Duben
ohodnotit

Královna prokletých

The Queen of the Damned

Další název:
Anne Rice's Queen of the Damned; Interview with the Vampire II; The Queen of the Vampire
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
101 minut

Komentáře k filmu Královna prokletých

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Film, který byl dělán jen   na jedno podívání a na   efekt...bohužel ten efekt je   takový, že už při   koukání jsem si říkala   "panebože, co to   je!"...naprosto všechna   "upíří klišé"   zde najdeme, vtip filmu   bohužel chybí. Přestože   jsem dokoukala do konce a   nebyla znechucená, není mi   úplně jasné, proč byl   tento film natočen...sice je   chvilkami zajímavý, ale   většinou nudný,   předvídavý a podivný.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Královna prokletých
Protože mám ráda upírské   filmy, tenhle jsem nesměla   vynechat a myslím, že jsem   udělala dobře. V roli   Královny Akashy se objevila   moje oblíbená zpevačka   Aaliyah, která byla naprosto   k sežrání, do toho jí   notuje Stuart Townsend. Tak   jasně, že je to okoukané,   to téma je jednoznačné krev   v hlavní roli. Filmy   nevybočuje nějak z normálu,   prostě upírská klasika,   které se o úspěchu   Interview s upírem nebo   Draculovi může jen   zdát.Každopádně   příjemné pokoukání u   kterýho se člověk nechytá   za hlavu a neřiká si, co má   tohle znamenat.
Prasoid
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Nudná podívaná zaměřená   na mladé diváky hodldující   psychedelickému metálku.   Pouze pěkné tvářičky,   zpomalované záběry a vcelku   nic zajímavého. Odfláknutý   film.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Film pro fajnšmekery lahůdkových filmů
naprosto správně, tiše,   nepropagačně, nenásilně   natočený film o hladových   už nelidech a těch lidech.   Dá se říct, že filmu něco   chybí, je nutné ale říct,   že je dokonalý. Vyber si.   Hudbu ani nekomentuji, dodnes   ji poslouchám a je to opravdu   vyřvávák, nabitý touhou a   vášní... Celý film je o   spalující vášni a hladu po   ní. Hladu po touze po smrti i   životě, po krvi, lásce,   zadostiučinění, po pomstě,   úlevě i bolesti, po jiném   životě, po všem. Film   zachycuje vše. Ne každý jej   ale pochopí, Lestatovo   lametování nad útrpným   životem neživotem každý   nedofilozofuje, o to víc   tento film miluji... Byla doba   mé závislosti na denním   přehrávání tohoto snímku,   časem však člověk dozraje   a opustí tyto choutky, ale   stejně nezapomene, Stuart   Townsend zde podal svůj   nejlepší výkon a nikoho   jiného bych si nedokázala   pro jeho roli představit. Kdo   mu nevěřil, že je upírem,   a kdo není přesvědčen, že   jím je i v reálu, ten je   králův šašek, protože za   tuhle roli měl dostat   zlatého Bůžka :-)a taky   věřím, že Aaliyah   skutečně neumřela a v noci   z nás pije sladký červený   mok :-D
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Horor o upirskem zivote, ktery   uz nechce byt schovany v   pozadi tmy. Velice dobre   zpracovana hudba. Uz kvuli   hudebnim kvalitam stoji za   shlednuti... Take svudna   kralovna prokletych - Aaliyah   je neprehlednutelna. Preji   peknou podivanou...
Roux
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Jeden z mých velmi   oblíbených upírských   filmů. Mohla bych pouze pět   chválu od nevidím do   nevidím. Upír doslova   znuděný   "životem", který   si najde oblibu v hudbě a   tím probudí upíří   královnu. Akorát role   Aaliyah se mi moc nelíbila.   Určitě byla takhle   zpracována schválně, ale   vypadala jako uchylačka ze   zpomaleného filmu. Uznávám,   že v originále má opravdu   skvělí hlas. Takže   doporučuji na film kouknout s   titulkama.
Vídžej
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Jestli je název lákavý pak   vás svým hodnocením asi   zklamu. Tak moc mě ještě   žádný film, který jsem   letos viděl, nezklamal.   Příběh není nic. Nemá ani   hlavu ani patu. Upír, jako   zpěvák? Výsměch. Souboje?   Výsměch. Tenhle film je fakt   pro mě zabitý. Jediné, co   je na něm dobré, a když   říkám dobré, tak myslím   skvělé, je soundtrack. Jeden   z nejlepších, které jsem   slyšel. A nebylo jich málo:)
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Tenhle film vážně není   horor, jak se všude píše.   Nedokážu si představit   nikoho, kdo by se u něj   alespoň trochu bál. Spíš   je to taková upíří   romance. Příběh není nic   extra, jediné co je opravdu   povedené je hudba. Za tu   přidávám bod.
anetaaneta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.1.2011
K tomuhle filmu nemůžu   napsat nic jiného, než že   je to hloupý, tragický   stupidní béčkovej mišmaš.   Prostě ztráta času dívat   se na to. Ne všechno s upíry   může být dobře natočený   film.
monchu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Tenhle film mě dostal hlavně   dokonalou muzikou-soundtrack   rozhodně doporučuju.   Rozhodně to není horor a   nebudete se u toho bát. V   žádném případě to není   akčně nadupaný film o   upírech jako Underworld nebo   Blade. Je to příběh o   upírovi, který časem   zjistí, že nesmrtelnost   není zas takové plus, když   musí být stále sám a   nepoznaný.
Jekky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Námět je netradiční na to   že je to film o upírech ale   mi se strašně líbí a   určitě stojí za podívání   pokud čekáte něco jak   underword tak to rozhodně né   je to uplně něco jíneho
mishka.3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Podle mě je tento film to   pravé pro příznivce   upírů...mně osobně se ten   film velice líbil...a Aliyah   je tam přímo skvělá.
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
"Po celá staletí   čekala na tu správnou   chvíli, aby se chopila moci   nad svým ďábelským   královstvím. Jmenuje se   Akasha, skutečná matka   všech upírů a její čas   nadešel.Aaliyah hraje   titulní roli ve stylovém   upírském příběhu na   motivy upíří kroniky od   Anne Riceové. Stuart   Townsend, vystupuje jako   Lestat, nemrtvý antihrdina,   známý z filmové adaptace   knihy Anne Riceové   ""Interview s   upírem"". Lestat se   tentokrát uchýlí do   tmavého světa plného   tetování a piercingu.   Stává se z něj rocková   hvězda a jeho gotická hudba   linoucí se z reproduktorů po   celém světě přiláká   pozornost všemocné Akashy.   Spolu by mohli navždy   ovládnou svět. Jejich   věčné panování může   zhatit jen jediná věc:   Lestatova posedlost   smrtelníkem z masa a kostí   (Marguerite Moreau).r"
Ivesan
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Zklamal mě...
Poutavý název, dobrý   námět... ale to je asi tak   vše, co tento film má. Mého   původního nadšení mě   zbavil jak herecký výkon,   tak i celkové zpracování.   Dala bych přednost novému   zpracování, pokud se o něj   vůbec někdo pokusí. A tak   musím napsat toto mé v   pořadí zatím první   negativní hodnocení. Je mi   líto, ale tohle se   nepovedlo...
michaeljameson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Po filmu Van Helsing je to   další dokonalý film o   upírech.Dobré výkony   herců, skvělé triky jsou   vyplněny téměř dokonalou   hudbou, která se bez pochyb   perfektně hodí k tomuto   příběhu. Kdo by řekl, že   i tady se hlavní hrdina,   který zpočátku vypadá   velmi mstivě zamiluje. A už   vůbec nikdo netušil, že   právě jeho vyvolená, byla   kdysi záchráněna před   věčným prokletím.
Halleluja
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.4.2008
Doopravdy zajímavý námět,   bohužel zpracovaný příliž   béčkově.
Co se dá   čekat, když i všechny   další díly Kroniky upírů   Anne Riceové u kritiků i   fanoušků propadly? Od   seriózního Interview s   upírem všechna   pokračování už zabředla   do přílišného   fantastična. Nehledě na to,   že film je ztřeštěným   remixem hned několika jejích   pokračování o Lestatovi:   Upír Lestat, Královna   prokletých a Zloděj těl.   Zcela zde však chybí   důležitá legenda o   rudovlasých dvojčatech,   spatřit slunce má Lestatovi   umožnit až výměna těla za   tělo smrtelné(!) a t.d.
Stuart je sice pěkný,   ale do blonďatého vlkobijce   má daleko.
Takže   jediné, co chválím, je   perfektní muzika (jonathan z   Korn má vzkutku podivný   hlas)a tajemnost krásné   Aaliyah.
Sybelle
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Katastrofa!
Tenhle film, je ten nejhorší   film od doby prci, prci,   prcičky...Mám k tomuto   hodnocení hned několik   dúvodú. Omlouvám se, ale   není tady kroužek nad ú...   Takže: Za prvé: Autorovi   jaksi unikla knižní   předloha...Kdybi čestl   jakoukoli knihu ze serie the   chroncal of the vampires   věděl by, že Lesta je   holátko Gabrielle a ne Maria.   Marius stvořil Armanda. Mimo   jiné, věděl by, že když   už bude chtít mít Maria v   tomto filmu, tak Marius je   vysokýpohledný muž s   dlouhými zlatě-žlutými   vlasy a modrýma očima. Pak   taky, že Lestat je rovněž   metr osmdestát vysoký   modrooký, tragický,   šprýmař. Nikoli hnědooký,   hnědovlasý ehm...No. Velmi,   zvláštně se chovající...   Prostě! Ten herec se na to   nehodil! Tom Cruis byl mnohem   lepší. A jinak, vážně si   myslíte, že Lestat by se   snažil zabránit proměně v   upíra? Ach jo... Amatér. A   tak to ukončim takhle...
"Budeš mít na   výběr...Což já, nikdy   neměl..."
AliceCullen.com
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
me se ten film libil uz jsem   ho videla aspon   čtřikrát..moc se mi libi a   hlavne je skvela hudba ta tomu   dodava říz..i dej je dobry a   akasha je vazne krasna lestat   je moc sexy..ale nejlepsi je   maharet...
TykvaB
Hodnocení:
Přidáno: 8.7.2005
Grrr
tak film je fakt trochu blbost   ale vizuálně se docela   povedl. Je to film na velký   formát a ne na 17"   monitor pak si ten i když   blbej film víc užije a ta   hudba tak ta je asi   nejsilnější dojem z celého   filmu
Ricci22
Hodnocení:
Přidáno: 18.1.2009
Pokud jste přízivci   hororů(obvzvláště pak   upírů a jejich příběhů),   i když mě osobně to zrovna   moc jako horor nepřijde. Je   to druhořadej film trochu jak   překopírovanej z Interwiev s   upírem, ale každopádně se   stojí za to podívat na   spíše výpravnej příběh   upíra jenž už nedokáže   žít stranou a prosadí se na   hudební scéně, probudí   královnu a zamiluje se do   člověka...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25465minih25465Big Lebowski (1998) 
The Big Lebowski n
minih131890minih131890Královna pouště (2015) 
Queen of the Desert n
minih136271minih136271Nesmrtelní (2015) 
Odödliga n
minih8848minih8848Hvězdná brána (1994) 
Stargate n
minih81133minih81133Aréna (2011) [Video] 
Arena n
minih19360minih19360Souboj Titánů (1981) 
Clash of the Titans n
minih6420minih6420Divoká řeka (1994) 
The River Wild n
minih79942minih79942Resident Evil: Odveta (2012) 
Resident Evil: Retribution n
minih36879minih36879Vrah přichází v noci (2001) 
Non ho sonno n
minih34323minih34323Taxi 3 (2003) 
Taxi 3 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

38 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:00 - 23:45

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

18 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10