Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Krutá rasa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
dokopy
Hodnocení:
Přidáno: 1.11.2021
Hlúposť
Patrí to k filmom, kde si   človek neustále kladie   otázku, kedy sa začnú   postavy správať normálne,   ale donekonačna sa správajú   nelogicky. Prečo sa sa   neozbroja ako každý   normálny človek a psov   nepobijú. Napríklad lukom,   nožmi priviazanými k palici,   slučkami na palici a   slučkami nastraženými ako   pasce....
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2021
Céčkový horor v nesourodé   koprodukci Jihoafrické   republiky, USA a Německa.   Scénáristický nápad, že   dovolenou na exotickém   ostrově utne smečka   zmutovaných psů je fakt   NĚCO! Tu jedinou hvězdu   navíc dávám za účast   mého oblíbence Hilla Harpera   i když nechápu, že se k   něčemu takovému   propůjčil. Na složenky má   jako seriálová hvězda   určitě vyděláno.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Levnej béčkovej horor, kde   se zprvu moc neděje a pak zas   vidíte klasické   nelogičnosti a klišé,   které levné horory mají.   Parta mladých lidí na   ostově a nahání je smečka   agresivních psů...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Mladí lidé na výletě na   chatě na údajně prázdném   ostrově kde měli v plánu   hlavně přijít na jiné   myšlenky. Ale to by tam   nesmělo být také vojenské   výzkumné středisko (byť   uzavřené), kde se geneticky   upravovali psy pro vojenské   účely a kteří se   pochopitelně potulovali   všude kolem a útočili po   všem živém. A o   dobrodružství je postaráno.   Velmi jednoduchý příběh,   ale zručně natočený.   Několik nelogičností se tu   sice najde, ale vzhledem tomu,   že o dramatické momenty tu   nouze není a chvílemi nelze   zrak odvrátit, se je dá   lehce přehlédnout a nijak   ani zvlášť nevadí.   Zkrátka film není zas až   tak hrozný. Myslím, že   jakmile někde na mě jen   trošičku zavrčí nějaký   Puňťa, radši se dám na   útěk. Ono, co kdyby. 8-)
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2011
The Breed
Krutá rasa nepatří mezi   filmy které by člověk musel   vidět, vlastně lépe udělá   když se tomu zcela vyhne.   Producentem filmu ej sice   hororová ikona Wes Craven,   jenže tohle je jeho   nejslabší film jaký jsem   mohla vidět. Klasická   hororová šablona - parta   přátel se vydává na   prázdniny na chatu, kterou   dvěma bratrům odkázal   strýc, opíjejí se,   užívají si slunce jenže   tenhle klid jim naruší   pejsci, kteří by si je rádi   dali k jídlu. Zápletka zcela   nulová stejně tak hodnota   filmu.
Jeden z   důvodů, proč jsem si film   pouštěla byl krom Wese   Cravena Oliver Hudson, který   byl tím nejlepším na celém   filmu. Krutá rasa nenabízí   nic nového, je to   neoriginální, debilní a   zcela zbytečné.
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2011
8/10
Když jsem šla koukat na   tento film jsem vůbec   netušila o čem to je,ale   jakmile jsem viděla psy tak   jsem si řekla, že to bude o   ničem,ale byla jsem velmi   mile překvapena film mě   zaujal teda od začátku až   do konce. DO žánru hororu   bych ho asi nezařadila,ale   napětí tam bylo. Dalo se   koukat akorát nemám ráda   takové ty konce nejasné.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Tenhle film bych až tak   nepovažoval za horror, neboť   se jedná o příběh veskrze   uvěřitelný. Žádná psí   monstra, ale obyčejní   zdivočelí služební psi,   kteří ohrožují skupinu   mladých lidí na opuštěném   ostrově. Vzhledem k tomu,   jaké paskvily v tomhle   žánru vznikají, považuji   tenhle zvířecí thriller za   poměrně kvalitní. Až na   pár filmařských úletů   dost pohodová záležitost,   já jsem se bavil. Na kvalitě   se odrazil bezesporu i fakt,   že jako producent se v   titulcích obevil Wes Craven.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2010
Krutá rasa
Poměrně dobrý horor, který   byl svým obsahem docela   originální. Nechybí tomu   napětí ani trochu akce. Z   krvelačných psů jde prostě   strach a krve je tu taky   celkem dost. Rovněž oceňuju   to, že divákovi je   vysvětleno, jak se vlastně   věci mají. Tedy se dá   říct, že příběh má   zajímavé pozadí. Jen mi   trochu vadily někde absurdní   scény, kterých se tu pár   našlo.
fadomo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Ty tři hvězdy dávám za   "herecké" výkony   (psů) a za to, jak jsem se u   některých scén pobavil. Co   všechno zvládla ta dívka se   zraněnou nohou, prostřelenou   šípem, sprint hocha, který   se téměř vyrovnal běhu   hafanů co do   rychlosti,srdečné   poplácávání se navzájem   po ramenou dvou hochů   brutálně pokousanýma rukama   od psů a spousta dalších   absurdit a klišé, kterými   jsou podobné filmy přímo   přecpány. Jednou to vidět   je zkrátka až příliš...
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Tak tohle ne. Skupina mladých   lidí (pochopitelně nutně   napůl ženy-muži) ohrožená   něčím neznámým kdesi na   samotě, to už tu bylo   mockrát a hororově to na mě   vůbec nepůsobilo. K tomu   všechny ty obligátní   zapeklitosti ve stylu - když   se má něco posrat, tak se   posere všechno. Ve finále s   patetickým zjištěním, že   opět za to můžou armádní   výzkumy. Přesto jsem to   masochisticky dokoukal do   konce:-)
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Je to hodne beckovy film.Mozna   na zacatku byl docela dobry   napad,ale realizace je uplne   nekde jinde.Jedine vykon   M.Rodriguez je dobry.
Tink
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Já nejsem velký fanoušek   hororů, ale na tento jsem se   dívala ze zvědavosti, jak   byla "krutá rasa"   psů pojata. Nebudu vám lhát   a ani nepřeháním, když   řeknu, že jsem se začala   smát. Místo krvežíznivé   obludy se zjevil obyčejný (i   když trošku agresivnější)   vlčák. No a zbytek filmu se   nesl v komickém duchu   (zejména, když psi nechali   "schválně" odplout   loď). V této scéně se pak   projevilo opravdu tipické   americké ztvárnění   černochů v hororech, nebo   vypjatých situacích:
hl. hrdina: "   Panebože, oni přemýšlí,   schválně překousali   lana!" a tipická   opověď mladého a řetězy   ověšeného afroameričana:   "Ku..a! Můžete mi   někdo vysvětlit, co se tady   děje?" :-D No a to už   se ani nebavím o rádoby   sugestivním výstupu   představitelky Sáry, která   navázala telepatický kontakt   se psy:-D Prostě sranda:-D
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Není zrovna nejlepší   nápad, vyrazit si s přáteli   na ostrov, obývaný   přespříliš přítulnými   armádními hafany, aby   nedošlo k mýlce, rozhodně   nemají nic společného s   dobračiskem maxipsem Fíkem.   Tyhle potvory jsou chlupatý,   naštvaný, věčně hladový   parchanti, který víc než co   jiného nesnášejí nějaký   blbý Pedigree, co v televizi   propaguje nějaká olezlá   čivava (raději bych před   nimi pomlčel o tom, že toho   přerostlého potkana   považuje taky za psa, to by   je nasralo ještě víc), oni   radši čerstvé masíčko, ze   kterého kape teplá krev a   zmínil jsem se již, že   nejradši lidské. Osoby jenž   byli vybráni, aby s řevem   utíkali před nejlepším   přítelem člověka ujdou,   sice mě štve obligádní   negr (to opravdu každý   američan má za nejlepšího   kámoše negra?), spíš mi   záleží na obsazení   ženských rolí, zvláště   když jsou pouze dvě, dle   mého soudu, má ideální   herečka tohoto druhu filmu   vlastnit, dlouhý nohy,   pořádný kozy, které se   při úprku budou pěkně   houpat, musí umět správně   vřeštět a svůdně se vlnit   v bikinách, tady sem   zklamán, ani jedna z hereček   nesplňuje podmínky, prsa   nemáji, nějaký extra   fešandy to taky nejsou, řvou   dobře, utíkají dobře, jen   ten nejnižší pud u mě   neaktivovali (však si   rozumíme). Jinak ostrov   pěknej, jen ta voda je   nějaká žlutá, ale stejnak   největší překvápkem   zůstávají   „roztomiloučcí“   pejsánci, tak proklatě   drsný mrchy jsem už dlouho   neviděl, žádný dobrácký   bernardýni, do kterých musí   štáb rýpat rožhaveným   pohrabáčem, aby dostali   aspoň trochu zlostný pohled,   tyhle mrchy jsou ostrý jak   břitvy Fredy Krugera.
foxx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Jen kvůli hereckému   obsazení jsem hodnotil velmi   lehce nadprůměrně. Nemůžu   ale napsat, že by mne tahle   Krutá rasa nějak, něčím   zvlášť zaujala. Výkony   herců byly jen průměrné i   když se snažili a trhačům   pomáhali opravdu budit hrůzu   v pocitech diváka. Nejsem si   ale jist tím, nakolik se to   jim a těm hezkým německým   ovčákům povedlo.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Ač nejsem moc příznivcem   hororů tak tento film mi   hodně připomínal realitu,   která se zde v čechách   vídala v pohraničí.   Myslím, že to nemá s tím   nic společného, ale fakt na   mně film dost zapůsobil.   Navíc na plátně 213x160 a   se zvukem 5.1. Kvalitní zvuk   i obraz.
con-sta
Hodnocení:
Přidáno: 11.12.2007
Náhodou , mě se ten film   dost leebee.. :)) Každej má   ale svůj názro, ale jelikož   já sem takovej zvířecí   typ, tak se mi to libilo..
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Velice, převelice slabý a   nudný horor s nulovou   hororovou atmosférou. Když   jsem si o filmu přečetl, že   to je o zmutovaných   zabijáckých psech docela   jsem se zaradoval, že po   dlouhé době uvidím nějaký   monster horor s alespoň   dvoumetrovými hladovými   bestiemi. O to větší bylo   moje zklamání když jsem   zjistil, že ve filmu jde   hrdinům po krku jen několik   naštvaných vlčáků. To   byla první věc. Další   mínus filmu jsou herci,   kteří jsou nesympatičtí a   nedokáží si získat diváka   vůbec ničím takže se jim   ani nedá nějak fandit a je   vám úplně jedno kdo bude   další na řadě. Další   problém jsou stupidní   dialogy (ale na to jsem si u   hororů tak trochu zvykl). Pro   někoho bude velké mínus i   to, že ve filmu se   nevyskytují žádné   utržené končetiny nebo   vyhřezlá střeva a film si   vystačí jen s minimem krve.   A asi nejhorší na filmu je   to, že nemá ani nejmenší   hororovou atmosféru takže se   u něj ani nedá bát.   Nejlepší na filmu jsou asi   ti psi na kterých je vidět,   že prošli dobrým výcvikem   a občas je fajn sledovat jak   se dostávají přes různé   ploty nebo třeba skáčou z   křídla letadla do vody.   Pokud máte nějaký strach ze   psů možná se i budete bát   ale jinak ruce pryč.
Utah79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Nebylo to nejhorší,ale i   když to bylo celkem nudné,   něco mi tam chybělo. Film   takovej ,,bez štávy".   7/10 aspon pro herecké   obsazení.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Těch pět bodů je jen s   přimhouřenýma očima za   poměrně dobré obsazení a   že jsem v průběhu asi tak   dvakrát lekl. Ovšem na horor   mi to připadá velmi málo.   Smečka útočících   zmutovaných psů, to   svědčí jen o velmi chabé   představivosti scénaristů.   Prostě za levný peníz   levná zábava.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Ubohost!!
Partička mladých teenagerů,   dům na osamělém místě,   vraždící monstra,   nestartující auto... co to   jenom připomíná? Jasně,   zástupy dalších   béčkových hororů, tento   rozhodně z této škatulky   ničím nevybočuje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih143199minih143199Torment (2013) 
Torment n
minih103399minih103399Líbánky (2013) 
Líbánky n
minih127037minih127037Schmitke (2014) 
Schmitke n
minih181256minih181256Ďábel (2020) 
The Devil All the Time n
minih148392minih148392Povstání mrtvých: Strážní věž (2015) 
Dead Rising n
minih52348minih52348Nadějné vyhlídky (1974) [TV film] 
Great Expectations n
minih136550minih136550Vánoční Kameňák (2015) 
Vánoční Kameňák n
minih69398minih69398Super 8 (2011) 
Super 8 n
minih4008minih4008Bílá paní (1965) 
Bílá paní n
minih31873minih31873Kdo s koho (2001) 
The Score n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

35 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann