Duben
ohodnotit

Labyrint lží

Body of Lies

Další název:
House Of Lies; Chatter; Penetration; Der Mann, der niemals lebte
Rok:
2008
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2008
„Nikomu nevěřit, všechny oklamat.“

Komentáře k filmu Labyrint lží

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2008
toto je drama, kterému   věřím. V hnusném   prostředí s nasazením   života se někdo o něco   snaží a šéfík v pohodlí   s kafíčkem v ruce to táhne   na několika frontách a   naprosto nechápe, o co   jde(resp. nic krom jeho bitev   podle jeho pravidel ho   nezajímá). Herecké výkony   jsou strhující - však také   angažovali prověřené   herce, scénář je také   ucházející. Doufám, že to   má nějaké věkové   omezení, protože některé   scény jsou opravdu dost-dost   drsné. Ale celkově má děj   spád - nikdy by mne   nenapadlo, že trvá přes 2   hodiny. A muslimský svět je   aspoň pro mne dost   atraktivní prostředí,   jelikož zrovna teď   ujíždím na arabštině   :o)).
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Špionážní drama z   prostředí Iráku se nám   snaží přiblížit nelehkou   práci všech aktérů   konfliktu. Vedení války   současnou technikou a   možnostmi, i typickým   politizováním všeho   možného. Má to spád a   hlavně napínavou atmosféru,   ale bohužel i spoustu   hluchých míst a zbytečného   polemizování. Ten film je   zkrátka moc dlouhý.   Veškeré dění se veze po   jedné lince a když se   neobjeví něco nového, či   zásadního, po delší době   se vše značně okouká.   Ridley Scott je však mistr   svého oboru a předkládá   nám super biják, jaký umí   jen on. Na výpravě   nešetří a herce ze sebe   nechává vydat maximum. Kdyby   se však trochu zásadněji   použili nůžky, mohlo to   být přeci jen o něco   lepší.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Tak je to natočený pěkně o   tom žádná. Ale zase za   takovej nářez bych to   nepovažoval a nemyslím tím   jen to, jak ukazuje, že ve   špionáži jste jen malá   figurka velmi rychle   nahraditelná. Zápletka byla   vymyšlena hezky ani   překombinovaný mi to   nepřišlo, ale něco tomu   prostě chybělo...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Překvapivě dobrý   špionážní film plný   akce.L DiCaprio velmi dobrá   role tajného agenta,no kdo by   to do něj řekl.Také se mi   dost líbil Mark Strong v roli   Haniho.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Crowe a DiCaprio, tihle dva   film hodně nadzvedli, Crowe   ve filmu bídáka a Caprio v   roli klaďase. Nemůžu si   pomoct, ale film mi hodně   připomíná Krvavý diamant,   ale tohle je lepší už   proto, že za kamerou seděl   Ridley Scott. Film je hodně   zajímavý z hlediska reality,   jak i Američané dokážou   dělat arabům schválnosti,   filmu nemám co vytknout,   protože opravdu slušně   natočený snímek.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Ridley Scott se nám teď   pěkně rozjel a každý rok   nám přináší lepší a   lepší snímky. Tentokrát se   podíval na celosvětový   problém terorismu, který   naštěstí pojal jinak než   ostatní filmaři a neukazuje   zuboženou Ameriku ale   zaměřuje se na dění v   Iráku. Čím dál tím   lepší Dicaprio (který čím   má víc vousů tím lépe   hraje) si zde zahrál agenta   CIA, kterého vede obtloustlý   Russell Crowe z druhé strany   zeměkoule, přičemž si   vyřizuje různé rodinné   záležitosti. Film je hodně   komplikovaný a ne vždycky   jsem věděl kdo je kdo a co   se právě děje ale po celou   dobu jsem se velice dobře   bavil a pořád se něco dělo   takže na nudu nebyl čas.   Ridley přesně věděl co   dělá a je to znát. FIlm se   netopí v patosu, akčních   scén je tak akorát a jsou   natočeny výborně a ani   nakonci nezabředl do vod   sentimentu. Jen jsem měl   občas pocit, že Ridley   začíná opisovat od svého   mladšího bratříčka ale to   vůbec nevadí.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Navoněné, až to smrdí -   hlavně prachama a takovou tou   nepřirozenou dokonalostí,   která má na finance přímou   návaznost, ale dost možná   jsem se neměla dívat v HD   kvalitě :-) Přesto, že nám   chtěl Ridley Scott   naservírovat chladnou   identitu agentů CIA (Russell,   který mobilně rozhoduje o   životech na druhém konci   světa, se paralelně   láskyplně věnuje své   rodině, nebo labužnicky   přežvykuje nějakou tu   laskominu a poprvé mně ve   své roli leze maximálně na   nervy), nepředvedl nic   objevnějšího, než mnoho   dalších před ním, romance   mezi Leem a Golshifteh   nestála ani za tu pomyslnou   korunu (hodila by se spíš   Naděžda Krupská, neboť do   tmava vytuněný Leonardo byl,   až na tu pleš, celý   Vladimír Iljič:-D) a   jediným, kdo zde měl   charisma i uvěřitelný   charakter, byl Mark Strong.   Jinak - luxusní nuda jako   variace na teroristické spy   téma.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Velmi dobré 8/10
Labyrint lží je vysoce   nadstandartní thriller v   režii R.Scotta v posledních   filmech stále skvělý Di   Caprio nám hodně realisticky   ukazují drsnou současnost   blízkého východu, praktiky   které provázejí různé   handly mezi zájmovými   skupinami a teroristy.Film má   vysoké tempo a napětí.Titul   není určen vzhledem k dost   politickému podtextu   širokým masám ale akce si   diváci užijí také   požehnaně.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Od takovejch machrů, jako je   Ridley Scott/Leonardo   DiCaprio/Russell Crowe, bych   rozhodně čekal mnohem   větší nářez. Tohle mě   nedá nesrovnávat třeba se   Spy Game nebo Nepřítelem   státu...Labyrint lží je   proti nim vlastně jen celkem   jednoduchý a celkem i místy   nudný story, občas mihnutý   akcí ve stylu špionážního   thrilleru. Co ale bylo dobrý,   bylo vidět mučit božskýho   Leonarda na konci filmu. To   bylo fajnový. No jinak   celkově prostě až tak super   to rozhodně neni. Je tam   zbytečně moc keců a o to   míň nějaký akce.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Vysoka hra
Vynikajuci film od   vynikajuceho rezisera s   vynikajucimi hercami,ktory   zaujme predovsetkym   hodnovernym popisom miestneho   prostredia.Stret dvoch   rozdielnych svetov je   zobrazeny fantasticky a   ciastocne ponuka vychodiska   ako sucasnu situaciu   riesit.Jedinou vadou na krase   bolo zakomponovanie akejsi   love story do pribehu,co sa   absolutne nehodilo-totalna   kravina a rozvlacnost.Za to   davam bod dole.Za zmienku   stoji aj uzasna hudba.Film   jednoznacne doporucujem.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2018
Dobrý film z prostředí na   dálném východě. Boj proti   terorismu je nekonečný a   nezná žádné pravidla. R.   Scott téměř nikdy nezklame   a tentokrát nám servíruje   zajímavý příběh.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Dlouho jsem přemýšlel o   názoru na tento film, a ani   teď nejsem vůbec   moudrý…Ale bohužel, to   vypadá že můj oblíbenec   Ridley natočil překvapivě   slabý film…Nevím čím to   je, možná stářím, možná   nevyzrálostí s vědomostmi o   muslimech a nebo prostě měl   jen smůlu při výběru   nápadu pro film…Na jeho   obranu bych ale zase namítl,   že natočit dokonalý film o   nestabilitě na Středním   východě lze jen těžko, a   už si na něm vylámali zuby   jiní…Celý film táhne   vynikající herecký talent   Leonarda, který nám ukazuje   v každém svém snímku že   už není ten mladík z   Titaniku…Dále film táhne   charisma Marka Stronga, které   filmu dodává pravý šmrnc a   nápad, no a v neposlední   řadě dvorní herec Ridleyho   Scotta náš drahý Russell   Crowe který je pro mě celý   film jednou velkou   záhadou…Ve filmu dostává   velmi málo prostoru a zde   působí jako takový menší   doplněk filmu…Labyrint   lží má příjemnou stopáž   necelé dvě hodiny, ale   hluchých míst tam je   nespočet, dalo by se říct   že celý střed filmu je   hloupé plácání o   ničem…Do takového   politického thrilleru podle   mého názoru nepatří   žádný milostný románek,   ale tohle můžeme   režisérovi vytýkat jen   těžko…Celý film tak   nějak běží na neutrál a   hustí do vás poučky o tom,   že bojovat s terorismem je   vážně fuška a ani ti   dobří proto nemůžou vždy   hrát úplně čistě…Ale   pokud už jste pár filmů na   podobné téma viděli (   Syriana, Království nebo   Zrádce), nemůže vás nic z   toho překvapit...Navíc se   nikdy nedostanete postavám   pod kůži a časem vás   začne štvát, jak nelogicky   se občas chovají…Ridley   zkrátka cítil potřebu se   vyjádřit ke stále   aktuálnějšímu tématu -   terorismu, rozdílnosti   vzájemně vzdálených   kultur, práci tajných   služeb a v neposlední řadě   nezapomíná ani na tu lidskou   a morální stránku věci!!!
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Já nevím. Je to slušně   natočené, ale takové   nemastné-neslané. Některé   fragmenty jsou úžasné, jako   například úvodní akce   proti teroristům nebo   přestřelka v iráckých   horách. Na bojišti je Ridley   zkrátka pořád pekelně   silný v kramflecích. Jakmile   ale opustíme Irák, který   má navíc pěkné lokace,   stane se z toho po stránce   scénáře sice nápadité,   ale jinak zbytečně ukecané   politické drama. I dále se   ale najdou světlé momenty   (rvačka se psy, finální   konfrontace) a herci jsou   bezvadní. Mezi nimi vyniká   obzvlášť Mark Strong,   který podává stejně jako v   RocknRolla naprosto   fantastický výkon a patří   k největším tahákům   filmu.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Dobrý film o současné   situaci boje proti terorismu.   Možná je to trochu   zkreslené, ale věřím tomu,   že sposta věcí tak jako ve   filmu - jsou černoty -   podvody - vraždy - bohužel.   Film to ale nastínil dobře.
reby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2010
Výborný snímek od   výborného režiséra Scotta,   terorismus a práce tajných   služeb, to je dobré téma na   film, a tento film se velice   povedl,až na tu love story,   dobrý výkon DiCapria, musím   říct že ho začínám mít   radši a radši, tento herec   šel hodně nahoru a v tomto   filmu to jen potvrdil
Warden
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Scott po přecenovaném   Americkém   gangsterovi,natočil výborný   film o ožehavé   problematice.Vynikající   DiCaprio.Nenudil jsem se ani   minutu.Nad podobným snímkem   Syriana tento jasně   vítězí....
beretap
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Labyrint lží
Je nejlepším mužem   amerických zpravodajských   služeb v oblasti, schopen   vyjednávat a pohybovat se v   zónách, ze kterých se   dostane živý málokdo. Roger   Ferris (Leonardo DiCaprio) je   muž bez identity, který   svěřuje svůj život   chladnému hlasu na druhém   konci telefonní linky.

CIA veterán Ed   Hoffman (Russell Crowe) zase   vede válku od počítače ve   svém obývacím pokoji na   předměstí a řídí každý   Ferrisův pohyb.

A jedné z nejlepších   zpravodajských služeb uniká   vůdce teroristů, který   připravuje bombové útoky po   celém světě. Aby ho   vylákal na „světlo“,   bude muset Ferris proniknout   do světa nelegálních   financí a zoufalých   mučedníků a vytvořit   křehké spojenectví s   velitelem Jordánských   speciálních operací. Jeho   úkol ho zavede do Iráku,   Jordánska, Washingtonu a   Dubaje. Nicméně čím   blíže se Ferris dostává ke   svému cíli, tím častěji   se ocitá v situacích, ve   kterých platí, že spojenci   jsou jen tak dobří jako   jejich poslední podvod a   důvěra se stává tou   nejnebezpečnější   taktikou.

zdroj   kfilmu.net
paseka74
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Opravdu povedený   film.Především herecké   výkony jsou opravdu   skvělé.DiCaprio nikdy   nepatřil mezi mé oblíbence   ale již po shlédnutí   Krvavého diamantu a Skryté   identity jsem svůj postoj k   němu začal přehodnocovat a   po tomto filmu jsem ho   přeřadil do kolonky   oblíbení.Russell Crowe mě   ještě nikdy nezklamal a byl   opět perfektní.
Laila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
zkratka a strucne vyborny   film-doprucuji se podivat
fandaaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Napínavý snímek, který je   určitě dobré vidět jednou,   ale nevím, jestli i podruhé.   Alespoň ne v krátké době.
Radek71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Kdyby film netočil Scott,dal   bych 10,takhle 8.Zajímavý   pohled do Iráku,jeho   současné bídy a utrpení   lidí a práce tajných   služeb.Konfrontace   západního a východního   světa a různorodosti   způsobu řešení stejného   problému.Ikdyž je film   vizuálně zajímavý   prostředím,nenechal se   režisér unést svým   obvyklým pojetím   kamery.Podle mne se však pere   snaha o věrohodnost děje s   tím,jak se snaží vykreslit   charakter hlavního hrdiny   Ferrise.Těžko si lze   představit,že agent tajných   služeb,který klidně   obětuje životy ,mám na   mysli onoho bývalého   příslušníka   teroristů,kterého střelí   do hlavy,opustí svou práci,   protože se náhle zamiluje do   zdravotní sestry.Lásku na   první pohled si v tomto   případě neumím opravdu   představit.Nicméně je film   přesto dějově přitažlivý   a udrží si zájem diváka   až do konce.Dokonce lze   přemýšlet o tom,čí život   je morálně   čistší,západní nebo   východní.
jap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Leo je herec ke kterému jsem   si musel cestu hledat   postupně, dnes ho již   považuji za jednoho z   nejlepších na naší   planetě ve svém oboru. I   když už podal lepší   herecké výkony, ani tento   není nijak špatný. K   Russellovi mám stále   výhrady a i když jsem pár   jeho výkonů ocenil, stále   to není můj typ herce,   přijde mi zkrátka velmi   fádní ve svém projevu.   Tento film je však podle   mého soudu pěknou kombinací   kvalit, které dokáží   zaujmout a udržet v   pozornosti. Dotýká se dnes   tak citlivých témat a   režisér nám ukazuje svůj   pohled na ně. Film   doporučuji, ale názor si   musí udělat každý sám.   Rozhodně v nás zanechá   otázku ve smyslu, kde je   vlastně ten pravý úhel   pohledu na to, co se dnes   děje na Blízkém a   Středním východě?
Billies
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Naprosto skvělelej film!   Vtáhne vás přímo do děje,   nemáte šanci se nudit ani na   chvíly, a to trvá 128 minut   =). Výborné výkony Russella   Crowa a Leonarda DiCapria to   jen potvrzují. Zatímco   Hoffmann si sedí ve svojí   kanceláři, nebo je s dětmi,   Farriss musí čelit smrti   svého spolupracovníka,   únosu dívky do které se   zamiloval, nevyjímaje   mučení...
Dumicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Leonardo opět nezklamal.Opět   další skvělý film ve   kterém hraje hlavní roli.Je   to herec s velkým H.Neořelý   příběh,který vás   rozhodně nezklame :)
brazilak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Irák očima Američanů
Herecké výkony hlavních   protagonistů jsou podle mne   dobré. Zápletka je poutavá.   Jen Scottův pohled na   arabský svět je typický pro   všechny Američany. Tedy   svět hrůzy a strachu. Není   podstatné o kterou zemi   konkrétně jde.
Filmovamista.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2009
původní
ThaiWanská verze mi přišla   přeci jen trošku   zajímavější, prostě   originál. I když DiCaprio   zvedá laťku hodně vysoko.
Romeoo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Velice povedenej filmeček   kterej vás vtáhne do děje a   už nepustí. Herec Leonardo   DiCaprio si zahrál jednu ze   svých nejlepších rolí(   omlouvám se fanouškum   Titaniku). Už to není jen   romantickej herec ale tady   dokázal že je to skvělej   herec a dává filmu štávu.   Vřele doporučuji tuto   aktuální tématiku Izrael a   Palestina

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28500minih28500Cabriolet (2001) 
Cabriolet n
minih45743minih45743Unaveni sluncem 2: Odpor (2010) 
Utomljonnyje solcem 2: Predstojanije n
minih17819minih17819Revoluční rok 1848 (1949) 
Revoluční rok 1848 n
minih145167minih145167Já, pomsta (2016) 
I Am Wrath n
minih67329minih67329Zip (1978) 
n
minih119522minih119522Nejhledanější muž (2014) [2k digital] 
A Most Wanted Man n
minih24469minih24469Případ ještě nekončí (1957) 
Případ ještě nekončí n
minih44320minih44320Zbouchnutá (2007) 
Knocked up n
minih23151minih23151Vzácné plemeno (1966) 
The Rare Breed n
minih168454minih168454Státní tajemství (2019) 
Official Secrets n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

37 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

12:50 - 13:45

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

47 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190560
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376587
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10