Duben
ohodnotit

Maso a krev

Flesh + Blood

Další název:
Flesh & Blood; Los señores del acero; The Rose and the Sword; Krev a maso; Fleisch und Blut
Rok:
1985
Délka:
126 minut
„Dramatický příběh skupiny žoldáků, z nichž se stanou psanci“
Popis / Obsah / Info k filmu Maso a krev
Film sa odohráva na začiatku 16. storočia v severnom Taliansku. Film sa začína vojnou, ktorú vedie veľmož Arnolfini voči rebelskému mestu. Aby zvýšil motiváciu svojim žoldnierom, dá im voľnú ruku pri rabovaní mesta. Žoldnieri naozaj mesto dobili a počínali si pritom naozaj profesionálne. Brali a ničili všetko, čo im prišlo pod ruku. Steven, syn Arnolfiniho, sa snaší uviesť do praxe svoje nadobudnuté teoretické poznatky o boji, lenže nebol príliš úspešný.

Arnolfini poveril osvedčeného veliteľa žoldniérov Hawkwooda, aby svojich podradených nalákal do uzavretého nádvoria. Pod hrozbou vojakov a nabitých diel, chcel Arnolfíni získať vojnovú korisť naspäť. Týmto úskokom síce korisť získal, ale netušil, že aké následky to bude mať pre neho a syna.

Martin - udatný žoldnier sa s niekoľkými druhmi utiahol do opustených priestorov kláštora, kde prisahal Adolfiniovcom krutú pomstu. Jeho rozhodnutie umocnilo vykopanie sochy sv. Martina. Fanatický a zvrhlý kardinál v tom videl znamenie, že budú bohatý. Nakoniec aj veliteľ tejto bandy sa volal Martin.
Lord Arnolfini vykonal ešte ďalší úskok, jeho syn Steven na polovačke stretol Agnes, dcéru vojvodu. Chytrý Steven prišiel na otcov úskok, ktorého cieľom bolo, že jeho stretnutie s Agnes - jeho snúbenicou bolo náhodné. Steven skôr z trucu prejavil odpor voči krásnej Agnes. Skôr ako sa stihol do nej zamilovať, na ceste ich prepadli banditi na čele s Martinom, ktorý ich pripravil o peniaze i o Agnes, ktorá sa skryla vo voze.
Steven sa vybral na čele ozbrojených mužov hľadať svoju nevestu. Všetky stopy viedli do mocného hradu, ktorého sa banditi ľsťou zmocnili. A Agnes vôbec nebola taká cnostná ako sa o nej hovorilo, do vodcu banditov Martina sa zamilovala. Hoc sa Martin jej surovo zmocnil, milovanie s ním sa jej zapáčilo.

Koho si Agnes vyberie, ak by sa Stevenovi podarilo oslobodiť ju? Stevena alebo Martina? Lebo jej postavenie rukojemníčky sa zmenilo na postavenie vodcovej milenky. Alebo azda Martin porazí Stevena?


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Maso a krev
Začíná drsný, středověký příběh. Na počátku 16.stol. někde v Itálii bojuje šlechtic Arnolfini o svůj hrad, a protože ho chce získat za každou cenu, slíbí bandě žoldnéřů velkou odměnu, pokud se jim podaří ho dobýt. Později svůj slib nedodrží, a kořist z násilného plenění i zbraně, vojákům pod pohrůžkou smrti zabaví. To se pochopitelně nelíbí většině z nich, a tak pod vedením Martina, hraje ho Rutger Hauer, rozhodnou pomstít. Za synem Arnolfiniho Stevenem, cestuje půvabná dívka Agens, se kterou chce Arnolfini svého syna oženit. Oba se spolu setkají, a Steven – Tom Burlinson je dívkou naprosto zmámený. Po cestě k domovu je ovšem přepadnou přestrojení žoldnéři v čele s Martinem, a uloupí vozy, které Steven doprovází, aniž by věděli, že se v nich skrývá Agens - Jenifer Jason Leigh. Když jí objeví, chtějí ji všichni muži znásilnit. Jako vůdce tlupy je na řadě jako první Martin, a po něm se chystají i další. Martina ale dívka okouzlila natolik, že si nepřeje, aby jí měl někdo jiný, a zabrání tomu.Dále pak putují, a hledají místo, kde by se usadili. Náhodou je při cestě hrad, ke kterému stočí své tělo, upevněné na jednom z vozů, dřevěná socha svatého, kterého prohlásili za svého patrona. Hrad přepadnou, panstvo vyvraždí, ale netuší, že jsou ohroženi něčím daleko hrozivějším, než jsou jejich pronásledovatelé. Na hradě totiž řádí mor………….

Marta Holubová - clara.bow


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Maso a krev
Nizozemský režisér Pau1 Verhoeven je dnes známý jako tvůrce amerických sci-fi thrillerů Robocop, nebo Tota1 Recall. Robocopa, jímž se Verhoeven prosadil na světovém filmovém trhu, předcházel koprodukční film Krev a maso (USA-Nizozemí, 1985). - Správný český název by mě1 být spíše Tělo a krev protože ambiciózní režisér si pro dramatický příběh, odehrávající se kdesi na západě Evropy na počátku 16. století, zvolil velmi volnou kristovskou paralelu. - Skupina žoldáků, okradených velitelem Arnolfinim o lup z dobytého města, se rozhodne mstít se boháčům na vlastní pěst. Unesou snoubenku Arnolfiniho syna Stevena a usadí se ve vypleněném hradě. Do hry lůzy na panstvo, prováděné pod záštitou náhodně nalezeně sochy svatého a pod vedením ctižádostivého žoldáka Martina, však zasáhne mor. A také Stevenova touha dostat zpět svou Agnes, jíž se mezitím zalíbilo v roli Martinovy milenky, i samotná Martinova snaha vybřednout z nízkosti ducha. - Verhoeven realizuje svou vizi krvavého středověku zatíženého temnou krutosti a vizionářstvím, v soustavě prudkých kontrastů, které mají za cíl spíše šokovat diváka než sloužit samotné myšlence filmu. Přesto však efektně spektakulárně snímek není pouhou samoúčelnou exhibtcí, a1e pokusem vtáhnout co nejširší diváckou obec do myšlenkově poněkud náročnějšího vyprávění.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Boží mlýny (2020) [TV seriál]

20:10 - 21:05

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

48 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10