Duben
ohodnotit

Kulový blesk

Žánr:
Rok:
1978
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1979
„Komedie o největší akci v dějinách stěhování...“

Komentáře k filmu Kulový blesk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Skvělá věcička s   výbornými herci. Spousta   hlášek se ujala i mezi lidem   obecným a snad právě proto   se mi to tak líbí. Vždy   jednou za dva roky si to vždy   znova přehraji a jsem   spokojen. Krásně mne to   pobaví.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2021
"Máňa ŕíkala ..."
Dnes už doslova kultovní   komedie KULOVÝ BLESK je   studnicí jedinečného   Smoljako-Svěrákovského   humoru a bezesporu má i   perfektní herecké obsazení.   Přesto mě nijak extra   neoslovuje, takže i když se   na ni čas od času ráda   podívám, řadím ji mezi   sice dobré, ale nikoliv   nadstandardní filmy. Ovšem   hlášky jsou tam dokonalé,   Cimrmani se nezapřou...
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2021
Již zlidovělá česká   komedie, kde Smoljakův   zavání styl. Kromě toho ale   zavání i nesrozumitelnost   děje, což trochu kazí   celkový dojem. Herecké   výkony ale boží, takže   celkově solidních 7/10.
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2019
Holt chytremu humoru uz dnes malokdo rozumi
Vydarena a kratka oddechovka.   Je videt souzneni Podskalskeho   a Sveraka i ulicnictvi   Smoljaka. Jejich spojeni s   dokonalym hereckym obsazenim   pak vyvolava umelecky koncert,   ktery dnesni pobertove jen   stezi pochopi. Perlickou jsou   pak Smoljakovi napady, ktere   jsou hitem "moderni"   doby, jako napr. airbag :))).   Je to samozrejme parodie na   soucasnou dobu, kdy, kdo se   aspon 2x nebo 3x nestehoval,   tak prdlajs vi... A vsemu tomu   dava korunu Mana z OPBH, ktera   je odbornici na vsechno,   pratele nektere veci platit   stale, akorat dneska je   "Manou" kazda druha   "uklizecka" :))).
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.12.2018
Pár hlášek zlidovělo,   přesto jde o hodně slabý   film obsazený hvězdnými   herci. Samotný nápad je   prostě...divný...nemastný   neslaný. Ten film mě nikdy   nebral.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2017
Zase jsem neodolal
a zase se dívám! A víc už   dodávat nepotřebuju,   všechny pochvaly už tady   zazněly, nic chytřejšího,   než že se na tu filmovou   radost rád dívám, už   nevymyslím.
S8
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2016
Tady se mi to bude věšet
Než přijede na druhou kolej   osobní vlak z Vizovic, tak si   dáme dobrou brazilskou kávu,   potom se ztřískáme jako   vědec a snad nedostaneme v   osm přes držku. Naštěstí   ale máme rychlou spojku a to   je směroplatný :-)   Nesmrtelný film s lidsky   střelenou zápletkou,   skvělými herci a hudbou,   plný zlidovělých hlášek,   na který vždy rád kouknu.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Podľa mňa najvydarenejší   film dvojice Svěrák a   Smoljak. Výborný námet a   perfektne prepracovaný   scenár bol základom úspechu   filmu. K tomu vynikajúce   obsadenie známych hereckých   osobností podporené   výbornými hereckými   výkonmi viacerých   predstaviteľov. Obdivuhodné   bolo zapojenie množstva   rôznych rodín do   spoločného deja a pritom   jednotlivé osoby boli   podrobne popísané. Film   obsahoval množstvo vtipných   hlášok a jednotlivých   scénok. Hlavný organizátor   najväčšej sťahovacej akcie   na svete pán Hrušínský to   mal všetko pod kontrolou a   nič ho nemohlo prekvapiť.   Zvládol to s bravúrou sebe   vlastnou. Tento film sa dá   pozerať stále a vždy vo mne   vzbudí len dobré pocity.
ivosjan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Minulou sobotu běžela v ČT   další repríza, na kterou   jsem se původně neplánoval   dívat, nakonec jsem však u   televize stejně zůstal. Po   tolikátém shlédnutí už   mě na tomto filmu   nepřitahuje komika, znovu   jsem však obdivoval genialitu   námětu a zpracování   scénáře. Na ztřeštěném   nápadu bytové   dvanáctisměny vytvořili   Svěrák se Smoljakem   nádherný kaleidoskop   minipříběhů   nejrůznějších lidiček,   kdy v jedné ve dvou scénách   dokázali vykreslit postavy   věrněji a hlouběji, než   mnozí jiní tvůrci na ploše   celovečerního filmu. Patrně   nejlepší film, jaký kdy   tito dva napsali. Výborná je   rovněž hudba. Jedinou   uštěpačnou poznámku mám   snad k tomu, jak se rodina   Knotkových z malé garsonky   přestěhovala do luxusního   bytu na Nábřeží. To by asi   na tehdejším OPBH těžko   připustili, ledaže byl pan   Knotek prominentem režimu. O   tom však ve filmu nic   naznačeno nebylo.
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2014
Plný souhlas se Svokarem,   obsahově je to o ničem, což   je vlastně zčásti i   podstata cimmrmanů, ale fandy   to pobaví. To je jako pokecat   a odejít a přitom si hrát   na hru, které říkáme   život. Hlášek je v tomto   filmu dost, ale je to typ   humoru, který i ve filmu   působí škrobeně,   divadleně, což se rovná   situaci, kdy divadelní divák   jde na film a obráceně.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Toto je bezvadná věc. Jak z   banální věci, jako je nebo   byla vícesměna udělat   komedii, která je postavená   na životních situacích,   které až po určité době   jsou zábavné a možná i   směšné. Jak sdružit tolik   různých lidí a příběhů   a lidi se nehádají, ale   hrdinně se zapojí.Úplný   podnik,vše domyšleno do   posledního detailu. Sešlo se   tu tolik výborných herců,   kteří nehráli role a sám   život.Tento film se dá   vidět kdykoliv.
marresi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2012
další z perel pánů   Svěráka a Smoljaka, radím:   dejte 10*, nehodnoťte,   užívejte si největší   stěhovací akci v dějinách
Máša13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Skvělá komedie
Co dodat?Originální   námět,skvělý   herci,nesmrtelné hlášky a   scény.Chce si to párkrát   nechat ujít opakování a pak   se po čase v klidu   kouknout.Oáza na nervy:-)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Kulový blesk
Známá léty ověřená   komedie, kde již některé   hlášky a scénky zlidověly.   Viděl jsem vícekrát a vždy   se bavil. Obdivuji nápady a   herecké obsazení a dle mého   tahle komedie neztratila ani   po letech nic ze své kvality!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Sťahovanie dá vždy zabrať
Celkom dobrá komédia.   Zvláštny námet   (predpokladám, že v   minulosti sa asi podobné   akcie realizovali, zrejme   však v menšej miere),   určitú originalitu v sebe   má. Samozrejme totálne   exceluje Dr. Radosta, ktorý   všetko organizuje a preň je   to hlavne vec prestíže.   Holt, každý chceme byť   zapísaní nejakým spôsobom   v dejinách. Avšak problémy   nastať musia. Či už   staršia paní, ktorá   neustále špekuluje, troška   "dobrosrdečný"   sused, alebo napríklad   zaujímavý opilecký   výstrelok pána Knotka.   Podarí sa všetko nakoniec   uskutočniť podľa plánu?   Jednoducho dnes už klasika
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Současní stratégové a   dobyvatelé Napoleonova   střihu dnes neválčí, ale   organizují dvanáctisměnu,   největší stěhovací akci v   dějinách. A to dává   příležitost k různým   humorným i méně humorným   situacím. Komedie pro   zasmání i k zamyšlení.   Vkusná zábava pro každou   náladu.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Tohle mě nikdy nijak   zvlášť nebralo. Sice je tu   spousta hlášek (půdička,   sklep...), ale sám příběh,   ač originální, je o ničem.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Výborná komedie o   největší stěhovací akci v   dějinách,která nepostrádá   vtip.Inteligentní humor jako   ve všem z autorské dílny   Svěrák-Smoljak,dobré je i   herecké obsazení.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Nejvetsi akce v dejinach   stehovani   tzv.dvanactismena.Dobre   natoceny film o stehovani s   vybornym obsazenim ceskych   hercu.
U tohoto filmu   se urcite nudit nebudete.
zlatolinda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Úžasné herecké výkony i   film, prostě Svěrák,   Smoljak nezklamou nikdy.Velmi   povedená komedie pro chvilku   pohody.
Doporučuji   všem i když předpokládám,   že tento film znají všichni   fanoušci Smoljaka i Svěráka
Evolucius
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2009
Kulový blesk
Z mého pohledu jeden z   nejlepších a   nejpříjemějších českých   humorných filmů   Svěrák&Smoljak.Film je   nabitý hláškami a   situacemi.Až skoro   příliš.Ale to že je točen   v období komunismu se v něm   téměř neodráží.Až snad   jen samou podstatou filmu   který je o složité   organizaci   stěhování...Abrahám   výborná role,a vůbec   všichni fajn...jo,ten film   mám rád,je to takový   pražský film!
petroniuss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Kulový blesk
Témeř všechno, co vzešlo z   dílny obou autorů Smoljaka -   Svěráka, se dá hodnotit   velmi vysoko. Řekl bych, že   nejvíc díky jejich velkému   citu pro situace, mnohdy   postavených nohama vzhůru   nebo citu pro absurdní   srandu. I kulový blesk je   tím lepším, co z jejich   pera vzešlo, ale nebylo by   spravedlivé, kdyby se   nemluvilo o filmu jako o   celku, včetně všech   zúčastněných hereckých i   nehereckých osobností. Je to   nádherně sladěný koncert.   Dívím se, že jsem zapomněl   napsat aspoň krátký   komentář k filmu, když jsem   napsal, inspirován právě   tímto filmem, biografii o   mistru Karlu Kalašovi (viz   heslo), který zde hraje   emeritního zpěváka pana   Bílka a vůbec mu nevadí,   že hraje "čurdu" a   působí tak trošku jako   "neuměl", i když   na jevišti Národního   divadla byl pravý opak   pravdou.
dun.dee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Přes kladné komentáře, mě   tahle komedie nějak   nenachla... Přijde mi to   celé zmatené, a ač nedám   na Svěráka se Smoljakem a   Abrhámem dopustit, tohle   prostě není film pro mě.   Ale možná jsem se na něj   jen nedívala v té správné   náladě...
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Nesmrtelná komedie o jednom   velkém stěhování.Opět se   dokazuje,že Češi komedie   umějí a tento snímek není   výjimkou.Dá se na něj   dívat stále dokolečka a   přesto neomrzí.Snad bych jen   vytkla to,že místy jako by   film ztrácel na tempu a   sklouzává do přílišné   ,,ukecanosti".Přesto mě   však tento snímek stále   baví.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2008
"Jak pere ta pračka?" "Dobře." ....
...."Tak s tou se   rozluč..." - tyto a   mnohé další hlášky   včetně Máni pracující na   OPBH, ovšem jako uklízečka,   což ale nebrání tomu, aby   Máňa nebyla přebornice na   násilná vystěhování, to   je prostě super akce Kulový   blesk. Já filmu nemá co   vytknout, prostě mne baví,   ať ho vidím třeba po   padesáté - herecké výkony   beze zbytku výborné, pan   Abrhám přemísťující   svoje a sousedovo uhlí ve   sklepě - naprostá pecka,   šarmantní a okouzlující   legenda 30. a 40. let, paní   Kabátová, je naprosto   přirozená a noblesní dáma,   pan Hrušínský jakožto   organizátor akce správně   "nažhavený" a   "akční", jak   bychom řekli dnes, no a   samozřejmě neherečka (ale   nikdo by to neřekl, jak   uměla přirozeně hrát)   paní Ježková v roli   problémové účastnice   řetězce s vševědoucí   Máňou:-)) Tento film má   prostě všechny kvality   dobré komedie a i když z   něj maličko zavání reklama   na časy minulé, zde mi to   vůbec nevadí! Humor a   výborné hlášky téměř v   každé scéně nějakou malou   drobnou agitační stránku   filmu naprosto zastíní a   zůstává výborná komedie,   co baví!
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Perfektní český film, se   skvělými herci a jemně   příjemným humorem.   Příběh komedie je   vynikající se zajímavými   zápletkami.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Stará dobrá česká, dnes   už možno říci, klasika.   Perfektní Rudolf Hrušinský   v roli doktora Radosty,   skvělá Milada Ježková jako   večně nespokojená bába   Jechová, spousta výborných   hlášek, od "nedal by si   někdo dobrou brazilskou   kávu?", přes   "vzdělaný člověk,   vědec, a takhle se   střískat", až po   "to je ale pěkná   půdička, tady se mi to bude   dobře věšet". Tenhle   film se prostě nikdy   neomrzí.
herzyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
tento film patri do zlateho   fondu s porevolucni   kinematografii se toneda   srovnavat . Spozdravem   KLABOUCH
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Není to špatný film a   herecké obsazení je   skutečně hvězdné ale   občas film plyne hodně   pomalu a nedá se říct, že   bych se při sledování   plácal smíchy do kolen.
Susie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
Jeden z nejlepších českých   filmů. Skvělé hlášky,   které už dávno zlidověly   (např. "Máňa říkala,   že to není   směroplatný"). A   především bravurní   herecký koncert všech   zúčastněných - např.   Josefa Abrháma, Milady   Ježkové, Rudolfa   Hrušínského, dua Svěrák   & Smoljak a dalších
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Nezapomenutelné hlášky.   Smoljakovsko-Svěrákovský   humor mi neuvěřitelně   sedí.
ElFal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2004
Česká komedie? Nejni nad ni!   Uvidíte spoustu humorných   patálií kolem velkolepé   stěhovací akce "KULOVÝ   BLESK". Mezi účastníky   nebude chybět problematická   bába a její posila,   kamarádka Máňa, starý   umělec, který rozhodně   nikomu neopomene nabídnout   pravou, Brazilskou   kávu.Vřele doporučuju.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35384minih35384Slzy slunce (2003) 
Tears of the Sun n
minih152562minih152562Dobrodruzi (2017) 
Xia dao lian meng n
minih24963minih24963Saló, aneb 120 dnů Sodomy (1975) 
Saló o le 120 giornate di Sodoma n
minih28534minih28534Přízraky mezi námi (2000) [TV seriál] 
n
minih82380minih82380O chytrém šachovi (1983) [TV inscenace] 
O chytrém šachovi n
minih16699minih16699Potkal jsem ho v zoo (1994) 
n
minih52537minih52537Pan Nikdo (2009) 
Mr. Nobody n
minih51802minih51802Ať vejde ten pravý (2008) 
Låt den rätte komma in n
minih7225minih7225E.T. - Mimozemšťan (1982) 
E.T. The Extra-Terrestrial n
minih93865minih93865Nikdy nelži (2011) [TV film] 
And Baby Will Fall n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

6 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani