Duben
ohodnotit

Legenda o Zorrovi

The Legend of Zorro

Rok:
2005
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
27.10.2005
„Zorro má práci. Čeká ho vlak plný výbušnin, unesená rodina a ohrožený vstup Kalifornie do Unie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o Zorrovi
Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o Zorrovi
V novém akčním dobrodružství z produkce Columbia Pictures a Spyglass Entertainment Legenda o Zorrovi se maskovaný hrdina vydává na dosud nejtěžší úkol svého života. Antonio Banderas, který byl v minulosti nominován na několik Zlatých glóbů, a oscarová herečka Catherine Zeta-Jonesse pod vedením režiséra Martin Campbell znovu ocitají ve vzrušujícím příběhu plném akce, který se tentokrát odehrává v Kalifornii během kritických dnů, předcházejících jejímu prohlášení státem Unie.

Příběh Legendy o Zorrovi začíná deset let od okamžiku, kdy jsme hrdiny opustili na konci předchozího dobrodružství. Alejandro ( Banderas) a Elena ( Zeta-Jones) se stali manžely a mají spolu 10letého syna Joaquina (Adrian Alonso). Přestože si Alejandro stále obléká masku Zorra, aby ochránil chudé a utlačované obyvatele kalifornského teritoria před hamižností tamějších vládců, musí se často rozhodovat mezi svým pocitem pro spravedlnost a touhou po normálním životě.

Když několik prominentních obchodníků a místních magnátů začne spřádat zločinné plány, které mají zabránit tomu, aby se Kalifornie stala 31. státem USA, čeká jej toto dilema znovu. Při statečném pokusu o překažení jejich plánů se Zorro ocitá v krizi, která ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale také bezpečí jeho rodiny.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o Zorrovi
Před sedmi lety natočil zkušený Martin Campbell další z příběhů nesmrtelného filmového hrdiny, nazvaný Zorro: Tajemná tvář (FP 9/98). Nyní realizoval se stejnými protagonisty, Antoniem Banderasem jako neohroženým ochráncem bezbranných a Catherine Zeta-Jonesovou jako jeho milovanou Elenou, ve stejném klíči volné pokračování Legenda o Zorrovi. - První snímek líčil proměnu prostého bandity Alejandra v Zorra, jehož masku a úděl mladík zdědil po donu Diegovi de la Vega. Vyprávěl i o lásce Alejandra a Eleny, odvážné dcery starého Zorra, a o jejich společném boji proti mocnému nepříteli. Druhý díl se odehrává po deseti letech. Alejandro má s Elenou devítiletého synka Joaquina. Stále je však potřeba jeho pomoci jako Zorra. Jenže to Eleně vadí a manželé se rozejdou. Přitom je v sázce osud Kalifornie, která se v polovině devatenáctého století chystá vstoupit do Unie, i celé Ameriky, kterou ohrožují záludní členové tajného bratrstva Opus unum. Jejich vůdce, Elenin ctitel Francouz Armand, zamýšlí zničit vzkvétající stát novou zbraní - nitroglycerinem. Zorro s pomocí Eleny (jež byla donucena spolupracovat s Pinkertonovými agenty) i malého Joaquina nakonec nepřátele zničí a zachrání tak budoucnost milované země. - Tvůrci vycházejí ze zavedeného schématu a udržují v rovnováze romantickou i dobrodružnou linii včetně napínavých akčních scén a nezbytných humorných epizodek. Vznikla poctivá, byť možná poněkud starosvětská podívaná.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zorro: Tajemná tvář (1998)

 Zorro: Tajemná tvář (1998)
Zorro: Tajemná tvář n
The Mask of Zorro
Žánr: dobrodružný / akční / romantický
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

130 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Dědictví Anny Kománkové

04:20 - 04:45

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10