Duben
ohodnotit

Legie

Legion

Další název:
Légia (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
18.3.2010
„Co se stane s lidstvem, když ho Bůh zavrhne a sešle na něj apokalypsu?“

Komentáře k filmu Legie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
2029
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
The last time god lost faith a   man he send a flood this time   he send angels
Už se   nemohu dočkat.Bude to   paráda.
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Mě osobně se to moc líbilo.   Já tyhle filmy prostě   můžu. Je to napínavé,   strašidelné a film dokáže   vtáhnout do děje. Paul   Bettany byl fascinující.   Chvilkama tedy divák tápe,   některé momenty nejsou   patřičně vysvětleny, ale   když zavřu očko je to za 8.
porrky146
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Je fakt že tam bylo pár   věcí přehnanejch, ale po   dlouhý době film, který   měl dobrej námět, rozhodně   bych šla špíše na tohle   než znovu na Avatara...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2012
Po nadějném začátku s   babčou, delší chvíle   filozofického plkání   vystřídána další akcí s   již kratšími filozofickými   vsuvkami. Film táhne Paul   Bettany, kterému to   filozofování odpustím, už   vzhledem k jeho   "povolání",   těhotná hrdinka nevýrazná,   ale má slušný kop, ostatní   herci zkušenější i   nezkušenější průměrní.   Konec jak u Terminátora,   jenom chyběl ten pohled do   dáli.
mazator
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2010
7/10
Po filmu Pandorum je Dennis v   dalsim s peknyma   priserkama.Skoda ze si snimi   ve filmu nehrajou vice,vse   podstatne je jiz v   traileru,proto se na nej   radeji nekoukat.Buh nad nami   uz zanevrel,takze poslal   andele aby to snama   skoncili.archandel michael   vnas stale veri a obrati se   proti bohu,pomuze jeste   nenarozenemu,vnemz vidi jeste   nadeji a budoucnost. Proc to   chce snami buh skoncit? Nevim   ASI UZ HO TA HOVADINA SNAMA   PRESTALA BAVIT!!!
wennyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Co říci k tomuto filmu.Po   shlédnutí traileru jsem se   na film celkem těšil.Rád   bych ho rozdělil do tří   fází..začátek-docela   zajímavý a velice slušně a   slibně se rozjíždějící   film,prostředek-pasáž   která ve filmech tohoto   žánru nesmí chybět takže   odpočinková část a alespon   částečné vysvětlení toho   oč vlastně jde...no a   závěr-a tady je to   průšvih..místo velkého   finále přijde hloupý a   nudný závěr.
Na   druhou stranu ve filmu je   skrytý význam toho že se k   sobě lidi začínají chovat   čím dál tím hůř takže   pokud pominu to jak je to   točený nebo jakou to má   zápletku není od věci se   nad vším tak trochu   zamyslet.
Není to film   na který bych šel znova do   kina ale ani bych ho nijak   nezavrhoval...jsem rád že   jsem ho viděl ovšem kasovní   trhát to není.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Legion
Legie se může pochlubit   skvělým nápadem jenže ve   finále ten nápad jako by   upadl v zapomnění. Nastane   apokalypsa a svět může   zachránit jen jedno dítě,   které bude chránit   archanděl Michael a banda   zaměstnanců v motorestu   uprostřed pustiny, s tím   nemám vlastně žádný   problém, jenže bylo tam   zbytečně moc řečnění,   což se dá pochopit u   Michaela coby Paula Bettanyho,   ale zdlouhavé a naprosto   nesmyslné žvásty, které   zaplňují příběh jsou tam   spíše překážkou, akce tam   také není moc, přesto když   už na ní dojde, tak to   stojí za to, ale upřímně   Legie měla daleko větší   potenciál než ten který byl   využit, je to škoda.
I když je pravda, že   herci to zpříjemňují a   díky tomu to zase není tak   marné, ale i tak na tohle   téma s takovými herci jako   je Paul Bettany, Denis Quaid,   Charles S. Dutton, Kate Walsh   či Adrianne Palicki se dalo   vykouzlit něco daleko   lepšího, protože po jeho   shlédnutí si budete   maximálně pamatovat jen ty   herce.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Film je nabitý zvučnými   hereckými jmény, přesto   nepřesahuje lepší   průměr.Čekal jsem od něj   víc.I když zase na druhou   stranu pointa filmu byla dost   dobrá, jenom ji chtělo   pořádně dotáhnout.
Mile mě potěšil   P.Bettany v roli anděla   Michaela.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2013
Průměrný horor s nijak   zvlášť výraznými   efekty.Akční scény docela   ujdou,dobré herecké   obsazení.Poslední dny   lidstva před apokalypsou a   souboj mezi anděli,docela   zajímavý příběh ale   chybělo tam víc napětí a   víc zajímavějších   efektů.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Legie
Lehce nadprůměrný akční   thriller, jehož   apokalyptický námět mě moc   nepřesvědčil. Andělé a   dítě, které má spasit   svět mi tu prostě neseděli.   Děj nabídne několik   povedených scén, ale   celkově jsem zde postrádal   více napětí a trošku   propracovanější akční   scény. Závěr filmu nebyl   taky z mého pohledu moc   přesvědčivý.
satyr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Nepatří mezi ty filmy na   které bych měl chuť se   podívat víc jak   jednou.Začátek byl   dobrý,ale jak se děj   rozvíjel upadl do průměru.
Steve997
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Tenhle film si bere trochu z   mysteriozního žánru, trochu   ze zombie filmů a občas to   vypadá trochu i jako komedie.   Od každého něco smíchané   do jednoho filmu a jako celek   to ničím moc nepřekvapí   ani neoslní.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2011
Naprosto souhlasím s   komentářem uživatele   Buckmistera. Filmy tohoto typu   mám ráda, ale čekala jsem   prostě větší nářez.   Věděla jsem, že snímek   vychází z biblického   námětu, ale tohle na mne moc   nezapůsobilo:-(
Buckmister
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Legie
Z mého pohledu je to opravdu   jen lepší průměr
Jak zde bylo psáno děj   začíná zajímavě , ale   další pasáže bych nemohl   ani pořádně zařadit a   možná jen Sci Fi sedí
Anděl , který jde s   lidmi proti zrůdám a pak   dítě , které se musí   ochránit je už v tolika   příbězích , že zde už to   nemá tu správnou   dramatičnost , kterou by to   mohlo mít pod jinou   myšlenkou . Hluchá místa   jsou zde také .
Na   druhou stranu na to , že se   to odehrává jen v tak malé   části si se s tím herci   vypořádali slušně . Pro   někoho kdo má tento žánr   rád to může být velmi   zajímavý film
Amidamaru
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Na legii jsem se po   shlédnutí traileru hodně   těšil.. ale hodně mě tento   film zklamal... když pominu   pár efektů a celkem slušný   boj andělů ke konci tak je   to film o tom jak se pár   lidí opevní v jakmsi   motorestu a střílí do   hromady ovládaných těl..   nic nové, nic pěkného, nic   zajímavého...
ValaMalDoran
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Co to k čertu zase je?   Průměrný film s naprosto   podivným dějem. Andělé a   babička co leze po stropě?   Strašná kombinace. Film je   nudný, se snahou diváka   děsit - což se nedaří.
Agostino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Vidieť, že tvorcom takýchto   komerčných trhákov v   Hollywoode nechýba fantázia.   Na mňa to zapôsobilo skôr   otrasným dojmom. Do filmu o   apokalypse vkladať filmové   scény, kde sa všetko rieši   pomocou najmodernejších   zbraní, to je niečo   neskutočné. Námet k tomuto   filmu je dosť pozoruhodný a   nezvyčajný. Všetko je tu   zamerané na bojové a akčné   scény, ktoré pôsobia   prehnaným dojmom. Po dejovej   stránke je to úplný otras.
Duri86
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.12.2011
chvilema zabavny a zajimavy   ale vetsinou a v celkovem   dojmu hovadina. dobra scena s   tou babkou na zacatku
tomas.sulc.754
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2015
proč?
Proč tam dali ty lepší   momenty, proč? Jak rád bych   dal odpad. Babka, zmrzlinář   to je celý, celkem fajn byla   Adrianne Palicki v roli   Charlie.
hlavsa5
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.9.2010
No.... mohlo to být i   horší. Na film se dá koukat   a moc o něm nepřemýšlet.   Jen souboj archandělů z   rozmaru boha či režiséra   ??? Myšlenka nic moc...
iqtiqe
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Tak tohle byl naprosto   zbytečný film, který bych   nikomu nedoporučil. Po   dějové stránce není o co   stát.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Doba vypustených strážnych psov pekla
Kultúra a umenie, a film   detto sú veľmi subjektívne,   takže ak stvoríte/natočíte   úplny nezmysel, vždy s vami   budú niektorí nesúhlasiť.   Ja si však myslím, že to   bola totálna dementovina, kde   hlavne pán Bettany predviedol   úctyhodne príšerný výkon,   ale musím pridať bod za   niektoré vyšperkované prvky   ako trúby k apokalypse,   zmrzlinár a minisuknička   Audrey
goranchorvat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Peklo
Kdyby existovalo filmové   peklo, byla by tam Legie   jedním z vedoucích   elementů. Potetovaní   andělé s černými křídly,   spasitelka lidstva pár dnů   před porodem hulí jak   fabrika, Quaid vypadá jak   kdyby mu někdo před   natáčením ubalil mega   jointa a další. Nemá to   hlavu, patu, logiku, děj a   hlavně není tam akce! To   prosím u akčního C, které   se snaží tvářit jako   kvalitní B. Spasitelka cca 10   min po porodu pobíhá s   automatem jako by se   nechumelilo, návdavkem se   nikdo během filmu nesnaží   ani sebemenší události   rádoby děje vysvětlit.   Větší slátaninu jsem už   dlouho neviděl. Přidal bych   podtitul Legie- Zmrzlinář   Hrúzy. 20%-Z toho 10 % je za   charisma Paula Bettanyho,   divím se že neutekl během   první scény.
Clockwork
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Neni me jasny co timhle tvurci   zamejslej.Asi sem trochu   jinej,ale z tohohle sem si   apsolutne nic neodnesl.Dej   naprosto nesrozumitelnej a   splacanej jak testo.Takle   spatnej film sem dlouho   nevidel.
Encoredes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Opět jedna krásná americká   hovadina spatřila světlo   světa. Po přečtení názvu   jsem očekával trošku víc.   Měl to být sice nábožensky   orientovaný film, ale směr   si zvolil autor asi trošku z   kopce dolů. Možná kdyby do   akční střílečky přidali   terminátora v podání Arnyho   s nějkakým pěkným   rotačním kulometem mohlo to   být trošku koukatelnější.   Nicméně nedali ho tam a film   se mi zdál trošku zmatený,   ale možná jsem jen   neporozumněl co tím chtěl   básník říci. Netuším   proč, ale například se mi   zdálo trošku od věci když   se na těle Boba Hansona   objevilo tetování, které mu   mělo ukázat cestu a podle   slov Michaela se měl naučit   číst znamení - asi sem to   zrovna zaspal, ale kdy došel   Hanson k rozšíření obzorů   a pochopil znamení co má   dělat, kam jít...nebo to   snad čeká na druhej díl? No   už se na něj těším,   jestli ho natočí, doufám,   že bude od tohoto dílu o   180° otočený a bude 100x   lepší. Pro mě znamená   tento film totální koninu -   sice má v sobě to   ponaučení, bacha vole,   chovej se slušně nebo te   klepnu po prstech, ale toto   ponaučení by mohlo být   lépe podáno. Dnešní   techniky filmu jsou na velmi   dobré kvalitní úrovni aby   se to mohlo natočit lépe.   Howgh domluvil jsem.
Lienocka22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Tak tomuto sa povie totálna   prkotina. Neuveriteľné   nudné, slabé a ako bonus aj   trápne. Radšej si pustite   niečo iné, pri tomto len   zabijete zbytočne čas.
Roux
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Promiňte, ale tohle ne!   Andělé co vypadají jako   mutanti s natahovací   čelistí mi přišli k   smíchu a s údivem jsem   žasla co všechno jsou lidi   schopni natočit. Jednu   hvězdičku dávám za Paula   Bettanyho.
Nymeria
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.11.2011
neviem kam zaradiť tento   film, lebo akčný, horor a   ani thriller to teda nebol   vôbec, ani len nešiel   okolo...strašné a úplne   zbytočne natočený film !
sincerity123
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Totální sračka
Upoutávka bylo asi tak vše   co ve filmu mohlo stát zato.   Jediné zač děkuju je, že   lístky jsem měl zadarmo,   jinak bych byl pěkně   nas...Hovadina, která nemá   hlavu ani patu. Jen kecání,   pár minut akce a zase nuda.   Děs běs. Přirovnal bych to   k filmům z produkce ŘITKA   VIDEO. Ani nemám sílu to   komentovat dál...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63643minih63643Kamarád kapříků (1984) 
n
minih2333minih2333101 dalmatinů (1996) 
101 Dalmatians n
minih11415minih11415Lhář, lhář (1997) 
Liar, Liar n
minih37183minih37183Lepší pozdě nežli později (2003) 
Something's Gotta Give n
minih22602minih22602Vládcové vesmíru (1987) 
Masters of the Universe n
minih75814minih75814Ninja Faktor (1997) [TV pořad] 
Sasuke n
minih8811minih8811Hudson Hawk (1991) 
Hudson Hawk n
minih24942minih24942Hvězdná pěchota (1997) 
Starship Troopers n
minih47458minih47458Seznamte se s Davem (2008) 
Meet Dave n
minih41658minih41658Let's Dance (2006) 
Step Up n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178277

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10