Duben
ohodnotit

Lars a jeho vážná známost

Lars and the real girl

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
106 minut
„Žil sám a tak si přes internet objednal přítelkyni. Celé městečko má pro jeho novou známost pochopení...“

Komentáře k filmu Lars a jeho vážná známost

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Nevím, který trouba mi   nakecal, že je to komedie. To   tedy ani náhodou. Drama?? Hm,   hm, i o tom bych si jaksi   dovolil pochybovat. Řekl   bych, že jde o psychologický   film. A jako takový tedy nic   moc. Vlastně se celý film   rozjíždí jedno téma,   totiž téma vztahu Lars -   Bianca - okolí. Mimochodem   Larse chápu a velmi snadno   jsem se do něj vcítil. A   dokonce s ním někdy   souhlasil. Jenže to celé je   uplácané z trošky bláta a   z hromady nudy. V závěru   jsem stále čekal nějaký   zlom, kdy se Lars   „probudí“, kdy jej někdo   „nasměruje“. A ten kdo s   tím přišel, byl udělán   příliš uboze i se zásahem   do života ostatních. To už   tedy, alespoň pro mne,   komediálně vyznělo.   201310279936/10243
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Lars and the real girl
Tenhle film nevím kam   přesně zařadit. Jediné co   vím jistě je to, že   herecký výkon Ryana Goslinga   byl naprosto geniální a Ryan   se stává lepším a lepším   hercem. Film, který nabízí   velmi originální námět,   ale je až zbytečný svou   délkou. Jinak je to ten druh   filmu, který stačí vidět   pouze jednou a máte dost.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Podivný filmy s podivnými   hrdiny a podivným příběhem   mám rád avšak v tomto   případě jsem se   neuvěřitelně nudil. Nápad   je rozhodně zajímavý a Ryan   Gosling je docela   přesvědčivý ale přišlo   mi, že se dalo z filmu   vyždímat více. Takhle   prostě jen vidíme hlavního   hrdinu, který představuje   svému okolí svojí novou   "přítelkyni" a   přitom všichni vedou   nezáživné konverzace. A   reakce okolí na Larsovu   přítelkyni mi taky přišlo   trochu ulítlé.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2013
Tak do půlky mně přišlo   všechno úsměvné, včetně   Ryana Goslinga, který   tentokrát vážně nebyl za   fešáka, v druhé části   přituhovalo a bylo namístě   klást si otázku proč a   zodpovědět si ji sama,   protože film pouze jemně   navádí k příčinám. I   přes závoj myšlenek bylo   hezké sledovat všechnu tu   pozornost rodiny, obyvatel   městečka i profesionalitu   doktorky a přestože si   uvědomuji bizarnost scén,   místy dovedenou až k   absurditě, i tak se   zamýšlím nad realitou a   říkám si, proč ne, jen   chtít...
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2012
No než komedie mi to přišlo   spíš dost depresivní.Že je   někdo tak nesmělej že si   pro společný život vybere   nafukovací pannu.Hodně se mi   líbilo jak jeho okolí   reagovalo a hrálo jeho hru s   ním.Některé situace byly   komické,námět   originální,Ryan výbornej.Na   dnešní dobu milej film.Za   mě 8:).
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Malý miloučký film s   dobrým nápadem, o tom   nemůže být pochyb. Tak   nějak neurazí, jenže na   druhou stranu ani příliš   nenadchne. Dobrý potenciál   se zde veze pořád na až   příliš stejné vlně,   která chvílemi opravdu   mírně nudí.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Film, alespoň na mne,   působil asi tak, jako na   Larsovo okolí a jeho   nejbližší. Ze začátku si   klepete na čelo a nevíte,   jestli se smát či plakat,   ale pak na vás začíná   působit i po emocionální   stránce a nakonec na to snad   i přistoupíte a vlastně   Larsovi fandíte.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Nic moc film a žáden děj,   nicméně Ryanovi se musí   ponechat, že je dokonalým   hercem (mrkněte na celou jeho   filmografii a postavy, které   dokáže ztvárnit), vždy mu   tu roli vyšinutého   pitomečka sežeru, ale   knírek mu opravdu nesluší   :) zasmála jsem se v úvodní   scéně, kdy představoval   svou "milou",   pobavilo mě i jeho cáknuté   okolí kolegů, Emily jsem ve   filmu viděla podruhé, a   stejně jako předtím mi   nejde na chuť, zato Patricia   je fascinující v každé   roli. Takový film   uvolňovák, nikoli nic nějak   zvlášť vtipného,   dramatického, nebo jiného.   Prostě ukolébavka na dobrou   noc (a zabrala). Pěkný den.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Tak nějak jsem celou dobu   hledal nějaký ten vtip a po   zhlédnutí jsem přemýšlel,   jestli mám film brát   vážně nebo jako komedii.   Budu se muset podívat ještě   jednou. Asi mi něco uniklo.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Jedním slovem   Lars.......sympaťák Ryan   Gosling ho zahrál opravdu   skvěle i slza ukápla.   Vážně po dlouhé době   skvělý film....napřed jsem   si myslela že jde o komedii,   pár scén tu komických   opravdu bylo, ale spíše je   to drama, a to dobré drama.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Jemný a milý film, který   dokáže dojmout, pobavit, ale   i příjemně zamrazit, ale   přesto není nijak   rozpolcený. Všechny, ať už   komediální, nebo čistě   vážné momenty, se ve filmu   střídají s takovou   lehkostí a samozřejmostí,   že hlavní zápletka, ze   které snímek vychází, Vám   nakonec nepřipadne tak   absurdní, jako na začátku.   Vše samozřejmě podpořeno   vynikajícím výkonem   zúčastněných herců. Kelli   Garner to tady moc sluší a   je neodolatelná jako   vždycky. Ryan Gosling   "jen" předvádí   další geniální hereckou   kreaci a Paul Schneider má co   dělat, aby držel charizma na   uzdě a nezastínil ho.   Připočtěte si mrazivou   severskou atmosféru a   vychází nám z toho sice   zvláštní, ale laskavý a   dojemný film u kterého jsem   se chechtal jako blázen,   zatímco se mi dojetím   zužovalo hrdlo. Yeah
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Originálny námet, z ktorého   sa mohla stať buď výborná   komédia, alebo výborná   komorná dráma. Larsov   príbeh má však ku komédii   ďaleko..a k dráme asi tiež.   Lars je mladý nesmelý muž,   ktorý býva v prerobenej   garáži, každý deň chodí   do práce a každú nedeľu do   kostola. Aj keď ma okolo seba   milujúcu rodinu a chápavých   susedov, cíti sa tak   osamelý, že sa rozhodne   nájsť si   "ženu"...Bianca je   síce nafukovacia panna   objednaná cez internet, ale   čo na tom, Lars ju má rád   takú aká je a jeho okolie   má zas rado Larsa takého   aký je. Bianca sa s   prehľadom zapojí do života   v malom meste a stane sa   Larsovou neoddeliteľnou   súčasťou...Tento príbeh je   tak dojemný a niekedy až   prehnane ľudský, že   až..:)..ale Ryan Gosling ako   Lars je úžasný a Bianca?   tak to je ideálný hosť a   ozdoba každého vianočného   posedenia..síce toho veľa   nenahovorí...
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Severský film natočený neseveřany
Pro severské filmy mám   slabost - a tak jsem do tohoto   filmového počinu   australského filmaře Craiga   Gillespie a amerického   scenáristy Nancy Olivera, s   kanadskými, americkými a   britskými herci, natočeného   v koprodukci USA/Kanada šel   trošku s roztěkaným   očekáváním. Po zhlédnutí   filmu sundávám klobouk,   tento snímek se více než   podařil. A je natočený   natolik severským stylem, že   bych mu přisuzoval spíš   švédský rodný list než   cokoliv jiného.
Alespoň pár slov k   ději. Hlavní postavou je   Lars, mladý muž, trochu   tichý a nesmělý. Matka mu   zemřela už dávno, Larse a   jeho bratra Guse pak   vychovával jejich otec. Gus   ještě jako mladý se rozhodl   z domu odejít do světa. Po   smrti otce se Gus do rodného   domu vrací - i se svou   ženou. Tohle všechno bylo -   a ve filmu to zazní jen mezi   řádky. Lars nemá a zřejmě   nikdy neměl žádnou   známost. Jednoho dne šokuje   své spolubydlící, když jim   představí Biancu - svou   novou partnerku - nafukovací   sexy pannu vyrobenou z plastu,   kterou si objednal a nechal   doručit až do domu. A tady   začíná absurdní část   filmu, kdy Lars se ke své   umělé partnerce chová s   láskou, něžně, citlivě   jako k opravdové živé   bytosti. Okolí to   samozřejmě šokuje - avšak   psychiatři doporučují   přijmout tuto "hru"   a brát Biancu jako skutečnou   vážnou známost, Larsovu   partnerku, jako živou bytost.   A tak se postupně do této   prapodivné hry zapojují ať   už více nebo méně ochotně   všichni v okolí - blízkým   příbuzenstvem počínaje,   přes kolegy v práci,   faráře, ošetřující   lékařku a obyvately   městečka konče. A tak se   podaří, aby Bianca přes   počáteční totální odpor   faráře chodila na mši   (...hm chodila - Lars jí   všude vozí na vozíku), aby   se zúčastnila večírků,   má práci jako figurína v   obchodě s oblečením a stane   se dobrovolnou pracovnicí v   nemocnici.

V   charakteristice filmu píšou,   že se jedná o komedii a   drama. Řekl bych, že velmi   nepřesně. Je to spíš   psychologická sonda - nejen   do charakteru a osudu   nějakým způsobem   postiženého Larse, ale   především do blízkých i   vzdálených postav v jeho   okolí, které se mu rozhodnou   podat vstřícnou ruku a hrát   s ním tuhle podivnou hru, s   kterou třeba ne všichni a ne   vždy souhlasí. Maličko mi   to připomnělo český film   Vesnička má středisková,   kde toho nejslabšího v obci   - Otíka, nakonec všichni   dokázali podržet.
Herec Ryan Gosling zahrál   roli Larse naprosto perfektně   - ať už se jedná o trochu   nekoordinované pohyby   psychicky labilního jedince,   výrazy tváře, tiky i   pohledy očí.

Pro koho je tento film?   Pokud se chcete bavit u   komedie nebo si vychutnávat   napínavé drama, není to   film pro vás. Tenhle snímek   osloví především ty,   kteří mají rádi   prazvláštní životní   příběhy, absurdně   neskutečné situace a také   scénu za scénou naplněnou   city - zprvu dost   negativními, posléze   smíšenými a ke konci pak   veskrze pozitivním

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih171666minih171666Zabiják proti své vůli (2019) 
Guns Akimbo n
minih44010minih44010Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku (1973) 
Невероятные приключения итальянцев в Ро&#1089 n
minih127509minih127509Černé moře (2014) 
Black Sea n
minih8447minih8447Homolka a tobolka (1972) 
Homolka a tobolka n
minih40750minih40750Mnichov (2005) 
Munich n
minih62562minih62562Bez práva na chybu (2007) 
Sapery, Bez prava na ošíbku n
minih66538minih66538Sláva, nazdar výletu (1978) [TV film] 
Sláva, nazdar výletu n
minih46716minih46716Královna ročníku (2007) 
Sydney White n
minih14739minih14739Od soumraku do úsvitu (1996) 
From Dusk Till Dawn n
minih43522minih43522O princezně, která ráčkovala (1986) [TV inscenace] 
O princezně, která ráčkovala n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

50 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376537
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10