Duben
ohodnotit

Krvavá sklizeň

The Reaping

Další název:
Desať božích rán (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2007
„Nikdo nepředpokládal, že by se to mohlo opakovat. Až do teď...“

Obsah filmu Krvavá sklizeň

 
Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda a místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu.

Zdroj: Nova

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Krvavá sklizeň >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2022
Super téma egyptských ran, škoda, že toho   nevyužili mnohem lépe. Mohla to být slušná   pecka. Takhle to nerozčeřilo vodu a je to   průměrný horůrek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Po filmové stránce ve své vizuálnosti krapet   těžkopádný snímek na téma ´Deset   egyptských ran´. Příběh je jedním z   originálních a kreativních konceptů   spočívající na poukazování problémů vědy   a víry. Obsahuje však dlouhé flashbacky, ve   kterých je snadné se ztratit. ´Krvavá   sklizeň´ je film o střetu zájmů pohybující   se na velmi tenké hranici, takže je nutno k tomu   přistupovat velmi opatrně. Jde o solidní   zábavnou formu vyprávění i přes jistou   předvídatelnost hlavně co se týče   zakončení. Speciálními efekty použité k   vylíčení ran jsou na velmi dobré úrovni.   Celkově to vyloženě pecka není, ale za tu   myšlenku, jakou si to nese, shlédnutí stojí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.12.2015
Roku tisíc čtyři sta před Kristem uviděli   Egypťané zrudnout Nil. To, co považovali za   krev, byla přebujelá řasa. Ta zabila ryby,   které se živí žabími vajíčky. Z   nesežraných vajíček bylo rázem obrovské   množství žab, které vylezly na souš a   chcíply. Jejich rozkládající se těla   přilákala bzučivky a mouchy které rozšířily   virus katarální horečky, která zabila více   než sedmdesát procent dobytka. Mouchy   rozšířily vozhřivku – bakteriální infekci,   která se u lidí projevuje vředy. Brzy poté   zasáhla údolí Nilu tři dny trvající   písečná bouře, známá jako tma tmoucí.   Horko, nakumulované během bouře, spolu se   studenou frontou způsobilo krupobití a   elektrickou bouři, kterou Egypťané považovali   ze strachu za oheň z nebes. Následný vichr   přinesl celou populaci etiopských kobylek,   takže přistály přímo v Kairu. Kroupy jsou   mokré, kobylky nechávají trus, co dopadne na   obilí a jsou zde mykotoxiny. Při večeři   dostávali v Egyptě největší porci vždy   prvorození, což znamená nejvíce toxinů.   Takže to znamená, že tito zemřeli. Deset ran,   deset vědeckých vysvětlení. (35). Zde jsem   se nemohl udržet smíchy, tvrzení hlavní   hrdinky je pořádně nesmyslné a vůbec   nevysvětluje jiné jevy. No, ale k samotnému   filmu. Pro mne zajímavé pouze tematicky.   Vizuálně skoro bez efektů. Děj však svižný   a bez zbytečných hluchých míst. Takže   hodnotím jako průměrnou podívanou, ale ve   slabším slova smyslu, ta na 20%.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Všechno se dá logicky vysvětlit.
Teda všechno   ne, jinak by nebylo na co koukat. A docela koukat   na co je. Dvakrát, třikrát jsme se lekla,   efekty slušné, řeka byla krvavá docela daleko,   žádný potůček, kobylky taky dost drsné.   Hilary mne fascinovala, když se šla projít v   noční košili, což byla dlouhá sukně a   krátké tričko, asi bych si pragmaticky vzala   alespoň kalhoty, když už mám zkušenosti se   spoustou nezvyklých jevů, ne? Trochu jsem si   musela zopakovat kolik a jakých těch ran od Boha   vlastně bylo. Trochu víc dovysvětlení ohledně   kultu a potenciálu druhorozených by   neuškodilo.
Konec dobrý, všechno   dobré...vlastně ani ne.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Krvavá sklizeň
Poměrně dobrý horor, který nabídne notnou   dávku napětí a velice tajemnou atmosféru.   Hlavní výhodou děje je, že působí poněkud   záhadně a místy dost strašidelně, ikdyž na   druhou stranu se musí film brát s nadsázkou,   neboť někdy působí až moc nadpřirozeně. Ze   všeho nejvíc se mi ovšem líbilo překvapivé   rozuzlení filmu.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Zajímavý film,mně osobně se moc líbil,i když   jsem se občas ztrácela v tom,co byla   skutečnost,co vzpomínka a co sen.Ale pěkně   udělané,zvlášť konec byl dost překvapivý a   zvláštní.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Máme zde možnost vidět deset Božích ran,   které se postupně odehrávají v současnosti,   během několika málo dnů. K tomu se nám   odhaluje minulost hlavní hrdinky a vše se zdá   být nad slunce jasné. Konec příběhu nám ale   dává jasně najevo, že antikrist se skrývá   někde úplně jinde. A tudíž cesta k   pokračování snímku je volná. Těžko říct,   zda je tomu tak dobře nebo ne. Snad jen, že   příště by mohlo být více akce, napětí a   hmatatelnější atmosféry. Filmy takového typu   se k tomu přímo nabízí.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Tyhle horory na téma "Pomsta od Boha"   to by se asi vůbec nemělo natáčet.Kde je v   hororu dítě a má více méňe hlavní roli,tak   to vždycky stojí za nic (viz. Satan   přichází).Ačkoli ten konec,ten tedy nezklamal   a řekl bych,že celý ten hrozně nudný děj   alespoň trochu zachránil.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Hillary Swank v hlavní roli mystického   nadpřirozeného thrilleru, který má dva   zásadní problémy. Jednak je po vizuelní   stránce pěkně a zajímavě udělanej, no ale na   druhou stranu je příběh děsivě nudnej a   tisíckrít ohraný kliše. Podobných příběhů   na téma biblických pomst jsme tu měli fakt už   dost. Kdyby to mělo víc šťávy, bylo by to moc   fajn, takhle jde bohužel o průměrný film na   téma "když Bůh seslal na Zem 10 ran a   nastalo 10 katastrof". Takže tak. Jde o   jednohubku, stačí vidět jednou a dost, podruhý   to opravdu nemá smysl, jelikož i to co člověka   na filmu alespoň trochu zaujme, by už při   druhym koukání byla očekávatelná věc a   napětí by bylo pryč už úplně.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Musím přiznat,že se mi tento hororový kousek   dost zamlouval.Je tu správné téma věřit či   nevěřit v boha.Nakonec se z toho vyklube   Satan.No ten konec (úplný konec) jsem teda   nečekal :-).
H.Swank zahrála velmi slušnou   roli doktorky,vyvracující zázraky.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28704minih28704Zkažená mládež (2000) 
The In Crowd n
minih68102minih68102Micimutr (2011) 
Micimutr n
minih32226minih32226Bulšit (2001) 
Not Another Teen Movie n
minih9998minih9998Karlovarští poníci (1971) 
n
minih38380minih38380Protivný sprostý holky (2004) 
Mean Girls n
minih10174minih10174Když se čas naplnil (1980) 
When Time Ran Out n
minih18097minih18097Roztržitý (1970) 
Le Distrait n
minih55304minih55304Za svědka půjde počítač (1987) [TV inscenace] 
Za svědka půjde počítač n
minih66975minih66975Neopouštěj mě (2010) 
Never Let Me Go n
minih64019minih64019Divnej týpek (2009) 
Gentlemen Broncos n


Hodnocení:n12345678910
Krvavá sklizeň (2007)Krvavá sklizeň (2007)Krvavá sklizeň (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10