ohodnotit

Kouzelná romance

Enchanted

Další název:
Začarovaní (SK); Verwünscht
Rok:
2007
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2007
„Svého pana Dokonalého potkala, až když opustila pohádkový svět“

Komentáře k filmu Kouzelná romance

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Kýč, bombastická nadsázka,   naprosto odvázaná Amy Adams,   kterou bych odměnil Oscarem   (nekecám :-)), psychopat   James Marsden a modrá   surrealistická dračice.   Nebudu zapírat – prosmál   jsem se celým filmem.   Doufám, že se na mě lidi   nebudou dívat jako na exota,   ale já jsem si to tak   neskutečně užil, že   prostě nemůžu jinak.   Další z mých filmových   úchylek.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2011
Krásný kříženec pohádky   a romantické komedie. Má to   nápad, šmrnc i dobré   efekty. Uznávám výkony   herců nic extra, ale kdo by   to u pohádky čekal? Krásný   film na nedělní odpoledne.
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2011
10/10
velice krásnééé,   zajímavá kombinace pohádky   kreslené a reality, dobře   jsem se u toho bavila,ani jsem   to nečekala. Opravdu velice   krásné a vřele doporučuju.
Sygi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Ze začátku jsem myslel že   to bude kreslené=nuda.Pak ale   začal opravdový odvaz!!Byla   to super romantická   komedie,fakt!!
Abu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Super
Opravdu se každenu líbí   něco jineho ale tohle je   super !!! Myslím že kdo chce   ten si najde to své v této   pohadce pro dospělé.
nikyvan89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Co na tohle říct jedině   "kouzelné".
Tenhle styl pohádky   nepohádky miluji. Ještě ty   krásné písničky.
Prostě vysněná   pohádka.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Skvěle odvedená práce na   tom to velmi zajímavém a   propracovaném snímku.Je to   skvělá kombinace která je   převedena na plátno přímo   úžasně.A skvělí dabing   prostě paráda.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Tenhle film miluju pro ty   písničky. Výborně se na   něj kouká tak okolo druhé   ráno, když má člověk v   hlavě prázdno a chce se jen   zabavit.
petrasek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Za mě - nádhera! Výborný   herecký výkon Amy Adams,   šarmantní Dempsey, úžasná   čarodějnice Susan   Sarandon... Oblíbená   pohádka mých dětí, no a   koneckonců i moje :o)
urthred
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2011
Je to možná určeno pro   malé puberťačky, ale mě to   prostě bavilo, pěkné   písničky, Amy Adams, atd.   prostě parádní
2029
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Je hezké vidět co by se   stalo kdyby se pohádkové   postavy dostali do   skutečného světa plného   starostí a věcí které jsou   jim cizí.Závěr filmu je   ovšem velice krásný a   romantický.Filmu dodává   jistý ráz i charizmatický   Patrick Dempsey.
Andy_Oo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2012
:)
Na film jsem šla do kina,   když byla premiéra. Věděla   jsem, že film nezklame.   Opravdu pěkná rodinná   komedie a i romantický film   :))
vodnarek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2010
velmi krásné spojení   animáku a reálné ho   filmu.Patrick Dempsy se na   totu roli hodil jak nočník   ne prd..velmi krásný film i   když princem Edwardem   pěkně vyj.b...
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Enchanted
Moc často nevidíte kombinaci   hraného a kresleného filmu a   protože já jsem od raného   věku velkým příznivcem   Disneyho světa, tak jsem si   Kouzelnou romanci nemohla   nechat ujít, samozřejmě   nebudu tvrdit, že to bylo to   jediné co mě lákalo.
Krásná věčně   zpívající princeznička,   tak jak je to pro Disney   typické se díky lsti zlé   královny dostává do světa   smrtelníků, kde jí čeká   řada problémů způsobená   právě jejím typickým   chováním v pohádkách a tak   se dostává do řady   komických situaci. Je jisté,   že podobnou šarádu si   užijí především malé   děti, ale já se   přiznávám, že já jsem se   bavila také a nebyla jsem   zklamaná. Film mi nabídl   přesně to co sliboval, na   nic si nehrál a já se   alespoň na 90 minut vrátila   do dětství a připomněla si   krásný život princezen.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2008
Už milionkrát omleté téma,   ale pořád funguje jako bezva   oddechovka, u který se   člověk báječně odreaguje.   :-)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Je to sice kýč, kterému   neuvěří ani malé   holčičky ale na   odreagování to funguje   perfektně. A hlavní hrdinka   je neuvěřitelně roztomilá   a její naivitu jí snadno   uvěříte.
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Film jsem viděl během   loňských Vánoc a musím   přiznat, že ačkoliv nejsem   milovníkem nových   Disneyovek, tahle mě docela   pobavila. Ze všeho nejdřív   chci pochválit velice   originální nápad se   spojením kresleného a   reálného světa. Bylo k   pokukání sledovat jak   bizarně vyzní chování   pohádkových postav v našem   "normálním"   světě. Nebýt nevýrazných   hereckých výkonů a snadno   předvídatelného děje,   možná bych dal i vyšší   hodnocení, ale takhle - no,   je to zkrátka novodobá   Disneyovka v plném slova   smyslu. Co více chtít, že   :-)
prvosenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2013
KOUZELNÁ ROMANCE

Kouzelná romance je   směsicí pohádky a   romantického filmu, která je   pojata jako parodie na lásku   a šťastné konce.

Tvůrcům se povedlo   obyčejný a banální   pohádkový příběh   zpestřit něčím   výjimečným. Propojením   animované pohádky s   reálným světem vznikl   moderní film pro celou   rodinu. Pohádkové postavy se   ve skutečném světě chovaly   přesně tak, jak jsou   zvyklé, což přináší   spoustu neskutečně   komických situací. Pokud   jejich chování nebudete   brát vážně a přijmete   pozvání na bláznivou   komedii, pak se můžete   docela dobře bavit.

Kouzelná romance   je dílo jedinečné,   výstřední, ale i   originální a nápadité. To   se mu v žádném případě   nedá upřít. S notnou   dávkou nadsázky si dělá   legraci z milostných   romancí. Pokud vás komedie   baví, bude se vám to   zřejmě líbit a pokud máte   rádi pohádky, budete si   přát spolu s hrdiny, aby se   jim splnil jejich velký sen a   oni mohli žít spolu   šťastně až do smrti.
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Opravdu "tipický   příklad   romantičnosti", jak se   píše v jednom z   komentářů. Každému se   líbí něco jiného, proč   ne, ale pětačtyřicetilý   Dempsey v roli ženicha? I   když teď si uvědomuji, že   obě konkureční dívky   nejsou taky z nejmladších.   Snad jedině Timothy Spall,   který už se taky objevuje   všudemožně, a animovaná   veverka (zda je to Chip nebo   Dale jsem se za celý film   nedozvěděl), stojí za pět   bodů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54918minih54918Program na ochranu princezen (2009) [TV film] 
Princess Protection Program n
minih38708minih38708Obchodník se smrtí (2005) 
Lord of War n
minih49917minih49917Ellie Parker (2005) 
Ellie Parker n
minih55061minih55061Hory zalité krví (2009) 
Hills Run Red n
minih41344minih41344Hranice života (2005) 
Stay n
minih47492minih47492Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) [TV film] 
The Librarian: The Curse of the Judas Chalice n
minih28313minih28313Jezero (1999) 
Lake Placid n
minih46930minih46930Kouzelný výtah (1999) 
Time at the Top n
minih28504minih28504Já, robot (2004) 
I, Robot n
minih34309minih34309Freddy vs. Jason (2003) 
Freddy vs. Jason n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

76.6 % (160)
3   - curil
7   - hledasenik
8   - Frolíček
9   - Justik66
2   - Lienocka22
4   - prvosenka
7   - salte
7   - georginaa
7   - LenC2
8   - 261972
7   - ignac1
9   - BinLADIN
6   - Chrustyn
7   - RM
7   - rankinfitc
6   - Snura
8   - beneva
10 - AGAMEMNON
6   - Yontalcar
9   - satyr

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Bomba, která mohla zničit lids...

11:15 - 12:20

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Rodinné případy (2019) [TV ser...

11:00 - 11:50

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Květiny v dešti (2001) [TV fil...

10:35 - 12:25

65 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154523
Osobností: 639990
Fotografií: 588756
Plakátů: 279607
Obsahů a biografií: 141556

Poslední komentáře

Tajemství mého úspěchu (1987)

Tajemství mého úspěchu
Film jsem už kdysi viděl,   ale pobavil mě i podruhé.   Příjemná komedie ze světa   byznysu. M. J. Fox hraje jako   vždy s lehkostí sobě   vlastní.

Autor: rimmerova-motorka | Hodnocení: 10 / 10

1984 (1984)

1984
1984 jsem dříve slyšel jako   audioknihu. Osobně si   myslím, že je pro filmové   zpracování značně   nevhodná. V knize mají   zásadní význam více >

Autor: Vlnik | Hodnocení: 7 / 10

Sestry války (2010) [TV film]

Válka je vůl!

Sestry války
Pravdivý výkon herců a   hlavně hereček v pravdivém   příběhu z druhé světové   války mě vtáhl do děje   takovým způsobem, že jsem   dlouho po více >

Autor: kvaca | Hodnocení: 10 / 10

Muž který se směje (2012)

Muž který se směje
Hezká výprava i kostýmy,   slušné herecké výkony a   poutavě vystižená éra   starých kočovných divadel -   přesto jsem se ale   neubránila více >

Autor: green-tea | Hodnocení: 7 / 10

Kobajaši-san či no Maid Dragon (...

Co napsat kromě velkého "waaaau!" ?

Kobajaši-san či no Maid Dragon
Člověk musí dle mého   aspoň trošičku proniknout   do mentality dálně   východního souostroví, aby   ocenil neuvěřitelný mix   fantasy a více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.143/0.11