Duben
ohodnotit

Ledové ostří

The Cutting Edge

Další název:
Ľadové ostrie
Rok:
1992
Délka:
102 minut
„Krasobruslení a hokej, princezna a buran, pýcha a předsudek, láska a medaile.“

Komentáře k filmu Ledové ostří

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Jednodušší romantický   příběh ze sportovního   prostředí. I když už má   dost let, mezi ústřední   dvojicí to jiskří, záznamy   z krasobruslařských jízd   jsou velmi dobře udělané a   zajímavé i pro ty, které   krasobruslení ani nezajímá,   dialogy svižné, příběh   několikrát okopírovaný,   nicméně s menším   úspěchem.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
pěkný dívčí románek s   pěknou hudbou a sportem,   jenž je pěkně tvrdým   oříškem dvojice, kteří se   milují a neví co s tím.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Minnesota North Stars
Jéé, to bolo pekušké.   Sladká romantická komédia,   ale bolo to celkom pekné. On   poranenie zraku a hokejový   sen je ta tam, ona si zas   nevie nájsť partnera pre   krasokorčulovanie. Avšak   správny týpek, jej ruský   tréner ich dá dokopy. Je   jasné ako to dopadne, ale to   nevadí, presne tak ako to   mám rád a presne tak ako to   má byť. Treba uznať, že to   krasokorčulovanie vyzerá   byť ako šport pre baby, ale   urpieť mu vysoký stupeň   elegancie veru že nemožno.   Je to nádherný šport
Kuvik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Ako komédia môže byť, ale   to je všetko, ostatný aspekt   tohto filmu je dosť naivný a   v reálnom svete málo   pravdepodobný. Nejaký   hokejista z NHL zrazu   presedlá z profi hokeja na   krasokorčulovanie a ešte k   tomu na najvyššiu úroveň -   reprezentácia USA na   olympiáde. Je to na smiech,   za pár týždňov, možno   mesiacov sa stať špičkovým   krasokorčuliarom ?! A navyše   má zrakový handykep, ktorý   mu nedovoľuje hrať hokej a   krasokorčulovanie na   špičkovej úrovni robiť   môže ?? Samotný dej je   vlastne len romantická   bábovka s typickým love   happyendom v takýchto   filmoch. Kate sa rozíde so   svojim snúbencom len preto,   že nejaký hokejista jej   príde robiť partnera, je to   trápne a na smiech. Veď je   množsrvo špičkových   krasokorčuliarských párov,   ktorý spolupracujú len na   športovej oblasti a svoje   súkromie majú oddelené,   takto je to úplne bežné v   tomto profi športe.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Romantický film, který mě   nadchnul. Přitom není tak   vyjímečný. Mladá   arogantní a ctižádostivá   krasobruslařka hledá pro   svůj obor nového partnera.   Tím ji má být bývalý   hokejista, celkem milý,   pohodový, ale překvapivě   také neústupný člověk.   Zprvu se samozřejmě   nenávidí, ale kdo uhádne   jak to skončí? Klasický   scénář, který v tomto   případě však překvapivě   funguje.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Je tak málo pravděpodobné,   že by hokejista, který to   dotáhl až do reprezentace,   se po zranění vrhnul na   krasobruslení, i když by to   byla jediná možnost, jak se   vrátit na led. A tam se   ještě nechal peskovat svou   partnerkou. Přesto vám   tenhle kotrmelec ale nebude   vadit, protože to jemné   jiskření mezi hlavními   protagonisty se vám bude   líbit a drobné nesmysly se   přece u romantického filmu   tolerují. Možná se vám   dokonce zalíbí i   krasobruslení.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Další z (mnoha) filmů,   které mě příjemně   překvapili. Schéma této   sportovně/romantické komedie   je sice možná až příliš   klasické, ale stejně...Na   mě to fungovalo dobře. Pro   klasické romanťáky nemám   slabost (i když i tady se   najde pár výjimek), naproti   tomu sportovní filmy   (povětšinou taky velmi   klišovitého typu: "My   sme sice outsideři, ale   nakonec to všem   natřeme", ale což) mám   docela rád. Další typický   prvek, totiž nesnášenlivost   mezi dvěma charaktery, pomalu   přerůstající v   lásku/přátelství/(sex:-)   mi vyhovuje jenom někdy. Tady   ale musím konstatovat, že mi   nevadilo ani jediné z výše   vyřčeného. Naopak, jako   celek to šlape nad   očekávání dobře.   Samozřejmě nejvděčnější   je ono věčné   pošťuchování mezi   ústřední dvojkou, které   celkem obratně přerůstá ve   vzájemný respekt až   nakonec...všichni víme,   že?:-) Trefou do černého je   vedle řemeslně bezchybného   scénáře (kterému však   chybí originalita a alespoň   něco málo překvapivého   vývoje) asi obsazení   hlavních postav (Moira Kelly   možná není úplně typická   kráska (alespoň ne   dnešního typu, těch dvacet   let je přeci jenom znát),   ale vzhledem k jejím   úžasným očím (pro tuhle   část ženskýho těla mám   největší slabost, až na   druhém místě jsou jisté   zadní partie:-) jí   přiznávám plný počet   bodů. O nic hůře ze   vzájemného souboje o   divákovu přízeň   nevychází ani D.B. Sweeney,   protože je to docela dobrej   kolík, kterej se s ničím   příliš nemaže a právě on   má na svědomí většinu   komediálních prvků, které   sem výborně zapadají. Jako   takový malý bonus vidím   Johna Locka aka Terryho   O'Quinna. Tréninky i samotná   vystoupení jsou potom   povedenou třešničkou na   dobře chutnajícím dortu. A   abych nelhal - scénáristi   mě přeci jenom trošku   překvapili. Prý že   vrcholoví sportovci nepijou.   To je možná pravda, v tomto   podání totiž vyloženě   lejou:-)
Jarda.ftr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Zcela podprůměrný otravný   film, tisíckrát zpracované   téma, ničím   nepřekvapující,   šablonovité bez nejmenší   snahy o změnu zaběhaných   zlo-zvyků a příšerně   kýčovitý hepík.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Takovou hovadinu může   obdivovat snad jen pětileté   děcko, naprosto totální   blbost.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
zde v tomto filmu můžeme   vidět velkou rozdílnost obou   sportů v citech a necitech   sportovců, ale i přesto   všechno spojuje tyto dva   sporty dvě věci Led a chuť   vyhrát a když to potom   vyjde... vznikne z toho něco   neuvěřitelně krásného v   podání
D. B. Sweeney   a Moira Kelly. Kate Moseley   jako arogantní mladá   talentovaná dívenka dostala   k sobě tvrdej oříšek,   Douga Dorseyho bývalého   hokejistu. Dobrej filmek pro   pobavení zasednout do křesla   a kochat se ,,ZOUBKY" :)
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2012
Oblíbená romantická   komedie, ke které se rád   vždy posadím a s úsměvem   sleduji jak se hlavní   protagonisté vzájemně   dráždí a špičkují.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Hezkej film o krasobruslení.   To sice moc nemusim, ale v   tomhle filmu mě to nevadilo.   Líbila se mi hlavně role   Kate, jak byla nesnesitelná a   nafoukaná :) Jinak souhlasim   s názorama, že hokejista by   ve skutečnosti asi těžko   šel do krasobruslení, ale ve   filmu je možný všecko :)
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2006
Klasika ... !!!
Klasická, velmi romantická   komedie, která pobaví a   příjemně zahřeje na   srdci.Díky sportovnímu   prostředí se stává   zajímavější a díky   vrcholným sportovním akcím   (ZOH) téměř   nedosažitelným filmem.
Sázka na arogantní a   povrchní krasobruslařku a na   flegmatického, pohodového   hokejistu svétové   extratřídy se velmi povedla   a film tím velmi pozvedla.
Co asi ukáže   pokračování, které vzniklo   celých 14let poté ... ???   :@)
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Filmy se sportovní tématikou   mám hodně ráda,hlavně o   hokeji a tento se mi líbí   obvzlášť.Jasně,o hokeji je   zde řeč jen do té doby,než   nám hlavního hrdinu   úmyslně zraní němečtí   hokejisti na Olympiádě   natolik,že už nemůže hrát   hokej v "áčkovém"   týmu.Dostane nabídku stát   se krasobruslařem po boku   umíněné a nesnesitelné   Kate...
karolli
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Jeden z mých velmi   oblíbených filmů.Je už   poměrně staršího data, ale   stejně se na něj ráda   podívám i teď.Výborná   hudba, super hádky Dauga a   Kate a nakonec jak   jinak...romantický konec.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Docela příjemná romantická   komedie, tentokrát ne ve   stylu tanečního prostředí,   nýbrž z prostředí   krasobruslařského. Je to   celkem podobné.   Krasobruslení je taky něco   jakop forma tance, akorát na   bruslích a na   ledě:-)Souhlasím s názorem,   který jsem už tady jednou   zahlédl a totiž, že je   nejméně pravděpodobné, aby   hokejista, který se díky   svým schopnostem dostal až   do reprezentace, se po   zranění vrhnul na   krasobruslení. Nicméně   myšlenka má nápad a vtipný   děj.
Verik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Zabruslíme si
Po dlouhé jsem tento film   zase konečně viděla a   líbí se mi stále více.   Krasobruslení je krásný   sport a mám ráda filmy s   ním. Hlavně tento se dost   povedl.
petr-bures
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Příběh nikterak   originální, ale v tomto   podání dost dobře funguje.   Samozřejmě od začátku   víte, jak to nakonec dopadne,   ale je to skvěle zpracované,   ústřední dvojice je   vynikající a vše doplňuje   dobrá hudba a zákulisí   náročného sportu.

Jen nevíme,   jestli nakonec fakt vyhráli   :-)
maciii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Láska mého dětsví, která   jako jedna z mála vydržela   až do dneška. Je to sice   prostinká limonádka, ale   hezky a věrohodně   natočená, nepatetická,   vtipná a mezi ustřední   dvojicí to náramně   jiskří.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Nemůžu si pomoct, ale tenhle   film jsem si prostě   zamiloval. Patří k jedněm z   mých nejoblíbenějších   filmů. Mohl bych vidět   milionkrát.
vercounek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2007
skvělý film o hokejistovi,   který se po zranění dal na   krasobruslení. Brzo zjistí,   že to není tak jednoduché a   jeho partnerka mu to taky   zrovna neulehčuje
Muscha130
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
dabing
V sobotu film běžel v   televizi a já si říkala,   jak je dobře, že ho mám   nahraný se starou verzí   dabingu. Novou verzí jsem   byla upřímně zděšená.
ninus1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Romantický a skvělý film o   lásce a   krasobruslení,pěkná hudba,   sice strašího data ale moc   ráda se na něj stále   dívám (no prostě jeden z   mých oblíbených )
sissi
Hodnocení:
Přidáno: 5.1.2007
Skvělý film, a stejně   výborný soundtrack. Touto   formou bych chtěla poprosit o   radu, soundtrack sehnat,   protože není zrovna moc   známý. díky
Bo.nie
Hodnocení:
Přidáno: 26.10.2004
Super
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.
pavca35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Brilantní romantická komedie   ze sportovního prostředí ve   které to mezi hlavními   hrdiny jiskří od začátku   až do konce. Sedlo mi i   herecké obsazení a díky   skvělým dialogům se film   líbil i mému manželovi a   ten romantiku nemusí. Ledové   ostří jsem si opravdu   vychutnala.
KaRo
Hodnocení:
Přidáno: 9.1.2008
KaRo
Dobrý den přeji ,

tak se přidám k   lidičkám , kteří též se   poptávali po filmu LEDOVÉ   OSTŘÍ 1

Ledové ostří
Romant. film USA 1992,   režie: P. M. Glaser, hrají:   D. B. Sweeney, M. Kellyová,   R. Dotrice .

Dnes jej dávají na   kabelovce v 18:45 na MGM ,ale   nemám si to jak nahrát , tak   touto cestou kohokoliv kdo to   již sehnal,či má nahrané ,   at dá vědět na můj E-mail   karomirjam@seznam.cz ,nejlépe   kdyby to bylo na DVD .


Děkuji   KaRo :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66663minih66663Gnomeo & Julie (2011) 
Gnomeo and Juliet n
minih34288minih34288Jedna ruka netleská (2003) 
Jedna ruka netleská n
minih49356minih49356Ten Největší (2007) 
Big Stan n
minih21633minih21633Ukradli torzo Jupitera (1980) 
On a volé la cuisse de Jupiter n
minih54173minih54173Legie (2010) 
Legion n
minih9259minih9259Jak básníci přicházejí o iluze (1984) 
Jak básníci přicházejí o iluze n
minih138707minih138707Miss Hanoi (2017) 
Miss Hanoi n
minih39788minih39788Závist (2004) 
Envy n
minih51309minih51309Ztracený poklad Aztéků (2008) 
The Lost Treasure of the Grand Canyon n
minih74948minih74948Probudím se včera (2012) 
Probudím se včera n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ledové ostří 4: Oheň a led (2010) [TV film]

 Ledové ostří 4: Oheň a led (2010) [TV film]
Ledové ostří 4: Oheň a led n
The Cutting Edge: Fire & Ice
Žánr: drama / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Herek

(pokračování)

Ledové ostří 3 (2008) [TV film]

 Ledové ostří 3 (2008) [TV film]
Ledové ostří 3 n
The Cutting Edge 3: Chasing the Dream
Žánr: romantický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Gillard

(pokračování)

Ledové ostří 2 (2006)

 Ledové ostří 2 (2006)
Ledové ostří 2 n
The Cutting Edge: Going for the Gold; The Cutting Edge 2
Žánr: drama / romantický / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean McNamara

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vražda Rogera Ackroyda (1999) ...

22:05 - 23:45

99 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

23:40 - 00:30

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Střípky (2021)

22:45 - 01:30

59 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

22:00 - 23:45

104 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178215

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10