Maska smrti (1999)

Maska smrti (Eye Of The Beholder)
65.6 %
 
 

Eye Of The Beholder

    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké / Kanada / Velká Británie
    Délka: 101 min.
Vyšetřovatel s poněkud pošramoceným morálním kreditem sleduje ženu, která je vražedkyně a vyděračka. Tělesná přitažlivost je ale silnější než profesionální odstup a oba aktéři se během dlouhých let sledování dostávají do hry, v rámci níž čeká na diváka i postavy nejedno překvapení.
Thriller Maska smrti navazuje na osvědčená schémata nového noirového filmu, ze kterého tradičně žádná postava nevyjde úplně čistá a bez následků, zvláště když jde o posedlost, voyeurismus a nevypočitatelné ženské postavy.
Režisér Stephen Elliot se proslavil zejména obskurní "trans" komedií Dobrodružství Priscilly, královny pouště a v Masce smrti se ve své kariéře ojediněle zaměřil na úplně jiný žánr.
Hlavní role osudově spojeného "páru" si ve snímku z roku 1999 zahráli Ewan McGregor (Star Wars, Moulin Rouge, Andělé a démoni) a Ashley Judd (Sběratel polibků, Dvojí obvinění, Frida).

režie:
Stephan Elliott
 
 
hraje:
Ewan McGregor (Stephen Wilson), Ashley Judd (Joanna Erisová), Patrick Bergin (Alexander Leonard), Geneviève Bujold (Dr. Jeanne Braultová), k.d. lang (Hilary), Jason Priestley (Gary), David Nerman (Mickey Argyle), Steven McCarthy (Paul Hugo), Vlasta Vrána (pan Hugo starší), Janine Theriault (Nathy), Don Jordan (Toohey), Gayle Garfinkle (servírka), Russell Yuen (federál), Al Vandecruys (federál (Aljaška)), Sam Stone (federál (Aljaška)), Michel Perron (tlustý obchodník), Howard Bilerman (číšník), Leonard Farlinger (otec malé Joanny), Michelle Sweeney, Donovan Reiter, Garth Gilker, Robert Brewster (polda), Louis Negin (barman), Al Clark, Una Kay, Merlee Shapiro
 
 
námět:
Marc Behm (román)
 
 
scénář:
Stephan Elliott
 
 
kamera:
Guy Dufaux
 
 
hudba:
Marius de Vries, Chrissie Hynde ("I Wish You Love")
 
 
kostýmy:
Lizzy Gardiner
 
 
střih:
Sue Blainey
 
 
koproducent:
Al Clark
 
 
koordinátor kaskadérů:
Stéphane Lefebvre
 
 
výprava:
Jean-Baptiste Tard
 
 
výkonný producent:
Mark Damon, Hilary Shor
 
 
producent:
Nicolas Clermont
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.