Zari
ohodnotit

Kundo: Čas pomsty

Kundo: Minraneui sidae

Další název:
Goondo: Minraneui sidae; 군도:민란의 시대; KUNDO : Age of the Rampant
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
137 minut

Komentáře k filmu Kundo: Čas pomsty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2022
Epické, vizuálně   působivé. Korejské   historické dobrodružství   sice vypráví v krapet   pomalejším tempu, ale o to   víc s citem a patřičným   tahem na branku. Z počátku   lze v příběhu okamžitě   poznat motiv Robina Hooda, ale   jinak se spíše dává najevo   pocta režisérovi Akiru   Kurosawovi. Jako příklad lze   uvést třeba scéna útoku na   vesnici, známá z filmu 'Sedm   samurajů' (1954). Námětově   se samozřejmě jedná o   klasický boj za spravedlnost   a pořádek, což u   takovýchto filmu není nic   neobvyklého. Ale protože   takovýchto filmu převážně   z hongkongské produkce   vznikla už skutečně   přemíra, korejští tvůrci   se nenechali zahanbit a   vytvořili vizuálně   dokonalý filmový skvost. I   snímek 'Tygr a drak' bledne   závistí a to se chlubí   filmovou cenou Oscarem.   Kulisy, kostýmy, výprava,   jednoznačně pecka. A týká   se to i akčních scén   soubojů, které doslova a do   písmene vypadají jako balet.   Zádrhele ve scénáři   zkrátka nahradí vizuální   stránka obrazotvornosti a   zábavnosti. Ano, ani smysl   pro humor nechybí, čímž je   všemu učiněno za dost.   Korejský historický   blockbuster se všemi svými   klady i zápory po divácké   stránce dokáže navnadit na   aspekt dobrodružství, smyslu   pro romantičnost a filmového   zážitku.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2018
Nemilosrdná akční   podívaná. Prolnutá však   šarádou což obvykle nemusí   až tak vadit, ale zároveň   je zde cítit silný   sociální kontext a   schematičnost postav a děje.   A dohromady to celé tak   nějak moc nefunguje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

9 minut již uběhlo
141 minut zbývá do konce

ČT2 - Lékárna U Zlaté koruny

02:10 - 02:25

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:45

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
George Willing

Willing George

Naposled navštívené:
George Willing

Willing George