ohodnotit

Mafiáni

Goodfellas

Další název:
Gangsteři
Rok:
1990
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
10.1.1992
„Epická sága z prostředí newyorské mafie s Robertem De Nirem v hlavní roli.“

Komentáře k filmu Mafiáni

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
nebonzneš a odsedíš si   svoje máš rešpekt ,si   hajzel a úctu máš len zo   strachu čo je lepšie -Tommy   zistil , že mal byť to prvé   mohol žiť, Pesci vo svojej   životnej role , ktoré   právom vyniesla Oscara za   vedľajší herecký výkon
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2018
Snímek ´Mafiáni´a   režisér Martin Scorsese. Tak   k tomu není co dodat. Kvalit   staršího Kmotra od Francise   Forda Coppoli sice nedosahuje,   ale třetímu dílu, který   vznikl ve stejném roce,   šlape na paty velmi hbitě.   Robert de Niro, Ray Liotta,   Joe Pesci a další plejáda   hereckých osobností se   sešla v tomto filmovém   počinu ukázat, v čem tkví   jejich herecká síla. Co   osobnost, to charakter a   celkově vytvářejí   fascinující podívanou, kde   si nikdo a ničím není   jistý, byť si zarputile   myslí opak. Snímek   natočený na základě   bestselleru Nicholase   Pileggiho přináší ucelený   obraz co všechno je   součástí organizovaného   zločinu. Údajně je to   sepsáno na základě   skutečných faktů a   událostí a pojednává   vzestup mladíka v   mafiánském systému plného   vydírání, únosů,   krádeží a vražd. Příběh   ukazuje světlé i stinné   stránky takovýchto   počínání, i když větší   důraz je kladen hlavně na   pohodlnost a přitažlivost   gangsterského života. Ale i   tak je vidět takovýto život   plný násilí a klamu. I   přes svou délku není   hluchého místa. Vyprávění   podpořené skvostnými   hereckými výkony má   patřičný švih a   atraktivitu. Spousta   zapamatovatelných scén a   hlášek dávají snímku   ohromnou sílu v   konkurenceschopnosti s výše   zmiňovaným Kmotrem. Tady   bylo viditelně skutečně   uděláno kus práce.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
V celku velmi slušně   natočeno  
a obsazení   nemá též chybu je to   parádní příběh z   prostředí mafie je fakt že   od kmotra film o mafii nejde   moc dobře hodnotit
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Tenhle film má podle mě snad   všechno.Výborný   prostředí, výborný   herce(Liotta, De Niro, Pesci),   hodně zajímavej   příběh…Připomínalo mi   to trochu Casino, ale líbilo   se mi to eště víc.Holt   mafiáni to taky nemaji v   životě lehký, jednou si   nahoře, jednou dole…a dole   to stojí zaprd.To ví Henry   moc dobře, proto dělá to co   dělá…Joe Pesci jako   cholerickej parchant je opět   dokonalej - prostě na   zabití…Taky se mi líbí   že Henry, ač hlavní   postava taky udělá spoustu   věcí, kerý se mi zrovna moc   nepozdávaj, přesto sem mu v   Liottově podání fandil až   do neslavnýho   konce….Scorsese holt   umí….
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
JE TO V TITULKU   FILMU.SKUTEČNÍ MAFIÁNI   JEZDILI SCHVALOVAT SCORSESEMU   SCÉNÁŘ,POTOM SE NÁRAMNĚ   BAVILI NA PŘEDPREMIÉŘE A   NAKONEC SE Z FILMU I NĚCO   NAUČILI.DÁVÁM 20 Z 10 !
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Brilantni,skveli pribeh,   kvalitni obsazeni, dobre   herecke vykony. Radim tenhle   snimek za jeden nejlepsi z   ganksterskeho soudku !
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2006
Další z perfektních   "mafiánsko-gangsterskýc   h" opusů, žádné   přikrašlování vražd a   psychopatů. Vrchol hereckého   umění Raye Liotty.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2010
radosti a strasti života jednoho mafiána
Když pominu Kmotra, kterého   považuji za kultovní film   mimo jakékoliv zařazení,   pak jsou Mafiáni   jednoznačně nejlepším   gangsterským filmem. Tohle je   prostě Scorseseho vrcholné   dílo, kterému nemám co   vytknout. Paráda. Film nemá   jedinou zbytečnou scénu,   jediné slabé místo, vše je   dotaženo až k naprosté   dokonalosti. Herecké výkony   všech bez výjimky jsou   famózní. Dobrovolná volba   života uprostřed krutosti,   bez jakékoliv vidiny   budoucnosti, neboť každý   den, každý okamžik, může   být tím posledním v   životě. Ne však, jako v   Kmotrovi, vykresleno na   mafiánských pohlavárech,   kteří jen tahají za nitky a   zpovzdálí ovlivňují a   mění životy lidí kolem   sebe, ale na těch   vykonavatelích, kteří jsou   sice sami přesvědčeni o   své velikosti, ale ve   skutečnosti jsou jen jediným   kolečkem obrovského   soukolí. Kolečkem, které   lze kdykoliv a bez následků   vyměnit. Tento snímek je   hodně, a jistě po zásluze,   srovnáván s neméně   skvělým Casinem. Je však   nutno si uvědomit, že to   vzniklo o pět let později. V   životě je to jen krátký   časový úsek, ovšem v   neskutečně dynamickém   rozletu filmografie je to víc   než hodně. Nové techniky,   nové možnosti. A i přesto   je pro mě Casino trošku   chladnější a méně   osobité. Za pochvalu v   Mafiánech stojí i   vynikající hudba, skvělá   kamera a fantastická práce   střihu. Zařazuji k   legendám, klasice a k Top   filmům všech dob bez   omezení žánru. Deset   dávám jen proto, že víc   dát nelze. Koho tento film   ještě minul, neváhejte.
bouncer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2003
Mafiáni
Tato klasika snad ani popisky   nepotřebuje - to musíte   jednoduše vidět. Pro   Scorseseho typické   prostředí drsného světa   mafiánů dovedené k   dokonalosti. Vynikající   herecké výkony i režie.   Celých 140 minut si   zamilujete. Prostě   správňáci...
Pauleta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Ke klasice mafiánských   filmů není moc co dodávat,   snad jen skvělí herci,   skvělá režie a skvělá   atmosféra lidí, kteří se   nemusí plahočit v práci za   pár šupů jako my,   obyčejné nuly, ale všechno,   co chtějí, si vezmou hned.   Snad nejvíc se mi líbí hned   úvodní scéna, jak tam   brutálně rozkuchají a   rozstřílí toho chlapa v   kufru auta, přijde tam Liotta   a začne: "As far back as   I can remember, I've always   wanted to be a   gangster..." Holt   správňák no...:-)
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Jeden z mála vynikajících   mafianských eposů. Scorsese   líčí ne úplně striktně   chronologicky příběh   Henryho Hilla od poloviny   padesátých let až po   přelom osmdesátých a   devadesátých. Snímku   naprosto dominují Ray Liotta   (ve své životní roli),   Robert De Niro a Joe Pesci
dave86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2007
Nej mafiánský film jaký   jsem viděl. Naprosto   úžasné herecké výkony.   Seděl jsem s otevřenou pusou   a nevěřil. Nebo věřil?
Sicilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Parádní gangsterka s   nádechem komedie.Pesciho   rozhodně nejlepší výkon   jaký jsem od něj kdy viděl   . Spolupráce Scorsese-De Niro   jednoduše nemohla dopadnout   jinak než neobyčejně   skvělou podívanou
johnnyboy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2014
Moje filmova konverze
Od shlednuti GoodFellas je pro   me (filmovy) svet jiny nez   driv. Diky Marty! Kdyz Henry s   Karen vstupuji do restaurace -   to je scena (spolecne s   doprovodnou pisni), kterou   zboznuju.
Vitelli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2003
Komentář
Scorcese zde opět ukázal   svůj génius. Stejně jako v   Casinu, se zde vpráví   příběh chlapce a později   dospělého muže, co viděl   přes ulici drsný chlápky -   chlápky, kteří když   přijdou k holiči, dostanou   vždy přednost a my   prošvihnem film v kině.
Film vřele doporučuji.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Výborná gangsterká   podívaná se skvělým   hereckým obsazením. Škoda   jen, že se v posleních 30   minutách z gangsterkého   filmu stává film o drogách.   Ale jako příprava na   dokonalé Casino to slouží   dostatečně.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2006
Mafiánský epos popisující   sicilskou mafii s takovým   důvtipem, jak to nikdo jiný   než Scorsese neumí, pomocí   hl. hrdiny jako vypravěče   diváka provádí 2. pol 20.   století za pomoci   rock&rollu a hromady   černého humoru, díky   čemuž vytváří originál   styl vyprávění tohoto   žánru.
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Naprosto skvělé herecké   výkony, dokonalá hudba a   kamera která na tu hudbu   přímo tančí nádherný   tanec. Skvělé černohumorné   momenty(např. "pochopil   jsem, že Jimmy je strašně   na prachy")I scény   vražd zde mají úchvatnou   estetiku. Je to sirový a   silný film. Joe pesci v roli   vz´tahovačného a   popudlivého gangstera, který   si nenechá nic líbit, je   opravdu brilantní. Robert de   Niro zde podává svůj   standard, kterým je skvělý   výkon.
gerja
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Fakt dobrý, pro mne jako pro   ženu i dost drsný film.   Drsný proto, jak lehce a   zbytečně můžeme v tomto   světě skončit. Dále se mi   film líbil, že mne navádí   k zamyšlení nad smyslem   života. Každý si můžeme   vybrat. Doporučuji ke   shlédnutí ostatním
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2016
Několik let mně tato   gangsterka unikala ( sám   nevím proč ) a to patří do   žebříčku deseti nejlépe   natočených gangsterek všech   dob.
M.Scorsese vsadil   na své herecké favority a   udělal dobře. Díky   takovému hereckému obsazení   ( J.Pesci mě tu zaujal   )vzniklo dílo, které si   skutečně zaslouží být v   té první desítce.
Byl jsem spokojen. A že   to bylo podle skut.   událostí, je pro diváka   ještě lepší.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
dobry mafiansky film... de   niro je jako stvoreny na tyto   filmy spolu s al pacinem ale   ten sewm nepatri... trochu me   nebavil az ten konec....ale je   to podle skutecne udalosti tak   to tak asi byt muselo... ray   liota zahral skvele
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Film se mi líbil. Má děj a   výborné herecké obsazení.   Film, který vám bude   připomínat známou českou   hru Mafii II, protože hra je   tímto filmem hodně   inspirovaná.
Film vám   ukáže, jaký je život   mafiánů, že i největší   přátelé se můžou podrazit   a hlavně život takového   mafiána. Snímek se mi líbil   a určitě se na něj budu   chtít dívat i vícekrát.   Martin Scorsese je   vynikající režisér, který   je na tuto práci opravdu   talent. Moc pěkný snímek.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Brutalni gagsterka o mafianech   na opacnem konci potarvniho   rezce nez Kmotr. Skvele   obsazena, ale nejlepsi je   DeNiro. K celkovemu dojmu   rozhodne prispiva urcite i   dobova hudba a Scorseseho   perfekcionismus v dobovych   detailech.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Překvapilo mne, že se mi   film osmnáct let vyhýbal.   Přitom jde o snímek na   různých webech silně   hodnocený. Téma mafie je pro   mne vždy lákavé. Kvalit   italské Chobotnice, trilogie   Kmotra či seriálu Černý   stín Vesuvu tento film   nedosahuje. Spíše jsem se u   něj nudil.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak bohužel, gangsterské   snímky mne v poslední době   velmi ohromily. Abych byl   přesnější, tak konkrétně   filmy Kmotr a Tenkrát v   Americe. Tento film, sice   podle skutečné události, s   velmi obsáhlým dějem a   mafianským nádechem mne   ukojil pouze v začátku a a   na jejím samotném konci.   Střih, kamera a hudba byla   dá se říct dokonalá, ale   celkové neomalený děj mě   nijak zvlášť neoslnil.   Robert De Niro musím říct   má na daleko lepší role   než na chvilkového   vyskytujícího se obávaného   mafiána, který neměl   takřka žádný prostor. V   tomto filmu dle mého názoru   Joe Pesci nejlepší herecký   výkon. Ukecaný psychopat,   který si nebral servítky a   bezmyšlenkovitě jednal,   prostě bourák. Je pravda,   že mi chvilkami nabíhala   husina z těch   chladnokrevných vražd... ;)
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Toto mě vskutku nezaujalo a   po větší část filmu jsem   se spíše nudila. Scorseseho   styl mi nesedí. A i když   jsem se bránila, tak to ve   mně vzbudilo pocit, že   mafiáni jsou vlastně   skvělá parta a vraždění   fajn džob. Celkově to   působí jako taková velká   mafiánská propagace, ze   které ten největší   parchant nakonec vyjde s   čistým štítem. Herecké   výkony mě rovněž vůbec   nenadchly. Jediný, kdo mě   hodně bavil, byl Joe Pesci.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2019
Podobně jako u Casina mě   tento film tolik neoslovil.   Zdlouhavý a kromě   některých scén docela   nudný. Z postav mě bavil   snad jen Tommy DeVito.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38924minih38924Mise (2004) [TV film] 
Phantom Force n
minih126148minih126148Noční běžec (2015) 
Run All Night n
minih3697minih3697Bažanti jdou do boje (1974) 
Les Bidasses s'en vont en guerre n
minih147671minih147671Pasažéři (2016) 
Passengers n
minih48509minih48509Jmenuji se Bruce (2007) 
My Name Is Bruce n
minih45554minih45554Tři srdce (2007) [TV film] 
Tři srdce n
minih32741minih32741Chyť mě, když to dokážeš (2002) 
Catch Me If You Can n
minih34927minih34927Rukojmí (2005) 
Hostage n
minih39641minih39641Mistři hazardu (2005) 
The Dukes of Hazzard n
minih29891minih29891Spy Game (2001) 
Spy Game n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

86.5 % (311)
10 - curil
9   - cicis
9   - jarda53
8   - Erkul
7   - hvezdyn
9   - Justik66
10 - pataamat
10 - martin.stu
8   - M.A.G.
8   - Prasoid
8   - Agostino
7   - Lienocka22
8   - Duri86
8   - LenC2
10 - BinLADIN
8   - enejčel
9   - Chrustyn
9   - Bara.40
9   - Karius
6   - mat.ilda

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:50

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a tehniky (...

18:55 - 19:25

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:25 - 19:30

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Velké zprávy

18:55 - 19:40

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 156011
Osobností: 643988
Fotografií: 596510
Plakátů: 285849
Obsahů a biografií: 143150

Poslední komentáře

Ledová ňadra (1974)

Ledová ňadra
Bloncka je na pochybách či   vytiahnuť nožík/nožnice   alebo prsia. Má problém s   mužmi, ale večne sa k nim   utieka. Čert aby sa v nej   vyznal. Viac detektívka než   triler a Delon skôr   záporák.

Autor: Manučao | Hodnocení: 5 / 10

Devítiocasá kočka (1971)

Devítiocasá kočka
Kde sa viacero vidiacich bije,   vyhráva slepec, alebo ako sa   slepec k odhaleniu zločinov   dostal. Ešte predtým mu   však museli pobrnkať po více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 6 / 10

Muži v černém: Globální hrozba (...

Muži v černém: Globální hrozba
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $37,301,419║Tržby   Celosvetovo $111,001,419▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v více >

Autor: T2 | Hodnocení: 4 / 10

Zlý dům (1972) [TV inscenace]

Zlý dům
Normální krimi, nic   zvláštního, nic   překvapivého. Dvacet za   film, druhých dvacet procent   panu Peškovi.

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vlaky ve válce (2015) [TV minisé...

Století páry

Vlaky ve válce
..tato asociace mne napadne   jako vždy, když se lidstvo   posune kupředu díky   nějakému vynálezu a má se   zato, že teď už bude líp,   dokud více >

Autor: Mackaku | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.215/0.173