Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2021
Fanoušci, včetně mě, se   dočkali a za mě   spokojenost.
Nejvíce   jsem se bála, že mi sáhnou   na scénu znovuzrození   Supermana, naštěstí se tak   nestalo, ale ubylo Batmana,   takže to dostalo jiný spád.   V podstatě dvě třetiny   filmu jsou stejné, akorát   rozvinuté, hlavně o scény   Cyborga a Flashe a dostávají   je do úplně jiné roviny k   ostatním v týmu. Pominu   update zbroje Steppenwolfa,   rozvinutou bitvu u Amazonek a   Dianu v hrobkách. Konec je   ale úplně jinde –   rychlostí, designem, barvou,   akcemi a bez prchající   rodinky a zbytečných   vtípků. Konec s   alternativní realitou,   Jokerem, Deathstrokem a   Martian Manhunterem.
Kdo se vyzná, bude   spokojen.
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Liga znovu a lépe
Druhá verze je mnohem delší   a rozdělená na kapitoly   které jednotlivě popisují   postavy a jejich motivaci k   činům. Zlepšili se i triky   a design hlavního záporáka.   Není to film pro každého,   kdo se nezajímá o komiksy se   bude patrně orientovat hůř   v ději. Ale pro mě jako   fandu komiksových filmů se   tento kousek velmi líbil.
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2021
masterpiece!
Tak konečně jsem se dočkal   a mohl jsem shlédnout   Snyderovu verzi Justice   League, která byla   speciálně natočena pro HBO   Max. Od původní verze   uběhly už dlouhé čtyři   roky, ale přesto jsme se   dočkali. Otázkou však je,   jestli se jedná o posun k   lepšímu. No ale vezmeme to   od začátku.

Upozorňuji, že tato   recenze obsahuje spoilery!!
Už od uplynutí pár   minut filmu je jasné, že tu   budou značné rozdíly.   Základ však zůstává   stejný. Bruce Wayne si   uvědomí příchozí hrozbu a   snaží se svolat tým   hrdinů.

Mezitím přichází na   scénu Stephenwolf, který se   snaží ukrást ukrást   kostku, která je ukryta ve   svatyni amazonek. Ovšem svět   netuší hrozící   nebezpečí, protože se   ještě nevzpamatoval z   padlého “boha”.

No a zde se   objeví na scéně Diana   Price, která ihned v úvodu   zachrání děti v muzeu,   před šílenými teroristy a   následně uvidí ve   zprávách plápolající   oheň v chrámu amazonek,   který zapálila její matka,   jako varovný signál před   blížícím se   nebezpečím.
Samozřejmě signál   pochopí a proto se vydá   hledat Bruce Wayna, který se   snaží naverbovat Aquamana a   Flashe. Což se mu   samozřejmě nakonec povede.   Jediný kde je však klid je   Metropolis, kde Lois stále   truchlí za zesnulého   Supermana.

No   to je asi k úvodu vše.   Vlastně se to moc neliší od   verze z roku 2017. No drobné   rozdíly tu jsou.
Hlavním rozdílem už od   začátku je hudba. Ta je tu   dost ponurejší, než v   předchozí verzi. Dalším   odlišným znakem tu je fakt,   že každá z hlavních postav   tu dostala větší prostor,   který občas doplňuje a   vysvětluje hluchá místa   která měla právě   předchozí verze.

No buďme zcela   transparentní, jediné co mne   iritovalo bylo jak Lois   truchlí za Supermana. Dle   mého názoru moc natahované,   ale chápu chtěli ukázat   důležitost této postavy.

Co však potěší   je, že příběh Cyborga a   Flashe tu má větší prostor   stejně tak jako vysvětlení   krychlí, po kterých prahne   Stephenwolf.

No   ale teď se mrkneme spíš na   to, co tu funguje a taky na   to, co tu pokulhává. Tak   jdeme na to.
1. Hodně   se mi líbí, že postavy   dostaly větší prostor,   díky čemuž se vysvětlili   některé otázky z   předchozí verze.

2. Celý příběh je   temnější, což podtrhuje i   hudba, která zde dostala dost   velký upgrade. Tohle se   někomu muže líbit někomu   ne. Já osobně jsem za to   rád, alespoň se to odlišilo   od načinčané předchozí   verze, která kopírovala   Avengers. Některé charaktery   postav dostaly taky změny. A   právě tady budu asi poprvé   kritizovat.

3.   Nejlépe to je vidět ve   chvíli, kdy Bruce se svoji   skupinou uvažuji o oživení   Supermana. V původní verzi   byla Diana proti a šla proti   němu. Právě to se mi   líbilo, protože to mělo   docela dobrý protiklad   názorů ve skupině. V nové   verzi mu jde prostě na   ruku.
4. Další změnu   prodělaly i kostýmy. Batman   už nemá takový lehce   namodralý tón, ale má   klasickou černou což mu   sedí mnohem víc. Superman   má naopak kontroverzní   černou, což jako fanoušek   asi pochopíte. ( v komiksu   má při znovuzrození také   černou)
5. Změna   zasáhla i souboj při   oživení Supermana, která je   teď víc cool a Batman u ní   nemá vtípky, které se k   němu nehodily.

6. No a tím se   dostáváme k tomu, co tu   nefunguje. Co mne hodně   irituje ve filmu je právě   Cyborg. Opravdu tu jsou   pasáže, kde to nízké CGI   je na něm vidět. Což je   obdivuhodné když vezmeme v   potaz ten rozpočet. Další   věcí která mi tu moc   nesedí je Stephenwolf, který   má dle mého názoru lepší   zbroj v původní verzi.   Hodně mi taky vadila Lois,   která měla v původní verzi   lepší vývoj. V této verzi   jenom chodí s kávou a   truchlí, nebo alespoň   většinu filmu.

7. Finální fight má   konečně spád a nádech   temnoty oproti dřívější   verzi a to je dobře. Vlastně   celkově ten poslední fight   působí lepším dojmem.   Samozřejmě nahypovaný   Superman zůstal i zde LUL,ale   ten ending je o poznání   lepší. No a to by byly   zásadní body, teď koukneme   na finále této   vyčerpávající recenze.

Stopáž má   čtyři hodiny! Musím ale   říct, že mi to ani tak   nepřišlo. Celý film plynule   plyne, takže vám ve   výsledku ani nepřipadá tak   dlouhý. Co však dost ve   filmu pokulhává je CGI. Ano   to je místy dost lidl. Těch   světlých chvilek ovšem   více. Hodně mě však mrzí   některé vynechané scény.   Například, když Diana   ošetřuje Brucovi rameno,   která byla podle mne pěkným   doplňkem toho, že i hrdina   je zranitelný.

Co ale ve filmu působí   dobře jsou prostě detaily. U   této verze prostě nemáte   pocit, že by byla nějaká   uspěchaná, ba naopak. Co mě   však hodně “rozsekalo”   byla scéna, kdy je Joker a   Batman proti sobě. Snyder si   zde opravdu pohrál s emocemi   a ten compare psychologie   těchto dvou postav je opravdu   neuvěřitelný. Za mě   skvělá scéna.

Ovšem poslední scéna s   Brucem ve mne nechala trochu   rozpolcené pocity. Scéna   působí dobře, ale Affleck v   ni působil trochu pohuble   oproti celému filmu a   předešlým dílům, možná   jenom můj pocit. Takže pokud   jste to dočetli až sem, tak   neváhejte a koukněte na   tento nebojím se říct   masterpiece!

Hodnocení: 90%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2021
║Rozpočet $370miliónov▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Resetovaná Liga   spravedlnosti Zacka Snydera sa   nakoniec vydarila. Nie je to   dokonalé ale Snyder nakopol   klopitajúcu DC komiksárnu   znovu do sedla. Je už len na   nich, čo s tým teraz spravia   ako to ustoja. Na to aký   obsahový záber to má tak ma   to nadmieru bavilo, občas   dokonca aj zimomriavky   prebehli, má to konečne   lepší punc, výraz, nádych,   lepšie dopasovanú hudbu s   motívmi k daným hrdinom a   hlavne silné ikonické   scény. Dokonca aj taká Gal   Gadot tu je stráviteľná a   humor Flasha neotrávi, možno   by som prijal záver bez tej   snovej nádstavby, mohlo to   pekne skončiť z vypnutým   S-kom na hrudi ale dobre,   nesmieme byť asi nenažraný.   Trikovo občas bijúce do   očí, akcia v norme, poteší   celá plejáda známych   hercov, ktorý tu majú svoje   miesto. /85%/
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2021
Liga spravedlnosti Zacka   Snydera vs jen Liga   spravedlnosti je těžké   rozhodovaní, protože mi to   přijde moc stejné,   totožné.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Přemýšlím proč tohle   vlastně vzniklo? Snyderovi se   nelíbila osekaná verze z   roku 2017 nebo? Vždyť je to   vlastně stejný film, akorát   natažený do čtyř   hodin(pokud na to šel někdo   do kina, má můj největší   obdiv). Jednotlivé scény   jsou víc natažené,   detailnější a   podrobnější. A taky se   někomu rozleželo v hlavě,   že říct někomu co právě   vylezl z rakve, že voní, je   přinejmenším velkej   fetišismus. Malinko lepší,   než předchozí verze, ale   moc to Snyder nespasil. Ve   finále je tu jen více akcí   a digi efektů ---60%
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2021
Patrně
jsem vůbec nepochopil smysl   tohoto filmu. Fantasmagorie,   či rovnou parodie   sklouzávající snad až k   trapnosti?
Už jen   megarozvláčný úvodní   úsek s vodomužem by se dal   shrnout do čtvrtminutového   střihu beze ztráty   kytičky.
"Hledám   spojence, vodomuži."   "Nemám zájem,   netopýromuži." "No   tak čau." "No tak   žbluňk." Vynechal jsem   něco podstatného? Neřekl   bych.
Mezitím přišly   rádobyamazonky, a bylo hůř.   Nemohu si pomoci, naskočil mi   mimoděk obrázek dětí na   dřevárně, jak obkličují   Abrams. No a dopadlo to   úplně stejně. Ach,   překvapení? Asi jak pro   koho. Možná by se   infantilita děje dala   vysvětlit nějakou rigidní   kultovní mytologií, budiž,   ale nějak mi to vůbec   nefunguje pohromadě. Za sebe   myslím, že úpadkový   filmový směr, který maskuje   svou bezduchost masivní   lavinou počítačových   efektů, právě dostal nový   milník právě tímto filmem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n
minih14422minih14422Noční jezdci (1981) 
Noční jezdci n
minih66875minih66875Případ Paradineová (1947) 
The Paradine Case n
minih10436minih10436Komediantská princezna (1936) 
n
minih16075minih16075Podnikavá dívka (1988) 
Working Girl n
minih172393minih172393Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 
Ghostbusters: Afterlife n
minih14094minih14094Neschovávejte se, když prší (1962) 
Neschovávejte se, když prší n
minih75659minih75659Nezahrávej si s ohněm (2012) 
Fire with Fire n
minih53806minih53806Hledám paní na hlídání (1975) [TV inscenace] 
n
minih13308minih13308Na dostřel (1993) 
Striking Distance n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Aquaman a ztracené království (2023)

 Aquaman a ztracené království (2023)
Aquaman a ztracené království n
Aquaman and the Lost Kingdom
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Flash (2023)

 Flash (2023)
Flash n
The Flash
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie / Nový Zéland
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Blue Beetle (2023)

 Blue Beetle (2023)
Blue Beetle n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Mexiko
Režie: Angel Manuel Soto

(pokračování)

Black Adam (2022)

 Black Adam (2022)
Black Adam n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jaume Collet-Serra

(pokračování)

Peacemaker (2022) [TV seriál]

 Peacemaker (2022) [TV seriál]
Peacemaker n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn, Brad Anderson, Jody Hill

(pokračování)

Shazam! Hněv bohů (2022)

 Shazam! Hněv bohů (2022)
Shazam! Hněv bohů n
Shazam! Fury of the Gods
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Batgirl (2022)

 Batgirl (2022)
Batgirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10