La strada per Forte Alamo (1964)

La strada per Forte Alamo
60 %
 
 
    Žánr: western
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 90 min.
Bill Mannerly se vrací z války v přestrojení za důstojníka Unie a náhodně objeví oběti indiánského přepadu vojenské jednotky, která převážela příkaz k vyzvednutí částky 150 tisíc dolarů z banky. Spojí se s Kidem Carsonem a jeho muži a v uniformách severoamerické armády inkasují peníze. Bill se dočká jen zrady svých nových druhů, kteří ho spolu s jeho přítelem Jimem nechají napospas loupeživým Indiánům z kmene Osage.

Oba muže zachrání na poslední chvíli kavalérie doprovázející kolonu civilistů do pevnosti Fort Alamo. Bill a Jim jsou stále považováni velitelem karavany Warwickem za vojáky a seržant je přesvědčen, že zkušenost obou dobrodruhů bude přínosem pro bezpečnost cesty. Ke koloně se připojí i Carson, který jediný z bandy renegátů přežil a stále má u sebe poloviny částky ukradené z banky. Bill má příležitost dovést v bezpečí konvoj do Alama a zároveň si vyřídit účty s Kidem.  Autor: curil

režie:
Mario Bava
 
 
hraje:
Ken Clark (Bill Mannerly / Bud Massidy), Jany Clair (Janet), Michel Lemoine (Kid Carson), Andreina Paul (paní Collinsová), Alberto Cevenini (Slim Kincaid), Gustavo De Nardo (seržant Warwick/seržant Carter), Antonio Gradoli (kapitán Hull / kapitán Hollis), Gérard Herter (pan Silver), Claudio Ruffini, Pietro Tordi (barman)
 
 
scénář:
Lorenzo Gicca Palli, Franco Prosperi, Livia Contardi
 
 
kamera:
Ubaldo Terzano, Mario Bava
 
 
hudba:
Piero Umiliani
 
 
kostýmy:
Mila Vitelli Valenza
 
 
střih:
Mario Serandrei
 
 
producent:
Robert de Nesle, Achille Piazzi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.