Duben
ohodnotit

Milovaní

Les bien-aimés

Další název:
The Beloved
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2011
„Láska, touha a žárlivost v písních i v životě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Režisér Christophe Honoré označuje své dílo Milovaní jako film s písněmi – chansony, nejedná se podle jeho slov o film hudební. Nejsou v něm zpívané dialogy, jen emoce jsou rozvinuty v písních. Snímek byl natočen ve francouzsko-české koprodukci za účasti českých herců. V menší roli se ve filmu objeví i režisér Miloš Forman.

Film začíná v roce 1964, kdy se český medik Jaromil (odkaz na jméno režiséra Jaromila Jireše) seznamuje v Paříži s Madeleine. Vezmou se a žijí v Praze, ale přichází Pražské jaro a po něm sovětské tanky. Madeleine odjíždí i s jejich dcerou Vérou do Paříže. Pak již sledujeme bouřlivé osudy Véry a letmá setkávání bývalých manželů Jaromila a Madeleine.

Postavu Madeleine ztělesnila legenda francouzského filmu Catherine Deneuveová a filmovou dceru, její dcera skutečná Chiara Mastroianniová.

V původním znění s titulky.
Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Z Paříže 60. let do současného Londýna. Madeleine se svou dcerou Verou proplouvají tanečním krokem skrze životy mužů, které milují. Ale láska může povznášet i bolet, umí být radostná i hořká.

Elegie na ženskost a vášeň, elegie, která tu a tam propuká v hudbu.
Distributor


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Od Paříže šedesátých let po Londýn začátku 21. století. Madeleine, a po ní její dcera Věra se setkávají a rozcházejí s muži, které milují. Ne všechny historické epochy však dovolují prožívat lásku svobodně. Jak vzdorovat času, který plyne a odkrývá naše nejhlubší city?
Festival francouzského filmu 2011


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Hořkosladký hudební snímek Milovaní se odehrává v průběhu více než čtyřicetiletého období v Paříži, v Praze, v Londýně a v Montrealu. Režisér a scenárista Christophe Honoré (nar. 1970) měl pro svůj film původně název Nerozvážní, ale ten mu nakonec zněl příliš „kunderovsky“ (nicméně inspirace Kunderovými romány v příběhu zjevná je). – Mladá prodavačka Madeleine si v Paříži na počátku šedesátých let přivydělává prostitucí, dokud se nezamiluje do českého lékaře Jaromila Passera. Provdá se za něho a následuje muže do Prahy. Manželství nevydrží a rozvedená Francouzka se s malou dcerou Verou vrátí do vlasti a znovu se provdá (tentokrát z rozumu). V sedmdesátých letech se exmanžel nečekaně objeví v Paříži a oba zjistí, že jejich láska a vzájemná přitažlivost nezevšedněla. Dospělé dceři Veře se ve vztazích s muži příliš nedaří; zatímco její matka byla a stále je nerozvážná, mladé ženě tato vlastnost chybí. - Poněkud staromilský pastelově barevný snímek s civilně pojatými muzikálovými prvky má dobře vystiženou dobovou atmosféru, využívající vše, co retro móda i dobové módní fetiše nabízejí. Vyprávění začíná v lehce provokativním frivolním tónu, s jemným humorem a s absurdními momenty. Když však Jaromil zemře a nešťastně zamilovaná Vera zvolí smrt, úvahy protagonistů o vztazích, životě a lásce zvážní a stanou se „filozofickými“. – Pro české diváky má film pár lákadel navíc: české reálie, české herce v epizodních rolích a Miloše Formana jako Jaromila Passera (jméno je zřetelným odkazem ke dvěma českým režisérům, Jaromilu Jirešovi a Ivanu Passerovi). Madeleine a Veru představují skutečná matka s dcerou: Catherine Deneuveová a Chiara Mastroianniová. Snímek je věnován herečce Marie-France Pisierové (1944-2011).
-kat-, Filmový přehled 2012/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Útulek pro záchranu šimpanzů J...

18:20 - 19:10

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

27 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10