Duben
ohodnotit

Kráska a netvor 1950

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
23.10.2011
Popis / Obsah / Info k filmu Kráska a netvor 1950
Klára Issová a Tomáš Töpfer v době, kdy jedni budovali a druzí utíkali.

Píše se rok 1950. Zatímco někteří lidé budují s nadšením totalitní stát, jiní lidé z něho v hrůze utíkají. A někteří se ztratí. Tak jako se ztratila Jarmila, sestra lékařky Marie. Sice od ní přišel dopis ze Západního Německa, ale je adresován Marušce a tak Jarmila sestře nikdy neříkala.
Tak začíná dramatický příběh scenáristy Václava Šaška Kráska a netvor 1950. Na začátku je jen skoro nedoložitelná pochybnost, pak intuice milující sestry a Marie se vydá po stopách. Víc prozradit nelze. Je to příběh napínavý, syrový a jde v něm o život a ne jen o jeden!

Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kráska a netvor 1950
POZOR SPOILER

Kdosi veze na důlním vozíku mrtvolu, kterou následně polévá hořlavinou a zapaluje…

Do provozu přichází nový a mladý pracovník. Je to přítel lékařky Marie Novákové, které přišel dopis, a to do práce. Což je dosti nebezpečné, protože to píše její sestra, která emigrovala. Jenže Marii se to nezdá, mimo jiné, protože ji v něm oslovuje jako Marušku a sestra přece věděla, že toto oslovení Marie nesnáší. Proto se vydá pátrat tam, kde se její sestra pohybovala. Zatím se k ohořelé mrtvole dostává kriminálka. Marii sleduje STB. Také ji zatkne a odvleče na vyšetřovnu. Zde proběhne výslech a Marie je opět propuštěna. Do toho přichází jejímu milému povolávací rozkaz. Různými cestičkami se Marie dozvídá, co potřebuje, a nakonec se sama ocitá na nádraží, kde se setkává s mužem, který se představí jako Srnec a který jí má pomoci za hranice, což měl udělat i s její sestrou. Tento muž ji přiváží na svou samotu, kde bydlí jen se psem a svou manželkou Theou. Mezitím je nalezena další mrtvola. Marie je zavřená u Srnce na hájovně. Již zná jeho pravou identitu. Postupně se sbližuje s jeho ženou a tu také jednou najde v pokoji, kde je spousta šatů, zlata a jiných předmětů od spousty lidí. Marii je jasné, kde se tam vzaly. A také jí je jasné, že půjde o život.


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10