Jeden svět
ohodnotit

Matrix Reloaded

The Matrix Reloaded

Další název:
Matrix 2 Reloaded
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
22.5.2003
„Osvoboď svoji mysl.“

Komentáře k filmu Matrix Reloaded

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 75
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.12.2011
První díl jsem považoval za   uzavřený příběh, proto   jsem nechápal, proč vznikly   další. Ač trikově   výborné, dějově jsou   slabší, a podle mě jen   nastavují.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.3.2016
Nehorázně ukecané a   statické. Efekty v podstatě   tytéž jako v jedničce. Nic   nového a úděsná nuda. Po   hodině je sice akce dosti,   ale všechno jede po staru,   nic nového se neobjeví.   Přesto oceňuji pár velmi   dobrých záběrů. Ovšem to   je vše.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Matrix Reloaded
Tak především   pokračování legendárního   Matrixu se nedá vůbec   srovnávat s jedničkou. Je to   úplně o něčem jiném. Ale   na kvalitě to neubírá.   Tentokrát je zde   nejnabitější film akčními   scénami, který jsem kdy   viděl. Úplně mě dostala   honička na dálnici, kvůli   níž si nechali filmaři   vybudovat i vlastní kus   silnice! Jinak ani ostatní   bitky nezaostávají.   Setkáváme se s mnohými viry   a různými mutacemi   programů. Prostě super   akční podívaná. Jako   mínus bych ale uvedl   zbytečné zamotávání   příběhu takovými postavami   jako je architekt a jeho   složitě komplikované řeči   o Matrixu.
Když jsem   odcházel z kina, nemohl jsem   se dočkat trojky, tak   všichni sedněme k DVD   přehrávačům a pusťme se   znova do tohoto úžasného   příběhu.
P.S.   Odpojte mě už konečně, já   se vám pokusím pomoci   ubránit Sion...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Myslím si,že hodně   fanoušků Matrixu čekalo,co   nám dá jeho   pokračování.Tvůrci se tu   zaměřili hodně na život v   posledním lidském městě   Sion,což neocenili kritici a   také někteří věrní   fandové.Mě to nepřišlo   jako špatný nápad a nic   proti tomuto pokračování   nemám.Jsou tu nové postavy a   taky docela pěkně   vykreslené město Sion a tím   vlastně Neo (jeho postava)   ustupuje trochu do pozadí -   už to zkrátka není jenom o   něm.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Dle mého krásně natočená   slátanina s mnoha myšlenkami   a mnoha bezduchými rvačkami   typu Šimon a Matouš.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2011
MATRIX II
RELOADED

Pokračování   filmu Matrix netrpí   obvyklými vadami druhých   dílů, který obyčejně   působí na diváky jako   nastavovaná kaše, kdy už   víme o co jde, známe   většinu postav a dokážeme   odhadnout, co se asi stane. Do   konce příběhu je ještě   daleko a tak je ten čas   mezitím potřeba něčím   smysluplným naplnit. U filmu   Matrix se to povedlo na   jedničku. Sice když   přemýšlím nad tím, že se   děj odehrává v podstatě v   počítači a jednotlivé   postavy jsou programy, tak   bych očekávala, že k boji   použijí spíš omezení   energie, nebo že vyvinou   nějaké počítačové viry   pro boj s nepřítelem, jen ne   to, že budou bojovat metodou   japonských bojových sportů.   No u sci-fi se prostě nesmí   přemýšlet. Prostě přesto   všechno Matrix je a bude   výborný film, který se   nadlouho zapíše do mé   paměti.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Další pokračování byla   sice jen už komerce, ale   proč toho nevyužít a   divákům ukázat co si v   jedničce jen domýšleli.   Bojové scény jsou opět   dokonalé a o digitálních   efektech nemluvě.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2017
Bez účelu by sme neexistovali
Oproti jedničke to bolo také   zvláštne spočiatku. Úplne   iné, aj napriek tomu, že to   bezprostredne pokračovalo,   bolo to skôr úplne z iného   sveta, aj keď časovo to   nadväzovalo. Vyzeralo to byť   aj už nie tak dobré. Napriek   zjaveniu iného agenta Smitha,   už odpojeného a po novom   akejsi neriadenej   deštruktívnej strely. Čo   však totálne film zdvihlo,   je posledných fenomenálnych   15 minút a to hlavne   filozofovanie s Architektom.   Bolo to niečo úžasné a mne   začína dochádzať, že   tvorcovia si Matrix pekne   krásne prepracovali a   premysleli a podávajú nám   to v rozumných dávkach a je   to teda slušne scenáristicky   odvedená práca. Dozvedáme   sa, že Matrix by bol   dokonalý, nebyť chyby zvanej   človek a jeho najväčším   problémom a tým je možnosť   voľby. Normálne sa teším   na pokračovanie
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Druhý díl přinesl další   výborné triky a efekty a   ještě   dokonalejší,zábavnější a   napínavější akční   scény.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2008
Důstojné pokračování   výborně vizuálního díla   jménem Matrix.Pro mne je   jednička rozhodně   nejpovedenější.Režiséři   uvedli do pohybu   pokračování příběhu   Vyvoleného Nea, které se   opět neobejde bez efektních   zpomalovaček, soubojů a   různých technických   vychytávek.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Bratři Wachowští nám   nadělili pokračování   svého hitu a je to   pokračování značně   rozporuplné. Druhý díl   kultovní sci-fi už nemá tu   správnou atmosféru z   jedničky a už nám   nenastoluje nějaké   zajímavé otázky. Avšak   vše dohání úchvatnými   akčními scénami (ať už to   je automobilová honička nebo   bitka se stovkami agentů   Smithů).
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Dvojka Matrixu je rozhodně   nejlepším filmem celé   série a mě osobně ohromně   překvapil. NIkdy jsem se u   podobného filmu nebavil tak,   jako u Reloadedu.
Příběh příjemně   působil, je to svižnější,   přibylo akce, která je   opravdu dokonalá a   speciální efekty jsou   dokonalé. Nové postavy jako   třeba Dvojčata jsem si také   oblíbil. Neuvěřitelný   film, který neumím ani   přesně popsat. Jeho jediným   plusem je akce, akce a   geniální scénář, chytře   napsaný a ještě jednou   akce. 100%.
Misantrop
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Druhá, prostřední a již   nutně podprůměrná   nástavba vynikající první   části Matrixu. Bohatá   triková kouzla a   nadužívané akční scény   měly zakrýt myšlenkovou   prázdnotu, ale moc se to   nepodařilo. Město lidí Sion   (povinná úlitba židovským   producentským božstvům)   jsem štítivě shledal jako   semeniště virové nákazy   Země a začal jsem stranit   strojům.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Nejlepší scifi trilogie v novém tisíciletí
Nepřekonetelný druhý díl   božké trilogie z dílny   bratrů Wachowskich. I Po osmi   letech jsou efekty, hudba,   herecké výkony i   propracovanost děje na   úžasné úrovni a film   shrnul veškeré možnosti té   doby a spojit vše do   parádního celku a díla,   které nemá obdoby. Bez chyby   je i propracovanost   scénáře, kdy ani po   několikátém shlédnutí   jsem ve vytvořeném   prostředí a historii Matrixu   nenašel nesrovnalost vše je   smyslně dokonalé a   nevyvratitelné a nakonec:   Všichni stejně žijem v   Metrixu =D
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $281,576,461║Tržby   Celosvetovo $742,128,461║ Po   príbehovej stránke nie tak   brilantný ako prvý diel ale   za to vizuál, hudba a hlavne   zbesilá akcia to v rámci   možností vynahradia,   miestami tam je trošku   zbytočnej vaty, skrátiť to   o 20minút a bola by väčšia   spokojnosť. /videl v kine:   90%/
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Jen kvůli své nadšené   mámě jsem byla ochotna jít   i na dvojku, která se pro mě   stala snad ještě větším   utrpením než Matrix   samotný. Je to tak dlouhý a   nenašla jsem v tom hlavu ani   patu. Je to chaos, který se   možná honosí nějakou   myšlenkou, tu jsem ale   nepochopila. A tak za více   než dvě úmorné hodiny v   kině, které jsem s   přemáháním vydržela,   nemůžu dát větší   známku.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Druhý díl vypadá o fous   slabší než jednička. Body   mu ubírají především   rádoby drsňácké výrazy   posádky Rolanda (David   Roberts) a některé   sentimentální výlevy.   Wachowští si ale pohlídali   triky a výborně zvládli i   akční scény, takže dvojka   se může hrdě hlásit k   celé sérii.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Pokračování kultovního   trháku na zcela jiné vlně.   Ve své době bombastické   akční scény i vynikající   trikové scény.   Nezapomenutelné akční   scény a naprosto úchvatná   honička v autech po dálnici.   Dvojka je prostě ještě   dobrý film, ale je tu ještě   díl třetí.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Pre mňa jednoznačne   najlepší Matrix z celej   série.

Triky   dokonalé urobené a k tomu   jedinečný herec Keanu   Reeves.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Reloaded je o třídu lepší   než jednička a o dvě   třídy lepší než   trojka.Velkolepá   výprava,skvělá akce,která   Vás rozpálí.Obvzlášť   akce na dálnici,ta je   vynikající a musel jsem si   pustit i podruhý,protože je   téměř dokonalá.Po tomto   momentu se mi zdá jako by   film upadal do stereotypu a   nudnosti.Přesto se ještě   vyskytne pár světlých   momentů,kterými si jěště   spravíte oko.Na stovku to   rozhodně není,ale je to   nejlepší díl celé   trilogie,to určitě...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2012
I když byl první film ze   světa Matrixu v podstatě   uzavřeným příběhem   (který ovšem naskýtal   velký potenciál pro   pokračování), díky   obrovskému úspěchu bylo   jasné, že to tahle bratrská   tvůrčí dvojice a hlavně   producent Joe Silver nemohou   ukončit. Rozpoutali mánii a   díky ní (a hlavně těm   výdělkům) přišlo po   čtyřech letech   pokračování. Dost dlouho   jsem z něj měl hodně   rozporuplné pocity. Na jednu   stranu těch pár let je na   vizuální stránce hodně   poznat. A to musím   podotknout, že i jeho   starší bratříček je na   tom hodně dobře. Ano, i   když je tenhle snímek starý   devět let, já ho dnes viděl   poprvé a speciální efekty   mě přesto příjemně   překvapily. Neohromily sice   ale i tak je znát značný   technologický posun. Horší   je to po příběhové   stránce. Tady je asi ten   hlavní problém. První   Matrix byl vymazlený snímek   snad po všech stránkách a   přestože nabízel mnoho   různých myšlenek, byl velmi   srozumitelný a nemusel jsem v   něm hledat něco víc, než   bylo nutné, abych si ho   dostatečně užil. Tady jsem   mnohdy pátral byť jenom po   střípcích nějakého   příběhu. V tomhle aspektu   totiž tenhle sequel příliš   nefunguje. Hodně dlouho se   jenom přešlapuje na místě,   potom se rozjíždí jakýsi   úkol, kdy nikdo vlastně   vůbec netuší, o co půjde a   co mají udělat (a nejméně   ze všech Neo). Přichystat do   filmu něco překvapivého   vlastně není vůbec   složité – stačí zkrátka   nechat diváka sledovat dvě   hodiny film, kde není   téměř žádná dějová   linka, jednání hrdinů není   vůbec zřejmé, ale po   technické stránce to vypadá   natolik dobře, aby si toho   dotyčný vůbec nevšiml a   pak mu přihrát nějakou   zásadní informaci. A hurá -   máme tu šokující pointu.   Upřímně, ta nebyla vůbec   špatná a svým způsobem za   to stojí (ovšem absenci   nějaké nosné příběhové   kostry stejně nezakryje,   pokud tou pro vás není   „boj lidí se stroji“ ).   Takže, ač jsem se snažil,   neproniknul jsem do králičí   nory o nic hloub než po   shlédnutí předchůdce.   Hlavně díky tomu, že   snímek je našláplý akcí   to příběhové vakuum tolik   nevadí (i když některé ty   rádoby filozofické dialogy   nebo totálně mě   nicneříkající momenty to   dokážou nepříjemně   připomenout). V jedničce   jsem akci chválil, tady taky   stojí za to. Navíc jí   podstatně přibylo (začátek   s Trinity, tři agenti, Seraf,   souboj se značně   „schizofrenním“ agentem   Smithem nebo opravdu dlouhá   scéna na dálnici (tedy   kromě Dvojčat – bitka   jednoho z nich s Morpheem   vsedě za jízdy v autě ve   mně totiž evokovala spíše   matrixovskou parodii než   scénu z originálního   filmu)). Pochválit musím   tvůrce ještě třeba za ten   filmovej polibek (i když je   Carrie-Anne Moss docela kočka   s úžasnýma očima, Monica   Belucci je Monica Belucci),   opět skvělý soundtrack a   fakt, že je to celkově   opravdu zábava. Akorát jí   mnohem více vystihuje slovo   „blockbuster“ než slovní   spojení „s láskou točené   sci-fi“. Vlastně ten   rozpočet tomu slovu   odpovídal. A kasovní   úspěch i přes mnohé   kritiky vlastně taky.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.11.2019
Po letech
jsem skoukl znovu, abych   ověřil proč jsem původně   dal jen tři hvězdičky. Ops,   chyba. O čem tento díl je?   Kecy kecy, rvačka.   Zbytečná. Další kecy kecy,   zbytečné, a další rvačka,   zbytečná. A tak pořád   dál. Děj se nikam neposune,   nic se nevyřeší, to co je   nového by se vešlo do   čtvrthodinové mezihry,   která by po vypuštění   vší té hluchoty mohla být   objevná, úžasná,   tříštivá a strhující.
(Další názory mohou   obsahovat větší či menší   spoilerování.)
Nea   všichni znají ale vědma si   ho "ověřuje"   rvačkou se svým   sekretářem, dobré nebe   proč?? Proč se pak Neo   kočkuje se Smithama, když   stejně nakonec odletí? To   nemohl odletět rovnou??   Klíčník je k ničemu,   architekt jen mlží, nikdo   nic neřekne na rovinu, a to   co se řeší je důležité   asi tak jako hlasování   diváků vypínači od lustrů   v sociálním experimentu   Kuřátko. Ve scéně kdy   návštěva tluče pěstí na   červené dveře mi došlo s   plnou vahou, že oni v tom   Sionu (další z   náboženských symbolik? ach   ouvej...) nemají ani hloupý   socialistický drátový   zvonek! Když jsem viděl ty   komunitní org... ehm to co   probíhalo po politickém   shromáždění, kdy bosí   účastníci v rauši dupou v   blátě, bylo mi těch lidí   líto. Fakt je o tolik lepší   žít v ohavné steampunkové   železné studni jak hraboši,   než žít v iluzi? V Matrixu   otročí strojům, ve studni   Radě a polovojenskému   řádu. Tomu tedy říkám   posun, otázka je jakým   směrem. Když Neo hlava   nehlava coby Superman sviští   vzkřísit Trinity, létají   za ním auta na ulici jak   vločky ve vánici. Vždyť   přece spěchá zachránit   milovanou bytost, tak, co   záleží na nějakých   lidech! Kolik bylo asi   mrtvých při té efektní   honičce na dálnici, která   zase nic, ale vůbec nic   nevyřešila? A odpálit   kvůli blackoutu elektrárnu,   to je věru husarský kousek.   Dnes se tomu myslím říká   terorismus. A k tomu všemu s   prominutím, ale Trinity je   čím dál ošklivější, CA   Moss byla imho velmi špatná   volba.
Konec se   spoilerováním, hvězda   padá, zbyly ušmudlané dvě.   Smutné, kam až se dá z   prvního dílu klesnout.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
O neco horsi nez prvni film,   ale stale se na to da divat.   Zvlast ty specialni efekty   jsou skvele. A pak ta uzasna   zelena...
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Zatímco první díl byl   spíše o nevědomosti z   Matrixu což ho dělalo   zajímavým. Druhý díl   překypuje kvalitními   akčními scénami a to taky   není špatné.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2012
"Technicky vizuálně i   zvukově našláplé   pokračování, které na mě   místy působí, že autoři   už nevědí co a tváří se   to na mě jako takový trochu   scénáristický slepenec. Kam   se poděla jednolitost a   atmosféra původního   Matrixu?" Tak tohle jsem   napsal já sám a sebekriticky   říkám   "odvolávám", je to   jiný pozměněný Matrix a   dává smysl až s 3 dílem, s   nímž vlastně tvoří   nedělitelný celek. Klobouk   dolů před celou trilogií,   vždyť ruku na srdce, kolik   filmů si je člověk ochoten   pouštět stále dokola a   vždy ho něčím překvapí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.10.2016
Zbytečné pokračování de   facto uzavřeného filmu   Matrix. Žvaní se tu a   žvaní, až se od   reproduktoru práší. Scény   na dálnici nejsou špatné,   ale přece jen...už to nemá   šťávu. V podstatě jde o   to, že na konci každého   dílu získá Neo   superschopnost. Zde dostane do   vínku ovládání hardware v   reálném světě.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2014
The Matrix Reloaded
Máme tu pokračovanie ktoré   je priam preplnené akciou a   počítačovými   efektami.Uvidíme tu asi 20   minútovú prestrelku a koniec   stojí naozaj za to.Trochu ma   prekvapilo ale hlavne   potešilo to že tu hrá   Monica Bellucci.V príbehu ale   zaostáva pred svojím   predchodcom.Dúfam že trojke   budem moct dat 10   hviezdičiek.Uvidíme.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Druhí MATRIX vznikl už jenom   kvúli penězúm.Je to   pokračováni dústojné a   slušné.Herecké výkony jsou   prima a efekty...to je   samozřejmí..skvělé..
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Za jedna za dva
Matrix zařazuje druhou   rychlost, ale ono to tak   opravdu nevypadá, přestože   je film opět plný   výborných triků, skvělých   hereckých výkonů a   provází ho obrovská   reklama. Není to snad právě   reklama, která udělal z   Reloaded něco co není.   Neměli producenti strach, že   film neuspěje, a tak radši   investovali do velké   reklamní kampaně? Jestli   měli strach tak své práci   asi moc nerozumí. Vždyť jen   ze zvědavosti muselo přijít   do kin tolik lidí, že na   fotbale by tiše záviděli.   Já šel do kina i přesto,   že jsem film už viděl na   PC,prostě mě to zajímalo   jak to bude vypadat v kině:)   Takže celkem dobrý film jen   ten konec stojí opravdu za   veliký .............
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Druhý díl přinesl podle   mého názoru ještě větší   oživení a vyústění toho   všeho, ale je také nutno   podotknout, že to má taky   své pokračování. Je třeba   vyzdvihnout scénu na   dálnici, ve které mi hořelo   celé tělo, jak nadupanými   záběry, tak hudbou.   Nesouhlasím zde s názory,   že je něco zdlouhavé a   nudné. Vždy to má nějaký   význam v navázání a   pochopení dalších   překvapivých scén, bez   kterých bychom se neobešli.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Tak tento Matrix se mi líbí   z celé trilogie nejvíc, je   tam spousta akce spousta   rvaček a na konci je to   super, jak zachraňuje Neo   Trinity.. Škoda jen že   dopadli, tak jak dopadli....
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Myslim, ze jednicka byla   prilis dobra, nez aby s ni   bylo mozno srovnavat druhy   dil. Pres slabsi dej a nijakou   pointu je velice dobre natocen   a vzhledem k ucasti Monicy   Bellucci je velice koukatelny   :)
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Dvojka už samozřejmě není   tak moc šokující. Nápad je   stále stejný. Nicméně   příběh pokračuje, máme   možnost se kochat výbornými   efekty, propracovanými   akčními sekvencemi a hlavně   jste strašně zvědaví, jak   že to s tím Matrixem   dopadne.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Na pokračování původního   Matrixu je vidět, jak   tvůrcům došel dech a   poměrně zajímavý příběh   nahradili zběsilou akcí.   Kdyby dvojka obsahovala   nějaký poměrně logický   konec v situaci, kdy se Neo   setkává s Architektem, pak   to mohlo být důstojné   završení zajímavého   cyberpunku. Jenže, to by   tvůrci nesměli točit   zároveň trojku. Kdyby   nevznikl Animatrix, který   vysvětloval svět Matrixu,   pak by Reloaded nedostal ani   těch 7 z 10. Revolutions je   už pak jen ztrátou času.
Chápu, že Wachowští   potřebují peníze, ale   nebudu jim kvůli tomu   tleskat.

Jiná   volba - Ghost in the Shell,   Animatrix, Blade Runner
Vanous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Trochu slabsi nez jednicka,   ale preci jen to ma jeste neco   do sebe. Akcni sceny byly   strhujici a vtahli dost do   deje. Rozhodne jsem se u   tohoto filmu nenudil. Ale zase   na druhou stranu, ztratilo to   trosku z originality jednicky.   Preci jen jsem cekal lepsi   rozehrani finale, ale i tak   stale po shlednuti zustavalo   dost nezodpovezenych otazek.
bouncer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.10.2003
Matrix 2
Nemám rád   pokračování...pokračován?   ? Matrixu (jednoho z mých   nejoblíbenějších filmů)   mě v tom jednoznačně   utvrdilo. Radši jsem se na to   kouknul dvakrát, abych si byl   jistý - komerce, komerce a   blbost. Smysluplné,   geniální dialogy z jedničky   (ač nebyly třeba naprosto   originální) jsou ty tam -   postavy nyní vedou rozhovory   o ničem a je jim to jedno.   Hlavní důraz je podle trendu   debilisace lidstva kladen na   akční scény. Ale tady   přichází další   hřebíček do rakve -   zatímco první díl udělal s   novinkou   "bullet-time"   (zpomalené kulky) díru do   světa akčních scén a   vytvořil nové měřítko,   dvojka to neúmyslně paroduje   a vytváří z bullet-timu   kýč nad všechny kýče. Z   toho vyplývá, že je to   vlastně takový celý   zpomalený film...
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Druhé a podle mého názoru   nejlepší pokračování   trilogie..nejvíce akce,   nejskvělejší počítačové   efekty, nejlepší bojové   scény..rozhodně se film   povedl a nelze ohodnotit jinak   než kladně..
Luky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2006
Asi nejlepší díl.   Perfektní bitky,   automobilová honička   (postavili 3-kilometrovou   silnici zvlášť pro ni).   Narozdíl od Matrixu 1 má   tento díl 2074   počítačových efektů.   Trojka jich má něco přes   30,000, ale to je na můj vkus   až moc přehnané.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Jeden ze snímků kultovní   trilogie The Matrix v čele s   Keanu Reevesem.Sqelé   naprogramované dílo plné   akce a překvapení s   ohromujícím soundtrackem.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Filosofování tak řídké,   že se chytře jen snaží   vypadat, o rádoby symbolice   už ani nemluvě. Akční   scény na poměry dost dobré,   ale ve srovnání s prvním   Matrixem nepříliš   nápadité.
Shadow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Jedničku jsem viděla   mnohokrát. Byla akční,   pružná, uzavřený konec s   otevřeným posláním, o   němž jsme věděli, jak   musí skončit. Jenže to   ještě bratři Wachovští   nevěděli, že vůbec bude   něco jako dvojka a trojka   existovat. Teď ale točili   oba díly dohromady, takže   nás musí nutně napadnout,   že už tu taková kontinuita   konců nebude. Zůstaly   otevřené otázky,   nedořešené myšlenky,   naznačené pokračování.   Žádný náznak   optimistického konce. Na   druhou stranu právě proto   natáčení obou dílu   najednou není možné něco   takového, jako srovnání   jedničky a dvojky možné.   Jednička je samostatný film.   Dvojka už spíš minisérie   spojená úzce s trojkou.   Jinak řečeno je to jeden   čtyři a půl hodinový film   rozstřižený na půl.   Konečné vyhodnocení proto   bude možné až po   shlédnutí trojky. Bohužel   to propojení se na dvojce   nemile odráží. První   půlka filmu částečně   nudná a až v druhé   polovině se to pořádně   rozjede a potom jakoby se film   přetrhl a pokračování   příště. Žádné   vysvětlování věcí   známých z jedničky, což je   na druhou stranu dobře.   Alespoň s tím nenudí.

Stejně ale ten   příběh začíná   slábnout.

To   že Neo zničil v jedničce   agenta neubralo na jejich   nebezpečnosti, což mě   celkem překvapilo, protože   jsem je po shlédnutí   jedničky odepsala.   Zjištění, že Vědma je jen   program jako Architekt, je   také překvapující. Je ale   velká škoda, že velký boj   mezi loděmi a stroji, o   němž se celou dobu mluví,   pak nakonec ani nezahlédneme.   Já osobně bych brala, kdyby   zkrátili filozofické   rozmluvy, a my tak měli   možnost alespoň na pár   záběrech vidět ten velký   boj. V tomhle směru je to   přímo propojené s hrou   Enter The Matrix, kde se hraje   za Niobe a Ghosta. Tam máme   možnost poznat, co se dělo,   když posádka Osirise,   odeslala zprávu o strojích   vrtajících k jádru, a   další věci jako třeba boj   s programy-upíry, o nichž se   Neo také dozví.
Riggs85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2012
Matrix II a III jsou na efekty   daleko lepší ne díl první,   ale dějově a atmosférou   trochu upadly. Ale stále se   jedná o vynikající filmy.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
Sentinelů stále přibývá.   Smith se klonuje jako hejno   králíků. Neo létá… Ale   možná ani udivující síla   vyvoleného nedokáže   zastavit útok strojů. Neo,   Trinity a Morpheus mají jen   72 hodin na to, aby   zachránili lidskou populaci   před zánikem, navíc Neo   poznává, že osudem Trinity   je smrt. Dokáže se znovu   vzepřít osudu? Dokáže svou   mocí zastavit nekonečné   útoky strojů? CO je to   vůbec Matrix? Odpověď   najdete v druhém   pokračování sci-fi   trháku…
zdroj:   kfilmu.net
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Nemusíme si nic nalhávat,   ale jak první tak   především druhé   pokračovaní Matrixe jsou   celkem koniny, které jsou   založeny jen na efektech, ale   žádný pořádný příběh   nebo nějaký překvapivý   zvrat v nich člověk nenajde.
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2005
asi jsem uplne blba ale ja ten   film proste nepochopila..a   trojku uz vubec ne ta byla   cela divna.ten architekt a a   klicnik...ale jinak supr film   hodne akce se amikum urcite   libilo..a me se takovy filmy   bez logiky jsou taky celkem   fajn ale premyslet se u toho   nevyplati
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Dle mého mínění   nejzdařilejší díl série   filmů Matrix. Výcvik a   vývoj Nea, "smrt"   Trtinity, klíčník, tajemná   Monica Belluci. Skvělé   bojové scény..jen tak dál.
scajo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2005
Pro mě možná největší   filmové zklamání vůbec..   čekal jsem samozřejmě, že   na původní Matrix to mít   nebude, ale doufal jsem   alespoň v důstojné   pokračování.. jak se   ukázalo, žádné   pokračování přijít   nemělo a první Matrix měl   radši zůstat osamocen.   Reloaded je úplně jiný film   v úplně jiném duchu.. děj   je nastavovaná kaše a   nestojí za řeč, působivá   temná atmosféra z jedničky   je ta tam a film staví jen a   pouze na akci a dokonalé   vizuální stránce. Ty se   povedly a Reloaded je tak   díky nim alespoň koukatelný   a dokonce i zábavný. Jako   samostatný film OK, jako   pokračování geniálního   kultovního díla slabota..
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Před tím než jsem si matrix   2 pustil jsem byl plný   očekávání a to spíše   záporného ze všech stran   byly slyšet hlasy ať se na   to nedívám, že je to   ztráta času a podle mého to   ztráta nebyla. Sice bych se   pokusil urychlit film např.   vynecháním scény kdy si to   NEO rozdává s TRINITY :-)   jinak na tu dobu kvalitní   efekty ikdyž některá   počítačová zpracování   mohla být lepší těžko se   soudi je to přeci jen   "starší film" kdo   neviděl doporučuji
suil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Kdyby nebylo těch skvělých   efektů, tak by moje   hodnocení bylo o hodně   nižší. Přijde mi, jako   kdyby byl příběh vymýšlen   na poslední chvíli a   protahován, co nejvíc to   jde. I když jsem tento díl   viděla dvakrát, tak si z   něj skoro nic nepamatuju.
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2018
S druhým dílem přišla i   akčnější podívaná,   která byla i hlavním   tahákem. Jenže. Byť   soubojů bylo mnoho a   choreografie na vysoké   úrovni, byly zde i části,   které byly vytvořeny 3D   animací, která v té době   byla snadno rozpoznatelná od   reality a to mnohdy kazilo   požitek. .. Ale upgradován   nebyl jen bojový systém, ale   i příběh, který šel do   větší hloubky celé   trilogie. ..   Nejzajímavější postavy   podle mě : Klíčník,   Architekt, ten díky novým   nečekaným informacím. ....   HODNOCENÍ: 75%
sarf
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Tohle nemělo nikdy vzniknout.   Atentát na první díl.   Rozmělnění, devalvace,   rána mezi oči diváka,   který, i když nevěřil, tak   doufal ... Ani tisíc agentů   Smithů nepomohlo přiblížit   se genialitě jedničky a   spíš na mě působilo dojmem   filozofie větnamského   trhovce "čím víc   pruhů,tím víc Adidas".   Odpad, i když možná zlaté   vejce pro tvůrce.
christinak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2004
Jednička teda byla 100 krát   lepší!!! Co 100 krát, 1000   000 krát!!!!!!:)
Pyjan_eS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Matrix číslo dvě jsem   poprvé shlédl až po   neuvěřitelných 9-ti letech!   Byl jsem před tímto   pokračováním varován   kolegy, že pokud sem ho   ještě pořád neviděl, tak   ať se radši nedívám, aby   mi to nezkazilo dojem z   Matrixu 1. Já sem neodolal,   rozhoupal se a i přes to se   na něj podíval. Kdyby ve   filmu nebyly až zbytečně   dlouhé dialogy, které po   chvíli začínají dost   nudit, tak by moje hodnocení   bylo mnohem lepší. Na   efektech byl již poznat   "zub času" ale i   přesto byly velmi koukatelné   a člověk odpustil i nějaké   ty drobnosti. Celkový dojem z   Mejčriksu dvě: dobrá   muzika, svižné akce,a le   zbytečně moc dlouhých   keců, takž pěkná   sedmička.
btip007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Po shlédnutí prvního dílu,   jsem se pokračování   příběhu velmi bál,   protože jsem si myslel, že   se tvůrci pustí do dalšího   složitého vyprávění a   nakonec se to celé nesmyslně   zamotá. Ale opak byl pravdou.   Zatím, co první díl   přináší mistrovské dílo   z pozice tajemna a fantazie,   tak druhý díl, triumfuje   mistrovsky zvládnutou akční   podívanou. Akční scénky   jsou opravu velmi zdařilé,   ale jednu obrovskou hloupost   si mohli odpustit. Jedna z   nejlepších scének ve filmu   (honička na dálnici mi dost   hnula žlučí). Všechna auta   po jednom maximálně dvou   výstřelech poslušně   poslouchají fyzické zákony,   ale naši hrdinové v bílém   voze, prostříleném doslova   jako cedník, dojedou   bezpečně, až na místo   určení. Z vozu pak jen   syčí pára, jako by to byl   papiňák. Tyto zhovadilosti,   mi na filmech nesmírně   vadí. Přitom stačilo někde   v dialogu zmínit, že se   jedná o pancéřové auto a   vše mohlo být v pořádku.
Kecka1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Kde je ta nápaditost prvního   dílu? Tento film viditelně   cizopasí na úspěchu   jedničky. Nechává   otevřený konec s   příslibem, že třetí díl   vás rozebere.
Rastaman33
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2020
První díl byl ucelený   příběh. Tyhle další už   jen mají nahonit prachy.   Tenhle je asi nejslabší.   Zdlouhavé, nudné kecání.   Vědma, Architekt, Klíčník,   ten plkal z restaurace.   Všichni žvaní a žvaní...
dumdum
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2003
Fuj!
Velmi dobrý příklad toho,   jak vytahnout další peníze   od diváku. Ze soucitu za 5.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Velmi dobré pokračování   jedničky, udržuje si tempo a   dále vyniká v bojové   "choreografii". Pro   mě nudnější scéna na   dálnici. Ale jinak   námětově zajímavé, avšak   herecky už lehce omšelé.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Matrix Reloaded
Druhé pokračování, zde už   Neo pod vedením Morfeuse a   Triniti objevil svoje   schopnosti a skvěle s nimi   nakládá! Ale objevu se   hrozba jménem Smith, kterého   Neo zničil v prvním díle!
sussy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2005
Tenhle díl už je jen   průměrné sci-fi, chybí mi   předchozí filozofie.
moudrc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Film plyně navazuje na první   díl, ale přestože se   tvůrci piplali s   počítačovými scénami,   film se stal trochu   zklamáním.
Fox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2003
The third will be best
Nejsem si jist, zdali byl   zásah režiserské dvojice do   příběhu pro vytvoření   trilogie příliš chytrý...   Ale peníze jsou přeci jenom   důležitější... Podle   mého by se mělo ukázat, co   v nich je až dílem třetím   a jak už se někdo zmínil,   také doufám, že budou   pokračovat v duchu   "ruské   matrjošky"...
transparenec
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Aj tento diel bol dobrý. No   myslím si, že tu už je to   vcelku prehnané to Neo-ve   lietanie a pod. Tu už je Neo   skoro nesmrtelný, kdežto v   jedničke to bolo naopak.
LookE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Může být něco lepšího   než Matrix?Může vás něco   kromě Matrixu donutit zírat   na plátno s otevřenou   pusou?Může něco překonat   akční scény Matrixu?Může   - Matrix Reloaded
pavelnop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Matrix 2
V dalším díle se dovíme,   že nic není tokové jaké se   zdá a vše se doslova   obrátí vzhůru nohama.   Nikomu se nedá věřit. A   vše je vlastně již   předurčeno dopředu.
Stroje chtějí zničit   podzemní město lidí Sion ve   kterém žijí lidé kteří   byli zachráněni z   Matrixu.
A tomu se   musí zabránit Neo   zjišťuje, že má rozhodnout   zda vybere nové lidi k   osazení Sionu poté co bude   zničen. A nebo nevybrat ale   tím by bylo zničeno lidstvo   zcela.
Jako vždy se   náhle objeví jiná možnost   když Neo překoná i   představy samotného   konstruktéra Matrixu.
xmatasek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Po obrovské reklamní   kampani, která byla snad   všude po Praze jsem uviděl   toto a už sem pochopil, k   čemu je taková kampaň   dobrá. Nalákala do kin snad   všechny lidi, co viděli   jedničku a pak takováhle   kravina...za pár nových   "matrixovských"   záběrů dávám 60%
Petrusis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Po famózním prvním dílu   jsem čekal něco lepšího.   Dvojka je spíše na   pochopení hlubšího významu   Matrixu a ne na servírování   jednoho akčního záběru za   druhým. Je to celkem   zklamání, ale dívat se na   to dá.
DeWitte
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Tak tenhle film jeste ujde..i   kdyz uz je na nem doo videt ty   PC triky...neo vypada jak z   gamesy na PC atd..Ale to jsou   malickosti...uz aby byl Matrix   znicen...vsichni se asi tesili   na trojku co?:-)
cold
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.1.2004
Tady je někdo tlučhuba
Tak toto jsem nezažil. Co to   má znamenat? Jeden z   nejočekávanějších filmů   roku?
První Matrix   snad ani netočili oni. Matrix   2 je slátanina která už tu   dlouho nebyla. To bylo   řečí, že to byla od   začátku trilogie.
Největší automobilová   honička v dějinách filmu   vypadala jako z Kobry 11.
Dávam 3 protože   revolution je ještě horší   (ten už ani nebudu   komentovat, protože bych   musel být sprostý).
Jediné co Wachowští   udělali dobře je to, že   nerežírovali Animatrix - ten   je z celých matrixů   nejlepší (hlavně 1. a 2.   renesance)
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Pokračování cesty zvané Matrix ...
Mé hodnocení pokračování   Matrixu by z velké částí   opakovalo hodnocení prvního   dílu. Opět obrovské   množství kvalitní akce,   skvělých trikových   záběrů a úžasné herecké   obsazení. Po trikové   stránce film nesporně   pokročil. Bojové scény jsou   skvěle propracované a pokud   se v mnohých komentářích   posuzují jako   nepravděpodobné nebo   přehnané, musíme si   uvědomit, že se odehrávají   v počítačovém programu a z   toho pohledu k nim musíme   přistupovat. Návaznost na   jedničku je jednoznačně   skvěle zvládnutá. Matrix   Reloaded je zcela určitě   důstojným a smysluplným   pokračováním Matrixu. Děj   je opět, tak jako v prvním   dílu, plný myšlenek a   poselství, která nás   provázejí dějem a dávají   nám naději, že všechno   dopadne dobře (jak jinak   ...). Pro mně je   jednoznačně Matrix jedním z   nejlepších sci-fi filmů   všech dob a to v každém   případě bez rozlišování   částí.
Wolf72
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Ano...přesně takhle si   představuji filmovou zábavu!   Jestliže u Matrixu   usínáte,nebo v něm hledáte   hlubší myšlenku či   poselství (třeba jako   Misantrop) ,pak doporučuji   Shakespeara!
Eles
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2003
škoda
Škoda - původní atmosféra   z jedničky se vytratila. Teď   je to jen snuška akčních   scén.
Pejsek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
pokračování
Je to skvělé pokračování   prního dílu, rozhodně však   doporučuji pro sledování   tohoto dílu mít v záloze i   poslední z této trilogie,   protože má otevřený konec.   Co se týče děje, je v něm   vše co se dá od takového to   filmu očekávat, ovšem s   prvním dílem se to bohužel   nedá srovnat.
TheOne
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2003
Pokračování??
Pkračování k úspěšným   filmům??To je jen snaha na   jedne veci co nejvíc   vydelat... sou dobra a   špatná pokračování, toto   pokracovani skvele genialni a   bozske jednicky je ale silne   bezduche a pribeh je taktrochu   zalozen jen na soubojich(treba   Smithuv souboj s Neom je tam   jen, proto aby lidi vydeli co   dokážou peníze). Tento díl   ukázal kam se trilogie asi   snaží dostat, ale dal vic   otazek než odpovědí... Neo   jako chyba matrixu, ktera   dokazala prekonat system??No   nevim nevim ... Film   vizuálně pekný,   příběhově průměrný...   ale je to pokračování   filmu, který asi nikdy nebude   zapomenut... ale jeho   pokracovani mohlo a asi i   melo být lepší... The   Matrix has you...
1stcellever
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
asi som z tych "die   hard" fanusikov matrixu.   svojim sposobom chapem ludi,   ktori hovoria ze to   "nema" na jednicku..   alebo tak nieco. kazdopadne   mna film nicim nesklamal.   presne taketo pokracovanie som   si predstavoval. ako aj prvy   diel, aj tento ma viac levelov   na ktorych ho mozeme vnimat..   niekto vidi akciu, niekto   odkazy.. kazdopadne je to   stale nadpriemerny film s   prekvapujucim tienovym   pribehom pre tych hlbavejsich   a trpezlivych divakov.   uznavam, ze nie je pre   kazdeho. ale to neznamena, ze   mu mozeme sypat na hlavu popol   len tak od brucha.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5919minih5919Dceruška k pohledání (1940) 
n
minih39646minih39646Walk The Line (2005) 
Walk The Line n
minih78080minih78080Army of the Dead (2008) [Video] 
Army of the Dead n
minih46020minih46020Byla jednou koťata (1976) [TV seriál] 
Byla jednou koťata n
minih46127minih46127Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 
Harry Potter and the Half-Blood Prince n
minih9524minih9524Jedovatý břečťan (1992) 
Poison Ivy n
minih115040minih115040Všechny cesty vedou do hrobu (2014) [2k digital] 
A Million Ways to Die in the West n
minih13803minih13803Nebojsa (1988) 
Nebojsa n
minih75844minih75844Saigo no bansan (2005) 
Saigo no bansan n
minih14099minih14099Neslušný návrh (1993) 
Indecent Proposal n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Matrix Revolutions (2003)

 Matrix Revolutions (2003)
Matrix Revolutions n
The Matrix Revolutions
Žánr: sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

Matrix (1999)

 Matrix (1999)
Matrix n
The Matrix
Žánr: thriller / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

0 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10