Ledové ostří (1992)

Ledové ostří (The Cutting Edge)
78.9 %
 
 

The Cutting Edge

Další název: Ľadové ostrie

    Žánr: komedie / drama / romantický / sportovní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 102 min.
„Krasobruslení a hokej, princezna a buran, pýcha a předsudek, láska a medaile.“
Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu Douga není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí.

Zdroj: Nova

režie:
Paul Michael Glaser
 
 
hraje:
D. B. Sweeney (Doug Dorsey), Moira Kelly (Kate Moseley), Roy Dotrice (Anton Pamchenko), Terry O'Quinn (Jack Moseley), Dwier Brown (Hale Forrest), Barry Flatman (Rick Tuttle), Nahanni Johnstone (Gita), Michael Hogan (doktor), R.D. Reid (policista v Calgary), Chris Benson (Walter Dorsey), Kevin Peeks (Brian Newman), Rachelle Ottley (Lorie Peckarovski), Steve Sears (Spindler), Dick Grant (olympijský komentátor), Melanie Miller (olympijská komentátorka), Chick Roberts (opilec), France Gauthier
 
 
scénář:
Tony Gilroy
 
 
kamera:
Elliot Davis
 
 
hudba:
Patrick Williams, Bryan Adams ("Feels like Forever"), Lenny Kravitz ("It Ain't Over Till It's Over"), Tim Sexton (supervize)
 
 
výprava-architekt:
David Gropman
 
 
kostýmy:
William Ivey Long
 
 
střih:
Michael E. Polakow
 
 
zvuk:
Robert Thirlwell
 
 
zpěv:
Nia Peeples ("Street of Dreams")
 
 
kaskadér:
Shelley Cook, Alison Reid
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.