Marilyn a já (1991) [TV film]

Marilyn a já (Marilyn and Me)

Marilyn and Me

Další název: Marilyn & Me; Marilyn et moi

    Žánr: životopisný / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Slavná hollywoodská hvězda a její záhadný manžel v americkém televizním filmu, který zpracovává jednu z nejpodivnějších mystifikací kolem života legendární Marylin Monroeové“
V životě Marilyn Monroeové se vystřídalo mnoho mužů, ale aféra s Bobem Slatzerem byla mimořádně bouřlivá.
Na počátku příběhu vyprávěného v retrospektivách přichází do márnice, kde je po sebevraždě uloženo tělo slavné Marylin Monroe, neznámý muž. Jmenuje se Robert Slatzer a tvrdí, že byl jejím manželem. Není však na seznamu příbuzných a proto odejde s nepořízenou. A tak alespoň vzpomíná na svůj vztah k Marylin. Seznámili se v roce 1946, když Marylin ještě jako Norma Jane u filmu začínala. Začala velká láska, která trvala šest let, během kterých spolu chodili, přestože Marylin mezitím vystřídala pár vlivných milenců, mezi nimi například Henryho Millera. Nakonec se Slatzerem v roce 1952 odjela do Mexika, kde se vzali, ale po pěti dnech museli manželství zrušit kvůli jejímu image. Po nějaké době si pak Marylin vzala hráče baseballu Joea DiMaggia, ale manželství dlouho nevydrželo a Marylin se opět rozvedla. Chtěla se pak k němu vrátit, ale on ji odmítl. Zanedlouho poté spáchala Marylin Monroe sebevraždu.

režie:
John Patterson
 
 
hraje:
Susan Griffiths (Marilyn Monroeová), Jesse Dabson (Robert Slatzer ), Terry Moore (žena na pohřbu Hydea), Sandy Kevin ( Darryl F. Zanuck ), Kurt Fuller ( Harry Lipton ), Michael Cavanaugh (Walter Winchell), Joel Grey (Johnny Hyde), Sal Landi (Joe DiMaggio), Marla Adams (Gladys Bakerová), Richard Roat (režisér westernu), David Wells (Tom Kelley), Thomas Wagner (Harry Cohn), Neil Vipond (Henry Hathaway), Patrick Thomas O'Brien (vedoucí castingu), Patricia Huston (teta Ana), Mark Daneri (asistenr koronera), Mort Sertner (rabín), Corey Rand (advokát)
 
 
námět:
Stu Samuels, Robert Boris
 
 
scénář:
Robert Boris
 
 
kamera:
Dennis C. Lewiston
 
 
hudba:
George Blondheim
 
 
střih:
Stephen Adrianson
 
 
výprava:
Roy Alan Amaral
 
 
výkonný producent:
Al Israel (doktor)
 
 
producent:
Robert Boris, Susan Weber-Gold
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.