Duben
ohodnotit

Lesní duch

The Evil Dead

Další název:
Evil Dead (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2013
„Pětici kamarádů se na rodinné chatě podaří nevědomky probudit spící démóny.“

Komentáře k filmu Lesní duch

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2016
Brutálnější remake!!!
Tak zcela upřímně film tak   někde mezi 45 - 55% spíše   průměrný horor. Ale za co   hodnocení zvedám je solidní   technická stránka, slušné   triky, lokace. No a nakonec   nesmím opomenout a to, že   film je brutální, krvavý,   ale sem to prostě sedí. Je   zde i pár lekaček, ale né   moc. Nakonec si myslím, že   těch 60% si to určitě   zaslouží.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2013
Další remake který se moc   nepovedl.Byl by to dobrý   horor kdyby nebylo 3/4 filmu   po tmě kde není nic   vidět.Pár scén docela   děsivých,ale dost jich bylo   stupidních,ženská která si   utrhne ruku a chodí jako by   se nic nestalo.Herecké   výkony a vizuálně taky nic   moc.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Na film jsem se těšil   vážně hodně. Bohužel o to   větší přišlo zklamání.   Snímek mi nabídl akorát   opravdu brutální násilí,   plno hnusu, slizu kam se v té   zchátralé chatě a mimo ní   podíváš. Nezajímavé   postavy mě tedy vůbec   nenadchly. Je sice hezké, že   se nastartuje tempo filmu,   které neztrácí dech do   závěrečných titulků, ale   prostě mě to kolem a kolem   nějak moc nezaujalo. Ten   strach, atmosféra nebo   nějaký psychický nátlak   mě snad muselo minout (a bylo   to tam vůbec?). Mé pocity   jsou tedy z nového Evil Dead   rozporuplné. Něco bylo   dobré, ale jinak sledování   děje bylo slabší.
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.8.2013
Návrat do minulosti
Tedy ten nadpis v uvozovkách.   Návrat to je pouze na stopu   příběhu, který možná   nevadil v 80 letech, ale dnes   je slovo klišé velmi   mírné. Hlavně se ale   ztratily hlavní devízi   původního snímku, jako   napětí, neklid, nejistota.   Naopak přibilo hektolitrů   krve a nechutností, které ze   snímku činí povinný   snímek pro začínající   devianty. Kdyby snad tvůrci   nedali hlavním hrdinům tak   velkou porci demence, dalo by   se psát alespoň o slušném   průmeru. Takto zůstala jen   krví zbrocená režisérská   židlička- 50%
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Ať žijou duchové....a Raimi!
Teda lidi to byl nářez! On   je rok 2013 snad opravdu rokem   výborných hororů! Jak   sleduju různé databáze,   opět jsou u Lesního ducha   dva tábory fanoušků, jednim   se líbí původní dílo,   druhým letošní remake. Já   budu patřit k těm druhým,   pač letošní vzkříšení   je mnohem, mnohem lepší.   Když jsem v zádech cítil   ono příjemné mrazení, do   ucha mi duněla výborná   ponurá hudba, tak se mi z   některých scén chtělo s   prominutím blejt velebnosti,a   u některých jsem zavíral   oči, prostě atmosféra jako   sviň. A slavná scéna se   stromem? Skvěle nechutná!   Jako fanoušek hororů jsem   byl opět ukojen, dostal jsem   vše co od dobrého hororu je   možné dostat (krev cákala   až na mě:-)). Jo, a po   dlouhé době bylo kino   narvané. Tomu kdo má rád   dobrý horor Ducha lesa   doporučuju, nebudete   zklamaní. Já nemůžu jinak   než ohodnotit 8   hvězdami.:-D
P.S. Na   plakátu je napsáno   "nejděsivější film   jaký kdy uvidíte", tak   to je trošku přehnané, ač   se mi to fakt líbilo.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2021
Fajnovej remake na to můžů   říct asi jen: Khandar   Estrada khandos thrus indactu   nosfrandus khandar dematos   khandar.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2013
No fůůůj...
Moc pěkné. Tedy - pěkně   hnusné to bylo. Skoro tak   hnusné, jako všichni ti   škarohlídi, co jim v tom   prý chyběly lekačky :-) A   kterým se to zdálo málo   DUCHAplné. Pff... To já jsem   naopak viděl starou poctivou   práci s ručním nářadím.   Vidět to na podzim, tak v   zimě umrznu (bych se bál   nařezat si motorovkou dřevo,   že se mi šmejkne ruka). A   taky už si budu chleba   krájet kuchyňským nožem a   ne ulamovákem (blbej   zlozvyk).

Navíc – tenhle lesní,   ve finále odborně   přidušený duch pěkně   uhodil hřebíček na   hlavičku (a párkrát taky   sympaticky i hlavičkou o   hřebíček). Jo, taková   odvykačka, ta dá jednomu   pořádně zabrat. Mia to holt   měla blbý. Poprvé spadla do   drog kvůli nešťastnému   dětství s bláznivou mámou   na krku. A teď...? Vztahy s   kamarády se jí rozpadly na   kusy (a ti kamarádi taky :-)   a vlastnímu bratrovi řekla   spoustu nehezkých věcí. Že   to byla všechno pravda? Tím   hůř. Vzpomínky na to budou   hlodat. Jako potkani a krysy   (ty mi v tom trochu chyběly).   Myslím, že během krátké   chvilky do toho ta holka   spadne znovu. Evil dead 2 se   nedožije, protože ji zabije   zlatá dávka a tentokrát ani   elektrošoky nepomůžou. Že   jsem cynik? Já ne, to   život...

Mimochodem, co třeba,   místo toho laciného požáru   (to jsem nevěděl, že se   mocnosti pekelné bojí ohně   :-), konec filmu s policajtama   a patologem? Ten by si vesele   zablbnul s tím krvavým   puzzle a z kusů těl nakonec   poskládal obrázek, jak je   vlastně zamordovala všechny   sama, kvůli tomu šílenýmu   absťáku, co říkáte? Jo   jo, po pár letech by ji pak   pustili z blázince, jak už   je holka zase v cajku...   Courala by se lesem, v klídku   relaxovala a z křoví by se   na ni přátelsky šklebil   její vlastní lesní duch...   Remake neremake, pěkné   vylepšení, no ne? ;-)
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2019
Film hned v úvodu
nasadil vysokou laťku a dal   divákovi najevo, že si   nemůže být ničím jist.   Což se plně potvrdilo při   pronesení prvního   zaklínacího slova. No   dobře, tak už maličko   vážněji. Děj se vůbec   netají tím, že bude   víceméně kopírovat   původní filmovou předlohu,   takže je možné porovnávat   tehdejší a současné   výrazové prostředky. Řekl   bych, že na rozdíl od   nejednoho hororu s mnohem   vyššími ambicemi má tenhle   film srdce, a je to znát. V   jednu chvíli se sice zdá,   jakoby příběhu došel dech,   ale závěr to poněkud   napravil. Takže myslím, že   tvůrci jsou hrdými   pokračovateli hororové linky   staré tři dekády.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Slušná vyvražďovačka
ovšem pro fanoušky původní   trilogie Sama Raimiho   absolutní zbytečnost.
Samozřejmě, ti   úchylnější si jistě budou   užívat naturalisticky   ztvárněné scény   přeříznutí jazyka vejpůl,   nebo bodání injekcí do oka   (skrz brýle), ale to je asi   tak vše, čím by vás mohl   tento remake   "okouzlit". A to   včetně nemastných   neslaných hereckých   výkonů.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2013
Vím,že bych neměl tohoto   Lesního ducha srovnávat s   kultovním horůrkem Evil Dead   z roku 1981,ale prostě to   nejde.Nový Lesní duch je o   několik tříd totiž horší   a začátek je protkán   nudou.Děj je samozřejmě   docela dost upraven takže s   původním snímkem má   společného jen pár   identifikujících věcí jako   je kniha,motorová pila,chata   v lesích,uříznutí ruky   atd.Podle mě to bylo jako na   houpačce,jednou se díváte   na vynikající scénu a v   dalším záběru zjistíte   že to nefunguje,že to není   to pravé.Jakési   znásilnění lesem se   tentokrát nepovedlo a myslím   si,že jako nejlepší scénu   mohu uvést tu s jednorukým   démonem používajícím   pistoli na hřebíky.Nebýt   této poměrně delší   scény,nebál bych se hodnotit   i níže.
palm18
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.10.2013
otřes
Vojtam a spol....asi jsi nikdy   neviděl horor a nevíš,co   tenhle pojem je.Tohle byla   jenom další trapná   hovadina.Ani nevím jak je   možné,že rádoby horory   tipu duchotřesení,lesní   duch atd múže vůbec někdo   pouštět do kin.Takové   mrhání času...
Steawi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Nejděsivější film? Já   jsem z toho zklamaný.Viděl   jsem původní verzi,i ta mě   zklamala,tak jsem   očekával,že tohle bude   bomba,která mě posadí   zpátky do   křesla.Neříkám,že   atmosféra nebyla děsivá,to   byla,dokonce mi nevadili ani   herci.Krve bylo také dost,ale   stejně,mohli se na Mie daleko   více vyřádit,zapojit trochu   fantazie,aby vypadala   děsivější.Čekal jsem   nářez,ale to vzalo za své.
fanik94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2013
Tenhle film měl podle   trailrů obrovský potenciál   který zůstal hodně   nevyužit tupý scénář   opravdu špatní herci.   Lekačky vůbec nefungují,   nebojíte se u toho vůbec   brutalita není nic co byste   neviděli např. v Hostelu   nebo jakémkoliv díle ze   série Saw.
Wiikii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2018
Je jedenáct hodin večer a   právě jsem se dokoukal na   tento "horor" a   musím říct, že nic mě   nebrání jít si lehnout a v   klidu usnout !!! Protože   tohle není horor, ale   přejmenovaný pach krve, tím   chci říct, že je to spíše   nechutné, možná někde   kolem 40-50 minuty filmu to   bylo strašidelné, ale to   postupně odeznělo, když se   k hlouposti postav (která   byla ve filmu   všudepřítomná), přidala   přehnaná akce s né moc   dobrou kamerou...HODNOCENÍ:   51%
MADSpilkaPdy
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2017
Hooodne velky zklamani opet   film kterej mel velkou reklamu   a dopadlo to tak napul(vid   terminatore salvation) co se   atmosky tyce puvodni je   milionovej co se trikoveho   zpracovani tyce je dnesni   lepsi (at zije windows pardon   apple musim byt moderni) ale   jako celek celkem nuda   legendarni scena znasilneni   stromem slo udelat mnamozneji   a oni ji tam nasroubujou kus   h*na se spendlikama.... Tohle   necham bez hodnoceni protoze   triky skvely ale na ukor   atmosfery omajda okolo jakz   takz ale.....
enza
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Uf, co s tímhle snímkem?   Rozčilovat se nad tím, jak   mi zprznili moji milovanou   sérii nemá smysl. To v čem   exceluje původní Evil dead   tady prostě není. Proto k   tomu budu přistupovat jako k   rozdílným filmům.
Z   mé strany, si autoři   zaslouží poklonu, za to že   se nabáli přijít s takovou   porcí gore scén. To je, v   době dnešních   "korektních" filmů   nevídané. No a tady s   chválou končím!
Popravdě, já se u filmu   trošku nudil. Nebýt v druhé   polovině tolik dobrých   brutálních scén asi bych z   kina odešel. Možná jsem už   takový cynik ale tvůrci mě   do děje nevtáhli a osud   všech zůčastněných mi byl   naprosto ukradený. Možná to   je tím, že jsou všichni   docela nesympatičtí. Hlavní   hrdinka, než se změní na   ultra bububu parodii   Vymítače ďábla, celkem   přehrává (a ne, nemá to   takový koule jako   přehrávání Bruce   Campbella). Vzhled démona,   jako by jim poradil Hideo   Nakata, nebo jiný režisér   jakékoliv japonské   duchařiny. Tenhle film stojí   a padá na gore scénách a to   je taky to jediné , co ho v   mých očích dotáhlo na   lehký nadpůměr.
Dann1273
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Smisene pocity
Film byl dosti brutalni,ale na   to jsem se koneckoncu   tesil.Chvilema az prehnany   bohuzel.Brejlatej typek mel   fakt tuhej korinek :D a konec   byl trochu taky prehnanej.Ale   jinak desivej a strasidelnej   :).Super podivana

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27568minih27568Příběh Alvina Straighta (1999) 
The Straight Story n
minih10098minih10098Kdo nastaví kůži (1981) 
Pour la peau d'un flic n
minih37145minih37145Chuligáni (2004) 
Hooligans n
minih50794minih50794Autopsy (2008) 
n
minih34746minih34746Zrůda (2003) 
Monster n
minih48302minih48302Demony wojny wg Goi (1998) 
n
minih140611minih140611V dosahu smrti (2015) 
Close Range n
minih70794minih70794Rodinka (2010/1) 
Rodinka n
minih131894minih131894Victoria (2015) 
Victoria n
minih5615minih5615Četník se žení (1968) 
Le Gendarme se marie n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

 Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
Smrtelné zlo: Probuzení n
Evil Dead Rise
Žánr: horor
Země: Nový Zéland / Spojené státy americké / Irsko
Režie: Lee Cronin

(pokračování)

Ash vs Evil Dead (2015) [TV seriál]

 Ash vs Evil Dead (2015) [TV seriál]
Ash vs Evil Dead n
 
Žánr: akční / horor / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael J. Bassett, David Frazee, Michael Hurst

(pokračování)

Lesní duch (1981)

 Lesní duch (1981)
Lesní duch n
The Evil Dead
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10