Loupež za bílého dne (2008)

Loupež za bílého dne (Daylight Robbery)
56.8 %
 
 

Daylight Robbery

Další název: Lúpež za bieleho dňa

    Žánr: gangsterka / thriller / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 99 min.
„Nejlepší britský gangsterský film od Italian Job.“
Alex je duchovním otcem ambiciózního plánu ukrást nevypátratelné miliony, shromážděné v podzemí Londýnské devizové banky a čekající na svou poslední cestu, spálení. Lucky, Matty, Terry, Chubby, Norman a Jay tvoří pochybný gang zlodějů. Aby si vytvořili alibi, zaregistrovali se k letu anglických fanoušků na mistrovství světa do Německa. Místo aby prošli odjezdovou halou, vyrazí na parkoviště, nacpou se do dodávky mířící do centrálního Londýna, kde se okázale vydají přepadnout banku, aniž by si chránili nějaký východ. Neočekávaný obrat událostí překazí celý plán a najednou drží uvnitř 12 rukojmích a policie už je obklíčila. Mají dvě a půl hodiny na dokončení své akce a 70 miliónů liber k ukradení!
Zajímavost: Portugalská policie během letošního mistrovství Evropy ve fotbale anglickým fanouškům otevřeně toleruje kouření marihuany. Vedlo ji k tomu zjištění, že “zkouřený” dav se dá kontrolovat lépe než dav opilců.

režie:
Paris Leonti
 
 
hraje:
Geoff Bell (Alex), Vas Blackwood (Lucky), Robert Boulter (Jay), Max Brown (doktor), Antonio Gil, Leo Gregory (Matty), Johnny Harris (Terry), Anya Lahiri (dívka na přepážce pro odbavení), Rhys Meredith (asistent policejního šéfa), Tiffany Mulheron (bruneta), Paul Nicholls (Chubby), Shaun Parkes (Yardie), Justin Salinger (Norman), Lisa Shelley (hosteska), Shaun Williamson (policejní šéf), Xavier Anderson (přílsušník SWATu), Brodie Bass (pasová kontrola), Clair Elsmore (pokladní), James Johnson Flint (kapitán letadla), Laura Martin-Simpson (Shelly), Emma Nettleton (televizní reportér), Del Synnott
 
 
scénář:
Paris Leonti
 
 
kamera:
Milton Kam
 
 
hudba:
Richard Chester
 
 
výprava-architekt:
Will Field
 
 
kostýmy:
Alice Wolfbauer
 
 
střih:
Hasse Billing
 
 
zvuk:
Keith Tunney (design)
 
 
výtvarník:
Alasdair McKay
 
 
koproducent:
Dean O'Toole
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rod Woodruff
 
 
výkonný producent:
James Johnson Flint, Paris Leonti, Ivan Mactaggart
 
 
producent:
Nick O'Hagan
 
 
kaskadér:
Paul Kulik
 
 
casting:
Urvashi Chugani
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.