Duben
ohodnotit

Milionový závod

Rat Race

Další název:
Miliónové preteky (SK); Rat Race - Der nackte Wahnsinn; Wyscig szczurów
Rok:
2001
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2002
„Šest týmů, dva miliony dolarů. Pravidla? Žádná nejsou!“

Komentáře k filmu Milionový závod

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2004
Takhle jsem se dlouho   nezasmál. Celkový dojem z   filmu mi dolepšil dabing   Rowana Atkinsona.“
vlk1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Skvělá sestava herců a   vtipů.Mr. Bean a C.Gooding   jsou záruka vtipu a   nekonečného smíchu.Po   prvním shlédnutí jsem se   smál ještě 2 hodiny po   skončení.
IronDavid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Iron
K tomuhle filmu se dá říct   jen báječná bláznivá   komedie.Skvělé obsazení a   dobrý děj.Doporučuji   každýmu kdo se chce   parádně pobavit.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2017
Plejáda skvělých herců se   sešla v této snad   nejbláznivější komedii,   jaká v roce 2001 vznikla.   Spousta gagů,   ztřeštěností a etud v   závodu, jaký tady ještě   nebyl. Že to pořádá   milionář jen tak pro zábavu   bohaté smetánky sice   nepřekvapí, avšak dějově   a nápady je to vše dotaženo   do naprosté dokonalosti. Co   postava, to osobitý   charakter, který je v rámci   humoru a scén plně využit.   Děj je sice prostinký, ale o   ten tu v podstatě ani nejde i   když je námětem daný. Film   pobaví a to mělo být   tvůrčím úmyslem, což se   povedlo.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělá komedie od začátku   do konce prostě paráda kor   scenka v muzeum barbi pekné a   dívat se dá znovu
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Výborná komedie.Je to   vážně hodně ztřeštěný,   s realitou to má společnýho   opravdu málo, ale   každopádně na pobavení to   je super volba, spousta   hlavních postav, kerý svym   chovánim patřeji spíš   někam do panoptika než do   normálního světa.Osobně se   mi nejvíc zamlouvala ona   rodinka frčící si to k   cíli v hitlerově   autě:-)Naopak víc než jenom   zklamanej sem byl z Atkinsona,   jeho postava byla absolutně   stupidní, což je Bean sice   taky, ale ten je zábavnej,   tahle postava tady je akurát   trapná.Jinak super
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2003
Milionový závod
Skupina náhodně vybraných   návštěvníků kasina   dostane příležitost   zúčastnit se ojedinělé   soutěže - kdo první dojede   na druhou stranu Ameriky a   otevře skřínku na   nádraží, vyhraje milion   dolarů. Opravdu jsem   nečekal, že se z takového   námětu vyklube, tak   vynikající komedie. Naprosto   mě ten humor uchvátil,   stejně jako výkony herců   (Rowan Atkinson s italským   přízvekem a spavou nemocí   je vynikající). Doporučuji   tuto komedii nepropásnout.
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Smysluplnost žádná, ale   humor.. Tak ten vede.. Myslím   si, že tohle je přesně   taková komedie, která vám   zvedne náladu. Nekoukáte se   o co tam běží, ale smějete   se všemožným vtipům.   Dříve to byla vůbec moje   oblíbená komedie. Teď jsem   jí tedy dost dlouho   neviděla, ale stejně můžu   říct, že mě tenhle film   opravdu baví! :)
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2008
8/10
Komedie se skvělym hereckym   obsazenim, se skvělym   nápadem a se spoustu gagama.   Opravdu se řezáte od   začátku do konce. Já   osobně fandil Seth Greenovi a   tomu jeho kámošovi s   piercingem, z těch jsem   nemohl asi nejvíc :D.
Leroy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Velmi zabavny film. Skvela   zabava na sobotni odpoledne
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2020
Šesť kľúčov nás rozdeľuje
Na túto vydarenú komédiu   môžete nazerať rôzne,   niekomu sadne náramne,   niekomu sa nezapáči. Čím   však vojde do dejín filmu je   návšteva „Barbie   Museum!“. Všeobecne tá   podarená židovská rodinka   nemala chybu a hlavne hlava   rodiny, riadne expert. A tie   ich scénky boli peklo. Malá   dcérka vidí popri ceste   reklamný pútač “Barbie   Museum!“ A tak tam chce   ísť, ale ocko, že v   žiadnom prípade, lebo dva   milióny sú dva milióny a   oni netušia, tak musí stále   sa na niečo vyhovárať. Ale   keďže tu neuspel a deti   chceli aspoň na chvíľu   zastaviť, tak teda ideme do   barbie múzea, dcérka   totálne natešená. Avšak   keď tam vstúpili to bolo   iné peklo. Iný výraz. Ono   to nebolo múzeum bábiky   Barbie ale „Klaus Barbie,   zvaný ako lyonský mäsiar.   Milujúci otec a manžel,   veľký milovník vína a   trojnásobný víťaz   tanečných súťaží.“   Scenárista sa očividne   vyznal a tento nápad fakt   zakomponoval do deja brutálne   dobre a sa divím, že ho   napadol takýto pekelný   bizár. Pre tých, ktorých   moc nezaujíma druhá   svetová, tak to múzeum bolo   venované SSmanovi, ktorý   potieral francúzsky odboj, za   normálnych okolností by ho   po vojne čakal súd, ktorý   by pre neho asi nedopadol   dobre, ale agenti CIA ocenili   jeho schopnosti a pomohli mu   utiecť do Južnej Ameriky,   kde za oplátku im robil   informátora a rozvracal   tamojšie nepohodlné režimy.   Inu, dejiny vedia byť pekne   sarkastické. Potom naši   hrdinovia utiekli „júú,   hele, suveníry“, ale   keďže im konkurencia   poškodila auto, tak ukradli   to Hitlerovo z múzea. Potom   nasleduje šialená cesta,   rúž, okuliare vadia, auto   nie. Hlava rodiny je riadny   oportunista. A nakoniec tá   bláznivá scénka na zjazde   veteránov WWII. Ostatní   taký priemer, niektorí   trocha chvíľami prehrávali,   ale inak ok. Jediným   sklamaním bol Rowan Atkinson,   ktorý je famózny herec, ale   tu akosi hral nasilu a divne a   až príliš to preháňal.   Čo ešte pobavilo boli tie   psycho absurdné stávky tých   pracháčov a samozrejme   luxusná scéna s právnikom,   ktorý sa narodil bez   osobnosti a luxusnou Vicky   (tá z vírivky). Koniec bol   už moc klišovitý a na môj   vkus moc happy, ale ok. Inak   takto si nejako predstavujem   doslova pojem „bláznivá   komédia“. Niektoré veci tu   boli riadne bláznivý úlet
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně povedená komedie. Sice   je to možná trochu dlouhé a   občas se tam moc neděje ale   je tam dost nezapomenutelných   scén, které to zachraňují   (Hitlerovská scéna a scény   s trochu přitroublými bratry   jsou nezapomenutelný)
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2014
Milionový závod
Hodně povedená komedie,   která mě ke sledování   přinutila hlavně díky   vynikající zápletce. Parta   rozličných postaviček, jež   mají pouze jediný cíl,   působí na cestě za 2   miliony mnohdy velice komicky.   Najde se zde spousta   vynikajícím situací a   bláznivých dobrodružství,   která vás celou dobu   provází. A banda   zbohatlíků, kteří byli   schopni se vsadit i o tu   největší pitomost, mě taky   skvěle pobavila.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2016
Rat Race
Rat Race disponuje výborným   scenárom, ktorý mu dovoľuje   vytvárať vtipné postavičky   a bizarné situácie   (Epizódka so srdcom a múzeum   Barbie) a tvorcovia tento fakt   využili nielen tým, že si   do filmu zavolali výborných   komikov ale aj tým, že   každému dali dostatočný   priestor aby sa ukázali a   samozrejme v ksichtíkoch   vyhráva pán Atkinson. Filmu   samotnému by som dal 7   hviezdičiek ale keďže naň   mám výborné spomienky a   videl som ho už asi 10 krát   tak si jednu hviezdu   pridávam.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Milionový závod
Žádný komediální zázrak,   komedie už nejsou to co   bývali, je to celé   postavené na hodně trapném   příběhu. Jedinou výhodu v   tomhle filmu vidím je Cuba   Gooding Jr.protože díky   němu jsem celý film   dokoukala. Ale jinak se jedná   o další komedii z mnoha,   která se nijak neodlišuje.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Skvělá šílená komedie o   získání hlavní výhry dva   miliony dolarů rozjíždí   závod absolutně bez pravidel   s vynikajícím hereckým   obsazením , které zaručuje   opravdu útok na bránici   pokud se chcete pobavit   rozhodně doporučuji tuto   komedii .
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Spousta skvělých herců,   samozřejme se mi nevíc   líbil Rowan Atkinson,   určitě stojí za to vidět,   dobrých momentů tam je dost.
Moon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2006
Docela dobra komedie. Rowan   Atkinson jako vždy k   popukání a je perfektně   nadabován. Děj je docela   dobrý až na ten umělý   konec, který se moc nepovedl.   Jinak perfektní zábava.
ondra
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2005
Na tento film jsem se díval   dnes.Moc jsem se na něj   těšil ,protože jsem kousek   viděl ve škole.Ale nebýt   toho nic moc konce film by   získla větší oblibu.Děj   je vcelku dobrý, ale nejvíc   mě potěšil ta scená   židovské rodiny, která je   Hitlerovým autem, které   ukradla a vjela přímo na   sraz amerických veteránů za   2. světové války.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2018
Nastavovaná kaše a příběh   vykradený z filmu Cannonball   Run z roku 1981, kde také   vystupovala plejáda herců   (B. Reynolds, R. Moore, S.   Davis jr., D. DeLuise, D.   Martin, P. Fonda, J. Chan, J.   Elam a další). Byl natočeno   i pokračování o tři roky.   Tyto příběhy se mi zdály   vtipnější a humor nebyl   takový křečovitý. Filmy   patřily k nejoblíbenějším   komediím na videokazetách a   konkurovat jim mohla snad   jenom Policejní akademie.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Nenáročná a příjemně   plynoucí, mile obsazená   komedie, kde se závodí o   miliony. Je tam docela dost   vtípků a veselých momentů.   Bavil jsem se celkem fajn:-)
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Těžký úlet, který   naplňuje obsah termínu crazy   komedie jako máloco. Gagy   řadím do dvou skupin:   1)šílené a povedené   2)šílené a trapné. V   první skupině jednoznačně   vede Barbie museum, v těsném   závěsu pomsta za veverky a   rozmařilí sázkaři. Druhé   dominuje tentokrát opravdu   mdlý Rowan Atkinson nebo   Goodingovy eskapády. Hodně   nevyrovnané ale s nudou se   rozhodně nekamarádící.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Docela povedená (až na   konec) bláznivá komedie,   která mi příjemně uběhla   a ani jednou jsem neměl   pocit, že by nějaké vtipy   byly trapné. Na druhou stranu   je také pravda, že zde   nejsou tak výjimečné   scény, že bych si je dlouho   pamatoval. Konec na   charitativním koncertě mne   totálně znechutil. Nebýt   podělaného konce, dal bych o   2 hvězdičky více. Čekal   jsem cokoliv, ale takhle   pitomý konec rozhodně ne.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Tahle bláznivá komedie má   opravdu všechno ani chvíli   se nenudíte, dokonalé   herecké zastoupení a   usínající Mr. Bean u   schránky :D . Když vezmu že   Jerry Zucker není tak moc   aktivní režisér, tak tohle   se mu povedlo, ještě aby ne   s takovým materiálem :)
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Naprosto úchylná komedie,   která se dá nazírat jako   úplná debilita, nebo   absolutní odvaz. Nebo něco   mezi tím. Už si to   pořádně nepamatuju, ale   vím, že při prvním   shlédnutí mě dostala   nějaká scéna s krávou...
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2019
Celkem
slušná komedie,když si   odmyslím extrémně trapný   happy end a některé méně   povedené scény. Herci   vesměs v pohodě, jen   "mr. Bean" mi tam   moc neseděl(a to ho mám   celkem rád...)
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Měly jsme si koupit veverku
Námět slibnej, ale   provedení ve verzi pro   školky. Jediná postava,   která se mi líbila byla   pilotka vrtulníku (Amy Smart)   a její scéna s vrtulníkem,   jinak to bylo takový   americký slunce, seno..
Ramilie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Spousty známých herců v   bláznivé (rozuměj trapné a   přehnané) komedii. Strašně   se tu tlačilo na pilu a plno   přehnaných, ale nikoliv   vtipných scén. Možná   nějaká parodie na The   Amazing Race? Plus ten   šlechetný a rádoby dojemný   konec...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5615minih5615Četník se žení (1968) 
Le Gendarme se marie n
minih21181minih21181Tonoucí se stébla chytá (1967) 
Le petit baigneur n
minih4875minih4875Bylo nás pět (1994) [TV seriál] 
Bylo nás pět n
minih39239minih39239Pouic Pouic (1963) 
Pouic Pouic n
minih3196minih3196Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) [TV seriál] 
Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek n
minih25647minih25647Kapitán Fracasse (1961) 
Le Capitaine Fracasse n
minih9954minih9954Karamboly (1963) 
Carambolages n
minih8773minih8773Hřbitov domácích zvířat (1989) 
Pet Sematary n
minih24255minih24255Železná maska (1962) 
Le masque de fer n
minih5194minih5194Co je doma, to se počítá, pánové... (1980) 
Co je doma, to se počítá, pánové... n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:30 - 11:25

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Dunhuang: perla Hedvábné cesty

10:10 - 11:05

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:40 - 10:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190540
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178266

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10