Jeden svět
ohodnotit

Libertin

The Libertine

Rok:
2005
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2006
„Nebudete mě mít rádi.“

Komentáře k filmu Libertin

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
michaelka.m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Hmm
Dámy a pánové,
tento   film je bomba!! Uvidíte, jak   se baví šlechta a jak   následně dopadne..
Johnny Depp opět ukázal,   že je vynikajcí herec a   maskéři se přímo   vyřádili na jeho   obličeji..
Navíc byli   obsazeni do filmu další   výborní herci, tak doufám,   že se budete bavit a nebudete   příliš znechuceni dobou, v   níž hrabě žil!!
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2007
Depp opět excelentní
Jeden z mnoha dalších   excelentních hereckých   výkonů Johnnyho Deppa.   Popravdě nevím, jestli by   mohl vůbec někdo   výstředního Johna Wilmota,   hraběte z Rochesteru zahrát   lépe.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2006
Složitější příběh z   ponurého šestnáctého   století, chvíli trvá než   se dostane pod kůži ale pak   stojí za to, Depp byl opět   vynikající a obejil se znovu   v roli kde jeho postava projde   řadou proměn...
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Johnny Depp opravdu   famózní,excelentní a   geniálně oplzlý. John   Wilmot udělá vždy   opak,vyvolá skandál,dopustí   se rebelii a libuje si ve   věcech,které jsou   tabu.Zajímavě pojatý   historický snímek o   zkaženosti šlechty.Výborný   také John Malkovich a   Samantha Morton.
Majda88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Pro Deppa aplaus ve stoje, prosím
Mých osm bodů je hlavně pro   Johnnyho Deppa, který je   opravdu excelentní, jak již   tu bylo mnohokrát řečeno   přede mnou. Je tak geniálně   oplzlý, že ani tak oplzle   nevypadá. Jeho poslední hra   králi byla famózní!!
Jako nemocný sifilidou   byl naprosto úžasný,   odpadávající nos mi   naháněl hrůzu. Pocta   maskérům. Zvlášť na mě   silně dolehla scéna, kdy   již nemocný sedí na židle   a pomočí se. V té chvíli   se mu zhroutí celý svět.
Od shlédnutí mám   nutkání nechat se namalovat   s opicí...
P.S. Mám   takový dojem, že osmá   fotografie je z filmu Ospalá   díra.
zakoba
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Libertin
Myslím,že tenhle film se   mnohým nebude líbit.Je to   vlastně jen o jednom (o sexu)   ale v tomto případě se mi   film líbil.Nebyl nijak   emotivně silný ale něčím   mě zaujal.Sanžíte se tu   postavu pochopit.Nebo jí i   pochopíte ale nebudete s ní   souhlasit.Mě ten film   určitým způsobem zaujal.Jen   mě štvalo jak byl celý film   udělaný do zelena.Vypadá to   dost nepřirozeně.Ale   režisér byl začátečník.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
... „Nezamilujete si mě.   Pánové mi budou závidět a   dámy budu odpuzovat. Nebudete   mě mít rádi nyní a   postupně mě budete milovat   čím dál tím míň.. Jsem   John Wilmot. Druhý hrabě z   Rochestru. A nechci, abyste   mě měli rádi.“ Příběh   talentovaného skandalisty,   alkoholika, provokatéra.   bohéma, kterého zaskočila   láska. Tmavé, choré,   zvrhlé, ale rozhodně   zvláštní. Wilmota jsem si   nezamilovala, ale ani film o   něm, nebudu se k nim chtít   vracet. A nic na tom nezmění   ani skvělý Johny Depp,   který své kolegy nechal ve   stínu.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Tak trochu nechutné   zvrácené.Bez J.Deepa by to   bylo asi nekoukatelné.
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Libertyn
Teda úžasný,co Johny   dokáže!fakt jsem mu od   začátku do konce věřila tu   příšerně složitou a   téměř mystickou postavu   Libertina,ohromně mu slušely   dlouhé vlasy,ke konci filmu   zase syfilida změnila vše z   jeho fyzické krásy do   duševního   "obrození"!no film   pro náročné,trošku   zdlouhavé ale VÝBORNÉ!
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Ak mám pravdu povedať, môj   pôvodný komentár by bol na   osobu Libertína veľmi   tvrdý. Ked som už pozrela   film tak budem   zhovievavejšia. Libetín aj   ked vykonal dobro, tak to   zhodil svojím dalším   správaním.
A tu je i   slávna britská etiketa.   Správanie šľachticov bolo   katastrofálne, chovali sa ako   nejakí burani. To svedčí i   ich chovanie v divadle, ked   pokrikovali ako v krčme pred   kráľom. Dvorná etiketa   zakazovala aby niekto odišiel   z plesu, divadla prvý pred   kráľom.
Karol II.   napriek svojej zhýralosti   nebol zlý. Protivnému   Libertinovi mohol dať sťať   hlavu, nik by mu to nemal za   zlé. Ale on tak neurobil.   Keby Libertin žil vo   Francúzsku, Ludovit XIV. by o   hlavu pripravil.
Film   samotný je dobrý. Ten koniec   je naozaj dojímavý.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Johnny Depp je král podivínu   a rolí Johna Wilmota si do   své sbírky přidal další   svérázný kousek. Už v   prologu nám   "hrdina" vysvětlí   co je zač a o čem film bude   ale v pozdějších fázích   jsem začal zjišťovat, že   tak horké to zase nebude.   John Wilmot sice nechodí pro   slova daleko a řekne to co se   mu zrovna honí hlavou ale i   tak je film docela mírný a   chvílemi by se klidně dalo   říci, že se jedná o   klasickou romanci. Ale díky   Deppovi jsem se celé dvě   hodiny docela slušně bavil.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Hraje v tom sice Johnny, ale   nemel jsem sil to dodivat do   konce, strasne zdlouhave a   radobykonfliktni, ale vlastne   o nicem.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Co říct o tomto filmu ..
Příjemná režie,   uspokojující kamera a   alespoň dle mého názoru   nadprůměrný scénář.
Přesto, něco na tomto   filmu, jež díky Johnnymu   (ať už reálnému či   postavě)vzbudilo můj zájem,   ač žánrem či obsahem pro   mne film není příliš   poutavý.
Jako u   většiny filmu s Johnny   Deppem jej shlédnu   minimálně ještě dvakrát a   možná pak poupravím své   hodnocení .. prozatím 6 s   odřenýma ušima
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Je pravda,že ten Johny Deep   dokáže zahrát téměř   cokoliv.To se potvrdilo i tady   v tomto kousku.
Ale   film jako celek se mi moc   nelíbil.Je to jen můj   názor.
hejtman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Bohužel jsem se dočkal   nepříjemného zklamání,kdy   jsem čekal herecký koncert   J.Deppa spojený se   zajímavým příběhem ze   středověku.A dočkal jsem se   nesmyslně temného a   sprostého příběhu,který   nemá žádný cíl.Dočkal   jsem se jen vyobrazení   příběhu jednoho   blázna,který by se dal   shrnout do   půlhodinky.Samozřejmě   pozitiva jsou,J.Depp sice   nepředvedl žádný   zázrak,ale když si   uvědomím jakou roli   představoval,tak se ani   nedivím,film drží celkem   pohromadě,herecké výkony   dalších herců nejsou   špatné,film jsem bez   problémů dokoukal,ikdyž po   60min se stal naprosto   nezáživným a jen jsem   čekal co z toho vyleze.A ono   nic,tedy skoro nic.Suma   sumárum je to hodně temný a   otravně slizký nic   neříkající mix   středověkého soft porna a   příběhu o rádoby   výstředním prudiči,   kterého značně   těžkopádně ztvárňuje   Johny Depp
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2008
Johnny to zahrál dobře, ale   jinak to bylo v podstatě o   ničem. Nudný děj bez   hlubšího smyslu a významu s   účelově zařazenými   oplzlostmi, které můžou   pohoršit a šokovat tak   maximálně pár   puritánských Angličanů a   Američanů. Na životopisný   film o hraběti z Rochesteru   to bylo příliš mělké a   pohled na zábavu šlechty byl   spíše kulisou. Závěr mně   přidal, hlavně zásluhou   maskérů, jako nepovedená   parodie.
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Co na to říct? Jedinou   pozitivní stránkou filmu je   výkon Johnnyho Deppa, který   je jako vždy naprosto   dokonalý. Jinak je to jenom   sprostý a nuda až k smrti.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Libertin
Tak tenhle film je absolutně   o ničem. Bod navíc za   Johnyho Deppa, jinak bych dal   jedničku. Na začátku   říká hrabě, jak ho začnem   během filmu nenávidět a   čím více ho budem   pozorovat, tím měně ho   budem mít rádi. Že mu   dokonce budu i závidět. Ale   prd. Byl mi úplně ukradenej.   Ať dělal cokoli, ať se s   ním dělo cokoli, mě to bylo   jedno. Vůbec mi jako postava   nijak k srdci nepřirostl,   protože i když je Johny   opravdu vynikající herec,   příběh mě dokázal tak k   smrti unudit, že mi bylo   opravdu všechno ukradené. I   ty rádoby oplzlé scény...
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Vizuálně nevzhledný   snímek, odehrávající se v   17.století na pozadí   uvolněné morálky,   zapříčiněné lehkomyslnou   vládou anglického Karla II.   Hlavní hrdina, hrabě   Rochester, v úvodní   předmluvě staví na odiv   svou zkaženost , hodnou   přinejmenším markýze de   Sade, jeho démonické   "nebudete mě mít   rádi" však slibuje   víc, než je schopno splnit.   Kromě oplzlých hlášek se   zmůže na jednu div ne   romantickou milostnou scénu a   k obrazu bezbřehé   prostopášnosti nám bude   muset stačit pohled na   zpocená ňadra prostitutek a   propletená nahá těla   úzkostlivě maskovaná   mlhovou clonou. Celý film   působí nesourodě a   rozsekaně a ústřední   postava mně byla navzdory   svému varování zcela   lhostejná. Celkově špatný   dojem zmírnila snad jen   závěrečná část, kdy   syfilidou stižený hrabě   spěje ke svému konci (tam to   paradoxně trochu žilo) a   vcelku působivá, vhodně   zvolená hudba. Johnny Depp   nijak zvlášť nevyčnívá,   ačkoliv se nehne z obrazu,   Malkovich většinu času jen   nervózně těká malýma   očkama a na denním světle   mu trestuhodně prosvítá   vosková náhražka špičky   nosu. Naopak jsem ocenila   výkony ženských   představitelek - S.Mortonové   a R.Pikeové.
Sybelle
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Aplaus non on place...
Celý tento film je   neuvěřitelně nudný.   Myslím, že nejlepší scéna   je předmula a ta jak tam   přijede ten herec na obřím   penisu. Jinak je to tak   neuvěřitelně nudné a   zbytečně dlouhé... Podobný   pocit jsem měla u filmu   Letec, modlila jsem se aby už   byl konec a to z toho důvodu,   že jsem to natáčela...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5603minih5603Čest a sláva (1968) 
n
minih4324minih4324Blízká setkání třetího druhu (1977) 
Close Encounters Of The Third Kind n
minih42810minih42810San Babilo - 20 hodin (1976) 
San Babila ore 20: un delitto inutile n
minih8643minih8643Hra o život (1956) 
n
minih43185minih43185Nevěřte mužům (2005) 
Trust the Man n
minih35806minih358068. Míle (2002) 
8 Mile n
minih40496minih40496Pusinky (2007) 
n
minih43405minih43405Černá kniha (2006) 
Zwartboek n
minih25213minih25213Na konci diaľnice (1982) 
Na konci diaľnice n
minih28961minih28961Putování s dinosaury (1999) [TV seriál] 
Walking with Dinosaurs n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Červánková královna (1982) [TV...

09:00 - 10:00

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Jeden šálek, tisíc příběhů

09:25 - 10:20

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177994

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10