Duben
ohodnotit

Million Dollar Baby

Rok:
2004
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
3.3.2005
„Cesta k boxerské slávě na hranici života a smrti.“

Komentáře k filmu Million Dollar Baby

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 73
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Filmová tvorba je práce jako   jiná, řekl velmi dávno v   nějakém rozhovoru pro tisk   Clint Eastwood. Nepoužil sice   přímo slovo tvorba, řekl to   poněkdu jinak, ale na tomto   filmovém snímku je jasné,   že je to tvorba a sakra   dobrá.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Úžasná podívaná..takový   ženský Rocky..avšak s   příběhem plným citů.   Clint Estwood na to má -   takové filmy by se měly   točit: se silným   příběhem, propracovaným   scénářem a bez zbytečného   patosu, moralizování a   násilně sladkých konců s   happyendem. Hilary Swank je   paní herečka - o tom není   pochyb, a zde to opět   dokázala - z jejího výkonu   až mrazilo.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Velmi dobrý film od C.   Eastwooda, ale nemohu si   pomoct, Výměna nebo Tajemná   řeka se mi líbíly více.   Tady jsem měla pocit, že   špatný konec je předem dán   a to, že to tak opravdu   skončilo mi jen potvrdilo   můj prvotní pocit. Scény z   boxerského ringu jsou   perfektní, velmi se mi   líbila Magiina sveřepost s   jakou šla za svým cílem,   navíc v takovém oboru,   který mi jako ženské   nesedí a nerozumím mu.   Agonie konce vyšuměla   zbytečným prodlužováním   do prázdna.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Po dlouhé době opět film,   který mne dostal. Zpočátku   jsem chtěl film při   sledování odsoudit jako   Rockyho v sukních, ale mýlil   bych se. Sledoval jsem   dojemné drama z prostředí   boxu. Film Milion Dollar Baby   právem získal 4 Oscary.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Výborný sportovní film   hlavně o ženském boxu a o   jednom téměř splněném   snu.Ten konec je sice hodně   smutný,ale o tom to   je.Výtečné herecké   obsazení.Dost mě tady mile   překvapila H.Swank.A hodně   jsem obdivoval C.Eastwooda a   to nejen za režii,ale hlavně   za výborné ztvárnění role   trenéra Dunna-to se mi fakt   líbilo.A taky jsem se   divil,že sám C.Eastwood   napsal a vybíral hudbu k   tomuto kousku-klobouk   dolů.Zárověn chci dodat,že   se ani moc nedivím,proč ten   film získal 4 Oscary.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Velká dávka psychologična. Nutí k zamyšlení.
Souhlasím s tvrzením, že   cca půlka filmu je relativně   odlehčená a jde spíše o   nezáživné dílko pro   milovníky boxerské techniky,   kdy se mladá hrdinka snaží   dostat mezi špičku a tvrdě   na sobě maká. Přijde však   těžký úraz a náboj filmu   se dostává zcela jinam.   Najednou to již není   pohodovka pro sprotovní   fandy, ale emotivně vypjatý   příběh plný lidskosti,   zoufalství a přesto stále   ještě přetrvávající   naději. Současně však   obrovského boje s vlastním   svědomím, zda nechat   dobrovolně odejít milovanou   bytost z tohoto světa, i   když je to její vlastní   přání. Eutanázie je   nelegální, ale zoufalství   mladé ženy, jejíž stav   absolutního ochrnutí se   zhoršuje stále víc, to je   jedna velká prosba o   vysvobození z pekla   beznaděje, obrovských   bolestí a psychického i   fyzického trápení.   Odcházíš z kina a dlouho   přemýšlíš nad tím, zda   by v takovýchto případech   nemělo dojít ke zvratu v   zákonech a pomoci těžce   nevyléčitelným lidem a   ukončit jejich bezbřehé   utrpení. Jenže pak by se   dalo bohužel této   zlegalizované cesty těžce   zneužívat...to je ale   námět na debatu na stránky   o psychologii, chci jen   říct, že ve mně film   zanechal opravdu silné stopy   a každý, kdo žije životem   bazírujícím na hloupostech,   maličkostech a prkotinách,   by jej měl takřka povinně   vidět. Třeba by pak začal   vidět svět jinak.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2011
MILLION DOLLAR BABY

Nemám příliš ráda   filmy ze sportovního   prostředí. Nikdy jsem se   žádnému sportu aktivně   nevěnovala, a tak je mi toto   prostředí velmi vzdálené a   nerozumím mu. Box jako sport   neuznávám vůbec. Nechápu   lidi, kteří jsou ochotní   nechat se do krve zmlátit pro   peníze nebo pro trochu   pochybné slávy. Prostě   nechápu. A když se mlátí   navzájem ženy, to už   nechápu vůbec. Ženy jsou   ženy, a mají být ženami v   každém ohledu. Jejich snaha   vyrovnat se mužům za každou   cenu je mi proti srsti. Proto   mně dlouho tento snímek   unikal a nenacházela jsem   chuť a odvahu se na něj   podívat. Nakonec jsem   neodolala. Zlákaly mně   jména jako Clint Eastwood a   Morgan Freeman. Na začátku   filmu jsem se nudila a pomalu   jsem litovala, že jsem po   tomto filmu sáhla. Ale   naštěstí v pravou chvíli   nastal zlom a film se   začínal ubírat úplně po   jiných kolejích, které jsem   fakt nečekala. Nutno říct,   že C.Eastwood opět   nezklamal. Jeho citlivý   přístup dokáže i z pro mě   nezajímavého tématu udělat   jako kouzlem film plný   emocí. Ukazuje zákulisí   sportu, kde vůbec, ale vůbec   nejde o sport, ale jen   výhradně o prachy. Jak lidé   v kuloárech zneužívají   sportovců ke svému   prospěchu. Bez ohledu na to,   co zažívají ti poslední   pěšáci v řadě. Jsou   schopni je bez váhání   obětovat jako bezcenné   figurky. Na to fakt musí být   povaha. A kdo nemá hroší   kůži a dostane se do   podobné situace, nese si   trauma po celý zbytek   života. Stejně jako hlavní   hrdina v podání skvělého   C.Eastwooda. Nakonec jsem   nelitovala času, který jsem   věnovala tomuto filmu. Byl   skvělou ukázkou   režisérského i hereckého   umění Clinta Eastwooda.   Velmi zdatně mu sekundoval i   Morgan Freeman. Tento film   nelze jinak než doporučit. I   pro toho, kdo sportu   neholduje. Nenechte se odradit   začátkem, konec všechno   vynahradí. A PS: připravte   si i kapesníčky –   citlivým duším se budou   hodit.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Ženská obdoba Rockyho,   mladá žena touží po   kariéře boxerky, tak jde do   tělocvičny Clinta Eastwooda   a žádá ho o pomoc, ten   nejdřív odmítá,ale   posléze se spolu probojují   až na zápas o titul
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2012
Tvrdo za snom
Clint Eastwood je očividne vo   forme a hlavne jeho charizma   drží tento film.   Kontroverzný koniec, krutá   posledná polhodina, zložité   rodinné vzťahy, rôzne   osudy, silné emócie. Ok, ale   mňa vyložene do kolien   nedostal. Film roka si predsa   len predstavujem troška inak.   Začiatok tiež nejak extra   nebol. Ako snímok bol dobrý,   ale na desať asi nie. Inak ma   dostala tá scéna nástupu s   tými Írmi a gajdami
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2017
Dlouho jsem tenhle film   odkládal ,myslel jsem že to   bude nuda a udělal jsem   špatně ,neuvěřitelný   filmový zážitek, hlavně   režií tak i hereckými   výkony všech tří   představitelů,působivé   ,skvělý příběh o   začínající boxerce která   se nevzdá ani přes nezájem   trenéra,líbilo se mi jak se   Eastwood kočkuje s   Freemanem,jeden drsňák s   neuvěřitelným srdcem jak se   nakonec ukázalo a druhý   dobrák.Mrzí mě jen jedno   kvůli tomu strašně   smutnému konci jaký jsem u   filmu dlouho nezažil budu   mít obavy si ten film pustit   znovu protože slzy tekly   proudem Clint je opravdu nej   jak v režii tak i herecky.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Skvělé vytvořené dílo od   mistra pana Eastwooda moc   dobré téma s skvěle   obsazené jako Rocky v sukni   naprostá paráda
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2012
Doma jsem neměl co dělat a   podle názvu filmu jsem   myslel, že půjde o nějaké   kasíno, ale našel jsem chuť   si film pustit. Hned po   minutě filmu, když jsem   zjistil, že ve filmu bude   hrát roli box, byl jsem   zvědav, copak to asi bude.   Zvraty, překvapení a   suprový děj vás nadchne a   donutí vás film za   žádných okolností   nevypínat. Vůbec jsem   netušil, že snímek   vypráví hlavně o chudé   ženě, co si chce vydělávat   boxem.
Film se mi ale   nejvíc líbí na tom, jak   vyobrazuje lidské záporné   povahy a chamtivost. Při   scéně, když Maggie ležela   v té nemocnici a tam do ní   její vlastní příbuzní   ryli, aby podepsala nějaký   podělaný papíry mě úplně   dostala a vytvořila hněv   vůči té její matce. Ona   snad ani nevěděla, že její   dcera je ochrnutá, to ji   totiž ani nezajímalo, to o   co měla zájem byly její   peníze.
Tenhle film je   něco podobného jako   legendární   "Shawshank" opět   film o lidech a jejich   povahách a to co jsou ochotni   položit, aby dosáhli cíle,   zde ale o naší hlavní   hrdince to nemůže platit.   Snímek se dotkne každého a   určitě vám alespoň jedna   slzička ukápne.
Eastwood mi udělal   velikou radost a to samé   ostatní jako Freeman a   Swank.
Sport není   jenom stroj na peníze, ale i   stroj na lidské zdraví.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších   boxerských filmů. Skvělí   herci, skvělá režie a   vůbec takřka všechno je ve   filmu skvělé a krásně se   na to kouká. A navíc film   nejednou překvapí. A tak to   má být. Krása.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Úžasné drama, které nemohl   vytvořit nikdo jiný než   mistr filmu Clint.   Strhující, drsné,   ohromující...výborné.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2017
Film, který se musí dostat   pod kůži snad každému.   Nemám dostatek slov chvály a   obdivu ke všem jeho tvůrcům   a to nemám nijak v oblibě   drsný svět boxu -   podotýkám.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2011
nejlepší práce od nejlepšího rejžy
opravdu to má důvod, proč   tento snímek obdržel tolika   ocenění... Clint Eastwood je   záruka pro kvalitní film,   nikdy mne nezklamal a nikdy   nezklame... jen on umí   vyzdvihnout lidské osudy,   bolest, štěstí, to, že si   bůh nevybírá, ošklivou   stránku chudoby jinak   "dokonalé"   Ameriky... jen on mne dostane   na kolena a donutí mne   přemýšlet nad životem...   On a Alejandro González   Iñárritu jsou pro mne   nejlepšími režiséry.   Další slova jsou   zbytečná...
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2022
Skvěle vygradovaný film. Po   pozvolném začátku, kdy se   seznamujeme s hlavními   protagonisty, spěje k   osudovému konci. Ten konec je   dost drsný, ale nakonec   logický. Seznamujeme se i se   zákulisím tohoto tvrdého   sportu, kdy motivací nejsou   jen sportovní výkony.   Klobouk dolů před výkony   hlavních protagonistů,   především pak Hilary Swank.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2019
Clint Eastwood je opravdový   mistr svého oboru. Příběh   z boxerského prostředí,   který bere za srdce a   dojímá plnou silou. Opravdu   mistrovský kousek.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Zručně natočený film od   Eastwooda.Filmů o boxu je   nějak moc.Proto Eastwood   musel počítat s tím,že   bude muset obstát před   konkurencí.Jak se mu   zadařilo,o tom nejvíce   vypovídá cena akademie pro   nejlepší film,než nějaké   komentáře Lojzů z   Čech.:)))Já osobně si   myslím,že dramatičnost   scén v ringu se mohlo   dosáhnout jinak a úhlavní   soupeř hlavní hrdinky   vypadal dost lacinně (jako z   Rocky 3).
Ono udělat   dnes zajímavý film o   boxu,když už snad bylo   použito vše,to dá   pořádně zabrat.Napadá mě   jen film o dvou   homosexuálních boxerech s   názvem Nezkrocený ring,nebo   ET v ringu :))
Další   věc,která je obehraná u   Eastwooda, je hamižnost   příbuzných hlavního   hrdiny.Viz.Gran Torino.Už si   na to dávám u tohoto   režiséra pozor.
Million dollar baby mě   nenadchnul ale ani vyloženě   nezklamal.Ale věděl jsem   předem,že se dívám na   drama,tak proč bych se měl u   toho bavit?Zajímají mě   také různé nešťastné   osudy lidí prostřednictvím   filmu.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Million Dollar Baby je   zvláštní film, který svým   prvotním tématem a podivným   začátkem příliš   normálního diváka   neohromí. To že každý z   hlavních hrdinů má svůj   příběh, který musí   prazvláštním monologem ze   sebe dostat, mě také moc   nebere a místy se může   zdát, že snímek je do   značné míry vykonstruovaný   a postavený na vodě   (scénář není úplně z   nejlepších). Jenomže čím   déle se díváte a nasáváte   tu divnou atmosféru s   palčivou příchutí, tím   více jste k obrazovce   přikováni a tím více je   vám úzko. A pokud nejste z   ledu, musí se vám snímek   alespoň trochu líbit,   protože je vážně dobrý, a   když ne samotný film, tak   alespoň herecké výkony. To   co předvádí Hilary Swank v   ringu je hodné obdivu a   pochybuji, že by to kolegyně   redaktorka zvládla   (narážím na jeden stoletej   názor). A když si   uvědomíte, že Clint   přesně vystihl některé   hodně reálné svinské   lidské vlastnosti, je vám   ještě více úzko. A když   ještě přičtete tu krásnou   hru světel a stínů, kterou   místy používá, jste rádi,   že to byl právě on, který   držel Oscara za rok 2004 v   náruči.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Frankie Dunn, starý trenér   boxu žije sám. Z rodiny už   mu zbývá pouze dcera, která   s ním však už předlouhých   23 let nemluví…Jedinou   věcí, pro kterou tedy může   žít je jeho profese. Janže   ani tady nemá štěstí –   jeho talentovaný chráněnec   od něj po osmi letech odejde   a stane se z něj mistr.   Jenže potom se v jeho   tělocvičně objeví Maggie   Fitzgerald – třicetiletá   žena, který se v životě   vůbec nedaří, ovšem má   velký sen – boxovat.   Frankie jí však odmítá,   nechceš jí trénovat –   vždyť je to žena, navíc na   začátek boxování už   příliš stará. Jeho   příteli a pomocníkovi v   tělocvičně, bývalému   boxerovi Eddiemu, se však   líbí její odhodlání a tak   jí poradí pár triků. I na   Frankieho nakonec zapůsobí   její vytrvalost a rozhodne se   jí tedy trénovat…
Clint Eastwood za svůj   film ne nadarmo získal   čtyři Oscary v šesti   hlavních kategoriích. Něco   tak emocionálně silně   působícího už jsem dlouho   neviděl (že by od   shlédnutí jeho novějšího   Gran Torina?). Mistrná režie   ruku v ruce se skvělým   scénářem, mnoha silnými   scénami, podbarvenými   krásnou, leč posmutnělou   hudbou, úžasnými herci –   Eastwood s Freemanem už jsou   stálice, ovšem stejně je   celkem bez problémů   zastínila neuvěřitelná   Hilary Swank, jež za svou   postavu snad i dýchá, tak   moc věrohodně její postava   působí. V jejím   vlastnictví je Oscar za   nejlepší ženský herecký   výkon jednoznačně   oprávněně. Film se   rozhodně nedrží   otřepaných klasik subžánru   sportovního dramatu a i když   tu už všechno možná někde   jinde bylo, pak já jsem s   tím neměl tu čest. Neřkuli   v tak dokonale zpracované   formě. Škoda jenom, že i   přes nezdolnou touhu po   vítězství, která žene oba   hlavní aktéry vpřed to tak   hořce končí…Ovšem pokud   by to bylo jinak, těžko by   mě tohle mistrovský dílo   dokázalo tolik   uhranout…Myslím, že i   přes mé velmi silné   pozitivní dojmy ze   zmiňovaného Gran Torina   tenhle snímek zůstává   stále nepokořen…
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Clint Eastwood se už dávno   zařadil mezi režisérskou   elitu a téměř každým   dalším filmem to dokazuje.   Million Dollar Baby je silný,   emocionální film, který se   obejde bez patosu, který je   součástí většiny   amerických filmů tohoto   typu.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
Film, který vybral   nejdůležitější Oscary   fenomenálnímu Letci Martina   Scorseseho začíná ve stylu   obyčejného   "popelkoidního"   příběhu o   jedenatřicetileté servírce   Maggie, která se snaží   přesvědčit boxerského   trenéra Frankieho, aby je   trénoval. Ten ji odmítá,   ale nakonec ji začne   trénovat a vede ji od jednoho   vítězství ke druhému. A   člověku se čím dál tím   vkrádá do podvědomí   myšlenka: Za co to, proboha   má ty Oscary? Normální   sportovní drama, takových tu   bylo, ale nikdy nedostaly   Oscary za Režii, Nejlepší   film, Herečku v hlavní roli   a Herce ve vedlejší.
  Jenže v druhé polovině   se náhlým zvratem vše   změní. Sportovní kariéra   je najednou utnuta ve chvíli,   kdy je Maggie po úrazu od   krku dolů paralyzována. V   té chvíli se film změní ze   sportovního na psychologické   drama a vy už přestáváte   pochybovat o vítězi souboje   Letec v. Million Dollar Baby.   Ten je totiž jasný.
  Film je zajímavý   proměnou, kterou prochází.   Z úsměvného až komického   filmu (pošťuchování mezi   Maggie a Frankiem, komické   figurky v tělocvičně) až   do temného a depresivního   filmu (finální Frankieho   rozhodnutí).
Je   opravdu radost se na tenhle   "malý film" dívat.   A to ne kvůli kameře a stylu   jakým je natočen. Je to   hlavně kvůli hercům,   kteří jsou naprosto   dokonalí, přirození a   skvěle obsazení. Maggie   Hilary Swank je snaživá a   rozhodně vypadá na to, že   by někomu dokázala jednu   natáhnout, Frankie Dunn   Clinta Eastwooda si   zachovává svoji obvyklou   kamennou tvář, moc toho   nenamluví, ale co řekne   sedí a nedá se na něj   přestat dívat. Posledním z   hlavního trojlístku je   Morgan Freeman jako   vysloužilý boxer bydlící u   Farnkieho v tělocvičně.   Nemá na ponožky, ale HBO si   platí, aby mohl sledovat   Maggie v ringu.
  Takže pokud máte rádi   silné příběhy (i ty se   smutným koncem) a nenecháte   se odradit první polovinou   muhu Million Dollar Baby jen   doporučit. To je film, na   který se nedá zapomenout.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Touha po uznání a   rozhodující chvíle, které   mění život. Odhodlání,   vzdor, úspěch, respekt,   bolest, zklamání, ale i   porozumění. V tomhle filmu   je prostě všechno. A přitom   se to na první pohled   tváří, jako film o sportu,   kde jde jen o to, kdo koho   pošle dřív k zemi.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Kdyz se dívám na nejakej   film, vzdycky od nej neco   ocekávám, ze me pobaví,   rozesmeje nebo rozpláce.   Milion Dollar Baby dokázal   vsechno a donutil me, podívat   se jeste nekolikrát. A   vzdycky jsem se dobre bavila.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Nevím co napsat. Film mě   vtáhnul i přes to, že box   nemusím. Dokonale udělané,   do nemenších detailů.   Jedné chybičky jsem si ale   všiml. Když leží Maggie na   lůžku těsně po zápase,   nemá modřiny na levé   tváři a pak je tam opět   má. Musím však dát deset.   Velmi silné.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Výborný film Clinta   Eastwooda,který si zahrál   jednu z hlavních rolí,a to   trénera Frankieho Dunna.Edie   ,bývalý boxer,přemluví   Frankieho,aby začal trénovat   mladou boxerku Magie.Bohužel   Magie dopadne špatne a   Frankie ji radši sám   zabije.Dojemný příbeh se   skvělými hercami,příbehem   a koncem.Popravde,nemám rád   když ženy boxujou,no tenhle   film doporučuju všem.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Skvělý film se silným   příběhem a   dojemným,emotivním koncem.K   tomuto snímku jsem zpočátku   přistupovala s   odstupem,protože téma boxu   opravdu není můj šálek   kávy.Film mě však   překvapil svou lidskostí a   poutavostí.Všichni tři   představitelé hlavních   rolí byli úžasní a odvedli   skutečně úžasné herecké   výkony.Snímek ve mě   zanechal vzpomínku ještě   dlouhé týdny po jeho   zhlédnutí a to se myslím   podaří málokterému filmu.
legenda
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Eastwood, toč westerny!!!
Tento snímok bol asi   najlepším režisérskym   počinom Clinta Eastwooda,   avšak nebolo to nič moc ako   len lacný americký brak.   Prvá polovica filmu bola   absolútne nudná, bezdejová,   dokonca som váhal, či film   dopozerám. Druhá polovica   bola viac emotívna ako   dejová, človek sa pokúšal   vcítiť sa do tej boxerky a   pochopiť jej trápenie, ale   nič moc okrem emócií film   nepriniesol. Eastwood kým sa   nerozpadne by sa mal vrátiť   k westernom, ktoré celý   život natáčal a ktorým   perfektne rozumie (westerny   sú dejové bez emócií).
Bol to typ filmu, ktorý   nemám rád, nudný, no v   závere emotívny, a tak   ľudia trochu zabudnú na tú   prvú polovicu a odchádzajú   z kina emotívne naladený, s   tým aký to bol skvelý   film.
Osobne film   odporúčam iba s vedrom po   blízku (ak by vám z toho   filmu prišlo zle)...
Jednine čo ma teší je   názor Eastwooda, že   eutanáziu, je lepšia ako   nečinné, pomalé a   bolestivé umieranie...
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Opět vynikající Clint   Eastwood, zaslouženě   oceněná Hilary Swank a velmi   poutavý příběh boxerky,   která se z vrcholu dostala   až úplně na dno. Bohužel   to pro ni dopadlo tragicky.   Sice se během filmu nic moc   neděje, ale ta atmosféra a   prostředí vás uchvátí.
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2005
Clint Eastwood je   hollywoodskou legendou. Na   stará kolena začíná točit   své nejlepší filmy a   vrcholem je právě Million   Dollar Baby. Myslím, že   nebudu ani trochu přehánět,   když napíšu, že se tenhle   filmeček zařadí do zlatého   fondu světové   kinematografie. Skvěle   natočený sportovní film,   který se zlomí v tragické   drama napěchované emocemi.   Film tak citlivý, dojemný a   srdečný, že snad jediné   oko nemůže zůstat suché.   Ne, nejedná se o   samoúčelný doják ala   Titanic. Naopak, postavy jsou   tak dokonale napsané i   zahrané, že si je naprosto   zamilujete. Důsledkem toho   však bude fakt, že   nevyhnutelná tragedie jejich   osudů na vás zapůsobí   takovou silou, jako by to byly   osudy vaše vlastní. Prožít   to však určitě stojí za   to. Je mi líto pane Scorsese,   ale ani letos si oscara za   režii neodnesete. Teda pokud   nebude akademie slepá a   nepozná, že režisérským   králem současnosti je Clint   Eastwood!
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Nemohu si pomoci, závěr   strhující, nedalo se na to   dívat, před tím ovšem dvě   hodiny nudy. Film nemá spád   a od začátku je jasné, že   to nedopadne dobře.
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2005
Dechberoucí !!!!
Nedokázala jsem v tomto filmu   najít nic, co by zasloužilo   špatnou kritiku.
Nádherné dialogy mezi   Eastwoodem a Freemanem, nebo   jeho úžasný rozhovor s   knězem.
Příběh,   který vás naprosto pohltí.   Herecké výkony kteréhokoli   představitele, které   zasluhují ( především v   případě Hillary Swank )   obdiv.
Film, který   rozhodně stojí za to vidět   a to nikoli jen jednou.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Po všech stránkách   prakticky dokonalá   záležitost s perfektně   zahranými hlavními postavami   , naprosto neuvěřitelně   dojemným finále a v   neposlední řadě zcela   zaslouženě oceněna   několika oscary!
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Ještě několik hodin, možná i dnů
jsem nemohla přestat na film   vzpomínat. Tak by podle mne   měla vypadat eutanázie.   Všichni tři hlavní herci,   to je prostě herecký   koncert. Strašně moc   tvůrcům děkuji. Eastwood,   to je prostě legenda ve filmu   a nyní již i v režii.   Nevím však, jestli bych   tento film zvládla vidět   ještě jednou.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Tak jsem se konečně dostala   k tomuto oscarovému filmu a   jsem z něj nadšená. Celý   tento příběh mě dost   pohltil a s každým zápasem   jsem očekávala její prohru.   Mám sice radši dobré konce,   ale k tomuhle filmu by se to   totálně nehodilo, takže   jsem ráda za takový konec   jaký ve filmu je. Hillary   Swank si asi docela mákla   než se všechno naučila a za   to jí odbivuju.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Strašné předvídatelný   film. Hodnej uklízeč Freeman   mě fakt nedojímal ani   trochu. Clint byl jako   vždycky, a smutný to bylo   moc, to jo.
luongovae
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2007
Působivý a neuvěřitelně   lidský příběh o dosažení   snu a její náhle deziluzi, s   vynikajícím Clintem   Easwoodem a překvapivě   talentovanou Hilary Swank.   Clint Eastwood dokázal že   neumí točit jen westerny,   nejenom že je vynikajici   režisér ale také   herec..film je sam o sobě   mistrovské dílo natočený s   opravdovým citem
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Film je to opravdu hodně   dobrý. Nechybí mu humor,   nějaké to napětí by se   možná také našlo. Na   druhou stranu konec není   zrovna veselý. Herci jsou   výborní. Swank a Eastwood   jsou sehrají jak přesně   nařízené hodinky a Freeman,   to už je jen taková   třešnička na dortu. Film se   celkem zdařile vyhýbá   patosu. A celkový dojem?   Opravdu intenzivní zážitek.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Moc hezkej film. Výborný   herci, chytlavej děj -   prostě moc pěkný. Zvlášť   ten smutnej konec se mě   opravdu líbil. Neznám   osobně člověka, kterýmu by   se tenhle film nelíbil -   doporučuju.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Poprvé po desti letech   neudělala Akademie chybu. Už   jsem čekal, že Oscara   dostane Letec, ale vyvedli mě   z omylu a jsem jim za to   vděčný. Million Dollar Baby   je opravdu výborný film se   skvělou režií Clinta   Eastwooda a bravurními   výkony všech herců.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2005
holka ktera si splnila sen a   nakonec umrela nez bys rekl   svec.moc peknej pribeh
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
KONECNE!!!Film,ktory nekonci   stastnym koncom.Po pravde   clinta eastwooda nemusim v   jeho westernoch.Urobil dobre   ze zobral rezisersku   stolicku.Natocil fantasticku   dramu,ktora ma vtip,akcnost aj   smutok v sebe.Velmi dobre   herecke vykonny.A konecne   ziskal oscara.
martas_v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Viděl jsem horší, viděl   jsem i lepší. Eastwood si   snaží zahrát na naše city,   docela mu to jde. Nenudil jsem   se.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2019
Vzestup a pád jedné hvězdy
Krásný film, který   nádherně znázorňuje   lidskou píli a snahu něco   dokázat. Clint Eastwood je   filmový mistr a tenhle film   to jen dokazuje. Morgan   Freeman samozřejmě také   nezklamal a ve své roli   odvedl skvělou práci. Dále   Hilary Swank podala   neskutečný výkon v její   hlavní roli. Film má   krásný hudební doprovod,   který snímku dodává   osobitou atmosféru, která se   slovy popsat úplně nedá.   Krásný kousek, který stojí   za to shlédnout.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Skvělá režie, scénář,   kamera a v neposlední řadě   i excelentní herecké výkony   všech 3 hlavních aktérů   dělá z tohoto filmu jeden z   nejlepších a   nejdojemnějších filmů mé   filmotéky.
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Celá léta se Eastwood   vyhýbal ženským tématům a   dobře dělal. Nechápu, proč   za tohohle Rockyho v sukních   získal Oscara! Politicky   korektní a populistické,   chtělo se mi zvracet.
flawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Režisérský Olymp Clinta   Eastwooda....Pro mě osobně   je Million Dollar Baby   dokonalým dramatem, sice pro   něj nemám až takovou   slabost jako pro Gran Torino,   ale čistě z filmařského   hlediska je Million Dollar   baby Eastwoodovým   majstrštykem...
luca-luciano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Film na mě zanechal   strašeně velkou duševní   stopu. Jako bývalý sportovec   vím co je to tvrdě trénovat   a tenhle film mě strašně   poučil o sportu. Že není   jednouduchý a někdy i   zabíjí. Tak jsem se tedy   poučil o sportování, ale   jinak film byl skvělý a   všechny čtyři oskary   (Nejlepší film, Nejlepší   režie, Nejlepší herečka v   hlavní roli, nejlepší herec   ve vedlejší roli) si   bezpodmínečně zaslouží.   Morga Freeman patří k   jedněm z nejlepších   celosvětových herců a Clint   Eastwood zase umí natáčet   výborné filmy a jeho hraní   je také na vysoké úrovni.   Také jeho hudba k filmu to   celé všechno podbarvuje a   hodně se mi líbila. No a co   říct k herečce Hilary   Swank, která hraje tvrdou   boxerku ale s neutuchajícím   šarmem. Je to prostě   kdvělé. Film čas od času   bere i nějaké humorné   scény, ale velký konec musí   dostat totálně všechny. Je   to hold film na velké   zamyšlení. K čemu je sport?   Jednu chvíli Vás miluje a v   té druhé Vám všechno   vezme...
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2005
Millon Dollar Baby je film z   boxerského prostředí. A i   když boxu vůbec nerozumíte,   stejně vás tento film   osloví. Dalším důvodem,   proč film vidět, je zajisté   to, že zde hrají Clint   Eastwood, Hilary Swank   (dostala za tuto roli Oscara a   hraje tady vážně skvěle) a   Morgan Freeman. Tento film   vás prostě nadchne!
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Tak tohles' Clinte zvoral......
Jo, fakt zvoral! První dvě   třetiny filmu se nic neděje,   fakt to je nuda......jenom se   pořád boxuje - a navíc dost   nezáživně, furt to   samý....horší jak v Rockym   IV:-D
No a poslední   půlhodina   filmu.........sakra! Když se   koukám na film, tak si u něj   chci odpočinout, rozumíš?!   Já mam svejch vlastních   problémů dost, nepotřebuju   si přidělávat další tím,   že koukám na takovýhle   hrůzy! Chápeš to?!?!   Jo?!?!

Vůbec   mně neni jasný, cos' chtěl   jako tim snímkem sdělit?   Jako že všechno se vždycky   posere? To vim i bez   tebe......tu televizi jsem   včera zapnul proto, abych se   právě od tohohle odpoutal.   Takže dík, žes' mně to   připomněl, sakra!!

Ale teď vážně:   Někoho na tohle možná   chytneš, možná i ty šašky   co za to rozávaj oskary, ale   mě teda né. Já jsem ti to   prokouk, kámo:-D Lacinej   trik, sakra lacinej....měls'   to zapotřebí? Ve svym   věku......jdi se bodnout!
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2005
Film je moc dobrý a udržel   mou pozornost až do konce.   Skvělá H.Swanková (Mariam   nebo Margaret?) a i další   postavy se mi líbily,   Frankieho nevyjímaje. Jen se   mi nezdá, že by si za svou   roli M.Freeman zasloužil   Oscara. Je mi ale jasné, že   ho dostal vlastně i za   další dobré filmy, které   natočil a za které byl   nominován (a nevyhrál).
Příběh byl bezvadný,   dialogy též, jen jsem si z   filmu neodnášela tak dobrý   pocit, jako to bylo u Letce.   Musím říct, že Letec se mi   líbil víc. Z MDB jsem si   odnesla smíšené pocity a na   otázku, co na něj říkám,   jsem hned nedokázala   odpovědět.
puol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Ako už bolo veľakrát   povedané, malý, smutný!,   komorný film s veľkými   hercami, ktorý ani vlastne   nehrajú len sú samými sebou   (Eastwood, Freeman).   Najkrajšia je ale postava   tvrdohlavej boxerky v podani   Hilary Swank. Eastwood to   stále ešte vie pred aj za   kamerou.
Michal1667
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2007
BOX
Dobrý film o Rockym v   sukních dalo by se říci..   ale tak to není tento film   má svou hloubku a poselství,   vynikající práce kamery a   hvezdné herecké výkony   kterým věříte každé   gesto. Jedna rada na závěr,   na jakéhokoliv soupeře se   dívejte až do posledního   možného okamžiku dokud   není mimo město...
Angelinn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Páni! Pozorovat Maggie   (Hilary Swank)při   výcviku,sledovat rozhovory s   její šílenou famílií, a   hlavně, být s ní v   ringu...to je tedy něco!   Ačkoliv to zprvu vypadá na   film o sportu, nenechte se   zarazit, v tomhle filmu totiž   najdete hotovou abecedu   emocí!
+ vynikající   herecké výkony: Morgan   Freeman, Hilary Swank
moudrc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Stupnující se život jednoho   mladého talentu, který tak   náhle skončí, Clint   Eastwood v roli starého   coache, který trénuje mladou   boxerku Hillary Swank, dobré   napětí a drsný konec.
rstetka
Hodnocení:
Přidáno: 31.12.2007
Režiser Eastwood nám   předložil velikou   citovku,asi   dobře.Každopádně po   prvním shlédnutí bych dal   10.Jenže jsem film vyděl   vícekrát,tak dám slabší   9,ale doporučuji,prostě hra   na city.
lemurek80
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Parádní film
Tak na tenhle film jsem se moc   tešil.A musím uznat že po   shlédnutí tohohle filmu se   dívám na box úplně   jinak.Vždycky když večer   chytnu na Eurosportu nějaký   béčka jak tam poskakujou,tak   si řikam že se perou jako   holky.Ale tady je krásně   vykreslený,že stát se   boxerem není žádná   prdel.Hodně mě překvapil   závěr filmu čekal bych   něco ve stylu Rockyho... :o)   velký vítězství...no víc   napsat nemůžu,páč bych   vás připravil o to   nejdojemnější
Lilithka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2007
první film o sportu, jako je   box, který mě fakt dostal,   připoutal ke křeslu,   rozohnil i rozplakal
A.d.i.s.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
že by Rocky v ženském   podání. To asi, ale to co   tyhle dva filmy mají   společného je to, že jsou   naprosto skvělí a vlastně   vůbec nejde o box.
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Film o raketovém startu a pomalém konci
Když jsem si četl o čem   film je, nedával jsem tomu   velké šance, ženský box je   prostě pro mne naprosto   odporný, ale když jsem se   dostal k hereckému obsazení   a režii Clinta Eastwooda,   neváhal jsem ani minutu a   udělal jsem dobře,   fantastický film,   fantastická režie, božské   obsazení, prostě film,   který musíte vidět...
zanes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2006
výborný film Clinta   Eastwooda s neznámou   herečkou v hlavní roli. Jde   především o box a také je   to o tom, jak lidi mohou být   a jsou zranitelní......Super   i když smutný konec....
gochi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Pro mne vinikající kombinace   obsazení herci. Ze začátku   snad trochu člověk   vyčkává než děj chytne   více šťávy,ale to naopak v   tomto případě přidává na   kvalitě, což potvrzuje   fakt,že i ta slza na konci   ukápla. Myslim,že nikdo   nemůže litovat shlédnutí   tohoto filmu!
west_coast
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Vynikající film, který se   ze začátku jeví, jako   pohádka o ošklivém   káčátku, nicméně to mu   paradoxně vůbec neškodí,   vynikající příběh, který   jasně ukazuje, že naděje   umírá poslední.
Jazzbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Bravo Eastwood
Výborný clint eastwood a   ještě lepší výkon hilary   swank, která v roli boxerky   přesvědčí a dojme!!   Eastwood znovu dokázal, že   filmy umí!!
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2009
skvělý film od začátku do   konce. Jít a nevzdávat se,   to nikdy nezklame. Úžasné   herecké výkony. Není co   vytknout. Zasloužený oscar!!
K-R-I-S-T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2009
Prostě dokonalej film, kterej   nemá chybu. úžasnej   hereckej výkon jak Hilary   Swank, Clinta Eastwooda tak   Morgana Freemana. Hodně   nadějná boxerka a jak   dopadne...Tenhle film musim   každýmu DOPORUČIT!!
Reny
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento film zavání soudy jako   "další z   hollywoodských trháků"   případně "Rocky v   ženském podání" ale   kromě toho všeho má ještě   spoustu pozitivních věcí   navíc. jako např. dokonalé   herecké obsazení a zejména   pak hluboký příběh o touze   něčeho dosáhnout, lásce a   přátelství. Jeden z mála   filmů posledních let, který   mě dostal.
sangfleg
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Úžasný příběh, kdy   člověk dosáhne toho, po   čem celý život touží a   běhěm chvilky se mu všechno   zbortí jako domeček z   karet...skvělý film se   šokujícím koncem, který   vás nutí k slzám..
janouch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2005
Myslím, že tento film se   C.Eastwoodovi povedl. Ze   začátku to vypadalo na   laciný americký snímek s   happy-endem, ale v druhé   části se děj zajímavě   zvrtl. I přes občasné   zdlouhavé scény a přesto,   že je z filmu občas cítit   „amerika“, je to dle mého   názoru kvalitní snímek,   který stojí za větší   pozornost.
kikin01
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Clint Eastwood je, byl a vždy   bude ten nej. K tomu přidejme   Million Dolar Baby, s   impozantním výkonem Hilary   Swank a vznikne film, na   který člověk nikdy   nezapomene, tedy alespoň já!   Film o houževnatosti,   odhodlání, lásce ke sportu,   tragédii a smutku. Bravo!!!
sukko
Hodnocení:
Přidáno: 6.4.2005
Zivotna Hillary
Neočakávaný počin Clinta   Eastwooda ako režiséra a   tiež ako herca. Príbeh o   vytrvalosti, snoch, úspechu a   smrti. Frankie (C. Eastwood),   vo svojom remesle vynikajúci,   ináč nešťastný stárnuci   muž prevádzkuje telocvičňu   (gym)kde trénuje boxerov z   ulice. Raz sa v nej objaví 31   ročná Maggie (H. Swank),   ktorá vie že jediné čo   chce je boxovať a príbeh   žačína ...
Cely   príbeh je vlastne list, kt.   píše (M. Freeman) frankieho   dcére, list o frankieho sile   (duševnej) a jeho živote.
Doteraz nechápem ako sa z   obyčajnej filmovej role stane   životná filmová rola.   Prečo herci niečo poriadne   odfláknu a z niečoho padneme   na zadok? Pretože rola Maggie   je životná rola H Swankovej.   Už len kvoli tomu čo všetko   jej obetovala - trening boxu -   pohyby, chodzy, udery,   taktika, nabranie svalstva.   Ale hlavne herecky vykon je   obdivuhodny. Krásne dokáže   zahrať svoj postup od   neohrabanej neskúsenej   boxerky až po   "najťažšiu"   profesionálku a nakoniec   človeka ktorý prežil svoj   vrchol života, uvedomuje si   to a vie že už nič také   nepríde a nechce ďalej   fungovať. Myslím že každý   dúfa, že Franke tú   stoličku v súboji s   "Modrým Medveďom"   stihne dať preč.
Koniec je konečne   netuctový, originálny avšak   drsný aj keď neverím žeby   Maggie nemali monitorovanú a   Frankieho by nechytili ale to   by koniec iba narušilo.
Celkovo jednoznačne 5z5.   Nevidím na filme ani jednu   chybu. Scenár   perfektný.Kamera ja citlivá   a využitá až tak že som   sám miestami s Maggie   rozdával údery ( hlavne tej   k...e berlínskej)
LivingLegend
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Neni nad Eastwooda
Konečně Eastwood natočil   film který ocenili i kritici   amerického Oskara...Co   dostanete spojením Eastwoodem   s Freemenem? No přece   pořádnou podívanou co   stojí zato a navíc bez   hapyendu což je umě velké   +....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17068minih17068Proměna (1991) 
Switch n
minih23266minih23266West Side Story (1961) 
West Side Story n
minih151187minih151187Pobřežní hlídka (2017) 
Baywatch n
minih58711minih58711Poslední dny Jesseho Jamese (1986) 
The Last Days of Frank and Jesse James n
minih25017minih25017Gattaca (1997) 
Gattaca n
minih57715minih57715Válečné ponorky – Hitlerovy žraločí smečky (2008) [TV minisérie] 
U-Boats – Hitler´s Sharks n
minih11391minih11391Léto s kovbojem (1976) 
n
minih13602minih13602Naše bláznivá rodina (1968) 
n
minih39061minih39061Holky z kalendáře (2003) 
Calendar Girls n
minih30560minih30560Stará puška (1975) 
Le vieux fusil n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10