělým   výběrem muziky. Celkově je   film spíše na 3* ale   takovýchto romantických   filmů je opravdu minimum   takže dám o hvězdu více. A   thriller to opravdu není.
janaetz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
fil už názvem láká na   romantiku . ač je v tomto   filmu romantiky opravdu   dostatek je bohužel i   skvělý námět trochu   zamotaný do přeskákaného   děje, ale jinak opravdu   skvělé podívání na   výborné herecké výkony a   obzvláště pro přiznívce   hlavní mužské postavy.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Wicker Park
Před mnoha lety jsem film   viděla, bohužel jsem z něj   nadšená nebyla, uplynulo   hodně let, než jsem se k   filmu vrátila podruhé -   starší, moudřejší   (údajně), ale na film   koukám naprosto stejně.   Samotné téma mi nepřijde   tak atraktivní, navíc   naprosto nesmyslná délka   tomu vůbec nepomáhá. Máme   tu muže, který se chystá za   obchodem do Číny, jenže   spatří nebo si alespoň   myslí, že viděl svou   bývalou přítelkyni.   Příběh je vyprávěn v   takových útržcích, takže   s každou minutou nebo   přesněji po té   rozvláčněné první hodince   přijde na řadu trocha toho   odkrývání... Asi nejvíc se   mi na filmu líbil ten   samotný dopad na několik   postav které v příběhu   jsou. Příběh je až   zbytečně překombinovaný a   snaží se za každou cenu   šokovat a být originální   jenže ono to tak docela   nefunguje.
Co filmu   hraje nepochybně do karet je   herecké obsazení, v té   době dost populární Josh   Harnett, krásná Diane   Kruger, má oblíbená Rose   Byrne, která tady hraje   nenápadnou myšku a všem to   společně jde, ať hrají   společně nebo každý   zvlášť.Bohužel Wicker Park   na mě nezapůsobil a to ze   zřejmých důvodů a teď už   můžu na 100% říct, že se   k filmu už nevrátím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40724minih40724Dům u jezera (2006) 
The Lake House n
minih41703minih41703Jeptiška (2005) 
La Monja n
minih44389minih44389Když si Chuck bral Larryho (2007) 
I Now Pronounce You Chuck and Larry n
minih39429minih39429Sexy Pistols (2006) 
Bandidas n
minih25869minih258698 MM (1999) 
8 MM n
minih48309minih48309Yes Man (2008) 
Yes Man n
minih48448minih48448Až tak moc tě nežere (2009) 
He's Just Not That Into You n
minih40496minih40496Pusinky (2007) 
n
minih37482minih37482Vesnice (2004) 
The Village n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

79 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:20 - 14:05

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:30

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190543
Osobností: 697828
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10