Les trois font la pair (1957)

Les trois font la pair
50 %
 
 

Další název: Three Make a Pair; Tři tvoří pár (informativní překlad)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 85 min.
Poslední film slavného francouzského režiséra Sachi Guitryho, ve spolupráci s Clementem Duhourem. Guitry zemřel několik týdnů po dokončení, když film režíroval již z invalidního křesla. Hlavní roli přijal Michel Simon jen kvůli svému příteli, vědom si slabšího scénáře.

Mladý zločinec Jojo se snaží dostat do gangsterské tlupy, Jako důkaz své odvahy a bezohlednosti zabije na ulici za bílého dne náhodného muže. Stane se tak ale uprostřed natáčení exteriérů filmu a vrahova podoba je zachycena na filmovém pásu. Vyšetřování vede komisař Bernard (Michel Simon), který své policisty vybavené fotografií vraha vyšle do ulic. Jeden z policistů objeví muže z fotografie v cirkusu Medrano, ale jsou hned dva. Klaunské duo dvojčat Teddy and Partner. Muži jsou zatčeni, ale alibi poskytují jeden druhému. Proti nim stojí výpověď tří svědků. Situaci zkomplikuje lehká děva Titin, která strávila večer s údajným vrahem. To je již třetí podezřelá osoba…  Autor: curil

režie:
Sacha Guitry, Clement Duhour
 
 
hraje:
Michel Simon (komisař Bernard), Sophie Desmarets (Titine), Philippe Nicaud (Jojo / Teddy / Partner), Jean Rigaux (Marcel Bornier, herec), Clement Duhour (Jean), Christian Méry (Ernest), Darry Cowl (Henri Valpreux, režisér), Pauline Carton (Eveline), Robert Dalban (inspektor Walter), Jane Marken (Georgette Bornierová), André Numès Fils (tajemník), Gilbert Bokanowski (pan Duval), André Chanu (Agostini), Jacques Famery (klaun), Jack Ary (gangster), Julien Carette (majitel kavárny Léon), Émile Genevois (Dumont), Yvonne Hébert (paní Walterová), Sacha Guitry (sám sebe (v prologu)), Henry Djanik (Bébert), Fernand Bellan (inspektor Ravaud), Claude Lary (agent), Jeff Patnicelli (inspektor Goulot)
 
 
scénář:
Sacha Guitry
 
 
kamera:
Philippe Agostini, Raymond Letouzey
 
 
hudba:
Hubert Rostaing
 
 
výprava-architekt:
Raymond Gabutti
 
 
střih:
Paulette Robert
 
 
zvuk:
Jean Bertrand
 
 
masky:
Louis Dor
 
 
fotograf:
Jean Klissak
 
 
producent:
Gilbert Bokanowski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.