Milionová vražda (2005) [TV film]

Milionová vražda (Murder in the Hamptons)
75 %
 
 

Murder in the Hamptons

Další název: Million Dollar Murder / Vražda za milión (SK)

    Žánr: thriller / drama / mysteriózní
    Země: Kanada
    Délka: 85 min.
„Láska, nenávist, peníze a vražda multimilionáře - to vše ve strhujícím krimithrilleru na motivy skutečné vraždy.“
Film natočený podle skutečné události. V roce 2001 byl ve svém luxusním domě v Hamptonu nalezen mrtev, ubodán, pohádkově bohatý investiční bankéř z Manhattanu Ted Ammon. Jeho manželství s Generosou Rand právě končilo komplikovaným rozvodovým řízením, nicméně Generosa i její současný milenec Danny Pelosi měli na osudnou noc alibi. Film střízlivě, krok za krokem popisuje posledních 6 let v Ammonově životě. Když se s Generosou seznámil, byla to obyčejná agentka z realitní kanceláře, nicméně s uměleckými ambicemi. Byla půvabná a Teda cílevědomě dotlačila ke sňatku. První roky byly šťastné, i když se manželům nepodařilo zplodit dítě: adoptovali proto čtyřletá dvojčata z Ruska. Generosa rychle rezignovala na uměleckou dráhu, její výtvarný talent byl ostatně dosti sporný, místo toho se vyžívala v zařizování nových a nových domů, které jí manžel kupoval. Její perfekcionismus, který Tedovi zpočátku imponoval, začal přerůstat v chorobnou touhu mít všechno dokonalé, byla hysterická, agresívní, později až paranoidní -zjevně se u ní začala projevovat rodová zátěž: její matka byla psychicky nemocná. Na Teda žárlila, neustále ho sledovala, a v podstatě mu udělala ze života peklo, poštvala proti němu děti a zažádala o rozvod, přičemž styk s dětmi, na kterých Ted velmi lpěl, podmiňovala splněním naprosto enormních finančních požadavků. V té době si také našla milence, elektrikáře Pellosiho. Ten na její pokyn instaloval do vily v Hamptonu, kterou po rozchodu obýval Ted, špičkové sledovací zařízení. Generosa a Pellosi byli sice hlavními podezřelými, vyšetřování se však pro nedostatek důkazů vleklo, a Generosa v jeho průběhu onemocněla rakovinou prsu. Zemřela ještě před tím, než byl Danny Pelosi, kterého si sice vzala, ale pak se s ním rozešla, v roce 2004 obviněn ze zavraždění Ammona a odsouzen na 25 let.

režie:
Jerry Ciccoritti
 
 
hraje:
Poppy Montgomery (Generosa Rand), David Sutcliffe (Ted Ammon), Shawn Christian (Danny Pelosi), Peter Outerbridge ( Gordon Wintrob), Donna Goodhand (teta Carrie), Hélène Joy (Grace), Gabriel Hogan (Matt), Tara Rosling (Carrie Wilder), Aislinn Paul (Alexa), Michael A. Miranda (Artie Rubino), Joris Jarsky (Carl Masella), Alex Poch-Goldin (Ed Burke), Nadia Capone (onkoložka), Tracy Ferencz (Denise), Marcia Bennett (psychiatrička), Diego Klattenhoff (dopravní strážník), Rory O'Shea (Mark Dell), J. C. Kenny (Amanda Zahn), Catherine Disher ( D. A. Dynak), Daniel Fathers (britský reportér), Amy Lalonde (Jennifer), Kasia Vassos (dívka na pláži)
 
 
námět:
Michael Shnayerson (článek "Murder in East Hampton")
 
 
scénář:
Robert L. Freedman
 
 
kamera:
Michael Storey
 
 
hudba:
Robert Carli
 
 
výprava-architekt:
Sandra Kybartas
 
 
kostýmy:
Morganne Newson
 
 
střih:
George Roulston
 
 
zvuk:
Sylvain Arseneault, Tom Bjelic, John Elliot, Allan Fung, Martin Lee, Tim O'Connell, Ian Rankin, John Douglas Smith, Greg Zimmerman
 
 
výtvarník:
Rick Gilbert
 
 
masky:
Katarina Chovanec, Debi Drennan
 
 
výkonný producent:
Barbara Lieberman, Bernard Zukerman
 
 
producent:
Wendy Grean
 
 
casting:
Stacey Rosen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.