Duben
ohodnotit

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe

Další název:
Narnia: Lev, šatník a čarodejnica (SK)
Rok:
2005
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2006
„Prožijte neopakovatelná dobrodružství v zemi plné kouzel a zázraků“

Komentáře k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2017
Ne moc působivá pohádka pro   děti, kteří ději zřejmě   moc neporozumí. Děj bitek je   pro malé diváky spíše   odstrašující. Dospělý   divák si ale film náramně   užije od začátku do samého   konce.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2006
jsem hodne zklamana. urcite je   to film tak pro deti do 10 let   - maximalne. cely pribeh je   opravdu hodne polopaticky   podany. jedine heuke mi prisly   ty ruzne bytustky z Narnie-   faun a pod.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2014
Fantasy podívaná určená   převážně pro děti.   Roztomilé postavy, kouzelný   příběh a především boj   ze zlem. Nevýhodou však   není více jak dvouhodinová   stopáž, ale poměrně   veliká rozvleklost děje.   Místama se to až   neskutečně táhne, což   vytváří dojem, jakoby   scénáristovi pomalu   docházel dech. Speciální   efekty jsou uspokojivé a   animace pixelových postav je   na velké úrovni. Celkově to   nedopadlo zrovna nejlépe, ale   snad se nějací   fanouškovští diváci   najdou.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2007
Krásná pohádka s   perfektním a zamotaným   příběhem, plná pěkných,   povedených efektů. Velmi   chytlavé, musí vidět   každý...
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Po pánu prstenů lehčí oddych
po stránce délky, ovšem   výpravou velmi báječná   podívaná. Jedna z lepších   pohádek posledních let, i   když kdo by s takovým   rozpočtem natočil v   případě fantasy propadák,   že?
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Celkom slušná moderná   rozprávka, kniha ktorá bola   k tomuto filmu napísaná je   malo zaujímavá, až nudná.   Dej tohto filmu bol pomerne   dosť zaujímavý a pútavý,   bola tu skvelá atmosféra,   špeciálne a zvukové efekty,   napínavé situácie a   podobné.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2011
LETOPISY NARNIE
LEV,   ČARODĚJNICE A SKŘÍŇ

První díl série   podle knih C.S.Lewise.   Krásná pohádka plná   neznámých bytostí ze   starodávných mýtů a   pověstí. Věrohodné   kostýmy, úžasné masky,   krásné triky a zajímavý   příběh mně nenudil. Je to   film sice určený   převážně dětem, ale své   si tam najdou i dospělí a   nemusí se u toho vyloženě   nudit. Líbilo se mi to.   Dokonce bych řekla, že tento   díl je nejlepší z celé   série.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2009
je fakt že knižní předloha   je o dost lepší ale málo   kdy se
povede   převésti knihu do scénáře   bez chyb jinak film v celku   jde a moc nezklame
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Kniha vs. film
C.S.Lewis kdysi stvořil   dílko, které se do světa   literatury zapsalo zlatým   písmem. Jeho knížky jsou   kouzelné, s propracovaným   příběhem a hlavně je to   opravdu pěkná fantasy   série.
Jenomže film   není knížka. V tomto   případě to je sice úplně   jedno, protože film má z   knihy úplně všechno a   ještě něco víc, což je   ten problém.
Adaptace   je podle mě až moc dlouhá,   závěrečná bitva trvá   skoro půl hodiny a tak to pak   začíná nudit. Filmu by   opravdu neuškodili, kdyby byl   kratší, ale jinak to je   jedna z nejpovedenějších   adaptací posledních let.
Svět Narnie je krásný,   herecké výkony jsou moc   dobré - nejlepší je Tilda   Swinton. Pobaví to jak děti,   tak dospělé, má to své   kouzlo, zimní záběry jsou   úžasné. Výborná rodinná   podívaná, které bych kromě   délky nevyčetl vůbec nic.   80%.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2018
║Rozpočet   $180miliónov║Tržby USA   $291,710,957║Tržby   Celosvetovo $745,011,272▐   Tržby za predaj DVD v USA   $442,060,246 //počet   predaných kusov 12,525,144║   __Film mal výborný aj keď   trošku nezaslúžený úspech   v kinách, dokonca o to viac   uspel ešte aj v predaji DVD,   nuž bola doba keď fantasy   filmy boli v kurze.   __Rozprávka pre deti s peknou   hudbou a kamerou, ináč nič   viac. /videl v kine: 55%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2020
Narnia:Kapitola 1
Veľmi obrazne povedané sa   jedná o Pána Prsteňov pre   detské publikum.Detskí herci   obstáli veľmi   solídne.Najviac ma zaujala   najmladšia z nich Georgie   Henley a z   "dospelákov"   skvelý McAvoy a   Swinton.Príbeh je   zaujímavý, miestami   nelogický, ale detské   publikum nie je také   prísne.CGI efekty odpovedajú   dobe natáčania.
Film   doporučujem predovšetkým   detským divákom, alebo ako   rodinnú zábavu.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Je to rodinný film. Pro děti   až moc těžké, pro   dospělé zase moc dětské.   Mluvící zvířátka dobrý,   ale celkově jsem od toho   čekal poněkud více.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2021
Celkem
zajímavý snímek. Svižný   (člověku ani nepřijde, že   trvá přes dvě hodiny),   napínavý, dobře natočený.   Herecké výkony si umím   představit lepší, ale   vyloženě nezklamaly. Dětem   se to líbilo, což je   podstatné...
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Opravdu výbornej film s   nádhernejma efektama a   digitálníma trikama,   krásný dobrodružství   čtyř sourozenců v bájné   zemi Narnie, kteří jí   pomáhají za přispění lva   Aslana(a ne jen jeho)   zachránit před zlou   čarodějnicí.Osobně mám   radši Pána prstenů, ale   znám pár lidí, co ho   nemusí, zato Letopisy rádi   maji...
Vig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Bohužel i já musím uznat,   že ve filmu je dosti cítit   přátelství s J.R.R.   Tolkienem.
Myslím, že   film by měl větší   úspěch, kdyby byl zfilmován   před LotRem. Dobyl by si svou   slávu, takhle zůstane ve   stínu.

Škoda
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2006
Tento film patří hlavně   dětem, takže od něj   nečekejte to co od Pána   prstenů se kterým se to   dílo rádo srovnává,   nicméně za masivní kampaní   se skrývá úplně obyčejná   pohádka která nijak   zvlášť nepřekvapí,   halvně závěrečná bitva   mohla být pojatá   velkolepěji. Nejvíc se mi   líbila Bílá čarodějka   jejíž predstavitelka se jako   jediná ukázala jako pravá   herečka...
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.7.2015
Jednou a dost
Narnie vypadá lacině.   Podivné kostýmy (královna   vypadá jak kuželka), dialogy   děsné (povstaň sire   vlkobijče!), herecké výkony   diskutabilní (hlavně ten   dušínovský blonďák v   hlavní roli). Triky jsou tu   nevýrazné, ve větším   měřítku až na samém   konci. A je to neuvěřitelně   zdlouhavé. Přesto se to   celé snaží tvářit jako   nějaká dětská verze Pána   prstenů. Předlohu jsem   nečetl, ale z filmu to na mě   působí jako nezdařená   mixáž Pána prstenů, Řady   nešťastných příhod a   Sněhové královny od   Andersona. Paskvil. I přes to   všechno si myslím, že se to   dětem bude docela líbit. Já   bych si to znovu ale nedal.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Ač první, myslelo by se, že   lepší, ale není tomu tak.   Sice nádherná podívaná a   vzkutku skvost, ale dvojka se   mi líbila víc.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2011
Zhlédnuv první dva díly   této heptalogie, když se   nám je TV Prima konečně   uráčila zakoupit, pocítil   jsem potřebu poohlédnout se   po informacích, o čem   pojednává zbytek knižní   série - jednak jsem   netrpělivý a překvapení   neocením a dvak mě   zajímalo, jakou měl pan   Clive Staples Lewis koncepci.   Důsledkem bylo, že se   těším na každý další   film podle Letopisů   Narnie.
K pochopení   filosofické stránky filmů   (případně knih) je potřeba   si uvědomit, že autor byl   Křesťan. Překvapenímilným   snad nebude příliš vadit,   když řeknu, že příběh   sleduje dějiny bájné Narnie   od jejího stvoření lvem   Aslanem, o kterém se píše v   6. dílu vracejícím se do   minulosti, po její zničení   v díle 7. a následující   poslední soud, při němž   Aslan vystupuje jako soudce.   Lev Aslan by podle teorie sil   byl nejspíš vládcem světa,   možná silou ve fyzickém   těle; spíše bych se   přikláněl k první   variantě (druhá podle mě   není možná) - potom by mohl   dělat vše, co je uvedeno v   příběhu, ať už ze svého   rozhodnutí či jako   zprostředkovatel (například   při posledním soudu); z   křesťanského pohledu se   jedná o Boha sestoupivšího   na Zem. Před posledním   soudem stanou i postavy z   našeho světa, které Narnii   pomohly - v Anglii jsou zabity   a spolu s ostatními pak   uvedeny do Nové Narnie, kde   neexistuje zlo a každý   okamžik je jen krásnější   a krásnější.
Není   důležité, zda této   poněkud utopické podobě   apokalypsy věříte; podle   mě je úžasné, že někdo   tyto motivy takto nově   zpracoval. Také proto se   těším na každý další   zfilmovaný díl série a   doufám, že se ho v televizi   dočkáme po kratší odmlce,   než tomu bylo tentokrát.
Také je škoda, že   žádná z českých televizí   neodvysílala britský seriál   natočený podle prvních   čtyř knih série.

Film Letopisy Narnie: Lev,   čarodějnice a skříň se mi   poměrně hodně líbil.   Srovnám-li toto dílo s   Pánem prstenů Lewisova   přítele J. R. R. Tolkiena,   který měl v oblibě stejný   žánr, napadá mě, že v   Narnii není tolik ohavných   oblud a není tak drsná jako   Pán prstenů. Z různých   důvodů se mi víc líbila   Narnie.
Zpracování   filmu a obsazení byly   pěkné, věrohodné. Velmi   dobré bylo také české   znění.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Silné křesťanské   poselství v podobě   reklamního panáka Coca Coly,   který rozdává dětem   zbraně? Příběh by nebyl   zase až tak spatný, ale komu   je určen? Mluvící   zvířátka pro malé děti.   Krev, mučení, zrada,   smrt...pro dospělé. Jenže   dospělý se u toho nudí.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Hezká pohádka o tajemné   zemi NARNIA.Deti přišli za   dedečkem a nájdou skřín,co   je vlastne vchod do jiné   zeme.
K3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Pohádka s vysokým   rozpočtem, dětem by se mohla   líbit víc, mě se líbila   hlavně královna a bobr!
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Pěkná podívaná pro malé   ale i odrostlejší   diváky.Pěkné masky a   děj.Souboj všelijakých   mutantů nebo jako zvířat   byl opravdu   povedený.Směšné hlášky   starého bobra taky dobrý jen   si myslím že film mohl být   klidně kratší tak o   30minut.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2006
Pozitívne ma táto rozprávka prekvapila...
Musím sa priznať, že som sa   na tento film veľmi   netešil, veď už len názov   filmu nie je veľmi lákavý a   počul som o ňom viac   negatív ako pozitív, no ako   filmový kritik som si   pokladal za povinnosť ísť   na tento film do kina. Pri   sledovaní filmu som bol ale   príjemne prekvapený, ako   tvorcovia zvládli túto   rozprávku, príjemne som sa   pobavil a čo je hlavné,   neoľutoval som, že som si ju   pozrel.
Film   jednoznačne odporúčam, je   to rozprávkové,o niečo   horšie, no podobné   spracovanie ako Pán prsteňov   a mystika a čaro príbehu v   ňom nechýba...
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Narnia: Lev, šatník a čarodejnica (2005)
pre mňa temer   nestráviteľný film, ktorý   ma veľmi nezaujal. na druhej   strane, celé dielo p. Lewisa   je určené skôr deckému   divákovi a mňa veľmi   neokúzlilo, teda ani film   nemal veľkú šancu.   technicky je film spracovaný   perfektne, všetko ostatné   vzhľadom na predlohu u mňa   pokrivkáva.

+   skvelá výprava
+   hudba
+ prvá polovica   filmu
+ detský herci a   Tilda Swinton ako White   Witch
- druhá polovica   filmu so sebaobetovaním,   hrdinstvom, prísahami   vernosti... proste klišé.   no, ja som nebol unesený ani   z knihy, film to vytrhnúť   nemôže.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Prozatím nejlepší díl z   celé série. Krásný a   dojemný příběh. Podmanivá   hudba. Doporučuji všem,   kteří rádi pohádkové   země, mýtické bytosti a   věčný boj dobra se zlem.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
fantasy mě vždy fascinovaly   a tato dobře zpracovaná   pohádka svým   dobrodružstvím sourozenců   ukázala,jak i děti mohou   bojovat proti zlu ztvárněné   sněhovou královnou,výborné   zpracování,scenérie,příro   da,obsazení.Už se těším   na 2.pokračování
Vanous
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Opet predelani knihy do filmu.   I pres vyrazne lepsi   zpracovani nez treba u Pana   prstenu to stale neni ono. Ale   jako hezky fantasy pribeh pro   mensiho divaka je to moc pekne   udelany film. Knihu jsem cetl   jeste jako maly spunt, ale i   pres tu dlouhou dobu co jsem   to cetl se mi stale vybavovali   nektere pasaze, ale i kdyz   obcas zbytecne upravene.
Peracos
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Druhý díl vidět nechci !
Je li vám víc jak 12 let ,   tak se na tento film   nedívejte !
Mladý   člověk od 12 let pozná   naivitu a tento film jí   přetéká ! Hodnotit výpravu   a triky ? Tak triky Cesty do   pravěku , jsou 10x lepší .   Pozadí je OK , ale řemeslně   odfláknuté kreslené postavy   ? To jsem opravdu nečekal .   Film nevyniká vůbec ničím   , nuda , nuda , nuda !
Vtíravá uřvaná hudba a   při přepnutí na český   dabing se moje znechucení   ještě zvýšilo . Dvojku   jsem dal jenom za zvukové   efekty v originálu , jinak by   jsem dal jenom 1 ! Pokud by mi   někdo daroval BluRay s   Caspianem , tak díky   příšerné jedničce ,   nechci ani prázdnou krabičku   !! Proč jsem ten film   dokoukal až do konce ? Čekal   jsem na zázrak , který   bohužel nepřišel . Tento   film , kvůli dětské   naivitě ( přitom film není   určen malým dětem ) ,   vřele nedoporučuji .
B.Butch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2006
Vzhledem k recenzím, které   jsem četl ještě před   shlédnutím filmu, které   byly povětšinou negativní,   jsem od filmu nic extra   nečekal. Nic extra to nebylo,   takže nepřišlo ani   zklamání. Ale neberme to   dětem, jejich myšlení není   tou realitou tak zatížené a   pro děti to bylo hlavně   natočené. Ale ať nekecám,   scéna střetnutí vojsk se mi   docela líbila, ale nesmí se   u toho moc přemýšlet.
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2007
vzhledem k dobrým vizuálním   efektům a celkovému spádu   jde opravdu o pěknou   podívanou. Ale stále je to   "jen" pohádka.
sluníčko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Letopisy Narnie: Lev,čarodejnice a skříň
Nadčasové dobrodružství z   pera slavného spisovatele C.   S. Lewise Letopisy Narnie   vypráví příběh čtyřech   sourozenců - Lucinky,   Edmunda, Zuzany a Petra -   kterým se během hry na   schovávanou ve venkovském   sídle starého profesora   podaří pomocí magické   skříně dostat do jiného   světa. Narnie, v níž se   ocitnou, se ukáže být   okouzlující a mírumilovnou   zemí obydlenou mluvícími   zvířaty, skřítky, fauny,   kentaury a obry, která je   však díky prokletí zlé   Bílé čarodějnice Jadisy   odsouzena k věčné zimě.   Děti se pod vedením   vznešeného a tajemného   panovníka, lva Aslana,   odhodlají mocné   čarodějnici postavit, aby   dokázali ledové kouzlo   zlomit a osvobodit tak říši   navždy.
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Fantasy pohádka
Filmové zpracování knihy   S.C.Lewise je krásný   příběh čtyř dětí,   které oběvý kouzelnou   říši jménem Narnie.   Narozdíl od ostatních jsem   se ani chvilku nenudila. Film   zaslouží pochvalu za hudbu,   která k filmu opravdu sedla a   skvěle doprovázela děj.   Hvězdu navíc má film za   výbornou animaci např.   mluvící bobrové. Další   hvězdička je za odvahu   režiséra Adamsona, který   všude nepoužil animaci a   některé bytosti hráli herci   v kostýmech. Výkony   detských herců byli   průměrné, ale Georgie   Henley(Lucinka) mezi nimi   vynikala. Závěrem:Povedená   adaptace známé knihy, kterou   určitě stojí za to vidět
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Nádherná fantastická   poháda o   sourozencích,kteří se skrze   starou skříň ocitnou v   neznámém pohádkovém   světě. Opravdu to má   všechno co to má mít.   Přehledný a ucelený   děj,nádherné vizuální   zpracování,kouzelnou   atmosféru a famózní   zápornou postavu -Bílá   čarodějnice v podání Tildy   Swinton.
Darkman7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2006
Mluvící bobři jsou sice   fajn, ale jinak se v tomhle   filmu nic moc zajímavého   neděje.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Na tuhle překrásnou pohádku   mě mé dcery donutily dívat   se dokonce dvakrát a to jsem   ani neviděl dvakrát všechny   díly Rockyho:-) Nicméně   musím přiznat, že se jedná   o velmi zdařilé filmové   přepracování knižního   vydání. Nádherná triková   výprava, děj přehledný a i   menším dětem srozumitelný,   je vidět, že si dali tvůrci   opravdu záležet. Moc se   těším teď už i já, na   další filmové zpracování.
Henry123
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Tento film mně zklamal. Četl   jsem knížku a ta byla   hezká. Ale film mně nijak   nezaujal. Celkově mi přišel   zdlouhavý a zavěrečná   bitva, ač skvěle natočená   na celkovém dojmu nepřidala.   Pokud vás tedy bude narnie   zajímat přečtěte si spíš   knihu.
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Čekala jsem příjemnou   zábavu a byla jsem naprosto   překvapená . velmise mi to   líbilo. Na úvodu se   nemůžete dočkat kdy že se   už dostanou do Narnie, poté   jste napnuti. Úžasné efekty   krajiny, tvorů, dojemný   konec. Mr. Tu,nus mě okouzlil   stejně jako charismatický   hlas Liam Neesona.
Rosomak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2006
Tak tenhle film je další   důkaz, že sebevíc výbornej   trailer nezaručuje dobrej   film. Nikdy sem knížku   nečet, takže nemůžu   porovnat, ale přišlo mi, že   téhle podívané něco   chybělo, teda víc věcí...   za prvé si myslím, že   samotný námět by mohl být   lépe zpracován do   scénáře, tady mi to   přišlo na začátku děsně   pomalý a vůbec všechny   scény byly děsně   natažený. Za druhé bych se   chtěl zmínit o hereckých   výkonech, které byly na   hranici koukatelnosti. Jestli   sem hercům věřil tak jeden   dialog, tak je to moc. Je to   děsně hraný a prkeně   hrajou jak herci malí tak   velcí. No a dostávám se k   zřejmě hlavní chybě filmu   a tou je režisér, fakt   nevím, ale režie mi přišla   značně nevyvážená, z   každé scény sem měl   úplně jinej pocit, až to   kolikrát bije do očí.   Kamera byla taková   normální, spíš bych řek   mírně horší, protože mi   tam nějaké záběry   neseděli a mám takový   pocit, že občas se tam   vyskytli i nějaké   přesosáky (nebo mi to tak   přišlo, občas to bylo   celkem zmatený). Dál mi   přišly divné nějaké   digitální efekty. Některé   zvířata při pohybu   vypadají spíš jako   hopsající míček, ale to je   jedno, chápu to, ještě   ětěstí, že nebyl větší   rozpočet, sice by byly   lepší efekty, ale režii to   ostatní by to nezachránilo,   takhle doufam,, že ty prachy   dá studio aspoň do   nějakýho filmu, kterej bude   stát za to...
No a   čim bych to zakončil?   myslim, že pro děti je to   vcelku dobrá podívaná,   prostě rodinnej film,   nepatří mezi nejlepší, ani   mezi ty nejhorší. (myslím,   že dětem je jedno, jestli   herci neumí hrát)
Hodnocení 3/10   odpovídá...
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Sice to není první díl a   nechápu, proč to netočí   tak, jak jdou za sebou   knížky, ale jinak se mi to   strašně líbilo.
Daniela91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Letopisy Narnie
Tohle je to vážně   brilantně natočený film.   Film, který se dá s knihou   docela dobře srovnávat, ne   třeba jako u Eragorna. Řekla   bych, že film má nějaký   hlubší až náboženský   význam. Stejně jako u   Tolkienova (Lewisův přítel)   Pána prstenů, byl i v Narnii   boj mezi dobrem a zlem   (čarodějnice versus Aslan) a   u obou vyhrálo dobro.   Bohužel jsem tento film   viděla zatím jen v   polštině. Měli výbornou   krajinu a skvělé herce,   hlavně Lucinka vynikala. A   pak Aslan ten překonal   všechny mé představy,   nádherný velký, zlatý lev.
nobynoblhoch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2010
.....
ano,myslete si, ze jsem magor,   ale k podobnym slataninam mam   odpor. videt na platne pobihat   nactilete deti, jak valcuji   minotaury atd,je des a hruza o   nesympatickych hercich ani   nemluve-zvlast lucinka mi   pekne lezla na nervy-fantasy   je muj oblibeny zanr,ale tohle   je vazne tak do veku 17 let
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
miluju narnii, už knižní   předloha je krásná. Všem,   kteří si chtějí alespoŇ   malinko zasnít tento film   vřele doporučuji. Má   naprosto ohromující hudbu,   herecké výkony jsou také   pěkné.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2008
ano, tenhle film se povedl   hlavně v tom, že je téměř   totožný s dějem knihy. Dá   se to celkem pochopit, kniha   není tak obsáhlá jako jiné   fantasy. Ale to, co v ní je,   úplně stačí, protože   význam je hlubší, než si   mnozí myslí. Jistěže je v   tomto příběhu náboženský   (křesťanský) podtext, a to   ve všech sedmi dílech.   Myslím, že film stojí za to   vidět a ještě lepší je,   přečíst si knihu. Těším   se na další díly!
Krypton
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Tento film se velice   zdařil,jelikož je dobře   zpracován a je i dokonce   srozumitelný což některé   takovéto filmy nejsou, mě   osobně se tento film velice   líbil a doporučiju aby jste   se naněj koukli
markes13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2009
Letopisy Narnie
Narnie je fakt dobrá říše.   Bitva byla dobrá ale podle   knihy to trochu dopletli a   herci byli dobří GOOD
KatkaDiaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Film začíná v Anglii, je to   o čtyřech sourozencích..   Později se stali králové.   je to dobrej fantas příběh.
Madam_Horatio
Hodnocení:
Přidáno: 17.10.2006
Narnie
... jak kouzelné místo.   Všude je ale sníh a tuhá   zima. Je to moc krásný   příběh dětí, které   jejich matka dala do   opatrování jednomu svému   známému a uchránila je tak   před bombardováním v   Londýně ve druhé světové   válce. Děti mají spory se   svým bráškou, který je   příliš do sebe zahleděný.   Přivede je do nejednoho   průšvihu ale nakonec si   naštěstí uvědomí, že   sourozenecká láska zvládne   vše. Děti se pomocí   kouzelné skříně dostanou   do Narnie, kde žije zlá   bílá čarodějnice...
Mě osobně se film   líbil, at si jiní řikají   co chtějí. Pán prstenů byl   jen o bitvě a tohle je tomu   dost podobné ale tady šlo o   to, že dobro vdycky   zvítěží. Líbilo se mi to   i s těmi rozmanitými tvory a   obrovským lvem. Mohu vřele   doporučit.
SakoVerife
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Pro mne opet dalsi zklamani.   Necetl jsem knizni podani ale   silene me stvalo tohle   zpracovani pro deti. Skoda.
yakub
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Mno.. Asi to nemuselo byt   2hodinove. Dej nic moc.   Obsazeni detskymi herci taky   hruza. (Celou dobu mi pekne   lezli na nervy) Zadny   prekvapeni, zadny zvrat. At se   stalo, co se stalo, clovek uz   vedel dopredu, co bude   nasledovat a co se stane..
Takove chude... no asi   proto je to pro deti. Nechtel   jsem verit, ze to je pan   prstenu, jak jsem slysel z   ruznych recenzi. Tak jsem se   podival a zaver... je to   L.O.T.R pro deti. Mluvici   liska, bobr, lev, vlci..   takovy dost ulitly. A   zaverecna bitva, na kterou se   cele dve hodiny tesite je neco   sileneho. Takze proste hruza.   Komu ke stesti staci 2 hodiny   cumet na barevne obrazky   zviratek a protivny deti,   ktere hrajou hlavni roli...   mate moznost.
xmatasek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Na Disneye to neni vůbec   špatný počin. Nemůžu si   vzpomenout na chvíli, kdy   bych se vysloveně nudil.   Další plusový body jsou za   výborně naanimovaný   zvířata. Jediné co trochu   ubírá na kráse jsou   herecké výkony hlavních   postav...jsou to přeci jenom   ještě děti. Krásných 80%
ondey
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
....
Zajímalo by mě, jakým   způsobem budou filmaři   pokračovat v dalších   dílech. Tohle celý vyznělo   jak přitroublá pohádka,   přitom knižní předloha je,   dá se říct,   filozoficko-náboženským   spisem. Líbilo se mi to   filmové odlehčení, jen jsem   opravdu zvědavej, jakým   směrem se půjde dál...   odlehčovat bude totiž   těžší a těžší...
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Trend zfilmovat úspěšnou   knihu je dnes již velice   výdělečný a tudíž se jej   filmaři drží zuby nehty. A   pokud se jedná o děti je   tento podnik velmi   lukrativní. Bohužel to vede   jen k tomu, že děti budou   líné si knihu přečíst,   raději se na ni podívají a   několik dní četby se   změní na dvě hodinky. Film   je velice hezky zpracován,   efekty jsou skvělé,   obsazení zajímavé, výkony   průměrné. Hezká podívaná   na společný večer pro   rodinu.
nakp
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Bohužel tento film mě   neoslovil,příliš   "vykolorovaný" a   umělý...dokonce jsem   usnula,přitom začátek   působil dobře...škoda
jirina
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
dobře zpracované fantasy,   nejvíc se mě líbily   všechny různé příšery,   které byly skoro stejné jako   u hry Heroes, byli dobře   animačně zpracovaný, byli   jako živý:-)
Sammy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2006
Tenhle film mě opravdu   zaujal, i když jsem podle   bezvadného trauleru čekala o   maličko víc. Jediné, co   bych celému filmu vytkla je   to, že od začátku jsem   pořád čekala, že se něco   stane, nějakou akci, ta ale   přišla až ke konci fimu.   Závěr byl ovšem   monumetální.
resino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
FIlmové ztvárnění podle   stejnojmené knihy S.C.Lewise(   přítel J.R.R.Tolkiena ).   Pěkný pohádkový příběh   o cestě dětí do světa   Narnie. Děti si hrají na   schovávanou a Lucinka si   vleze do staré skříně,   rozhrne kabáty a octne se v   jiné světě, v Narnii.   Potká fauna a ten jí řekne   o zlé čarodějnici, která   uvrhla tento svět do zimy a   chce jej zahubit. Vrací zpět   a vypráví o tom svým   kamarádům. Oni jí   nevěří, ale až zjistí,   že má pravdu vydají se na   cestu zachránit Narnii a   pomoct lvu Aslanovi, který   stvořil tento svět, vrátit   svobodu všem stvořením a   zvířatům.
kadodinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Pěkny....:-)
Tento film(pohádka) mě   velice okouzlil...Určitě tak   3 body dávám jen za   hudbu,byla velmi   uchvátivá.Herecké výkony   byli také dost dobré...Konec   byl ale stejně nejlepší.   Takový nápaditý...Líbilo   se mi ,že byli pak zase děti   když vypadli ze   skříně.Film byl sice docela   dlouhý,ale to na tom zas tak   moooc neubírá(asi tak ten 1   bod)...Krajina byla přímo   nádherná....Pěkný   začatek,která vás do toho   hezky uvrtá a vy tomu   věnujete   pozornost...Opravdu,vytknou   tady moc nic nejde,takže   doporučuji.
Hanka91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2010
Letopisy Narnie
Jé, tohle je tak krásný   film. Krásný děj. Ta   pohádková zima, které   vládne zlá čarodějnice.   Dobro v podobě lva nakonec   vyhrává nad zlem. Najednou   vidíte tu oblevu, zeleň :-)   Taky se mi moc líbí   charaktery postav a samotného   Aslana....
SalamAleikum
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Ať žije Aslan! :o) Ano,   jedině totiž lev mi byl v   téhle pohádce   sympatický.
Jako   příběh film neobstál ani   za mák. Pro děti do 7 let   hitovka i když myslím že ti   dnes ocení spíše Shreka   než mluvící bobry. A   herci? Oteklí, oškliví a   bez talentu. Co dodat.   Neustále vřískání té   nejmenší, mi lezlo   neuvěřitelně na nervy.   Královna nemastná neslaná,   přitom jako hermafrodit v   Constantinovy byla herečka   suprová.
No nic,   dvojku totálně ignoruju!
Aslan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2006
Místo velkolepé fantazie   přišla průměrná pohádka.
SimsonOakland
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Kniha je lepší...
Než jsem viděl film, četl   jsem všechny Letopisy. Hodně   mě to zklamalo. Od filmu s   tak obrovským rozpočtem bych   čekal víc. Úplně to tak   nějak nezapadá do stylu   jakým je napsána knížka.   Určitě je škoda, že je   tento film zaměřen na   mladší diváky, protože   tím film taky hodně   ztrácí. Ten film není   vyloženě špatný, ale ve   srovnání s často   porovnávaným Pánem prstenu   to jaksi zaniká. Nebýt   výborné Tildy Swinton, tak   bych se asi trochu nudil...
besik33
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2006
Len pre DETI
Na tento film som dlho tesil,   a tento film ma totalne   sklamal.Tento film som videl v   prahe v multikine na flore a   musim povedat otras.

Dojem z filmu mi   maximalne pokazila nekvalitna   konverzia zvuku z originalu a   niekolko totalne otrasnych   efektov.

ZVUK -   Cely cas vo filme bolo pocut   zrychlovanie a spomalovanie   hudby k filmu, horsie ako   rozladeny klavir.

EFEKTY - boli dobre az na   par snikmov.... ktore ale zato   totalne bili do oci. Napriklad   pohlad na hrdinov ktory boli   priplacnuty k pozadiu bez toho   zeby niekto vobec dorovnal   osvetlenie.

HERCI - otrasne vykony

DIALOGY -   nekonecne opakovanie slova   promin a uz to bude dobry.

DEJ - vhodny len   pre deti, vela zakladnych   chyb. Napriklad zaklad filmu -   Edmund, ktory vsetkych   zradil.Uplna hlupost-edmund   sice zradil ale nevedomky.Je   to zrada ak na niekoho nieco   poviem a neviem ze mu tym   ublizim?

Moje   odporucanie, chcete na dobry   film s detmi?Chodte na bratov   grimovcov.Pekne na rozpravka.
markooom
Hodnocení:
Přidáno: 12.1.2006
Neni to zle,je to ale ako   rosomak   spomenul-nevyvazene.Velmi mi   tam chybalo nieco co by trocha   rozvinulo dej a cakal som viac   co sa tyka opisu sveta   Narnie.ten je tak neuveritelne   zaujimavy,ale pocul som ze ma   byt sedem dielov (a ze   spisovatel sa osobne poznal s   Tolkienom),tak sa to hadam   casom nejako vyriesi.A co sa   hereckych vykonov tyka,tak   tiez si myslim ze su to veci ,   ktore sa casom zlepsia.
Priklanam sa k hodnoteniu   recenzenta 6/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19343minih19343Sopka (1997) 
Volcano n
minih151741minih15174168 Kill (2017) 
68 Kill n
minih13134minih13134Muž na ženění (1991) 
Marrying Man n
minih47503minih47503Za hranicí strachu (2007) 
Borderland n
minih17288minih17288Přes palubu (1987) 
Overboard n
minih51084minih51084Vaříme s Billem (2006) [TV pořad] 
Bill's Food n
minih49693minih49693S.S.D. - Spojení nenavázáno (2008) 
С.С.Д. n
minih48096minih48096Vysněný dům pana Blandingse (1948) 
Mr. Blandings Builds His Dream House n
minih125158minih125158Stav ohrožení (2014) [TV seriál] 
Crisis n
minih14893minih14893Okamžitá spravedlnost (1986) 
Instant Justice n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka n
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

 Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian n
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Polsko / Slovinsko / Česká republika
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

The Lion, the Witch & the Wardrobe (1979)

 The Lion, the Witch & the Wardrobe (1979)
The Lion, the Witch & the Wardrobe n
 
Žánr: animovaný / rodinný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Bill Melendez

(jiná verze filmu)

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)

 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair n
 
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10