Duben
ohodnotit

Krokodýl Dundee

Crocodile Dundee

Další název:
Krokodíl Dundee (SK); Crocodile Dundee - Ein Krokodil zum Küssen
Země:
Rok:
1986
Délka:
98 minut
„Z autralské buše do New York City - Michaela J. Krokodýla Dundeeho čeká neobvyklá džungle.“

Komentáře k filmu Krokodýl Dundee

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2020
Skvělá oddechovka a jedna z   nejlepších dobrodružných   komedií co kdy kdo natočil.   Paul Hogan je prostě   neodolatelný a některé   scény a hlášky typu "z   kterýho seš kmene" či   "tohle není nůž ale   tohle je nůž" jsou dnes   už téměř zlidovělá   klasika. Když se k tomu   připočítá jedinečná   australská přírodní   scenérie z první části   filmu je toho opravdu dost k   vidění a pobavení. Je to   pro mě jeden z filmů který   neomrzí ani při   několikátém shlédnutí!!   Je velká škoda že díky   paradoxu doby právě dnes   představitel jedné z   velkých rolí Mark Blum   podlehl koronaviru.
SvoKar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Snímek, který pro mě s   přibývajícím věkem spíš   získává. Líbí se mi snad   čím dál víc - nejen   příběh, jemuž bych dal tak   8 - 9 bodů, ale hlavně   hudba Petera Besta, která   filmu dodává neopakovatelnou   a nenapodobitelnou atmosféru,   a hlavně díky níž   hodnotím tak, jak   hodnotím.
Nemůžu   nezmínit dabing - verze z r.   2006 - L. Županič. Ano, to   beru. Ale pamatuji si, že   kdysi ho mluvil A. Švehlík,   což taky šlo, a po něm L.   Vaculík, a to jsem nechápal,   to bylo tak do uší bijící,   prznící skvělý film.   Absolutně nechápu, proč se   dobré dabingy   předabovávají; na druhou   stranu díky za tuto   minimálně TŘETÍ verzi.
PS Omlouvám se za chybu v   Zajímavostech, rozpočet byl   8.16 milionů USD.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2016
Příjemná a oddechová   komedie s příjemnými herci   a postavičkami. Nikomu to   neublíží, jen a jen   pobaví. V podstatě   jednoduchý děj umožňuje   soustředit se na jednotlivé   epizodky a nelámat si hlavu   ničím jiným.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2006
Tato, snad už notoricky   známá, australská komedie   byla na konci osmdesátých   let v našich kinech   obrovským hitem. Dnes se k   ní stále a rád vracím.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2015
Srdcová a nestárnoucí   záležitost na poli   dobrodružných komedií z   prostředí australské buše   s konfrontací velkoměstské   džungle New Yorku.   Australská kinematografie se   v tomto vskutku vytáhla.   Celý děj je vlastně   rozdělen do dvou částí.   První z Austrálie a druhá z   New Yorku. Vše doplňuje   vkusný inteligentní humor   nepřepalující do crazy či   jiných divočin a které je   zakončeno naprosto vrcholnou   romantickou scénou z metra.   Ve světě do té doby   neznámý Paul Hogan se tímto   vyšvihl do povědomí   diváků po celém světě a   zaslouženě. Michael J.   'Crocodile' Dundee se stal   jeho nejslavnější a již   nepřekonanou rolí.  
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Taková malá obchůzka, jen 14 měsíců:-))
Omluvte mne, pokud jsem se v   počtu těch měsíců spletla   (to víte, hlava děravá   také někdy zapracuje), ale   přece jen pointa zůstává   stejná - manželka   svérázného dobrodruha   Dundeeho jej opustila, než se   stačil vrátit ze své   "krátké" obchůzky   v buši. No, takže je lépe   zamířit do civilizace. Tam   sice nejsou krokodýli se   svými tesáky, ale pro změnu   jiné šílené nástrahy,   jako např. dva záchodky (k   čemu asi slouží ten druhý,   hm?), televizor s podivnými   programy či dokonce krásné   dívky, z nichž se vyklubou   muži? I takové věci se   stávají, takže se Dundee   musí o této podivnosti   přesvědčit, ovšem   respektujíc slušnou úroveň   těchto stránek, nebudu   psát, kterak to Dundee   zjistí:-)) Kdo film zná,   jistě to moc dobře ví. A   určitě se baví stejně   dobře jako já, vždyť   láska mladé a moderní   novinářky a poněkud   neotesaného (ovšem myšleno   v dobrém!) dobrodruha z   džungle se stala ve filmovém   pojetí legendou a filmovým   trhákem. Škoda jen, že   pokračování se bohužel moc   nevyvedla....
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Velmi svyžná a dobrodružná   komedie plná   džungle,zvířat a vtipných   situací.P.Hogan jeho   životní role,tento film ho   proslavil.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
I dnes z odstupem let jeto   dobrá oddechová komedie  
bláznivá a dobrá   zábava je zaručena slušné   obsazení
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2014
Neotřelé téma, i   netypičtí představitelé   hlavních rolí, mne na tomto   filmu zaujalo. Jak vypadá   vztah novinářky a lovce   krokodýlů, jak se lovec   vyrovná se svým přesazením   z divočiny do velkoměsta, to   prostě přináší správný   poměr dobrodružství a   humoru, ani jedno nechybí,   ani nepřebývá - prostě   správně dávkované.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
V dobách minulých, kdy jsme   u nás příliš západních   filmů neviděli, působila na   mě dobrodružná komedie   Krokodýl Dundee jako elixír.   Velká dýka Paula Hogana,   jednodílné plavky Lindy   Kozlowski a velký plaz. Pro   oko puberťáka   dobrodružství jak má být.   Dnes už mě sice tolik   nebere, ale pamatuju si, jak   jsem se u toho dobře bavil.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2012
No pre mna tera nic extra,   nechapem ze to zarobilo   300milionov. Ako komedia dost   slabe a v dobe vydania boli   ovela lepsie/vtipnejsie   komedie. Prva polovica bola   dobra pretoze sa odohravala v   peknom prostredi divociny,   druha polovica v meste uz je   co sa tyka prostredia nudna   ale zachranuju to aspon   obcasne hlasky Dundeeho.

/? niekedy v   minulom tisicroci/ cz dab ?   [fs]
/18.8.12/ treti cz   dab CME Media Services s.r.o.   v roce 2006 pro CET 21 spol. s   r.o. [pip] Ladislav   Županič=Dundee
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Jeden z nejůspěšnějších   a nejslavnějších   australských filmu vůbec   komedie Krokodýl Dundee má   všechny správné ingredience   dobrodružné komedie - vtip,   napětí i romantiku. Velká   pohoda.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Vinikající australský film   s Paul Hogenem v hlavní roli.   Film jako takový je dobrý a   muzika jenž ho doprovází je   taky dobrá. Co víc   říct-nutno vidět.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Ono už je to třicet let?!   Přesto stále Mick neztrácí   nic ze své přitažlivosti.   Skvělá hudba, krásná Linda   Kozlowski a romantické   záběry z australské buše.   S původním dabingem bych dal   10/10.
Kmotr95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Krokodýl Dundee je do dnes   výborným filmem. Výborné   herecké výkony, nádherný   příběh a skvělá hudba.   Výborný odpočinkový film u   kterého se člověk pobaví
Obivan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Myslím, že tento film je   opravdu povedený! Hlavní   role byla Hoganovi ušitá   přímo na tělo. Rozhodně   zde nechybí humor, láska a   celkem pěkná hudba.
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Dříve opravdu pěkný film,   před nedávnem jsem ho viděl   a nudil jsem se, těšil se na   konec.
Scéna s   krokodýlem byla pěkná,   romantické zakončení v   metru bylo také moc pěkné a   slzy vhánělo do očí ...   nooooooooo pro nedělní   večer se dá tento první   díl ustát ... :@)
falm
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2020
Nezaujalo
Australské filmy mi přišly   vždycky jako od   "mimoňů". A že   jsem jich viděl před lety   docela dost. Jen šly u nás   na filmovém kanálu. Rád   bych někdy přišel na to, v   čem je to jiné...
Krokodýl Dundee je docela   populární. Mne to začalo   nudit po pár minutách.
100000052556420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2020
Paul Hogan ve sve nejslavnejsi   roli,kde hraje se svoji   manzelkou Lyndou.Hraje zde   lovce krokodylu a znalce   prirody Dundeeho.Tento chlapek   ma nejen svaly,ale taky ma   rychle reflexy...Davam mu 70   procent,je to skvely a akci   nabyty snimek,ktery neurazi a   nadchne snad jakoukoliv   vekovou generaci.
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Krokodýl Dundee je začátek   několikafilmové anabáze   Krokodýla Dundeeho. Paul   Hogen zde zosobňuje chlapíka   zvyklého životu v džungli,   ale té přírodní, bohužel   džungle městská je pro něj   mnohem nebezpečnější a   hrůznější, než ta jeho   rodná. Má zde své   kamarády, svůj styl života,   je to nejlepší chytač   krokodýlů. není divu, že   se do něj zamiluje městská   novinářka, jíž zachrání   život. Náhle se ukazuje, že   pro neohroženého Dundeeho je   něco, co on sám neumí   zvládat. A když jej   novinářka odveze do města,   kde on zjistí, že je   zasnoubená i přesto, že si   vyznali lásku, je to pro něj   ještě nesnesitelnější.   Ovšem novinářka si vybere   prostého a inteligentního   lovce místo uhlazeného a   těžko snesitelného panáka   a vše je jak má být.
Prima výkon- prima   komedie. Dětské srdce,   především chlapecké   Krokodýl uchvátí na první   zásah a humor přidá na   kvalitě i zajímavosti. Prima   odpočnkový film, dobrá   podívaná
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2004
Vtipný dobrodruh
Ani nemůžu uvěřit tomu,   že film hodnotím první.   Stará klasika s lovcem   krokodýlů Mickem Dundeem a   krásnou blondýnkou (Linda   Kozlowski) v osmdesátých   letech nadchnul. Film je   prodchnut lidským vtipem,   množstvím akcí i láskou.
blackpoint
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Opravdu moc povedena komedie.   Aspon podle meho nazoru. Cely   film se divak muze tesit co v   nasledujicim okamziku Krokodyl   Dundee zase provede. Cely film   je zasazen do krasne   australske prirody. Neni zde   nouze o dobrodruzne scenky,   ale takove ktere vyvolavaji   usmev na tvari. Naprosto   pohodovy film a pokud se radi   smejete a jeste jste ho   nevideli, tak nevahejte a   pujcte si videokazetu.   Doporucuji.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Mezi romantickými komediemi   patří k mým   nejoblíbenějším. Viděla   jsem ji mnohokrát. Scény z   australské divočiny jsou   napínavé a zábavné a Mike   ve víru velkoměsta je   prostě báječný.
katrin07
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2012
Je to vtipný film o   holce,která navštíví pána   jménem Dandy krokodýl.Spolu   potom prožijou   dobrodružství.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42796minih42796Sandokan (1976) [TV seriál] 
Sandokan n
minih25197minih25197Božská relikvie (1986) 
Longxiong hudi n
minih138940minih138940Plivu na váš hrob 3 (2015) 
I Spit on Your Grave 3 n
minih24545minih24545V tom domečku pod Emauzy (1933) 
V tom domečku pod Emauzy n
minih53697minih53697Hodiny smrti (2000) 
Tick Tock n
minih120301minih120301God's Pocket (2014) 
God's Pocket n
minih8161minih8161Hej rup! (1934) 
Hej rup! n
minih30403minih30403Otec neznámý aneb cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (2001) [TV film] 
Otec neznámý aneb cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka n
minih46774minih46774Zázračná planeta (2006) [TV seriál] 
Planet Earth n
minih4181minih4181Bizon (1989) 
Bizon n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001)

 Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001)
Krokodýl Dundee v Los Angeles n
Crocodile Dundee in Los Angeles
Žánr: rodinný
Země: Austrálie / Spojené státy americké
Režie: Simon Wincer

(pokračování)

Krokodýl Dundee 2 (1988)

 Krokodýl Dundee 2 (1988)
Krokodýl Dundee 2 n
Crocodile Dundee II
Žánr: dobrodružný / komedie
Země: Austrálie
Režie: John Cornell, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

77 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani