Malý unavený Joe (1971)

Malý unavený Joe (...continuavano a chiamarlo Trinità)
76.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

...continuavano a chiamarlo Trinità

Další název: All the Way Trinity; Trinity Is STILL My Name!

    Žánr: komedie / western
    Země: Itálie
    Délka: 113 min.
„Bud Spencer a Terence Hill v komediálním spaghetti-westernu o tom, jak obtížné je občas dodržet rodinnou tradici.“
POZOR SPOILER!!

Pouští kráčí muž se sedlem v ruce. Uvidí kouř a jde k němu. Zde si čtyři muži vaří fazole. Muž nemá náboje a tak o ně slušně požádá a je mu vyhověno. On na ně pak míří koltem, sežere jim fazole a ukradne koně. Mezitím jednoho z mužů bací do hlavy ta, že ten je z toho trošku mimo.

Pouští jede kůň a táhne za sebou smyk. Na něm si hoví muž. Také on spatří dým (nebo jeho kůň?) a tak se jde podívat. Zde si tři muži vaří fazole a jeden sedí a hledí do blba. Je to ten co dostal ránu pěstí. Mladík je třemi muži přepaden, ale po chvíli mu dají pokoj. A protože je dobrá rada nad zlato a tak jim mladík poradí, že mají muže znovu praštit. Prý by ho to mělo napravit. Pokus se ovšem nepovede a muži mu chtějí ukrást koně. On i kůň jsou však proti a dojde k potyčce, kterou mladík vyhraje a zase jim sní fazole. Navíc je přinutí se mezi sebou poprat a mizí v nedohlednu.

Ti dva se setkávají v chýši svých rodičů, jsou to totiž bratři. Trinity a Bambino. Ti dva se nemají příliš v lásce. Bambino krade koně a přepadává dostavníky, což Trinity neumí a tak jsou zde na místě obavy o jeho budoucnost. Nu, společně zasednou k obědu a jedí něco, co lítalo kolem domku. Při obědě je vyruší oni muži, co dostali dvojnásobně za vyučenou. Jenže matka jim vpadne do zad, muži jsou otcem obráni o zbytky peněz a vyhozeni ven. A protože otec vysloví přání, aby Bambino naučil Joea „řemeslu“, musí mu být toto přání splněno.

A tak jednoho dne Bambino a Trinity „přepadnou“ pionýry. Pomohou jim a ještě jim dají peníze. Pak přijedou do města. Kde právě dlí Wild Cat Hendrix, profesionální hráč karet. Oba bratři si s ním zahrají. Trinity vyhraje a ještě dá Wildovi po hubě. Načež se bratři převlíknou do lepších šatů a jdou na oběd. Udělají menší faux pas při stolování, ale nějak jim to nevadí. Poté se nechají uplatit jedním rančerem jménem Parker, ovšem jako dva vládní agenti. A hned nato se servou v hospodě /58/. Při tom zatknou tři hledané muže a přivedou k šerifovi, který je s nimi a Parkerem spolčen. Shrábnou vypsanou odměnu za ty tři a jsou spokojeni. Pak chce Bambino naučit bratra krást koně, ale u řeky, kde číhají, se opět objeví oni pionýři, kterým už pomohli. Je to vlastně rodinka s malým dítětem, kterého trápí větry a sličnou dcerunkou, do které se Trinity zaláskuje. Rodinka zapadla ve vodě a muly ne a ne táhnout. Teprve až jim Bambino pošeptá, že jim zlomí vaz, dají se do pohybu. Pak ve městě podruhé slyší o podivném chování mnichů na misii. Prý jsou věčně ožralí a při zpovědi mlátí lidi. Tak tam zabuší na dveře. Bambino se dá zpovídat a po zpovědi přiškrtí mnicha. Pak se oba dozví, že rodinka je ubytována na misii. Trinity tam večer jede a stráví jej s onou mladou dívkou. Bambino čučí v hospodě, která se má o půlnoci zavírat. On však posune ručičky o hodinu zpět a sedí dál. Trinity vidí na misii podivný pohyb. Praví a nepraví mniši tam stěhují peníze a Joe mezi ně vlítne. Zjistí, že Parker misii zneužívá ke svým špinavým účelům. Hodiny v hospodě jsou opět posunuty dozadu a šerif Bambino zavírá do lochu další Parkerovy lidi. Druhý den se Trinity učí přepadat dostavník. V něm sedí Bambino jako pasažér. Je Joem „oloupen“ o všechny peníze. Oba se pak sejdou na misii, kam přijíždí i velká banda nepřátel. Jakmile vjedou dovnitř misie, začne velká rvačka o balík velké hodnoty. Do téhle mely se zapojí i mniši. Kdopak asi bude vítězem???  Autor: Pitryx

režie:
Enzo Barboni
 
 
hraje:
Terence Hill (Malý Joe (Trinità)), Bud Spencer (Drobeček), Yanti Somer (Judy, děvče Trinityho), Harry Carey (otec), Jessica Dublin (Perla, matka Trinityho & Bambina), Dana Ghia (matka Judy), Enzo Fiermonte (otec Judy), Franco Ressel (Maitre D'), Riccardo Pizzuti (šéf denverských pistolníků), Benito Stefanelli (Stingary Smith), Fortunato Arena (přisluhovač Parker), Clemente Ukmar (mnich (neuveden)), Luigi Bonos (hostinský), Enrico Chiappafreddo (jeden z banditů "bez fazolí"), Enzo Tarascio (šerif Mitch), Pupo De Luca (převor), Emilio Delle Piane (James Parker), Antonio Monselesan (divoký Hendricks), Anna Maria Perego (žena v restauraci (neuvedena)), Domenico Ravenna (zákazník v restauraci), Franz Colangeli (muž v restauraci), Oscar Giustini (přisluhovač Parkera), Romano Milani (kolemjdoucí ve městě), Gilberto Galimberti (hráč pokeru s páskou přes oko), Gildo Di Marco (rolník zbitý mnichy), Artemio Antonini (Lenny Smith), Angelo Casadei (číšník v saloonu), Dante Cleri (podkoní), Bruno Degni (cestující v dostavníku), Tony Binarelli (Trinity & Hendricks - míchání karet)
 
 
scénář:
Enzo Barboni
 
 
kamera:
Aldo Giordani
 
 
hudba:
Guido De Angelis, Maurizio De Angelis
 
 
kostýmy:
Luciano Sagoni
 
 
střih:
Antonio Siciliano
 
 
zvuk:
Franco Groppioni
 
 
produkce:
Italo Zingarelli
 
 
zvláštní efekty:
Sergio Chiusi
 
 
výprava:
Enzo Bulgarelli
 
 
výkonný producent:
Joseph E. Levine, Ezio Palaggi, Roberto Palaggi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.