Malachiášův zázrak (1961)

Malachiášův zázrak (Das Wunder des Malachias)
40 %
 
 

Das Wunder des Malachias

Další název: The Miracle of Father Malachia; Miracle of Malachias

    Země: NSR
    Délka: 122 min.
V prosperujícím průmyslovém městě, hned vedle kostela, stojí bar Eden, plný neřesti, který navštěvují krásné ženy a bohatí pánové s plnými kapsami peněz. V tomto podniku vidí mnich otec Malachy místní doupě nepravosti a nečestnosti i modlí se k Bohu, aby udělal zázrak. Ten jeho přání vyslyší a bar Eden v noci přestěhuje na ostrov.

O zázraku brzy ví každý a v četných skupinách přijíždí se podívat na vlastní oči. Desítky novinářů a stovky turistů vydají takový ruch a humbuk, že otec Malachy lituje, že si přál takové hloupé přání. Přijdou bohatí investoři, koupí ostrov s barem Eden, postaví kolem budovy s moderním kasinem pro slavné a bohaté lidi. Otec Malachy přijde zklamaný na pláž a opět žádá Boha, aby jeho přání vrátil zpět a ten jej vyslyší a ráno je bar Eden na starém místě...  Autor: jarda53

režie:
Bernhard Wicki
 
 
hraje:
Günter Pfitzmann (Rudolf Reuschel), Horst Bollmann (páter Malachios), Richard Münch (doktor Erwin Glass), Christiane Nielsen (Helga Glassová), Brigitte Grothum (Gussy), Karin Hübner (Nelly Moorbachová), Pinkas Braun (Christian Krüger), Kurt Ehrhardt (biskup Reuschel), Kurt Lauermann (Canon Kleinrath), Günter Strack (kaplan Merz), Ludwig Thiesen (kaplan Heidenreich), Romuald Pekny (legát (papežský vyslanec)), Paul Edwin Roth (biskupův sekretář), Senta Berger (Yvonne Krügerová), Charlotte Kerr (dr. Renate Kellinghusová), Willy Fueter (Franke), Hermann Hartmann (Reisguss, majitel baru), Wolfgang Spier (Littmann), Hans Helmut Dickow (Specht), Emmy Burg (květinářka), Sigrid von Richthofen (hraběnka), Renate Schacht, Maria Sperr-Carlsson, Ellen Umlauf, Maria Krahn, Peter Frank, Maria Maertens, Karl Pempelfort, Joachim Teege (majitel kina), Walter Buschhoff (zaměstnanec kriminální policie), Hans Hinrich, Kurt Habernoll, Joachim Klein, Walter Gnilka, Günter Gräwert, Günter Meisner (šílený kazatel), Riedel Voigt, Hansjörg Utzerath, Vicco von Büllow (dr. Joachim Schöninger), Friedrich Schütter (fotograf), Gerhard Bünte, Willy Maertens, Wilhelm Walter, Joachim Rake, Heinz Lieven (policejní referent)
 
 
námět:
Bruce Marshall (román "Father Malachy's Miracle")
 
 
scénář:
Heinz Pauck, Bernhard Wicki
 
 
kamera:
Gerd von Bonin, Klaus von Rautenfeld
 
 
hudba:
Hans-Martin Majewski
 
 
výprava-architekt:
Albrecht Hennings, Otto Pischinger, Ernst Schomer
 
 
kostýmy:
Ilse Dubois
 
 
střih:
Carl Otto Bartning
 
 
vedoucí produkce:
Horst Lockau
 
 
mluví:
Gerd Duwner (průvodce)
 
 
vizuální efekty:
Theo Nischwitz (optické efekty)
 
 
masky:
Karl Hanoszek, Susi Krause
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Hans Thilo Theilen, Franz Thierry
 
 
asistent režie:
Gerlach Fiedler, Holger Lussmann
 
 
výkonný producent:
Jochen Severin
 
 
producent:
Otto Meissner
 
 
rekvizity:
Theodor Gomolka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.