Duben
ohodnotit

Marie Besnardová: Příběh travičky [TV film]

Marie Besnard l'empoisonneuse...

Další název:
The Poisener / Travička z Ludanu (SK)
Země:
Rok:
2006
Délka:
200 minut, dvoudílný
„Otrávila celou rodinu?“

Obsah filmu Marie Besnardová: Příběh travičky

 
Je krátce po válce a v Loudonu, malém francouzském městečku, začíná policie šetřit případ travičství. Z manželovy vraždy je obviněna Marie Besnardová. Na povrch brzy začínají vyplouvat další podezřelá úmrtí v jejím nejbližším okolí. Konečný počet se vyšplhá na dvanáct osob. Proti „travičce z Loudonu“ jsou prakticky všichni místní. Obhajoby se ujímá doktor Vidal a zastání má u mladé reportérky Simone, která zažila na vlastní kůži, co dokáže takzvané veřejné mínění. Kauzu sleduje s napětím celá Francie, soudní pře trvají deset let. Je Marie vinná, nebo nevinná?

Tento příběh je natočený podle skutečné události. Muriel Robin, představitelka...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Marie Besnardová: Příběh travičky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
vynaliezavá a roztomilá trávička
Alebo čierna vdova?
táto herečka dostala za   herecký výkon i ocenenie Emma. Po celý čas bol   človek v napätí, je vinná či obeť krutého   prostredia? Či sú skutočne obyvatelia Loudanu,   sudcovia tí zlí? Len ona je obeť, proti ktorej   sa spikol celý svet? I súdny znalec je   skorumpovaný?
Omyl! Na konci druhého dielu už   človek nebude na pochybách. Lebo toto je práva   príšerka z Loudanu, ktorá otrávila cez 13   ľudí. Aj ked súd ju oslobodil z pod obžaloby z   nedostatku dôkazov. Už zdravý rozum   našepkáva, že psychiatri, ktoré vyniesli   znalecký posudok, že je to žena manipulatívna,   veľmi dobrá herečka, bezcitná, schopná   vrážd. Trávička mala skutočné šťastie na   šikovného právnika ktorý ju vysekal z toho.   Zrejme stratil rozum.
Morbidné scény, ked   trikrát exhumovali 12 mŕtvol sú tu   vyvážované i vtipnými scenami. Najmä na   súde, kde si advokát podáva nešťastného   sudného znalca. Potom je tu i groteskný   tunajší grof. Zo začiatku naozaj pôsobí ako   zlomyselný človek, ale on má zásluhu na   tom,že sa príšerka z Loudanu dostane pred súd.  
Film tu kriticky prejednáva ako môže byť   ľahko zmanipulovaná verejná mienka, ktorá sa   písaním a vhodným medializovaním vie obrátiť   o 180 stupňov. Najprv by ju verjenosť prekliala.   A potom ju oslávovala ako hrdinku. A súdny   proces sa dá i zmanipulovať.


Hodnocení:n12345678910
Marie Besnardová: Příběh travičky (2006) [TV film]Marie Besnardová: Příběh travičky (2006) [TV film]Marie Besnardová: Příběh travičky (2006) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani