Jeden svět
ohodnotit

Leon

Léon

Další název:
Leon: The Professional; The Professional; Léon - Der Profi
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
3.8.1995
„Leon je profesionálním zabijákem. Jeho svět se však změní, když potká malou Matyldu“

Komentáře k filmu Leon

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Pomsta nebo naděje?
Povedený film o nájemném   vrahovi a dívce která   přišla o celou rodinu. K   tomu skvělý šílence v   podání Garyho Oldmana a   dojemný finále.   Závěrečná skladba Shape of   my heart od Stinga skvěle   doprovází tenhle film.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2021
Tomuhle strhujícímu bijáku   schází opravdu jenom   maličko k naprosté   dokonalosti. Sugestivní   příběh a výborné herecké   výkony posouvají tento   kousek do elitní kategorie   "FILMOVÁ KLASIKA".   Jen čistě podle mého   mínění jde zcela   jednoznačně o nejlepší   film mého oblíbeného   režiséra Luca Bessona a to   je v jeho bohatém portfoliu   co říct!
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2018
Překonáte-li masakr v první   čtvrthodině filmu, uvidíte   skvělý příběh, na který   jen tak nelze   zapomenout.Naprosto   strhující je výkon   mladinké Natalie   Portman...škoda slov, stačí   se podívat.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2018
║Rozpočet   $16miliónov║Tržby USA   $19,501,238║Tržby   Celosvetovo $45,500,000║   Veľmi pôsobiví film!   Dokonalé spracovanie! /100%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2018
Director's cut
Impozantní dílo, které je v   director's cut ještě   impozantnější. Atmosféra   souběžná s autenticitou   lidského přístupu v   konfrontaci cesty zločinu je   v takovémto uchopení hodně   odvážná, ale ve své   podstatě zásadní. Příběh   je jednoduchý, avšak velmi   dobře ve svém záměru   zpracovaný. Postavu Leona Luc   Besson převzal ze svého   snímku ‘Brutální   Nikita´, kde se jmenoval   Victor, honosně ji rozvinul a   charismatický Jean Reno si   roli stejně honosně   zopakoval. Leon se živí jako   tzv. čistič, ale stále v   sobě ukrývá lidskost, což   se ukáže ve chvíli, kdy do   jeho života vstoupí dívenka   Mathilda. Mladinká   začínající Natalie Portman   prokázala herecký talent a   je dobře, že jí dal Besson   šanci. Její debut je prostě   skvělý. Reno a Portman tak   ztvárnili dvojici, která se   hodně těžko bude   překonávat. Chemie mezi nimi   prostě funguje každou   vteřinou ať se děje co se   děje. A když se proti nim   postaví Gary Oldmen, vznikne   z toho hotový filmový   koncert. Není divu, že   Besson Oldmena do záporné   role angažoval později   ještě jednou do svého   snímku ‘Pátý element’.   A tak se dá říci, že se   jedná zatím o nejlepší   výtvor Luca Bessona, který   jakoby nestárnul.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Vyprdněte se prosím na   všechny komentáře a   hodnocení a nechte se prostě   unášet filmem. Má v sobě   hloubku, která opravdu stojí   za prozkoumání. Na to   musíte přijít sami a až   tak učiníte, tak budete   vrnět blahem, jak kočička u   kamen.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2016
Když Vás na téhle klasice   přijde do Velkého sálu   Thermallu uvítat sám Jean   Reno, nemusíte si to psát do   deníčku, páč si to budete   pamatovat navěky. Asi nemá   smysl příliš recenzovat,   snad jen za sebe... Já Leona   a jeho dadaistický nádech   prostě žeru.
geojezek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2015
Variace na Viktora
Predlohou mu byl Viktor-cistic   z Brutalni Nikity. Leon je   trosku usedlejsi a cely film   je jaksi kostrbaty. I kdyz   myslenka neni blba a herci se   snazi...prece jen tak   natroubly zabijak snad ani   nemuze byt. Pravda, zadneho   neznam :-)
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2015
Žánrová klasika
Na Leona si vždy vzpomenu   když koukám na film s Jeanem   Reno. Dost možná je to   největší role, protože   právě tady se zamiluje do   mladičké Natalii Portman a   ta nájemnému vrahovi bez   citů dokáže udělat v   hlavě pořádný zmatek.   Herecky je to zvládnuté na   výbornou a určitě už je to   i legenda, protože takovýto   film se nezapomíná.   Nastartoval Portmanové   kariéru, byl tak trochu   revoluční, už svým   příběhem, dokázal že Jean   Reno je frajer a hlavně   ukázal jaký je Luc Besson   umělec natočit něco tak   originálního tak citově a   zajímavě. Dokázal vlastně   takřka nemožné. 9/10
nufik001
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Film..
Film plný napětí a   překvapení. To se mi moc   líbí. Jen je škoda že   takhle nahraných   filmů(skvěle),není zas až   tolik. Nádherná podívaná   na francouzského herce Jean   Reno, nesmím zapomenout ani   na Natalii Portman.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Herecké obsadenie je vskutku   skvelé. Jeana Rena, ako   profesionálneho nájomného   zabijáka so slabosťou pre   pitie litrov mlieka a oddaný   so starostlivosťou o svoju   rastlinku, je skvelý a   zamilujete si ho. Spočiatku   chladný a neprístupný   charakter, držiaci si odstup   od ľudí, svedomito   vykonávajúci si svoju   prácu. Ale jeho postavu som   už po pár minútach mal rád   a obľúbil som si ju. Až po   boku mladučkej Matildy sa   postava Leona viac   sprístupnieva a otvára   smerom k divákovi. Natalie   Portman tu predvádza už v   takomto mladom veku skvelý   výkon a právom patrí medzi   najlepšie herečky   súčasnosti. A ako   čerešnička v obsadení je   lahôdkový Gary Oldman,   ktorý si svojho   psychopatického   zkorupovaného poldu vyložene   užívá. Skvelé scény a   výborné herecké zloženie   zakončuje síce   predvídatelný, ale stále   silný záver. Videná   predĺžená, režisérska   verzia. (Originál, 720p,   režisérska verzia)
ondrink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2014
silny film
Naozaj sa divím, koľko vecí   si viem vybaviť z tohto   filmu. Videl som ho niekoľko   krát. Veľmi pekne urobený,   mestská atmosféra, dobrý   výkon portmanopvej ktorá   fakt vyrástla do krásy...asi   najlepšie zahrana postava od   REna...
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Jedna z nej Francouzských   kriminálek v čele s   J.Renem.Výborné herecké   výkony v tu dobu ještě   mladičká N.Portman.Nájemný   zabiják kterému se připlete   do cesty malá holka které   vyvraždily rodinu a ona se   chce pomstít.Skvělá režie.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Leon
Nádherný příběh, který   mě zaujal v nejvyšší   míře a samozřejmě   strhující výkon dvojice   Natalie Portman a Jaen Reno.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Opět jeden stupidní kultovní snímek o násilí
Tak jsem se dnes náhodně   podíval na tenhle film,   prostředí ve které se film   odehrává je mi naštěstí   naprosto cizí... Ustřední   hrdina mi je u zadnice,   stejně jako celý příběh,   asi film nedokoukám, neboť   je ztráta času, na dalším   programu dávají Indiana   Jonese a království   křišťálové lebky, to je   aspoň dobrodružný film jak   má být.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Kriminální drama , s Jeanem   Reno , tichým podivýnským   nájemným vrahem . který se   na konci "zamiluje"   do o hodně mladší sousedky   a to přinese jen problémy
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Kultovní uznávané dílo   Luca Bessona ke kterému není   moc co dodávat.Povedl se ve   všech směrech a speciálně   nic vyzvednout nejde,vše je   ve stejné vysoké kvalitě!
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2011
Leon
Vynikající thriller, který   nabídne hodně osobitý   příběh, jenž neustále   graduje, až se dostává do   emocemi nabitého závěru,   který vás zaručeně   dostane. Dále potom musím   pochválit tvůrce za   výborné akční scény plné   skvělých nápadů a   všemožných triků. V   neposlední řadě si pochvalu   také zaslouží samotní   herci, jimž divák ty jejich   role prostě věří.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2011
Leon rozhodně patří mezi to   lepší co Besson natočil,   ale velkou zásluhu na tom má   především ústřední   trojice Reno-Portman(ová) a   Oldman. Díky této konstelaci   je film takový jaký je - v   podstatě o dvou osamělcích,   kteří se navzájem najdou a   sdílejí svoje problémy.
A když jsem se začala ke   konci dívat na hodinky,   přišla smršť.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Jak nemám rád herce Rena,   tak tenhle film je mi po   chuti, Reno je výborný,   N.Portman je více jak   roztomilá a Oldman je   výtečně odporný a ve své   práci je ten pravý na   pravém místě. Závislák na   drogách ve službách   federální policie v boji   proti drogám...
Kanystr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Jean Reno ztvárnil další   postavu z učebnice: zabiják   samotář a nutno říct že   vinikajícím způsobem   (nekamená, naopak hodně   grimasová tvář) čímž   vyjadří snad jakoukoliv   myšlenku v hlavě. Natalie   ukázala, proč si jí Basson   přes obrovské problémy   vydobil do tohoto snímku   (Její rodiče vcelku rázně   odmítali aby ve filmu hrála,   důvodem byly projevy lásky k   hlavnímu hrdinovi a kouření   cigaret, což se podepsalo na   tom že ve filmu nenajdete   záběr kde by vyfoukla kouř)   Ale ono celkově byl film   odmítnut veřejností za   brutální záběry a   řekněme náznaky   pornografie. Basson vyhodil   inkriminované scény a hle   veřejnost se jako mávnutím   proutku fantaskně otočilo na   stranu brýlatého hrdiny.
Do tria skvělých   hereckých výkonu   samozřejmě zapadá Gary   Oldmen. U mě největší   jistota na výborné   záporáky, dává jim   opravdový rozměr a   důležitost v příběhu.
Celkově film frčí a   když ne tak je to důležité   pozastavění. Režie je   skvělá a určitě potěší   i tak trochu jiné pojetí   akčních scén, za což   může dobrá kamera.
Prostě akční film od   kterého čekáte přesně to,   co si přečtete na obalu, ale   přesto jste neustále   příjemně překvapeni.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2011
V Leonovi prožije Brutální   Nikita své nelehké   dětství, aby se jakožto   Amélie z Montmartru, coby   dospělá, objevila v   Paříži. Všechny tyto tři   slavné a vynikající filmy   by mohly dost dobře tvořit   jednu celistvou trilogii.   Mají mnoho společného:   předně například   francouzskou produkci,   nájemného zabijáka -   "čističe"   (značně excentrického a   pitoreskního) nebo i podobnou   fyziognomii hlavní hrdinky. -   Mimochodem: je znamením doby,   že romantickým hrdinou se   nyní stal osamělý zabiják   lidí! - V Leonovi má   světová kinematografie   další perlu, skvící se   bohatou obrazovou fantazií   tvůrců, výbornými   hereckými výkony a dojemným   poetickým příběhem.
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Konečně jsem si udělala   čas, abych se na tenhle   skvěle hodnocený snímek   podívala. A rozhodně   nelituji, protože mě film   opravdu zaujal.
Pro mě   je pozitivní už jen to, že   tam hraje Jean Reno. Tohohle   herce mám opravdu ráda a i v   Leonovi ukázal svoje skvělé   herecké dovednosti!
Přiznám tedy i to, že   jsem se na začátku docela   nudila a film mě chytnul až   tak v polovině. Když si ale   teď na celý snímek   vzpomenu, tak vím, že mě   zaujal a líbil se mi.
Jeana Rena jsem již   vychválila. Teď ještě   musím vychválit jeho   propracovanou postavu. Bylo   vidět, že jde o docela   spornou osobnost, protože jde   o profesionálního zabijáka   a také poměrně citově   zaměřeného mužského (jak   bylo uvedeno již v   komentářích přede   mnou-starání se o   kytičku,atd...).
V   další řadě jsem velice   ráda viděla Garyho Oldmana.   Tohohle herce mám ráda od   mánie jménem 5 Element, ale   v tomhle filmu mě zaujal asi   i trochu víc.
A v   neposlední řadě   samozřejmě Natalie Portman.   S ní jsem viděla poměrně   dost filmů a mám jí jako   herečku ráda. Tady svůj   talent také ukázala a jako   Matylda byla skvělá.
Na začátku bylo pár   dost ošklivých scén a já   musím přiznat, že plně   nesouhlasím s obsazování   malých dětí do filmů, kde   se po nic střílí a tak   (Matyldin mladší bratr). I   Matylda byla poměrně mladá,   ale ve dvanácti už se s tím   člověk trochu vyrovná u   těch mladších si to   nedokáži moc představit.   Já chápu, že při   natáčení vlastně po těch   dětech nestřílej a spíš   pro ně uspořádaj nějakou   srandu, ale já když to pak   vidím v televizi, tak se   opravdu chvěju. Možná to je   jen můj přehnaný názor,   ale určitě by se našel   aspoň někdo, kdo by se mnou   souhlasil. To je trochu mimo   mísu, uznávám.
Takže, když to vezmu   kolem a kolem. Nejvíc na mě   zapůsobil konec s Jeanem   Reno! Opravdu super! A snímek   má hodně, co do sebe a ani   nevím proč, ale myslím si,   že by to měl vidět každý.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Nájemnej zabiják, co pije   mlíko a stará se o svou   kytku... Besson chtěl být   originální - a bezesporu   byl. Konec určitě zaujme,   film z paměti hned tak   nezmizí. Ačkoli i mě   "zaujal", při   nejlepší vůli nemůžu   říct, že se mi vyloženě   líbil. Je to takový nějaký   "kostrbatý"...
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2010
Luc Besson v nejlepší   formě. Efektní akční   pasáže jsou v rovnováze s   intimním pohledem na vztah   obou postav. I když se film   odehrává v New Yorku,   vládne mu příjemně   francouzská atmosféra. Jean   Reno tu vytvořil asi svojí   životní roli. Perfektně   vykreslil obě stránky   Leonovy osobnosti: tu   nelítostně profesionální i   tu citově opožděnou a   křehkou, a složil je do   komplexní a důvěryhodné   osobnosti. Nezaostává ani   mladičká Natalie Portman a   hlavně Gary Oldman. Sledovat   tyhle tři je čirá radost.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Takových filmů se moc   nevidí. Je pravda, že Jean   Reno se pro tuhle roli   narodil. Neumím si   představit nikoho jiného,   kdo by zahrál odtažitého,   citlivého, ale přitom   chladného zabijáka lépe,   než právě Reno. Ještě   dlouho po závěrečných   titulkách ve vás zůstane   silný dojem. Celkově je to   jeden z nejlepších filmů,   co jsem kdy viděl...
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Jeden z nejlepších filmů   Luca Bessona. Skvělé   herecké výkony Jean Rena a   Garyho Oldmana, který je v   roli psychopatického   policajta prostě   nepřekonatelný. A první   role Natalie Portman. Opravdu   film na který se   nazapomíná.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Skoro jsem se bála tento film   ohodnotit. Je totiž tak   dobrý, že mu nelze   (vážně) nic vytknout a tak   by mohl být můj komentář   vážně krátký. Stydim se   za to, že jsem ho viděla až   ve svých 20, protože tohle   je opravdu legenda. Ani jedna   zbytečná scéna, ani jedna   zbytečná věta. Luc Besson   předvádí vrchol své tvorby   a vybral si vynikající   ansámbl. No a prostě ten   konec mě fakt oddělal.   "To je od Mathyldy".   Nemám slov.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Je to klasika. Najemnej vrah,   kterej neumi cist. Mala holka,   co ho to uci. On uci ji   naoplatku zabijet. Ale   nejlepsi je stejne Gary Oldman   v roli psychopatickyho   policajta Stansfielda. Trochu   nechapu to oceneni ceskym   lvem.....ale tak budiz
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Leon
Úžasný film o malé holce,   která se mstí policajtu, co   vyvraždil její rodinu. Pro   mě je tento film Bessonův   nejlepší film. Obdivuju   Natalii Portman protože už   jako malá něco ukázala a   Gary Oldman tady u mě   zabodoval víc než obvykle.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Určite že sa jedná o jeden   z najlepších filmov Luca   Bessona. Samozrejme, že je tu   veľmi kvalitné herecké   obsadenie.
Dej tohto   kriminálneho filmu je hneď   na prvý pohľad zaujímavý a   zároveň aj dojímavý. Je to   dosť neobvyklá vec, že ako   sa nájomný vrah dokáže   spriateliť s malou Mathildou,   ktorá sa chce vydať po jeho   šlapajach. Tu na vlastne   nastáva zlom v celom tomto   filme a Leon si uvedomuje, že   aj on má v skutočnosti   svedomie a dokáže   prechovávať ľudské city,   čo si až príliš neskoro   uvedomuje.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Úžasnej film! Příběh o   malý Mathildě, který   zabijou celou rodinu a ona se   chce pomstít. Skamarádí se   s profesionálnim zabijákem   Leonem, kterej jí pomáhá...   Dokonalej film o neobvyklym   přátelství mě fakt dostal.   Natalie je tady úžasná,   nechápu, jak tak malá holka   mohla podat tak skvělej   hereckej výkon. Jinak Jean   Reno byl taky super, jako   osatně všude :) Psychopata   Gary Oldman taky zahrál   výborně, nenáviděla sem   ho. Konec filmu je dojemnej,   byla sem z něj smutná :/ Ale   aspoň, že to dopadlo tak,   jak to dopadlo. Nádhernej   film, určitě se na něj   někdy podivám znova.
Morbo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Křehký vztah dvou kontrastů
Dojemný příběh   profesionálního zabijáka a   malého sirotka je nesporně   kvalitní filmové dílo. Luc   Besson je už legenda a tento   film ho defacto katapultoval   mezi režisérskou elitu a   jistě právem. K hereckým   výkonům tří hlavních   hvězd netřeba nic dodávat.   Jean Reno je chladný,   nekompromisní, zásadový a   vždy profesionální   zabiják, jak má být, ale   zároveň propůjčuje Leonovi   něco navíc - určitou   duševní a citovou hloubku a   získává si hluboké   sympatie u naprosto každého   diváka. Smekám. Natalie   Portman sehrála svou   nezletilou holčičku   zraněnou ale i zocelenou   tvrdými ranami (nejen) osudu   na výbornou. A k odpornému   Stansfieldovi Garyho Oldmana   není co dodávat - to je   vyšinutý netvor, jak má   být. Herecké výkony jsou   jistojistě jednou z   nejsilnějších zbraní   tohoto filmu.
Příběh   sám by se dal označit za   dojemné drama. Důraz je   kladen na vztah Leona a   Mathildy, který se postupně   vyvíjí a nabírá   silnější a silnější   kontury. U Leona sledujeme   vnitřní boj mezi   starostlivým otcem a   odtažitým profesionálem. U   Mathildy sledujeme vnitřní   boj mezi dcerou respektující   svého otce a ženou   milující svého ochránce /   učitele.
Strhující   finále sice nenabídne nic   překvapivého a nečekaného,   rozhodně je však řemeslně   špičkově zpracováno a   mnoha divákům jistě   vyloudí slzy dojetí na   tváři.

Pokud   mám mluvit čistě za sebe,   musím říct, že téma mi   nebylo úplně blízké a tak   trochu jsem klouzal po povrchu   místo toho, abych do filmu   plně proniknul. Nenudil jsem   se, ale nebyl jsem nijak   silně zasažen. Nicméně   kvality Leona jsou obrovské a   zcela nesporné a já tleskám   před špičkově natočeným   filmem plným famózních   hereckých výkonů.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Reno a mladá Portman ve   kultovním Leonovi režiséra   Luca Bessona.Popravdě od   Bessona jsem čekal skvělý   filmový zážitek,který jsem   i dostal.Výborne natočený   vztah medzi vrahem a mladou   holkou,které vizabíjeli   celou rodinu.Natalie Portman   se tímhle filmem jen a jen   zvýraznila a rozběhla svou   úspěšnou hereckou kariéru.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2009
Výborně natočená akční   kriminálka od uznávaného   režiséra Luca Bessona s   hlavním hereckým obsazení   vynikajícího Jeana Rena a   Natalii Portman a kdo tento   film nemá ještě na DVD ve   sbírce bude mít možnost   20.10. si jej koupit na   stánku za pěkných 48kč.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Vyborne natoceny film o   pratelstvi male holky a   nemilosrdneho zabijaka.J.Reno   tady ztvarnil jednu ze svych   nej roli.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Luc Besson a Jean Reno v   tomto snímku vytvořily   naprosto
skvělou   parádu fantastické   přátelství které je   skvěle zahrané děj je   přímo fantastický sic ho   nemám ve své vlastní   filmotéce ale je skvělí
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Jean Reno je jeden z mým nej   herců a Natalie Portman   vlastně ve svém prvním   filmu je taky kouzelná.   Věříte jí. Nutno vidět.   Velmi dobré.
moudrc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Jean Reno, Gary Oldman a   Natalie Portman převádějí   luxusní výkony v střihu   napínajícím thrilleru o   korupci všude kolem nás a   jak na nás dopadá.
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Nádherné dílo,ktere me   donutilo premyslet o   kategoriich dobra a zla,navic   zajimave vykresleny vztah   mlade divenky a najemneho   zabijaka,film,ktery byl pro me   pri prvnim shlednuti natolik   silnym zazitkem,ze mi pri   konci zcela necekane zacaly   tect slzy,coz se mi jinak snad   u niceho nestalo!..:)Navic muj   oblibeny gary oldman zahral   tak bravurne,ze jsem ho v   tomto filmu opravdu   nesnasela,coz umi jen   vyjimecni herci:),reno take   uzasny a natalie me totalne   dostala:).Supr film,originalni   a plny napeti.Jasnych 10 z 10.
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Naj film Jean Rena.Je to   niečo ako Washingtonov Muž v   ohni.Veľmi skvelo spracovaný   film.Koniec bol super
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Před tímto filmem jsem   sledoval cosi, čehož název   si nepamatuju a co mi nestojí   za jeho hledání; naladěn do   spavého stavu jsem si řekl,   že na následující film se   podívám tak do   třetiny-poloviny a pak půjdu   spát. Tím filmem byl právě   Léon a já už nepomyslel ani   na zamhouření oka.
Úžasný výkon Jeana   Reno i Natalie Portman,   nádherně udělaný   psychologický příběh...   Léon je určitě filmem,   který vás nenechá usnout.
xmarek
Hodnocení:
Přidáno: 25.7.2008
Naprosto užasný herecký   výkon Rena. Je mi pouze   líto, že spoustu diváků   vidělo pouze zkrácenou   verzi. Ta delší verze   naprosto úžasně vykresluje   vztah M a L. Teprve potom   začnou člověku docházet   všechny souvislosti.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Nejvíce zaujme malá N. Portman,
její výkon je určitě   obdivuhodný. Celkově na mne   film nepůsobil špatně, je   určitě dobře natočen, má   ovšem sem tam poněkud   prázdnější místa. Jean   Reno se mi líbil více v roli   inspektora Bezu Fache v   Šifře mistra Leonarda, ale   uznávám, že je to i díky   tomu, že tento film mne   zaujal celkově více než   Leon. Leon je nadprůměrný   snímek, jež nepostrádá   psychologické momenty, i   když jde svým způsobem o   netradiční krimi.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Tohle je Renuv nejlepsi film.   No a Portmanova nema chybu.   Kdysi jsem byl z celeho toho   zvlastniho pribehu uplne   vedle. Ted uz je to spis   nostalgie.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Jean Reno opět vůbec   nezklamal. Tak na tohle se   opravdu musíte podívat.   Rozhodně tím nic   neztratíte!!
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Tento film opravdu stojí za   podívanou,skvělý výkon   Jeana Rena. Ve filmu byli   scény opravdu chytře   promyšlené. Smekám.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Jediný film, kde jsem si říkala,
že by do toho jít už   nemusel, jsou Purpurové řeky   2. Ale jinak, dámy, má   charisma, co? Film znám   nazpaměť. Oldman Leonovi   sekunduje opravdu skvěle.   Vždy nechápu, jak mohou   padoucha v policii ti   podřízení tak slepě   poslouchat. Ale tak to asi   chodí.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Nejlepší film s Jeanem Reno   jaký jsem viděl...I když od   začátku tušíte jak film   musí skončit, je to   nádhera...Tak drsný   příběh mě naprosto dostal   i když fandíte vlastně   nájemnému vrahovi a   zabitých bude během filmu   opravdu dost, je to to   poslední, co by mi na něm   vadilo...Gary Oldman má roli,   na kterou se nezapomíná a   jeho postava je opravdu velmi   děsivá, i ostatní herci v   hlavních úlohách jsou do   jednoho skvělí...Hrdina   který neustále pije mléko a   spí na křesle s pistolí na   stolku to je prostě už samo   o sobě dost   originální...TeĎ už vím   kde se Bourne a Ethan Hunt   naučili tak skvěle   bojovat...všichni viděli   film Leon!
johnatan15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2007
poviem vam tento film patri   medzi moje   najlepsie.vynikajuci vykon   Jeana Reno. oplati sa pozriet   nielen raz. myslim že sa bude   pačit každemu.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Rozhodně nejlepší Bessonův   film se skvělým Renem a   tehdy ještě mladičkou (ale   skvěle hrající)   Portmanovou. Rozhodně to   není nějaký akční nářez   jak by se mohlo zdát ale je   to skvělý film. Příběh je   poměrně jednoduchý   (nájemný vrah se stará o   osiřelou holku) ale o to víc   si ho vychutnáte. A navíc   konečná akční pasáž je   udělaná perfektně.
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
[[[ Bonnie and Clyde didn't   work alone. Thelma and Louise   didn't work alone. And they   were the best. ]]]
Tryptofan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Až do shlédnutí tohoto   snímku jsem filmové role   Jeana Rena považoval za   "pouze" dobré či   dokonce jen průměrné. Ale   to, co předvedl jako   profesionální   "čistic" Leon, je   zkrátka excelentní. Lví   podíl na tom má především   vynikající režie Luca   Bessona, který (jak to tak   zatím vypadá) tímto filmem   dosáhl svého tvůrčího   vrcholu. Leon je rovněž   filmem, kde se poprvé   objevila (tehdy   třináctiletá) Natalie   Portman, která již tehdy   dokázala, že z ní bude   skvělá herečka. Nelze   nezmínit také výkon Garyho   Oldmana, který zahrál   zkorumpovaného policajta z   protidrogového oddělení   (samotného závislého na   drogách) tak věrohodně, že   by si za to zajisté   zasloužil Oscara.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
leon a mathilda,ústřední   postavy akčního příběhu   známého francouzkého   režiséra luca bessona,on   profesionální zabiják,s   povahou charakterního   prosťáčka,ona   nezvladatelná   puberťačkamilující svého   brášku a obdivující   jeho,jsou zapasováni do   příběhu zkorumpované   policie a jejich vztah je   dojemně familiérní,vedle   jeana rena a gary oldmana   zazářila v tomto filmu   začínající hvězdička   natalie portman
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Na Leona jsem se podívala   kvůli faktu, že je zařazen   mezi filmy podobné Pulp   Fiction. Navíc jsem chtěla   vidět herecké začátky   Natalie Portman... a rozhodně   nemám čeho litovat. Velmi   jsem ocenila, jak režisér   ukazoval celý Leonův život   v reálu. Všechny předešlé   filmy mě totiž   předhazovali, jaká je to   pohodička, být gansterem.   Když jsem ale viděla Jeana   Renoa, jak si sám musí   prát, žehlit, nakupovat a   ještě být ve střehu proti   nepřátelům, musela jsem   přehodnotit svůj názor na   takovýto styl života.   Herecké výkony byly téměř   bezchybné, takže rozhodně   doporučuji, nikdo by neměl   litovat.
weitinger
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Toto je akční film
Toto je akční film, jak by   asi měl vypadat. Tento   skomírající žánr chce   především strhující děj,   pouze pár postaviček,   prokreslené kulisy,   překvapivé zvraty. Pěkná   muzika. Bez většího   pátrání tohle všechno Leon   naplňuje. Snad jen na   metráži šetřili, pár   minut navíc by snímku jistě   slušelo. A Jean Reno   stylizovaný do podoby   Jindřicha Plachty, ten je   nezapomenutelný.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Leon
Jeden z nejlepších filmů o   nájemných vrazích vůbec,   konkurovat mu může jen   Šakal. Naprosto logický   průběh narušuje jen   extempore ze začátku, kdy   Leon stihne vlézt do   větrací šachty a oběsit   jednoho z bodyguardů.
Jinak je Leon dokonalý,   zejména konec mě dostal.   Přece jen, trik z dveřmi   jednou možná na zásahovku   použiju i já sám =)
A ta hudba...jiné   hodnocení než 10/10   nepřipadá v úvahu.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2005
Napínavý akční dramatický   snímek. Svým způsobem   originální. Na druhou stranu   má však nelogický průběh.   V každém případě je   výborný k odreagování.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2004
Výjimečné obsazení (Jean   Reno, Gary Oldman) a   výjimečný příběh   dělají z Leona jeden z mých   nejoblíbenějších   filmů.
Pořád musím   přemýšlet, jak by to asi   bylo dál, kdyby Leon zůstal   naživu...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7933minih7933Golet v údolí (1995) 
n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n
minih12872minih12872Mortal Kombat (1995) 
Mortal Kombat n
minih29508minih29508Pravá blondýnka (2001) 
Legally Blonde n
minih30188minih30188Brutální Nikita (1997) [TV seriál] 
La Femme Nikita n
minih2906minih2906Americký ninja 3 (1989) 
American Ninja 3: Blood Hunt n
minih21070minih21070Titanic (1997) 
Titanic n
minih47093minih47093Zločin lorda Savila (1968) [TV inscenace] 
Zločin lorda Savila n
minih131900minih131900Ségry (2015) 
Sisters n
minih163339minih163339The Jurassic Games (2018) 
The Jurassic Games n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 06:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 06:00

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Nový den (2020) [TV pořad]

05:55 - 06:00

0 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10