Duben
ohodnotit

Mejdan v Las Vegas

What Happens in Vegas

Další název:
Svadobná noc v Las Vegas (SK); Love Vegas
Rok:
2008
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
15.5.2008
„Štěstí na dosah?“
Popis / Obsah / Info k filmu Mejdan v Las Vegas



Burzovní makléřka Joy a truhlář Jack jsou dva naprosto odlišní lidé. Ona žije usedlým životem se svým přítelem, Jack se naopak rád baví. Joy chce dát svému příteli k narozeninám výlet do Las Vegas, ten se s ní ale před všemi jejich společnými přáteli a známými rozejde.

Joy se rozhodne jet do Vegas i tak. Ke stejnému rozhodnutí dospěje Jack, když ho jeho otec vyhodí z práce. Omylem dostanou stejný pokoj, takže první setkání nedopadne zrovna ukázkově. Nicméně nedorozumění se vyřeší, Jack s Joy si docela padnou do oka a proflámují spolu celou noc. Stihnou se dokonce i vzít...
Ráno oba přemýšlejí, jak z toho ven. Když se hádají, kdo z nich dvou je horší a kdo koho víc nechce, hodí Jack Joyin čtvrťák do automatu a vyhraje jackpot tři miliony dolarů. Vzhledem k tomu, že se nejsou schopní dohodnout, čí peníze to budou, a také že jsou pořád manželé, skončí u soudu. Soudce jejich peníze na půl roku obstaví a odsoudí Jacka a Joy k šesti měsícům manželství, protože je zastánce tradičních hodnot. Musejí se k sobě i sestěhovat...

Pro oba je to zpočátku peklo a dělají si všechny možné naschvály. Postupně si ale začínají být bližší a bližší. Vzájemná náklonnost se projeví i na podnikovém víkendu, kam Jack Joy doprovází. Původně proto, aby si tam získal její kolegy i nadřízené a potom ji přiměl podepsal, že se všeho vzdává výměnou za to, že nevyzradí jejich tajemství, jak mu poradil jeho kamarád. Nakonec si to ale rozmyslí a neudělá to a společně si udělají hezký víkend. Když po půlce roce přijde další stání u soudu, zjistí Joy, že byl Jack za jejím bývalým přítelem a dal mu její zásnubní prsten. Proto během líčení prohlásí, že už stojí jen o rozvod, ne o peníze...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mejdan v Las Vegas



Příběh začíná životním zklamáním dvou lidí, kteří se navzájem neznají. Joy (Cameron Diaz), mladá, úspěšná a okouzlující blondýnka, připraví pro svého snoubence narozeninový večírek, na kterém od něj bohužel dostane kopačky. K narozeninám pro něj měla výlet do Las Vegas, rozhodne se tam jet s kamarádkou.

Jack (Aston Kutcher) pracuje ve firmě svého otce, ale svou práci dost odbývá a tak ho otec propustí. Se svým kamarádem se rozhodnou zklamání zapít, kde jinde, než v Las Vegas.

Tam se setkají a prožijí spolu noc plnou tance, alkoholu a jiné zábavy. Když se ráno probudí, zjistí, že udělali velikou chybu. Vzali se! Rozhodnou se promluvit si o tom, jdou do ústraní od svých přátel a postaví se k hracímu automatu, do kterého Jack vhodí čtvrťák, který patří Joy. Z nenadání automat zacinká a ohlásí výhru v hodnotě 3.000.000 $.

Jack řekne, že za páku zatáhl on a tak je výhra jeho, ale Joy mu připomene, že jsou manželé a tak skončí u soudu. Soudce rozhodne, že každému patří polovina, ale pokud ji mají získat, musí dokázat, že na svém manželství pracují nejméně půl roku. Přikáže jim půlroční soužití v jednom bytě a návštěvy manželské poradny.
Po rozchodu se svým snoubencem nemá Joy kde bydlet, a tak se nastěhuje k Jackovi. Ze začátku se moc nesnaží a spíš si dělají naschvály. Jako nezvedání prkénka na wc, vysazení dveří v koupelně a jiné. V polovině tohoto pro ně trestu, začnou vymýšlet, jak jinak z toho ven a nepřijít o peníze.

Jack se pokusí zahrát na manželskou poradkyni (Queen Latifah) domácí násilí ze strany Joy, ale ta má důkaz o tom, že k modřinám mu pomohl jeho kamarád, který mu tohle vše i poradil.

Joy si také nechá poradit od své kamarádky a pošle Jackovi do bytu spoustu mladých holek, aby ho svedly a vypadalo to, že ji podvádí. Díky kamarádovi to Jack prokoukne a ze všeho vybruslí tím, že si ke krásným holkám pozve domů i kluky a tak to vypadá jen jako domácí večírek.

Ani jeden plán nevyšel a tak jim nezbývá nic jiného, než na manželství opravdu zapracovat, což je sblíží. Jeden pro druhého pak i udělá něco pěkného. Jack zajde za bývalým snoubencem Joy, vrátí mu její snubní prsten a přiměje ho o Joy ještě přemýšlet. Díky Joy začne Jackův otec o svém synovi uvažovat jinak.

Před posledním líčením u soudu Joy potká svého bývalého snoubence, který jí ukáže vrácený prsten a požádá ji, aby se k němu vrátila. Ona však odmítne a u soudu se vzdá všech peněz ve prospěch Jacka. Odjede na své oblíbené místo k majáku. Tam za ní pak Jack přijede a požádá ji o ruku. Joy souhlasí… Happy End!
Skvělé herecké obsazení dodalo filmu správnou atmosféru.


Autor: Pixel116

Popis / Obsah / Info k filmu Mejdan v Las Vegas



Jack (Ashton Kutcher) a Joy (Cameron Diaz) jsou dva lidé s naprosto protikladnými vlastnostmi. Nikdy se neznali, ale po té nejdivočejší párty ve Vegas se probouzí vedle sebe a zjišťují, že se nejenom báječně pobavili, ale že se z nich stali manželé! Snaha o zrušení svatby se ale nečekaně zamotává, když Jack vyhrává díky Joyinu čtvrťáku jackpot ve výši 3 miliony dolarů a moudrý soudce (Dennis Miller) vynáší jednoznačný rozsudek: šestiměsíční "manželství natvrdo". Následuje totální válka pohlaví, během které se Jack a Joy bez jakýchkoliv skrupulí snaží jeden druhého obrat o peníze. Ale nakonec možná pochopí, že s láskou nemůžou navzdory všem nástrahám prohrát!


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mejdan v Las Vegas



Romantická komedie Toma Vaughana Mejdan v Las Vegas připomíná obdobné snímky z dílny Judda Apatowa, ale v podstatě vychází z amerických komedií třicátých a čtyřicátých let. Navzdory názvu se téměř celá odehrává v New Yorku. – Protagonisté Joy a Jack se náhodou potkají v Las Vegas, kam se přijeli odreagovat po životním nezdaru. S ambiciózní makléřkou Joy se rozešel její snoubenec a pohodářského Jacka vyhodil kvůli flinkání z práce jeho otec. Povahově zcela rozdílní mladí lidé stráví ve městě hříchu bouřlivou noc a ráno se probudí jako manželé. Než se stačí dohodnout na rozvodu, vyhrají společně tři miliony v jackpotu, a tak jejich vzájemnou antipatii musí řešit soudce. Ten je odsoudí k půlroční manželské zkoušce, zpestřené pravidelnými návštěvami manželské poradny. Po nejrůznějších naschválech, jež si pár vzájemně provádí a k nimž ho ponoukají jejich známí, Jackův kamarád Mrzout a Joyina přítelkyně Tipperka, konečně oba pochopí, že se milují. Hlavní hrdinové se při všech těch každodenních potyčkách, podrazech a mstách postupně sbližují a díky tomu si také uvědomují vlastní nedostatky. Jsou sice rozvedeni, ale mohou začít znovu. Budoucí život jim ostatně ulehčí jejich nemalá výhra.

Snímek, postavený na klasickém schématu přitahování protikladů, se opírá o situační komiku, vyplývající zejména ze soužití v Jackově mládeneckém bytě a z rafinovaných lstí. Místy vtipná, místy trochu ordinérní, ale ničím zvláštním neoplývající komedie s drobnými náznaky sentimentu (Joy je dojata, jak si hrubián Jack rozumí s malou neteří...) sází na atraktivitu ústřední dvojice v podání Cameron Diazové a Ashtona Kutchera. V menší roli zaujme Queen Latifahová jako zkušená a chápající poradkyně.

ZDROJ: Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2008/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10