Duben
ohodnotit

Let číslo 93

United 93

Další název:
Flug 93
Rok:
2006
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
24.8.2006
„11. září 2001. Teroristé unesli čtyři letadla. Tři zasáhla svůj cíl. Tohle je příběh čtvrtého z nich.“

Komentáře k filmu Let číslo 93

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2017
Nechápu, co na tomhle snímku   všichni vidí? Podle mě je   vysoké hodnocení pouze   odrazem impresivní události,   kterou zachycuje. Oceňuji   originální zpracování,   celkově však působí   značně rozbitě a chaoticky   a snaží se hrát na silné   emoce diváka, kterého tato   událost zasáhla, tedy   každého typického   vlasteneckého Američana :)   Pokud by byl film tak o   třetinu kratší a   srozumitelnější, volil bych   jistě o stupeň vyšší   hodnocení, protože některé   pasáže stojí za to.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2015
Chvíli mi trvalo, než sem   filmu přišel na chuť. Styl   pseudodokumentu umocňuje   fakt, že je tu i několik   reálných postav, které   "hrají" sami sebe.   Je těžké sledovat film,   když víte jak to blbě   dopadne a tak pokud se   nepodaří ponořit se do   děje, zůstává v hlavě   spousta otázek "co by,   kdyby..?".
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Film dělaný na způsob   dokumentu. Nepřekvapilo mě   tedy, že v něm nevystupují   žádní známí herci, není   třeba. Dějová linie je   rozdělena na dvě části.   Jedna se odehrává v letadle   a druhá u pilotních   operátorů na letištích.
Tento způsob filmování   mě nějak neoslovil, snímek   je navíc dělán hodně   americky. Pochybuju, že ve   zkutečnosti by obyčejný   pasažér rozeznal falešnou   bombu od pravé, ale možná   se mýlím.
Útoky z   11. září, 2001 byly   bezpochyby hrozné, ale   snímek není zas tak   úchvatně natočen, abych se   na něj příště podíval   znovu. Jednou to stačí, nic   vyjímečného.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Asi nejlepší zpracování   daného tématu - útoku na   WTC a že jich bylo. Je   zajímavé, že co režisér,   to jiný pohled, tenhle   patřil opravdu k nejlepším.   Film dokumentární formou   zachycuje, minutu po minutě,   jak to mohlo při útocích   třech (čtyř) letadel být.   Na rozdíl od jiných si   myslím, že film je velice   věrohodný.
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Sice filmy o 11. září   nemám moc ráda, hlavně ty   americké, kde je hrdinství a   vlastenectví až se z toho   dělá zle...ale tenhle se   povedl. Docela uvěřitelný   film, který s téměř   dokumentární přesností   ukazuje události letu United   93 11.září.2011. Bylo to   zajímavé, nebylo to   přehnané a rozhodně   doporučuju.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Několik uživatelů si   zřejmě spletlo tento   filmový snímek s podobným   nepodařeným tv   snímkem.Také nechápu,kde   bylo v tomto filmu nějaké   hraní na city,nebo americký   patricionalismus.To je opravdu   trochu mimo mísu.
Celkem dobře se povedlo   vykreslit atmosféru únosu   několika dopravních letadel   najednou.A použít je jako   zbraně.Do této doby zcela   nová a nevídaná situace v   dějinách.Pasažéři si   nehráli ani na patrioty,ani   na hrdiny.Jen chtěli   přežít a nevěděli,že   cokoliv udělají,situaci to   možná ještě přitíží.To   otálení,strach ze smrti,ale   také z neznámé situace se   povedl celkem výborně.
Myslím si ale,že ve   skutečnosti byla ta   atmosféra o hodně   šílenější a zvláště   ženy se určitě   nevyjadřovaly do mobilů jen   slovy "miluju   tě".Víc se v tom   nehodlám rýpat.
Kdo   viděl za posledních pět let   více emoční film podle   skutečné události,tomu   věnuji kurs létání:))
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2010
strach evokuje odvahu
Film z leteckého prostředí   sebou vždy přináší kus   nejistoty z výsledku, neboť   spousta totálních laiků v   letectví vám předkládá   snůšku nesmyslů a trpí   tím celé dílo. Často si   připadám, že pojem odborný   poradce je v této oblasti   zcela neznámý. Právě proto   mě United 93 velmi mile   překvapil. Scény z   leteckého prostředí jsou   velmi reálné a realistické,   uvěřitelné je chování   různých lidí v mezní   situaci. U některých, jak   jsem zdůraznil v titulku,   strach evokuje odvahu k   jakékoliv akci, která má   alespoň malou naději něco   změnit. Jiné však kritická   situace naprosto paralyzuje a   stávají se naopak   neschopnými absolutně   ničeho. Prostě přesně jako   v životě. I když si tvůrci   neodpustili alespoň trošku   toho typicky amerického   patosu, je to v tomto   případě ospravedlnitelné.   Vždyť se nejedná o žádnou   sci-fi. Je to kus tragické   nedávné americké historie.   Naprosto mě nadchlo radarové   zákulisí řízení   leteckého provozu s   vykreslením beznadějně se   hroutícího systému. S   absolutním minimem   ověřených informací a   téměř bez možnosti cokoliv   v dané chvíli ovlivnit. Je   to hraný dokument? Je to   pokus o jakousi rekonstrukci   posledních životních   okamžiků cestujících a   posádky letu United 93? Bez   faktických vědomostí se   můžeme jen dohadovat.   Každopádně je to velmi   solidní práce a zároveň je   to jakýsi památník všem   těmto obětem. Přestože   znáte výsledek už při   úvodních titulcích a   prostě víte, že to nemůže   být jinak, vydržíte v   napětí určitě celý film.   A na poznámky, že tak silné   téma prostě nešlo natočit   špatně, řeknu jen: šlo.   Vzpomeňte na Stoneův World   Trade Center. Stejná   katastrofa, v podstatě   totožná doba a přesto   filmařsky až ostudný   propadák. Let číslo 93   jednoznačně doporučuji.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Obsah filmu zde uvedený musel   vytvořit úplný idiot nebo   fanatický obdivovatel USA.   Protože napsat: "11.   září roku 2001 změnilo   moderní dějiny naší   planety víc než jakákoliv   jiná událost.", může   skutečně jen někdo s   vymytým mozkem. Ještě, že   je to "podepsáno"   jako oficiální text   distributora. Co takhle 1. a   2. světová válka, studená   válka, konec 60. let (hlavně   rok 1968, a nemám na mysli   jen srpen, ale to co se dělo   po celém světě) a rok 1989?   To asi nebylo vůbec nic. Pro   amíky určitě ne. A pro mne   události z 11. září jsou   jen trapnou epizodou v   dějinách lidstva, za kterou   si USA můžou stejně samy, a   je potřeba si klást otázku,   jak to ve skutečnosti bylo.   Několik členů (3) hodnotí   úplně jiný film, respektive   nepochopili o co ve filmu jde   (1). Pozorný čtenář   komentářů, který film   viděl, si toho jistě   všimne.
Něco k filmu:   není to nic výjimečného.   Jediný rozdíl mezi všemi   filmy o problémech v   letadlech je v tom, že je to   velice profláknuté téma.   Možná, že se to tak stalo,   ale je dost pravděpodobné,   že to bylo podstatně jinak.   Je to ovšem pořád lepší   než World Trade Center, ve   kterém "exceloval"   Nicolas Cage. Je vidět, že   zajímavý film nepotřebuje   známé hollywoodské ksichty,   stačí šikovní neherci a   několik lidí, kteří hrají   sami sebe. A samozřejmě   dobrý režisér a také   scénárista. Film je dobře   udělaný, ale více než 6*   dát nemůžu. Že je to podle   skutečných událostí mne   vůbec nedojímá, je to pouze   film. Jsem dost velký cynik,   takže nějaké hraní na city   na mne neplatí.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2009
dost dobře udělaní film   skvěle zvukové efekty je   to skvělé hodně dlouho jsem   neviděl tak propracovaný   snímek tak proto sice jen   devět z deseti ale   doporučují
WFan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Oj
Takhle už mě hodně dlouho   něco nesebralo. Vizuálně   promakaný film, s tak moc   dechberoucím tématem a   zpracováním, že nemám   slov. Geniální.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Jde pouze o televizní   snímek, takže rozpočet na   něj byl nesrovnatelně   menší než na filmový   United 93 a zejména po   technické stránce nemůže   dosahovat jeho kvalit. Ale o   to tady ani tak nejde.   Především šlo o snahu   zrekonstruovat, pokud možno   co nejvěrněji, co se   vlastně na palubě letu UA 93   stalo a v tomhle směru se to   tady asi příliš nepovedlo.   I když... to, co se tam   přesně odehrálo, to se už   asi stejně nikdy nedozvíme.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Brilantně natočený   katastrofický film. Špička   ve svým žánru. 11 září   nepřestane už asi nikoho   zajímat. Zde sledujeme   příběh letu číslo 93   směřující na Washington,   cíl Bílý dům. Film je   celkem dost dlouhý, sledujeme   nejdříve, postupné únosy 3   letadel, dále pak jejich   nálety na určený cíl.   Potom se film přesune do   čtvrtého letadla, který   hraje v tomhle filmu prim.   Sledujeme jak se ho ujmou   teroristé a cestující,   kteří netuší že tento   únos je sebevražedný útok.   Poté co jim dojde že   teroristé s nimi   nepřistanou, nechtějí   žádné výkupné, ale že   jejich cesta skončí smrtí,   začnou spřádat plán na   přerušení útoku a   zneškodnění teroristů.   Film v posledních 20   minutách neuvěřitelně   graduje a jestli má někdo   potíže s tlakem, nevim   jestli bych mu doporučil se   na film podívat. Protože   mně teda srdce bušilo jak o   život. Po poslední scéně,   kdy následuje pár sekund   pouze tmavá obrazovka,   vypovidájící úplný konec,   jsem dobu zíral před sebe   neschopen slova a musel si   těch posledních 10 vteřin   pustit znova. Představitelé   cestujících a teroristů, i   pracovníků na letišti jsou   hodně přesvědčivý.
Akorát člověk si   stejně musí říct: Bylo to   opravdu takhle? Jakto že   všechna letadla doletěla do   svého cíle, ale to čtvrté,   které mělo doletět Bushovi   do zadnice svůj cíl   nezasáhlo? Náhoda nebo ne   tak docela? Další konspirace   vypovídá o tom že letadlo   bylo sestřeleno armádou. A   nebo další: V Pentagonu   nebyla díra po pádu letadla.   A další na záznamech kdy   jdou dvojčata k zemi je   údajně vidět jak patra   postupně vybuchují, čili   že budovy byli podminované.   Je toho zkrátka tolik, že   člověk se nad těmito   událostmi musí zamyslet.   Celou pravdu už se asi ale   nikdo nikdy nedoví.
Jestli ale opravdu   cestující zabránili   dalšímu útoku a   zneškodnili teroristy a sami   přitom zahynuly, zaslouží   si hlubokou úctu a obdiv. A   tento film je potom jejich   důstojný pomník. Úctu si   však zaslouží všechny   nevinné oběti, tohoto   smutného dne...
Ligter
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Nezbývá než vzdát čest   cestujícím (ať už to bylo   jakkoliv) a zatleskat   Greengrassovi. Od začátku   filmu víte, že to dopadne   špatně. A přesto fandíte   pasažérům a pořád tak   nějak věříte - a říkáte   si - oni to museli přežít,   přežili to, doufáte v to   až do děsivého pohledu   přes sklo kokpitu na   blížící se zem - při tom   mi běhal mráz po zádech.   Neustálý, leč marný, boj   pasažérů, situace v   letovém centru po srážce   druhého letadla do WTC a   hudba, kterou ani   neregistrujete. Výsledek?   Geniální počin - 100%
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Velmi zvláštní pojetí   filmu. Pohled na 11.9. 2001   trochu jinak. Dokumentárním   způsobem se dostanete mezi   lidi v letadle, které nakonec   narazí do jednoho z dvojčat.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Stupnice nestačí, bodů bych dala nejmíň 100!
Tohle je opravdu zfilmovaná   realita! Je to skutečná   událost odehrávající se   před našima očima v   reálném čase, navíc s   mnoha skutečnými osobami.   Jistě, nemůže jít o   zahynulé pasažéry v   letadle, ale věřte, že i ti   byli vybráni na základě   velmi pečlivého konkurzu po   konzultacích se členy rodin   skutečných obětí!   Režisér filmu vše   rozpracoval do nejmenších   detailů. Vsadil na   neokoukané tváře jak u   obětí, tak teroristů, aby   celkový efekt byl co   nejrealističtějí.   Pracovníci řídících   center i armádního   dispečinku jsou zčásti   opravdu ti lidé, kteří v   té době na postech opravdu   pracovali...včetně   samotného šéfa letecké   centrály, který byl   skutečně svůj 1. den ve   funkci ředitele. Rádoby   reálný a fiktivně   skutečný Blair Witch se   musí stydět a schovat za   tímto - už to slovo tady   padlo - famózním dílem!   Takhle se dělá ten pravý   psychologický film s   dramatickou zápletkou, je i   katastrofický, ale bez   přehnaných efektů a jiných   počítačových prvků. Ve   srovnání s koncem do   "prázdna" u Blair   Witch 100 procentně United 93   vede. Blair člověk viděl   jednou a podruhé to již bylo   trapné, United 93 je   výpověď o skutečných   hrdinech, obětech terorismu a   nutí k přemýšlení, i   když ho už vidíme třeba   podesáté.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2008
Na tomto snímku mě nejvíce   zaujalo to, že se podrobně   zabývá dnem, který změnil   život několika milionům   lidí. je to den 11.9.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Hmmm dlouho sem na tenhle film   nechtel kouknout,ale nakonec   sem to pustil.Na tomhle snimku   dela hodne jeho realna   podstata,ktera jevi terorismus   jako spatnou a zvracenou vec   kterou samozrejmne lide pravem   odsuzuji.Tohle se snad ani   spatne natocit nemohlo.
SVE
Hodnocení:
Přidáno: 3.3.2008
Není všechno zlato, co se třpytí
Četl jsem zde samé chvály a   pozitivní hodnocení. Možná   je to tím, s čím je tento   film spojen. Určitě je   dobře udělán. Já jsem z   něj tento požitek neměl.   Zajímám se trochu o   události z 11. 9. 2001 a tak   si myslím, že by takovýto   film, který vychází z   faktů, měl být aspoň z   větší části pravdivý a   neměl by zkreslovat realitu.   Na konci filmu je sice   drobným písmem připsáno,   že se jedná o dramatizaci na   základě faktů bez   časových vazeb, ale to už   nikdo nečte. Proto film   považuji za vědomou   manipulaci s diváky.   Přilepená fotografie   Bílého domu na kniplu, je do   očí bijící.
Let 93   dne 11. 9. 2001 podle   zveřejněných fotografií a   výpovědí, určitě takto   neskončil. Zajímejte se o   to!
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Psát jen samé superlativy by   bylo asi v tomto případě   nejjednodušší. Ale nechci   je psát už proto, že tady   určitě v mnoha   komentářích nejspíš   zazněly, ale proto, že si   myslím, že by stejně můj   dojem z tohoto snímku   nevystihly. Nedovolím si ani   psát nějaký rozbor děje,   či herců. Omezím se   tentokráte na   pouhopouhé...FAMÓZNÍ!!!
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Zajímavý film,který však   svou první polovinou zoufale   nudí a dohromady se v něm   nic neděje.Když však na   palubě začne drama,film   dostává slušné grády.....
fefee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Výborný film, človek si až   potom uvedomí, že je   smiešne si myslieť ako na   všetko je pripravený, keď   opak je pravdou...proste nikdy   nemáte šancu!!!
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nikdy se mi nestalo, že bych   po skončení jakéhokoliv   filmu ztratil slova. United 93   je nejsilnějším a   nejemocionálnějším filmem,   co jsem kdy viděl. Na to   hrobové ticho v sále na   konci filmu nikdy nezapomenu.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Skvělý film. I když by se   občas spíše dalo říci   dokument. Vše co se zde   odehrává vypadá naprosto   autenticky až z toho mrazí a   chvílemi si připadáte   jakoby jste sami byli s   cestujícími na palubě. O   hereckých výkonech ani   nemůže být řeč protože   všichni zúčasnění se   chovají přirozeně. Pochvalu   si zaslouží hlavně   Greengrassova režie a   skvělá ruční kamera,   která dodává filmu takřka   dokumentární dojem. Půlka   filmu se odehrává v   letových centrech kde   pozorujete první nárazy   letadel a až poté se   přesouváte do letu 93 kde   vidíte únos a následnou   vzpouru cestujících proti   teroristům. Posledních asi   5-10 minut je naprosto   mrazivých a vy i když už   víte jak to skončí stejně   cestujícím fandíte aby se   zachránili. Tohle se prostě   musí vidět.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Nejspis to nedosahuje kvalit   filmu Paula Greengrasse, ale   porad se na to da docela   koukat a rekl bych, ze   popisovane udalosti zobrazuje   pomerne verne. I kdyz ten   patos ("I love you. Me   too."), ten bych odsunul   na vedlejsi kolej.
Stilicho
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Touha žít, to spojovalo   každého pasažéra letu   číslo 93. I když byli   teroristé ozbrojení. Ano,   pasažéři, neozbrojení, k   smrti vystrašení se   odhodlali vzepřít úmyslu   islámských radikálů. Jako   hrdinové vstoupili do   povědomí nejen USA, ale i   celého světa. Terorismus je   a bohužel i bude   celosvětovým problémem č.   1. A je těžké zabránit   fundementalistům v jejich   cílech. Je to jejich smysl   života. Opravdový život   začíný až po jejich smrti   ve prospěch šíření víry.   Prezident George Bush nikdy   nebral na velkou váhu   terorismus a jak se to   vymstilo. Úplné   zpanikaření nejvyšších   orgánů, ať už personálu   kontrolní věže či   politických a vojenských   orgánů. Lituju rodiny   zemřelých. A doufám, že   nastane jednou doba, kdy   světu nebude vládnout teror   jménem terorismus.
kubvincovak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2007
V pujcovne jsm dlouho chodiola   kolem regalu s timto kouskem.   Porad jsem se nemohla   odhodlat. Nakonec se ale   odhodlani vyplatilo. Je   neuveritelne, co ty lidi   dokazali. Jen tezko by nasla v   jednom letadle opet takovato   skupina lidi, ktera se postavi   na odpor teroristum vstric   jeste smrti. Jeste hrozivejsi   je na tom samozrejme to, ze je   to podle skutecne udalosti.   Vyborny kousek, ale doporucuji   pouze lidem s pevnymi nervy   :-)
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Tento film je historicky   podložený (například   velitel dispečinku hraje sám   sebe) a proto je tak dobře   udělaný, že Vás vtáhne do   děje tak dokonale, na jeho   konci budete mít slzy v   očích budete strachy   vyklepaní a budete děkovat,   že jste v letadle doopravdy   neseděli.
Čestmír
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Na tohle nemám sílu psát   komentář. Slova v tomhle   případě neznamenají nic,   protože nejdůležitější   jsou pocity. A přiznám se,   že u Letu číslo 93 jsem   měl slzy na krajíčku. A to   si nemyslím, že bych byl   nějaký slaboch. Pokud   existuje nějaký film z   poslední doby, kterému bych   měl dát nálepku nejlepší,   byl by to asi tenhle.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2007
Strhující film od samého   začátku,nejhorší je,že   víte a tím odpadá   zbytečnost přemýšlet jak   to dopadne a zbývá více   místa na vnímaní   okolností,kdy atmosféra je   od samého začátku velmi   mrazivá a přiznám se   věděl jsem dost a přitom   nevěděl nic.Chvílema jsem   jen nevěřícně koukal jak   je lehké unést letadlo,jak   nepřivená byla obrana,jak   naivní byli,když věřili ve   vlastní nezranitelnost a to   vše pak znásobilo   neštěstí i pomstu,která je   tou nejhorší věcí,která   mohla běžné američany   potkat.
Paul   Greengrass vytvořil nový   rozměr filmu,obrazně   řečeno hraný dokument se   skutečnými postavami,kde   herci jsou k   ničemu,mistrovský kus bez   chyb a nedostatků a ikdyby   nebyl podle skutečných   údálostí zaslouží   uznání a ty největší   pocty.
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2007
Není to tak hrozný jak sem   čekal, díky kameře a   neznámym hercům působí   opravdu realisticky i ty   naprosto smyšlené scény z   paluby letadla. Jinak klasika   - z amíků udělat hrdiny, z   teroristů sraby a terorista =   muslim. Nezaslouží si ale   víc bodů jen proto že je to   všem známý téma.
Hammer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2007
Celý film působí velice   reálně, jako by jen někdo   natáčel vše to, co se dělo   11.9.2001. Nechci jen opakovat   co bylo řečeno jinými a   těžko hledám slovo   stejného významu jako   výstižné, leč už   několikrát použité slovo -   strhující, které nejlépe   vystihuje, jak na mě film   zapůsobil. Vše vypadá zcela   přirozeně a samozřejmě,   sledujeme skutečný průběh   skutečných událostí,   skutečné lidi, kteří se   snaží vypořádat se   strašnou situací
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2006
Úchvatně realistická   rekonstrukce historicky   nejvýznamnější události   21.století.Dokumentární   styl,roztřesená kamera a   neznámí herci jsou   příčinou neskutečně   silného pocitu,který máte   během filmu.Zní to jako   klišé,ale jako by jste v tom   letadle byli.Poslední zhruba   půlhodina byla jedním slovem   strhující.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2006
Hodně silný film a to pro   to, že se jedná o velmi   čerstvé téma, a všichni   znají události 11. září   poměrně dost dobře, a tento   film se nám snáží   připomentout i to poslední   letadlo na které se poněkud   pozapomnělo, film nemá   ústředního hrdiny, tím   jsou všichni obyčejní lidé   dohromady, sebe zachránit   nedokázali ale zachránili   spousty ostatních ve   Washingtonu a což zaplatili   tou nejkrutější daní...
legenda
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Ani náhodou...
Prepáčte mi tí, ktorí so   mnou nebudete súhlasiť, ale   myslím si, že tento film je   spracovaný amatérsky. Viem,   že ide o príbeh podľa   skutočnosti, no emócie   hercov ma nijako neoslovili,   príbeh nebol nijak zvlášt   zdramatizovaný. Ak by   nedošlo 11.9. k útokom na   USA, tento film by sa radil k   C-čkovým spracovaniam   katastrofických filmov. Ale   pretože došlo k útokom,   každý z američanov cítil   pri tomto filme podvedome   emócie z katastrofy, ktorá   sa hádam dotkla celého sveta   a hlavne američanov. Ak však   zoberiete do úvahy iba   umelecké spracovanie filmu,   je to viac ako bieda. Ak   chceli naozaj vykresliť   skutočnosť, ktorá sa v   hrdinskom lietadle odohrala,   bolo treba film trošku   zdramatizovať a pri tom sa   neodchýliť od skutočnosti.   Takto film upadá do letargie   až častokrát sa človek   (neovplynený emóciami z 11.   9.) pozerá na hodinky, kedy   sa to už skončí...
Ak vás zaujímajú   filmové braky, ktoré   zobrazujú síce skutočnosť   no nudne a fádne, film vám   odporúčam, inač je to   strata času...
gatompark
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2006
Zkáza, neštěstí a lidské hrdinství ...
Tento film po uvedení   trailerů v USA vyvolal vlnu   zděšení a tragických   vzpomínek. Tento film vřele   doporučuji ! Od září 2006   ho budete moci schlédnout v   kinech na jeden nádech a   spoustu neuvěřitelných   otázek a slz.
Perfektní film, věrně   kopírující skutečné   události letu 93 spol. United   Airlines ...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih138354minih13835433 životů (2015) 
The 33 n
minih131185minih131185Křišťálová lebka (2014) [TV film] 
Crystal Skulls n
minih112783minih112783Upírská akademie (2014) [2k digital] 
Vampire Academy n
minih44472minih44472Daktari (1966) [TV seriál] 
Daktari n
minih24987minih24987Queen v Budapešti (1987) 
Varázslat - Queen Budapesten n
minih25895minih25895Život brouka (1998) 
A Bug's Life n
minih123870minih123870Raluca (2014) 
Raluca n
minih13632minih13632Návrat do budoucnosti (1985) 
Back to the Future n
minih162062minih162062Hellboy (2019) 
Hellboy n
minih6855minih6855Drak přichází (1973) 
Enter the Dragon n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Let 93 (2006) [TV film]

 Let 93 (2006) [TV film]
Let 93 n
Flight 93
Žánr: drama / katastrofický / historický
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Peter Markle

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Peníze a děti aneb Děti a pení...

09:50 - 10:05

12 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

32 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10