Duben
ohodnotit

Letní láska

Summer Love

Další název:
Letná láska
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
94 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Letní láska
POZOR, SPOILER

Muž v černém kráčí mezi mrtvolami, jedna z nich je hledaný bandita. Toho muž naloží na svého koně a odjíždí.

Kdesi v písečném údolí žije pár chlapů a jedna žena - barmanka. Je zde také muž se zalepenýma očima, který se nechává mlátit za peníze. Je to hra. Když už je dohrána, přichází sem muž v černém. Mrtvolu nechal venku. Má hodnotu pěti set dolarů. Aniž jsou mu vyplaceny, prohrává je. Tak jde alespoň s barmankou nahoru do pokoje.

Ráno se do něj pustí zdejší chlapi. Ale doplatí na to. Cizinec se brání a uniká, to i přesto, že je raněný. A pět mužů se vydává za ním. Jenže muž v černém nemíní svou kůži prodat lacino. Chlapi po něm střílí tak, až rozstřílí celou kůlnu, o níž se domnívají, že je v ní ukrytý. Není.

Pak přijede vlak plný chlapů a ti hned vyrážejí. Muž v černém se vrací zpět na místo, kde byl místními napaden, aby zde vybojoval svou bitvu.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Letní láska
Letní láska je skutečný western, jenomže polský. Na první pohled všechno souhlasí. Akce začíná v malém městečku, které se nachází uprostřed písčitého "Nikde". Žijí zde pokleslí a rozzlobení lidé. Do městečka přijíždí tajemný bandita, který s sebou veze mrtvolu hledaného muže. To, co se stane později, vypadá opět klasicky: honička pustinou, násilí, blouznění v neúprosném slunečním žáru, přehlídka špinavých a zpocených tváří, románek odsouzený ke špatnému konci. To všechno je však jen jako, smyšlené a balancující na hranici parodie. Městečko připomíná divadelní kulisy a dialogy znějí jako soutěž v recitaci sloganů z obalů předpotopních videokazet. Kromě toho role anglicky mluvících obyvatel Divokého západu ztělesňují polští herci, mezi kterými je také Katarzyna Figura v roli nešťastné barmanky.

Piotr Mirski, Kino na hranici 2015


Popis / Obsah / Info k filmu Letní láska
Do města přijíždí Cizinec (Karel Roden) s mrtvolou Hledaného muže (Val Kilmer). Tak začíná "první polský western", svébytná žánrová variace, dílo vyhlášeného výtvarného umělce Piotra Uklanského. Nevytvořil parodii ani poctu: spíše využil "nejustálenější filmový žánr" jako rámec symbolického filmu.Postavy tu nemají jména, některé během příběhu nepromluví. Přítomnost "hvězdně obsazené mrtvoly" je rýpnutím do nutkání evropských produkcí mít v obsazení hollywoodskou hvězdu. Cizinec se záhy zaplete do milostného příběhu místní barmanky (Katarzyna Figurová) a alkoholem nasáklého šerifa (Boguslaw Linda). "Okopírovaná kopie" Letní láska, natáčená v horských exteriérech na jihu Polska, oplývá černým humorem a sytě depresivní westernovou atmosférou. Po premiéře na festivalu v Benátkách je uváděna jak v kontextu současného umění,tak filmu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10

21:59 - 22:05

1 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Kozoroh jedna (1978)

21:35 - 23:40

25 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - Inferno (2016)

20:20 - 22:45

100 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

22:00 - 23:45

0 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10