Maminčin mazánek (2007)

Maminčin mazánek (Mama's Boy)
55.5 %
 
 

Mama's Boy

Další název: Mamičkin maznáčik (SK)

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
„O chlapíkovi, kterému se u maminky žije tak dobře, že je odhodlán zničit každý vztah, který by mohla navázat.“
Poté co přišel o otce, upnul se malý Jeffrey Mannus na matku Jan. Dnes je mu však devětadvacet, je pohodlný, spokojený a nevidí důvod, proč by měl od ní odcházet. Ve snaze zachovat stávající stav, jde dokonce tak daleko, že se všemožně snaží matce zabránit v hledání nového partnera. Jeho dokonalý život se však začne otřásat, když se Jan seznámí s Mertem Rosenbloomem, expertem na motivační techniky.

Sympatický muž si ji snadno získá, čímž však pronikne na Jeffreyho výsostné území, a to si mladý muž nehodlá nechat líbit. Když se v restauraci seznámí se sympatickou číšnicí, ctižádostivou zpěvačkou a skladatelkou poněkud anarchistických písní Norou Flannaganovou, rozhodne se ji místo prohlubování vztahu využít ve válce proti Mertovi. Jenže strávený čas s Norou má nečekané následky a Jeffrey začne ke své hrůze pomalu dospívat.

Otázkou je, zda to stihne dřív, než matce zničí naději na nový vztah a sám přijde o křehký cit sympatické Nory. Jenže dřív než pochopí, podaří se mu vyštvat Merta, sám je naštvanou matkou vyhozen z bytu, zklamaná Nora se s ním rozejde a nakonec skončí za mřížemi. Pomůže mu tvrdý dopad konečně otevřít oči? A dokáže ještě zachránit něco z toho, co zničil?

Zdroj: Nova

režie:
Tim Hamilton
 
 
hraje:
Jon Heder (Jeffrey Mannus), Diane Keaton (Jan Mannusová), Jeff Daniels (Mert Rosenbloom), Anna Faris (Nora Flannigan), Eli Wallach (Seymour Warburton), Dorian Missick (Mitch), Sarah Chalke (Maya), Mary Kay Place (Barbara), Adam DeVine (Alhorn), Simon Helberg (Rathkon), Rhys Coiro (Trip), Hank Dougan (mladý Jeffrey), Laura Kightlinger (Merthova sekretářka), Dennis Cockrum (autobusák), Hank Nelken (Richard), Evan Peters (Keith), Jessie Graff
 
 
scénář:
Hank Nelken
 
 
kamera:
Jonathan Brown
 
 
hudba:
Mark Mothersbaugh
 
 
kostýmy:
Shay Cunliffe
 
 
střih:
Amy E. Duddleston
 
 
zvuk:
Gregory H. Watkins
 
 
dabing:
Debora Štolbová (Maya)
 
 
zvláštní efekty:
Larry Fioritto (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
David Leitch, Darrin Prescott
 
 
vizuální efekty:
Edson Williams (supervize)
 
 
výprava:
Jon Gary Steele
 
 
výkonný producent:
Steve Carr, Ravi D. Mehta
 
 
producent:
Mike Aho, Heidi Santelli
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.