Duben
ohodnotit

Krajina střelců

Open Range

Další název:
Krajina strelcov; Open Range - Weites Land
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
18.3.2004
„Čtyři přátelé bojují proti tyranskému šerifovi ve jménu zachování svobody, cti a spravedlnosti.“

Komentáře k filmu Krajina střelců

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Nikdy jsem nepochopil,proč   kritika tak odsoudila tento   výborný film.Já musím   říct,že se mi tento   skvělý western dost líbil a   plným právem a s čistým   svědomím mu dávám plný   počet bodů.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2011
KRAJINA STŘELCŮ

Film Krajina střelců je   v pomalejším tempu, ale k   tomuto filmu se tento styl   znamenitě hodí. Ani já   nechápu, proč má tento film   tak nízké hodnocení.   Myslím si, že moje   očekávání splnil, měl   jasnou dějovou linii,   podmanivou hudbu, krásné   záběry přírody, obsahoval   typický klasický boj dobra   proti zlu, a na závěr i   trochu romantiky. Filmu se   podstatě nedá nic vytknout.   To, že na dnešní dobu je   „málo akční“, to je   pořádku, k tomuto filmu to   prostě sedí. Mně se tento   snímek líbil a mohu jej   jenom doporučit.
Hugin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Komorní western navazující   na tradiční pojetí dobra a   zla amerických westernů   padesátých let a stylem   připomínající skvělé   westerny od Sergia Leoneho.   Oproti většině westernům,   ve kterých se objevují v   nezvyklé koncentraci   neomylní ostrostřelci   nosící kolty „proklatě   nízko“, jež kosí stovky   desperátů, lotrů a   zločinců, bez doplňování   střeliva, působí tento   příběh pravděpodobněji a   realitě divokého západu se   přibližuje podstatně více.   Více prostoru pro vykreslení   postav na úkor akce, jejíž   nedostatek je mnohdy   kritizován a jež je   zastoupena víceméně jen   jednou, zato excelentní,   surovou a realistickou,   závěrečnou přestřelkou,   není rozhodně na škodu. I   když se film částečně   nevyhnul klišé, jako   ostatně každý žánrový   snímek, obsahuje i několik   originálních scén a   neotřelý humor prezentovaný   především ve vtipných   dialozích. Costner a western   to je spojení které zkrátka   funguje. Krajina střelců a   Nesmiřitelní od Eastwooda   patří k tomu nejlepšímu   co, v rámci žánru tzv.   „novodobého westernu“, v   americké produkci vzniklo.   Příznivcům klasiky, kde   kulky sviští od začátku do   konce a hlavně revolverů   jsou rozžhaveny do ruda,   rozhodně nedoporučuji.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Kevin Costner se pokusil   klasickým westernem Krajina   střelců (opět nesmyslný   český překlad - orig.   Otevřená krajina) oprášit   slávu plynoucí mu z   geniálního Tance z vlky.   Nepodařilo se...... ale   pozor, natočil svým   způsobem vynikající   kovbojku s klasickými   atributy žánru a navíc v   moderním střihu s   výbornými dialogy,   kvalitním scénářem,   kamerou a hudbou. Co si přát   víc. Je vidět, že Kevinovi   tenhle žánr vysloveně   sedí. Ani Clint Eastwood by   to nenatočil lépe.   Pozorného diváka určitě   zaujme geniální   minimalistické herectví jak   Roberta Duvalla. tak i Annette   Benningové. Pomalé tempo a   dlouhá minutáž tentokrát   vůbec není na škodu,   naopak, kdyby tento film byl o   hodinu delší, vůbec by mi   to nevadilo. Tleskám.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Kvalitní western se   zajímavým a napínavým   příběhem. Skvělá scéna   je, jak se Kevin Costner   vypořádá s najatým   pistolníkem.
Baty
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Když jsem se začal dívat na   tento film, za pět minut jsem   byl jedním z nich. Chci tím   říci to, že zahrané   postavy, prostředí a i   příběh byli reálné. A to   je asi největší plus tohoto   filmu. Dostal jsem reálnou   představu o běžném   životě obyčejných kovbojů   a životě v malém městečku   na divokém západě.   Závěrečná přestřelka a   nesmrtelný Kevin byla pouze   třešničkou na dortu a to   parádní. Tak reálné   svištění kulek z předních   do zadních beden jsem snad   ještě neslyšel. Nepitvám   přehrávání, hudbu,   opakující se témata atd.   atd. Prostě vnímám, jak na   mne film působí jako celek.   A já si ho tedy užil.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Pravdou je a zůstává, že   klasický western 50-70-tých   let tohle není a je pravdou   také to, že příznivci   těch starých klasik s Johnem   Waynem budou zklamáni. I   když tento snímek   nepochybně zapadá do žánru   s označením western, jedná   se o film s klasickým   podpisem Kevina Costnera.   Přesto se jedná o dílo   dobře komerčně   "udělané", s   kvalitním obsazením,   srozumitelným dějem,   nechybí akce, logický děj,   přestřelky, ti kdo stojí na   straně dobra a ti na   opačném břehu a také   zaprášené nohavice s   ostruhami. Splňuje tedy   parametry westernu a já jej   rozhodně můžu doporučit.
cynik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Costnerovi westerny prostě   jdou, není to sice film, kde   by se střílelo od začátku   do konce, ale finálová   přestřelka za to stojí a   narozdíl od klasických   westernových duelů více   opovídá realitě.
Tenhle film není jen pro   "kluky", ale na své   si přijdou i   "holky", protože   Costner si našel čas i pro   romantickou zápletku.
Thomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Velice povedený western.   Nejsem fanoušek tohoto druhu   filmu, dostal jsem se k němu   jenom náhodou, ale opravdu   mě zaujal. Herci k postavám   naprosto perfektně sedí a   zbytečně nepřehrávají.   Scenář je dobrý a divák si   řekne, že takhle nějak to   mohlo klidně stát. Z   obrazovky doslova dýchá   atmosféra divokého západu.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2013
Myslím, že reinkarnace   westernů v podání Kevina   Costnera se daří. Na   plátně se odvíjí   příběh, obsahující   všechny potřebné esence   tohoto žánru. Film patří k   těm lepším z tvorby Kevina   Costnera. Zaujal mně svoji   civilností a lidskostí.   Tvůrci potřebovali dostatek   času a prostoru, aby   příběh gradoval a výústil   v závěrečnou přestřelku,   zpracovanou ve velkém stylu.  
P.S.: poznámka k   překladu názvu filmu –   „range“ není krajina   (landscape, country side …),   ale, mj., spíše střelnice,   palebný koridor, takže   český název není až tak   od věci (charlie35)
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2006
Na tento western v novém   kabátě jsem byl zvědav a   nebyl jsem vyloženě   zklamán,nelituji času a   doporučuji k shlédnutí.Sice   nic extra,staré klasické   westerny jsou někde jinde,je   to nově natočený   dobrodružný příběh z   dalekého   západu,vyskytující se mnoha   rodokapsech aj.,dobře   natočen i podán,celou dobu   se něco děje , ikdyž to   nejsou bláznivé přestřelky   a non stop akce.Vše je až   nad rozumnou míru vynahrazeno   v závěru,kdy to tam vypadá   jak "u Verdunu" ,   spousta kulí bez   účinku,efektů a rámusu,   napětí i štastný   konec,ikdyž...
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Hodnou chvíli jsem nevěděla   (asi prvních 20 minut), do   jakého žánru mám tento   film zařadit. Pak jsem si   řekla, že ho nezařadím.   Podle mě to rozhodně   klasický western nebyl,   protože kdo by se na něho   tak díval, musel by být   zklamaný. Já bych řekla,   že to byla prostě   costnerovina a to velmi   zdařilá. Líbili se mi   herecké výkony, hlavně   Robert Duval, prostředí -   scenérie i počasí - a celý   scénář taky. Zaujaly mě   fakt postavy, které na mě   působily jaksi civilně až   známě a nezaslouží si   rozhodně žádné pitvání   charakterů.
Werwolf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2006
trošku "jiný"   western se skvělými   hereckými výkony
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Dost slušnej western, kerej   správně graduje,   závěrečná přestřelka je   fajn, ale myslim že filmu by   prospěla alespoň o půl   hodiny kratší stopáž(zdá   se mi tam přebejvat spousta   zbytečnejch keců, kerý   stejně vlastně k ničemu   nevedou:-)
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2009
tento western byl samí   příběh pořádná   střelecká zápletka byla až   na konci ale stálo to za to   Kevin Costner jako režisér   obstál.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Moc hezky natočené,krásná   příroda jak z reklamy na   Marlboro.To jsem někde   četl:-)Příběh o   kamarádství,lásce,férovost   i od K.Costnera mě bavil,ale   nemůžu si pomoct stopáž   hlavně ta úvodní mohla být   kratší.
Karabekian
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2006
Po filmařské stránce se   jedná o vcelku kvalitní   kousek, ale scénář s   nějakolika hluchými místy   za ním těžce a pomalu   pokulhává. Navíc je film   dost rozplizlý - dvě a půl   hodiny je tentokrát až moc!
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Proč (nejen) Costner dělá   ty filmy tak dlouhý? Než se   něco začne dít, než se   rozhoupou k nějakýmu   řešení... Na konci jsem   čekal, že Spearman zemře,   když už byl zraněn, a Waite   bude mít další důvod ke   mstě; kupodivu ne. Ve   výsledku nevidím nic víc   než průměr.
weitinger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Těšil jsem se na kovbojku,   na poměrně střízlivé,   tudíž naději vzbuzující,   obsazení, pěknou krajinu   /proč to dali do názvu a   exteriéry tak odflinkli?/   romantický děj....Už asi v   americe nanatočí dobrý   klasický western a budem   donekonečna koukat na   obstarožního Clinta   Eastwooda. Nemám rád   "legendární"   Tenkrát na západě, tam se   nemluvilo, nic nedělo, nuda.   Zato tenhle je ukecanej pro   změnu moc, děj prachbídnej,   vázne, romantika nic - byla   tam vůbec pusa? Ta by to   ovšem nijak nespravila, to by   dokázal možná lepší   střihač. A ti chlapci v   hlavní roli /pobavila mě   účast jednoho z nich ve   speciálních jednotkách -   občanská válka,   devatenácté století/, ti   naprosto nemohli zachránit   tenhle dalčí Costnerův   propadák.
Emzak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2004
Tak to je z mého pohledu   film, který jsem vůbec   nemusel shlédnout. Je vidět,   že Costner má buď na filmy   úplný pech a nebo to   tentokrát zavinila režie.   Kdo ví celý film se prostě   skoro nic neděje a v   posledních 10 minutách filmu   se to tam vystřílí a to   kostatuju, že pořád chodí   sem a tam, utrousí hloupou   větu. Prostě shit.
Kecka1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Jak tomuhle filmu mohl někdo   dát víc jak pět je pro mě   větší záhada než přesný   počet Kelly Family. Je to   spíše parodie na western.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75479minih75479Intimní tajemství (2008) 
Teeth n
minih44063minih44063Pokoj 1408 (2007) 
1408 n
minih66216minih66216Chua Mu-lan (2009) 
Chua Mu-lan n
minih39481minih39481Válka světů (2005) 
War of the Worlds n
minih6614minih6614Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981) 
Raiders of the Lost Ark n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n
minih55851minih55851Nevinná (2008) 
Pour Elle n
minih52950minih52950Jack Hunter: Prokletí hrobky Achnatona (2008) [TV film] 
Jack Hunter and the Quest for Akhenaten's Tomb n
minih25524minih25524Akta X: Film (1998) 
The X-Files: Movie n
minih24814minih24814Všichni musí být v pyžamu (1985) 
Všichni musí být v pyžamu n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10