Duben
ohodnotit

Mazel

10 timer til Paradis

Další název:
Medvídek; Mayel; Medvedík, Teddy Bear
Země:
Rok:
2012
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2012
„Chcete mě?“
Popis / Obsah / Info k filmu Mazel
Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je
pořád starý mládenec. K seznámení mu chybí ráznější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou.
V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se skoncovat se samotou. Odjíždí do země zaslíbené, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno...
Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce.
Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce.
Cinemart


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mazel
Snímka získala tento rok Cenu za réžiu na najznámejšom festivale nezávislých filmov v americkom Sundance. Rozpráva príbeh 38-ročného kulturistu Dennisa s drsnou tvárou, ale krehkým srdcom, ktorý žije sám so svojou matkou v nezdravom vzťahu a je plne pod jej vplyvom. Jeho túžbou je oslobodiť sa od nej a byť konečne sám sebou. Jedného dňa sa rozhodne zmeniť svoj život, nájsť lásku svojho života, a toto hľadanie ho zaveje až do Thajska. "Väčšina z protagonistov sú neherci, obyčajní ľudia. Nakrúcanie s amatérmi bolo veľkou výzvou, ale tiež dar. Ak pracujete s reálnymi ľuďmi v autentických prostrediach, získate množstvo nefalšovanej pravdivosti,“ povedal Matthiesen. Jeho krátky film Dennis, ktorý sa stal predobrazom hraného debutu, vyhral v roku 2008 Zlatého medveďa na Berlinale.
ArtFilmFest 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mazel
Třiceti osmiletý kulturista Dennis chce najít pravou lásku. Nikdy neměl žádnou holku a žije sám na předměstí Kodaně se svojí matkou. Když se jeho strýc ožení s dívkou z Thajska, Dennis se rozhodne, že také zkusí štěstí a vydá se do Thajska. Ví, že jeho matka by nikdy do jeho života nepřipustila další ženu, takže jí řekne, že jede do Německa. V Thajsku ale Dennisovi naivní představy o lásce narazí na tvrdou realitu. Dennis už ztrácí naději, když se nečekaně setká s Thajkou Toi a oba dva se do sebe zamilují.
Severský filmový klub


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mazel
Svéráznou romantickou komedii Mazel natočil jako svůj celovečerní debut dánský filmař Mads Matthiesen (nar. 1976). Rozpracoval zde téma úspěšného krátkého filmu Dennis z roku 2007, v němž objevil dánského kulturistu Kima Kolda (nar. 1965). – Stárnoucí profesionální kulturista Dennis je starý mládenec. Žije s panovačnou matkou Ingrid, která ho citově vydírá. Po vzoru strýce se zakřiknutý muž, cítící se dobře jen v posilovně, nakonec odhodlá a vydá se do Thajska hledat nevěstu. Opravdu ji najde, ale nikoliv v dohazovaných dívkách, nýbrž v majitelce tamní posilovny Toi. Když za ním žena přijede do Dánska, Dennis se konečně dokáže postavit matce a začne nový život... – Realisticky natočený komorní snímek těží zejména z kontrastu mezi protagonistovou mohutnou figurou a jeho introvertní nesmělou a submisivní povahou. Zároveň zachycuje různé podoby lásky (synovské, mateřské a milenecké) a všímá si i thajského „svatebního“ byznysu, přičemž konstatuje, že ne vždy musí jít jen o sexuální turistiku. Děj se odehrává v dánském městečku i v thajském letovisku a v mnoha rolích vystupují neherci. Představitelka matky Elsebeth Steentoftová nebo David Winters jako dohazovač Scott jsou naopak zkušení profesionálové. – Překlad původního názvu je 10 hodin do ráje.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

14:15 - 14:45

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:45 - 14:30

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

60 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190565
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376592
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10