Jeden svět
ohodnotit

Kurs sebeovládání

Anger Management

Další název:
Kurz sebaovládania (SK); Die Wutprobe
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
106 minut
„Co je horší než šílenství? Šílený psychiatr!“

Obsah filmu Kurs sebeovládání

 
Po konfliktu na palubě letadla, který se jeho aktérům vymkne z rukou, dostane na pohled přívětivý Dave Buznik (Adam Sandler) z rozhodnutí soudkyně Danielsové (Lynne Thigpen) příkaz navštěvovat kurz sebeovládání, který vede doktor Buddy Rydell (Jack Nicholson). Buddyho neobvyklé léčebné postupy jsou však velmi drsné a Dave je z terapie zmaten. Po další nepříjemnosti se znovu dostává před soud a rozsudek je tentokrát přísnější: buď Dave zintenzívní svou léčbu, nebo půjde do vězení. Buddy se proto k Daveovi nastěhuje, aby mu pomohl se s jeho problémy vypořádat. V rámci své terapie využije každé možnosti, jak přinutit Davea k reakci, a to...
 
Související odkaz
 
Kurz sebeovládání

Že je Adam Sandler dobrý herec není z celé řady jeho filmů zřejmé. Kurs sebeovládání však jeho talent ukazuje, zatímco mu po boku excelují veliký Jack Nicholson a úžasná Marisa Tomei. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter SegalPeter Segal  
hraje:
Jack NicholsonJack Nicholson.....dr. Buddy Rydell [65]   
Adam SandlerAdam Sandler.....Dave Buznik [36]   
Marisa TomeiMarisa Tomei.....Linda [38]   
John TurturroJohn Turturro.....Chuck [46]   
Heather GrahamHeather Graham.....Kendra - NEUVEDENA [33]   
Woody HarrelsonWoody Harrelson.....Galaxia/Gary [41]   
Luis GuzmánLuis Guzmán.....Lou [46]   
Harry Dean StantonHarry Dean Stanton.....slepec [76]   
John C. ReillyJohn C. Reilly.....Arnie Shankman/Panaman [37]   
Lynne ThigpenLynne Thigpen.....soudkyně Danielsová [54]   
Nancy WallsNancy Walls.....letuška [36]   
Kevin NealonKevin Nealon.....Sam [49]   
Krista AllenKrista Allen.....Stacy [31]   
Kurt FullerKurt Fuller.....Frank Head [49]   
January JonesJanuary Jones.....Gina [25]   
Jonathan LoughranJonathan Loughran.....Nate [36]   
hudba:
Leonard BernsteinLeonard Bernstein.....píseň I Feel Pretty   
Michael DilbeckMichael Dilbeck.....supervize   
Teddy CastellucciTeddy Castellucci  
kamera:
Donald McAlpineDonald McAlpine  
střih:
Jeff GoursonJeff Gourson  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Obnovená premiéra v ČR:
26.6.2003
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kurs sebeovládání >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Už jen
ten retro úvod je zcela výmluvný, především   ta stará trojice, která místo aby hajzlíka   zpráskala na místě, směje se potupenému   dítěti.
Jenže to není komedie.
To není   dokonce ani absurdní komedie, našponovaná až   na samou mez snesitelnosti.
Děj, bez milosti   vlekoucí diváka neuvěřitelnými situacemi,   nenápadně pod příbojem té absurdity začíná   evokovat myšlenku: čeho odrazem je takové   dílo?
Je to pokřivené zrcadlo skutečně   pokřivené? Není pod maskou parodie skrytá   třaskavě bolestivá sociální kritika   bezcitného prostředí, patologicky   postrádajícího sebemenší ždibek lidskosti?   Nezní pod blýskavou hladinou bláznivého   smíchu zoufalé volání o pomoc?
Je mazané,   jak autor zhruba od půlky filmu podněcuje v   divákovi představu, že odhalil že to je hra, a   tím vlastně zakrývá ještě další, hlubší   smysl. Včetně bláznivého závěru přesně ve   stylu starých italských komedií, které si tak   kupovaly beztrestnost u těch mocných, do   kterých ve skutečnosti šily.
Není to poprvé,   a jistě ani naposledy, kdy autor musel - po vzoru   komediantů - zabalit krutou obžalobu do   směšného obalu legrácek a vtípečků. Tahle   kritika jistého psychoušství je obzvláště   bolestivá, takže z úcty k odvaze jít do toho,   plný počet.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2013
Z týhle věcičky mám takřka totožný dojem   jako před lety. Začátek nic moc, vše hnané do   extrému, nepříliš sympatický, značně   uťáplý hlavní hrdina a opravdu šílený pan   doktor, kterého bych nerad viděl ve své   blízkosti i kdyby se mělo jednat o mou vlastní   pitvu. Hodně přehnané je to až do samého   konce, ale z nepříliš zřejmých důvodů   (zvykl jsem si?) je to v druhé polovině mnohem   příjemnější zážitek.
Prim hraje   samozřejmě Nicholson. Pokud chcete ZŘEJMÉHO   šílence s charismatem (jeho obsazení do   Osvícení považuji za ohromnou Kubrickovu chybu,   viz můj budoucí komentář k onomu slavnému   hororu), on by měl být první volba. S ním asi   nelze šlápnout vedle. Moc se mi taky líbil   poněkud agresivní John Turturoo, který ty   návaly vzteku skvěle zvládal...Hlavně v tom   baru, to byla pravděpodobně nejlepší scéna.   Přitom ale musím uznat, že zdaleka ne jediná.   Jenom byly až příliš často prokládány   humorem poněkud nefungujícím, typu já mám   jenom jednu postel nebo má ho velkýho. A   "jsem tak krásná" bylo též takřka   dokonalé. A Woody Harrelson? Frajer, pobavil, ač   zůstal v první scéně nepoznan, ale ten   hlas...kde já ho skara už slyšel?:-)  
Některé lacinější fórky, hraničící až   s trapnosti bych dokázal celkem v klidu   vydýchat. Ten hlavní problém je, že to celé   působí značně neuvěřitelně. Ne že bych   měl tak mizernou fantazii, dokážu se skvěle   pobavit třeba u takového skvostu (pro mě bez   uvozovek, pro většinu soudných svéprávných   lidí tam rozhodne patří.:-) jakým je   "Klub sráčů", ale tahle věc se   tváří jako seriózní komedie, tj. měla by tam   fungovat jakási míra, abych její svět dokázal   akceptovat. A to mi tady zcela chybělo.
Neumím   to lépe vysvětlit bez lehkého SPOILERU takže   asi takhle - je jasné, že ona pointa to všechno   uvede na pravou míru a nepřekvapí potom ony   zmanipulovaný soudy či fakt, že šílenej   sedmdesátiletej doktor přebere svému pacientovi   přítekyni (sorry Jacku, ale takový charisma   teda nemáš .-), jenže pro mě je důležitý,   abych se s hlavním hrdinou příběhu dokázal   alespoň částečně ztotožnit, což v   případě vykolejeného hňupa Sandlera v tomhle   případě nedokážu. Nevadí mi tupí   hrdinové,pokud to je na jejich tuposti postaveno   (viz zmiňovaný skvost, "Noc v Roxbury"   nebo "Blbý a blbější" - ač z týhle   farelyových věci jsem nebyl zrovna odvázán,ty   postavy fungujou), jenže scénář týhle komedie   se nás snaží vmanipulovat do situace,kdy   obyčejný muž bojuje s celým světem, který se   proti němu nepochopitelně spiknul a přestože   bojuje správně,přesto prohrává. A to se mi   nelíbí. Pokud však Sandler představuje   průměrnýho američana, jsem ochoten to s   jistým zadostiučiněním přijmout:-D
Možná   někdo namítne, že kritizuju v oddychovce   úplně nepodstatný věci, který nemají na   zábavu vliv. U mě ano. A celkem značný. I tak   si tu sedmičku zaslouží.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Další ze super filmečků se skvělým námětem   a skvělým hereckým obsazením. Krutý psychopat   Jack Nicholson (JAKO CVOKAŘ), ale ne, to   vůbec... Buddy se ho snažil vézt dobrou cestou   a to se mu povedlo. U snímku jsem se bavil   každou vteřinu. Celý film nás provází   příjemná sladěná hudba plná amerického   humoru. Zároveň jsem spatřil to co jsem od   filmu očekával a to je nekontrolovaná řízená   střela jménem Adam Sandler. Hromada amerického   humoru, musím podotknout chytrého humoru. :))
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Vtipná
komedie.Sice mi Jack moc do této role   neseděl,ale jelikož je to pan Herec,tak i z   této pro něm nepříliš neobvyklé úlohy   vytěžil maximum.Prostě oddechovka s vtipnými   ale i hluchými místy s bohužel naprosto   předvídatelným koncem.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Další z typických Sandlerovek .. výborné   obsazení, naprosto geniální zvraty, brutální   hlášky .. stát! nikdo ani hnout!! tahle šou je   na pozvánky !
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2011
Snímek ve stylu Sandlerových filmů, s ještě   celkem ucházejícím příběhem, ale některé   scény zacházejí za přijatelnou logiku - to,   že mu málem sbalil jeho holku, bylo dost   divný...
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Jack Nicholson je důkazem symbiózy herce   komédií i tragédií, jako i crazy skopičin a   dokonce melodramat. V tomhle filmu je naprosto   nepřekonatelný - hravý i dravý.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2011
Jack Nicholson je pořád ještě zárukou, že   to, v čem hraje, nebude úplná žumpa. Zároveň   je ale škoda, že plýtvá energií v takhle   tuctových snímcích. Kurs sebeovládání   nepostrádá vtip. Problém je, že ty povedené   scény stojí osamoceně a jsou poslepovány   vypoceným a předvídatelným dějem. Vrcholem je   finále na hřišti, kolik takových   "prohlédnutí" a projevů před   neosobním ale k slzám dojatým davem už   americká kinematografie má? To by možná stálo   za statistiku.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Zábavná komedie s úžasnými herci, kteří   zaručují kvalitu. Jack Nicholson a Adam Sandler.   Povedená komedie. Jack Nicholson jako psychiatr   byl úžasný. Zábava jak má být
Regal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Skvělé!
Je pravdou, že oba herci patří k mým   oblíbeným, a tak nemohu jinak než film ohodnit,   jako naprosto skělá zábava pro celou rodinu.   §§§ Sám osobně bych u soudu řval: Zavřete   mě, prosím!!! §§§
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih153054minih153054Luxusní nabídka (2004) 
Love on the Side n
minih136532minih136532Dárek (2015) 
The Gift n
minih25557minih25557Život je krásný (1997) 
La vita é bella n
minih10492minih10492Konec cesty (1959) 
Konec cesty n
minih22797minih22797Vrátný od Maxima (1976) 
Le chasseur de chez Maxim's n
minih15572minih15572Peggy Sue se vdává (1986) 
Peggy Sue Got Married n
minih86303minih86303Příběhy obyčejného šílenství (2009) [TV divadelní představení] 
Příběhy obyčejného šílenství n
minih69678minih69678Loft (2010) [DVD kinodistribuce] 
Loft n
minih71354minih71354Tisíc klaunů (1965) 
A Thousand Clowns n
minih9750minih9750Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou (1988) 
Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou n


Hodnocení:n12345678910
Kurs sebeovládání (2003)Kurs sebeovládání (2003)Kurs sebeovládání (2003)Kurs sebeovládání (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762965
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10