Duben
ohodnotit

Kursk: mýty a spekulace [TV film]

Koursk: Un sous-marin en eaux troubles

Další název:
Kursk: A Submarine in Troubled Waters
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
77 minut
„Zkáza chlouby ruské flotily není dodnes věrohodně objasněna.“

Obsah filmu Kursk: mýty a spekulace

 
Ruská ponorka Kursk byla považována za ponorku 21. století. Podle vojenské a elektronické charakteristiky je to nejmodernější ponorka na světě. Když 12. srpna 2000 Kursk vypluje na námořní cvičení v Barentsově moři, je jedním z úkolů posádky odpálit raketové torpédo nevídané síly a účinnosti. Pak se pod hladinou odehraje tajemná tragédie, která ohrozí politickou budoucnost prezidenta Putina. A pak se z Moskvy spustí lavina oficiálních lží, které až dosud znemožňují poznat celou pravdu. Jisté je jen jedno: havárie ponorky nezůstala bez vlivu na vnitropolitickou situaci v Rusku.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jean-Michel CarréJean-Michel Carré  
scénář:
Jean-Michel CarréJean-Michel Carré  
střih:
Michele HollanderMichele Hollander  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kursk: mýty a spekulace >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Dokument založený na nesmyslech
Francouzský režisér Carré natočil tento   dokumentární film na holých nesmyslech a   nepravdách a zrovna to, co by měl film obsahovat   zde není.
Ponorka Kursk byla nejlepší ponorkou   své doby, s tímto strojem se Rusům nemohli   rovnat ani Američani, nicméně posádka této   ponorky měla osud, za který bych nechal celou   ruskou vládu pozavírat i s Putinem. To, jak se   vláda zachovala k vlastním lidem (celou posádku   tam nechala chcípnout) jenom kvůli tomu, že   náklad ponorky obsahoval i jaderné zbraně a   Vláďa Putin by byl hrozně nerad, kdyby to   zjistili Evropani a nedej Bože Američani. Je to   hnus, politika a celé Rusko.
Námořníci   nedostávali ani výplaty, což je také velký   vykřičník. Největší ponorka všech dob a   kapitán bydlel v domě, který bych přirovnával   spíš k chatrči a oni tam ty lidi prostě   nechají chcípnout.

Ale vraťme se ke   Carrému. Musí to být asi velký milovník   Matičky Rusi, protože podporuje holé nesmyslné   verze potopení ponorky, jako třeba srážka s   Americkou ponorkou, nebo Americká ponorka Memphis   po ni vystřelila torpédo, nebo, že se nechal   odpálit čečenský terorista, bla, bla, bla.   Pravda je jinde.
Celý svět ví, jak je Rusko   nekvalitní. Bylo dokázáno, že při   nakládání torpéd od ponorky se jedno skoro   utrhlo z jeřábu a poškodilo se. Jinde by to   torpédo tím pádem nenaložili a pro bezpečnost   by ho radši dali stranou a naložili nové, ale   takhle to v Rusku nefunguje. Tam se i poškozené   torpédo naloží a nechá odplout i s ponorkou.   Od onen osudné chvíle se z Kursku stala   časovaná bomba a odpočítávala se smrt 118   námořníků.
Tenbto dokument patří mezi ty   horší, viděl jsem ještě jeden dokument o   Kursku a ten je výborný, poněvadž ukazuje   fakta. Zde by se měl Carré nad sebou zamyslet,   že tímto filmem podporuje vládu Vladimíra   Putina, vládu lhářů a vrahů.


Hodnocení:n12345678910
Kursk: mýty a spekulace (2004) [TV film]Kursk: mýty a spekulace (2004) [TV film]Kursk: mýty a spekulace (2004) [TV film]Kursk: mýty a spekulace (2004) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10