Jeden svět
ohodnotit

Lovec jelenů

The Deer Hunter

Další název:
Lovec jeleňov (SK); Die durch die Hölle gehen
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
182 minut
„Drama mužů, kteří si válku přivezli s sebou domů.“

Obsah filmu Lovec jelenů

 
Michael, Steven a Nick jsou přátelé z ocelárny v Pensylvánii, kteří se rozhodli, že jako dobrovolníci odjedou bojovat do války ve Vietnamu. Před cestou si Steven bere svou vyvolenou, teď již těhotnou Angelu. Jejich svatba v Clairtonu, kde žijí ruští usedlíci, je zároveň i jakýmsi večírkem na rozloučenou. Ještě si dopřejí malý lov na jeleny v horách. Do Vietnamu odjíždějí Michael, Steven a Nick plni nadšení, odhodlání hájit zájmy USA. Jejich představy se v drsném prostředí vietnamské džungle rychle rozplývají, musí bojovat o vlastní život…

Epicky vystavěný příběh natočil režisér Michael Cimino (Nebeská brána, Hodiny zoufalství, Jít za...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Pannonia Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Obnovená premiéra v ČR:
8.9.2022
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Lovec jelenů >
Film je součástí: Project 100

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

ondrink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2017
dlhe ale pekne
Áno, možno trochu dlhý film, ktorý tempom   nestačí na dnešného diváka v niektorých   častiach ale na druhej strane zaujimavé   exteriéry, dobrý herci a aj dosť napätia
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2017
Velice impozantní příběh pojednávající o   přátelích užívající si svůj život plnými   doušky, které následně totálně změní   válka ve Vietnamu. Tříhodinová stopáž   může připadat moc, ale na druhou stranu se tak   velmi věrně poukazuje na život obyčejných   lidí prožívající své radosti a strasti,   které naruší pro ně bezvýznamná válka.   Každý prožívá své trauma jinak. Někdo to   zvládne, někdo ne. Taková smrtící hra   nazývající ´Ruská ruleta´, nebyla nikdy tak   zvýrazněna jako zde. Plynulý vývoj postav je   tedy k uchopení problematiky velice významný.   Jedná se o jeden z několika nejlepších   protiválečných snímků, jaké ve své   podstatě byli natočeny. Tady nejde o válku jako   takovou, ale o to, co z obyčejných lidí válka   dělá.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2014
Válečný snímek tak asi 20 min a to ještě z   Vietnamského vězení než z válčení,jinak je   to drama z normálního života kamarádů,kteří   se většinu času baví než příjde Vietnam   který to změní.Ruská ruleta z Vietnamského   vězení byla dost dobrá scéna.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.10.2013
První film o Vietnamu - taková nuda
Nuda a tolik Oscarů? Za to, že první hodina a   čtvrt je o ničem, žádný hudební doprovod a   zbytek příběhu je o traumě z války, ze které   uvidíme jenom mučení Američanů? A co takhle,   kdyby ukázali, jak Američani mučili Vitkongy,   ale to už se režisérovi Ciminovi nechtělo,   jinak by zřejmě ty Oscary nedostal.
Výkony De   Nira a Walkena byly jak z jiné planety, jinak   řečeno více než vynikající a opravdu Oscarem   ocenitelné, ale v snímek jako takový   nikoliv.
Takový zbytečný film, který není   typicky válečný, ale jeden z nejhorších   filmů za poslední doby, co jsem viděl a   šíleně mě naštval.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2012
Co udělá zoufalý zajatec tváří v tvář   neodvratné smrti? Pokusí se ji překvapit tím,   že jí půjde naproti. A ruskou ruletu, k níž   ho nutí rákosníci s namířenými kalašnikovy   bude hrát ne s jedním, ale se TŘEMI náboji !   Jenže jen jeho odvaha nestačí, musí ještě   přesvědčit kamaráda, aby na to přistoupil   taky a doufal, že bude mít v revolveru při   prvním pokusu prázdnou komoru. Potkali jste už   někdy ty mudrlanty poučující vás při   ranách osudu že „co tě nezabije, to tě   posílí?“ Lovec jelenů působivě ukazuje,   že to tak být nemusí. Taky to člověka může   zlomit... Nesnesitelně úzkostná scéna s ruskou   ruletou mi prošla mozkem jako diamantová kulka   (jak by řekl plukovník Walter E. Kurtz z   Apokalypsy - jiného velmi silného válečného   filmu z Vietnamu). Rád bych si hrál na tvrďáka   a připadal si jako Michael v této scéně, ale   vím že nejsem. Daleko spíš bych dopadl jako   Nick, zlomený, zdrogovaný člověk s rozbitým   vnitřním světem, ztracenou vírou ve smysl a   hodnotu čehokoli , který v hráčských   doupatech Saigonu těsně před vpádem   vítězícího Vietcongu hraje ruskou ruletu za   peníze...
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Co tady předvedl za herecký koncert John   Cazale, to nemá obdoby a zbytek hvězdného   obsazení také válí. Film svou naturalistickou   atmosférou jak v prostředí průmyslové ameriky   tak ve Vietnamu mě doslova přikoval. Scény z   nemocnice pro veterány z války - tak to jsem   ještě nikde neviděl. Rozhodně zlatý fond   valečné kinematografie.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Jeden z nejoceňovanějších filmů o Vietnamské   válce, ve kterém se téměř neválčí a   vlastně ani jako válečný úplně asi není.   Asi jsem pochopil co chtěl režisér sdělit, ale   proč proboha tak zdlouhavým a uspávacím   způsobem. U mě to kultovní dílo není, spíše   zklamání a to i přes účast Roberta De Nira a   Ch.Walkena a dalších.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Tento film je tedy pěkně na palici. Ze začátku   se téměř nehne ani lísteček a když se   dostaneme na dosah válce ve Vietnamu, tak jdeme z   jedné hrůzné scény do druhé. A co nemám   rád, scény, když se s pistolí hraje o   pokračování života. V tomto filmu dostávají   američani na zadek, ve filmu, ale oni přece se   ve Vietnamu nechovali jako hosté a nebudu   vypisovat ty zločiny, kterých se tam   dopouštěli. Je jasné a normální, že se   každý obyvatel své země svým způsobem   zachovává k nepříteli, který zde nemá co   dělat..
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Lovec jelenů je velmi zvláštní film. I když   hlavní zlom v běhu života a chování hlavních   hrdinů je vyvolán nasazením ve vietnamském   konfliktu, nejedná se prvoplánově o válečný   film, ale o psychologickou studii s obecnější   platností. Film je zajímavý již volbou   hlavních hrdinů – potomků ruských   emigrantů, kteří se po ruské revoluci   rozprchli do celého světa, a ve Spojených   státech jich bylo velmi mnoho. Proto je popisu   jejich slovanské povahy, zvyků a života obecně   (vrcholící pravoslavnou svatbou) věnováno   tolik prostoru v první třetině. Druhá část   filmu se odehrává ve Vietnamu. Vlastního   válčení si divák mnoho neužije (i když jsou   ve filmu využity i některé autentické   záběry. Je zde např. použit i záběr na jeden   z přistávajících vrtulníků – jedná se o   autentický záběr z Vietnamu a vrtulník patří   B/1/9, 1st Cav.). Větší část děje se   odehrává v zajetí, kde se všichni tři hlavní   hrdinové setkávají. Jeho vrcholem je ruská   ruleta, kterou vietnamští věznitelé nutí   hrát zajatce a jak se později ukáže, je i   cestou ke svobodě hlavních hrdinů. Výborně   je znázorněn závěrečný chaos při evakuaci   civilistů a vojáků po konečném kolapsu   systému. Prožitky z války a z válkou   rozvráceného Vietnamu, které všechny tři   hlavní hrdiny poznamenají tělesně i psychicky,   změní jejich myšlení, ovlivní jejich postoje   k „civilnímu“ poválečnému životu a   zkomplikuje jim, případně znemožní, nalezení   jejich pravého místa v dalším životě.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Snad až příliš zdlouhavý snímek o lidech,   jejichž životy tvrdě změnila válka. Tak   tvrdě, jak tvrdý je přechod na bojiště ve   filmu. Samotné válečné řezničiny si divák   moc neužije, neboť o tu zde nejde.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50338minih50338Farmářova dcera (1947) 
The Farmer's Daughter n
minih27611minih27611Generál MacArthur (1977) 
MacArthur n
minih113117minih113117Beneath the Valley of the Ultra-Vixens (1979) 
Beneath the Valley of the Ultra-Vixens n
minih110965minih110965Na život a na smrt (2013) [2k digital] 
Lone Survivor n
minih18027minih18027Roucho (1953) 
The Robe n
minih2713minih2713Akta X (1993) [TV seriál] 
The X Files n
minih44179minih44179Paříži, miluji tě (2006) 
Paris, je t'aime n
minih149828minih149828V sedmém nebi (2014/1) [TV pořad] 
V sedmém nebi n
minih6850minih6850Drahá maminko (1981) 
Mommie Dearest n
minih114063minih114063Fakjů pane učiteli (2013) [2k digital] 
Fack ju Göhte n


Hodnocení:n12345678910
Lovec jelenů (1978)Lovec jelenů (1978)Lovec jelenů (1978)Lovec jelenů (1978)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10