Duben
ohodnotit

Milk

Rok:
2008
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
12.2.2009
„Hrdina umírá jen jednou, zbabělec tisíckrát.“

Komentáře k filmu Milk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2013
Filmy zabívající se   homosexualitou nemám rád.   Nevadila by mi jedna scéna,   kde se muži políbí, ale   celý film poslouchat ty homo   keci je fakt nuda a snímek i   tak nezaujme. Nedivím se, že   to natočil Gus Van Sant,   protože je to také gay,   stejně,m jako postava Harveho   Milka, kterého jsem neznal do   doby, než jsem se koukl na   tento film.
Sean Penn a   James Franco jsou talentovaní   herci, ale Penn svou roili   zahrál opravdu skvěle až k   neuvěření. Snímek jsem   vypnul asi po půl hodině -   nuda, nezajímavý, spíše je   toto film pro gaye.

Penn oceněn Oscarem za   roli ve filmu, který není   dobrý, to se mocv nestává,   ale nedivím se, že tu sošku   dostal. Sice jsem na to koukal   30 minut, ale i za tu dobu   jsem stačil poznat, jak Penn   svou roli zvládá a že to   musela být opravdu těžká   role.
jajsempravabobika
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2013
Film takový milý, v duchu   jsem jim fandila, bohužel se   to začalo po hodině   neskutečně táhnout. Sean   Penn skvělý a celkově se mi   líbilo, jak přesvědčivě   všichni svoje role zvládli.   Ale znovu bych se na to koukat   nechtěla. Když to shrnu, tak   docela nuda.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Životopisný film vnímám   jako objekt pro rozšíření   obzorů, ale rovněž   očekávám obohacení   životním příběhem a v   neposlední řadě podněty k   zamyšlení, dávku emocí i   hereckou autenticitu. Tento   příběh mně dokázal   nabídnout minimum z   očekávaného, jsem jen   chytřejší o poznatek, kdo   se skrýval za jménem Harvey   Milk a jakými skutky proslul.   Zbytek bych nazvala   odtažitým hraným   dokumentem, kde dvě strany   prosazují svoje   přesvědčení a čekají,   které z nich zapůsobí na   větší množství voličů.   Harvey Milk pro   čtyřprocentní populaci   udělal jistě maximum, ale   celkové vyznění buď   nevypovídá o extra   zajímavé životní etapě k   zfilmování, nebo je zkrátka   špatně zfilmovaná. Nakonec   si ani nemyslím, že byl Sean   Penn vhodným kandidátem,   jeho homosexuálita nebyla   důvěryhodná, takže často   sklouzával k slizkosti (pokud   byl však skutečný Harvey   Milk slizký, tak o la   pardon), kterou jsem v jiných   Seanových postavách   nezaznamenala a kterou zde   předčil jen Diego Luna,   takže k potěše mi nakonec   zbyli jen James Franco a Emile   Hirsch.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2012
MILK
Přiznám se a v jedné   recenzi to tu zaznělo, také   mám problém sledovat   intimní záležitosti mezi   dvěma i více muži. Např.   film Zkrocená Hora jsem   dlouho opomíjel právě   kvůly tomuto problému.   Nakonec film mě překvapil a   musím uznat, že je silný a   smutný. Milk je film,na   který se znovu asi   nepodívám, atmosféra 70.   let je uvěřitelná, Sean   Penn je opravdu jako gay   přesvědčivý, ostatní   také, ale líbací scény a   to okolo na mě není přesto,   že proti homosexuální   komunitě nijak zaměřen   nejsem.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Akademií neskutečně   přeceňované drama, které   je ve svém jádru   neskutečně obyčejné a   ploché. Sean Penn je slušný   ale jeho ocenění Oskarem mi   přijde absurdní a oproti   geniálnímu Rourkeovi   absolutně nelogické a   neopodstatněné.
rankinfitch
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Určitě je to super a   hodnotný film, ale já   bohužel od filmu Zkrocená   hora vypínam film v momentu,   kdy se na obrazovce objeví 2   chlapi v situaci, která neni   až tak běžná.   Pochopitelně ať je každej   jakej je, s tim já problém   nemam a je to věc každýho,   kterou ctím. Ale prostě   koukat na to nemusim. Bejt to   v nějakym třeba akčňáku   jenom jedna scéna, tak   budiž, ale celej film, to já   jako fakt ne.
Seducinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Tak nevím no, čekala jsem od   toho mnohem víc. Možná je   to tím že mě až tolik   nebere politika, tudíž to   pro mě bylo dost   nezáživné. Dala bych jen   šest hvězdiček, ale musela   jsem dát i tu sedmou, která   je jen a jen za výkon Seana   Penna. On je dle mého názoru   to co na film přiláká tolik   lidí, a naprosto zaslouženě   si odnesl Oscara. Takže ve   finále ne až tak špatný   film, ale ne moc záživný. I   když některé scény, třeba   ta se svíčkami na konci byly   úžasné a dojemné.
kllatenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Nezaujalo, nudilo. Doufala   jsem, že když to je film o   gayích, bude tam alespoň   spousta hezkých chlapů. Ale   moc jich nebylo, akorát tak   James Franco.
Zkoukla   jsem první CD a dál už jsem   neměla sílu, nezáživný.
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Myslím, že tenhle film   stojí na výkonu Seana Penna,   který za něj po zásluze   obdržel Oscara. Vyhnul se   totiž klišé, které   homosexuály vidí jako   zženštilá individua v   růžovém oblečení (asi tak   jako Diego Luna, který ale do   své téněř epizodní   roličky skvěle   zapadá),tahle představa je   totiž dávno překonaná.   Také se nám ale pokrytecky   nesnaží namluvit, že Harvey   Milk byl úpně normální,   prostě jako každý z nás.   Milk byl zkrátka Milk a ve   své době dokázal   obdivuhodné věci. Líbila se   mi i jeho přeměna z   kravaťáka v hipíka a zase   zpět. Pro mě osobně byl   nesilnějsší moment když   před svým veřejným   vystoupeím Milk obdrží   koresponďák s výhružkou   smrti, pokud vystoupí a on se   nerozmýšlí ani vteřinu a   předvede jeden ze svých   nejlepších projevů vůbec.   Film se možná může zdát   chvílemi zdlouhavý, ale můj   celkový dojem z něj je   rozhodně dobrý.
Jakub_M
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Ach jo...
Na tento film jsem se tešil.   Atmosféra let 1972 - 1978 v   San Francisku? - Proč ne!   Gayové, kteří bojují za   svá práva? - Proč ne!   Člověk, který se nebál je   reprezentovat a hlasitě se   brát za svá práva? - Proč   ne! Mučedník? - Proč ne! Ze   zajímavé námětu jsem   viděl jeden z   nejprůměrnějších filmů,   jaké jsem kdy měl tu   možnost spatřit - bohužel!   Film má dohromady dva silné   momenty, pár sympatických   okamžiků a tím to končí.   Když srovnám tento film s   dalšími s gay tématikou -   "Než se setmí",   "Zkrocená hora",   "Špatná výchova",   "Letní bouře",   "Kovbojové a   andělé", "Dům na   konci světa" atd. -   nedopadá moc dobře. Škoda,   škoda. Jo a aby nikdo mě   nikdo nenařknul, že mám   něco proti gayům - tak   sorry, já jsem gay.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Jednoho dne jsem viděl   upoutávku na tenhle film,   okamžitě si mě získal   svým stylem vyprávění...V   každém roce vznikne aspoň   jeden politický film o   výhrách utlačovaných, i   snímek Milk je v tomto směru   stejný...Harvey Milk je něco   jako Ježíš, věří v   hodnotu lidí ať jsou   všelijací...Milk je   natočeno jako velkolepé   drama, které si podle mého   názoru myslelo v první   řadě na Oscary...Výsledek   je pro mnohé velkým   překvapením, protože je to   poctou pro všechny kdo   bojoval za práva   homosexuálů...Věřím že   Oscara si odnese Penn protože   tenhle film stojí hlavně na   jeho dokonalém výkonu,   opravdu se do homosexuálního   politika vtělil tak vroucně   že bych věřil že někde   randí s klukama...A nebýt   tam on, tak ani jemná Santova   režie by se nezmohla na nic   jiného, než na průměrný   film s nálepkou   "kontroverzní" nebo   " Gus chce Oscara za   homosexuální   film"...Způsob jakým   Gus vypráví příběh   Harveyho Milka je na   biografický film celkem   netypický, díky skutečným   televizním záznamům, které   do něj vkládá a tím mu   přidává punc   autentičnosti...S   autentičností ale   přichází i chlad v podobě   malého prostoru pro ostatní   herecký ansábl, vše je   hlavně zaměřeno na   Penna...Milk nemá v úmyslu   drásat srdíčka slabých   lidí, vždyť už od   začátku se divák dozví jak   celý příběh skončí, ale   ukazuje jak se lidská   společnost za 30 let   neskutečně   změnila...Závěr je opravdu   skvělý a nebýt toho, že se   jedná o skutečný příběh   homosexuála, který měl   koule ukázat svoji odlišnost   světu, člověk by označil   podobný závěr za   patetický..Nicméně,   závěrečné skutečné   záběry na masy lidí se   svíčkami pochodujících   ulicemi San Francisca,   vzdávajíc hold Milkovi,   podle mého, musí dojmout   snad každého!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4818minih4818Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 
Butch Cassidy and the Sundance Kid n
minih107212minih107212Small Apartments (2012) 
Small Apartments n
minih40501minih40501Saw 2 (2005) 
Saw II n
minih30389minih30389Křižovatka smrti 2 (2001) 
Rush Hour 2 n
minih36357minih36357Tajemná řeka (2003) 
Mystic River n
minih80715minih80715Les Adoptés (2011) 
Les Adoptés n
minih27786minih27786Sběratel kostí (1999) 
The Bone Collector n
minih10864minih10864Krvavá svatba (1981) 
Bodas de sangre n
minih46235minih46235Láska a jiné pohromy (2006) 
Love and Other Disasters n
minih122413minih122413Birdman (2014) 
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

6 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

6 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani