Duben
ohodnotit

Labrador [2k digital]

Další název:
Out of Bounds
Rok:
2011
Délka:
72 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2013
„Intimní drama o zlomených mezilidských vztazích, odehrávající se na opuštěném ostrově“
Popis / Obsah / Info k filmu Labrador
Snímek Labrador představuje hraný debut dánské režisérky Frederikke Aspöck, která již v roce 2004 získala cenu za nejlepší krátký film v sekci Cinefondation Short Film na prestižním MFF v Cannes. Její celovečerní prvotina představuje komorní drama o chladných mezilidských vztazích uprostřed nehostinné chladné krajiny. Vypráví příběh mladého páru, Stelly a Oskara, který se vydá na osamocený ostrov, kde žije Stellin otec se psem labradorem. A právě tento nehostinný a chladný ostrov skýtá ideální prostor na dořešení nedořešených problémů a na vysvětlení doposud nevysvětleného.
Ve spolupráci s kameramanem Magnusem N. Jonckem a jeho pochmurně chladnými obrazy vytváří režisérka působivou uměleckou výpověď o našich mezilidských vztazích, plných neporozumění, chladu a zatrpklosti. Snímek získal v roce 2011 cenu Zlatá hvězda v kategorii nejlepší hraný film na MFF v Marrákeši.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Labrador
Opuštěný, větrem ošlehaný ostrov. Stella a Oskar, mladý pár, je zde na návštěvě u Stellina otce Nathana, který zde žije osamělým životem ve společnosti svého labradora. Stella je těhotná a těší se na narození svého dítěte, ale vypadá to, že Oskar má pochybnosti. Oskar podlehne Nathanovým provokacím a cítí se zmatený ze vztahu mezi otcem a dcerou, srážka mezi oběma muži je nevyhnutelná a Stella je chycena mezi nimi.

Severský filmový klub


Popis / Obsah / Info k filmu Labrador
„Intímna dráma o zlomených medziľudských vzťahoch, odohrávajúca sa na opustenom ostrove.”

Snímka Labrador predstavuje hraný debut dánskej režisérky Frederikke Aspöck, ktorá už v roku 2004 získala cenu za najlepší krátky film v sekcii Cinefondation Short Film na prestížnom MFF v Cannes.

Jej celovečerná prvotina predstavuje komornú drámu o chladných medziľudských vzťahoch uprostred nehostinnej mrazivej krajiny. Rozpráva príbeh mladého páru, Stelly a Oskara, ktorý sa vyberie na osamotený ostrov, kde žije Stellin otec so psom labradorom. A práve tento nehostinný a drsný ostrov ponúka ideálny priestor na doriešenie otvorených problémov a na vysvetlenie doposiaľ nevysvetleného. V spolupráci s kameramanom Magnusom N. Jønckom a jeho pochmúrne chladnými obrazmi režisérka vytvára pôsobivú umeleckú výpoveď o našich medziľudských vzťahoch, plných neporozumenia, nevľúdnosti a zatrpknutosti.

Snímka v roku 2011 získala cenu Zlatá hviezda v kategórii najlepší hraný film na MFF v Marrákeši.

Film Europe SK


Popis / Obsah / Info k filmu Labrador
Komorní snímek debutující dánské režisérky Frederikke Aspöckové (nar. 1974) Labrador se odehrává během jednoho dne a jedné noci na zamrzlém ostrově kdesi daleko na severu Švédska. Rodinné drama tří postav, mladé ženy, jejího partnera a domnělého otce, stačí na minimálním prostoru rozbourat všechny vztahové jistoty. Na konci stojí ti samí hrdinové změnění poznáním, jež si sami navzájem „uštědřili“. Poněkud banální zápletka (těhotná žena, nevyjasněné otcovství), divadelní půdorys, nefilmová kamera spolu s kratší stopáží však nedostačují na plnohodnotný „kinový“ titul.

-step-, Filmový přehled 2013/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a noc na křižovatce (1...

22:30 - 00:10

25 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Bratrství

22:45 - 00:20

10 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť

21:45 - 23:05

70 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:50

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190498
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376373
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10