Duben
ohodnotit

Kosti a skalp

Bone Tomahawk

Další název:
Kostěný tomahawk; Krvavý tomahavk (SK)
Rok:
2015
Délka:
133 minut

Komentáře k filmu Kosti a skalp

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2021
S. Craig Zahler si pro svůj   režisérský debut   podpořený vlastním   scénářem vybral westernové   prostředí, avšak s   přesahem do hororového   žánru. Atmosféra je   patřičně dramatická a to i   přes pomalé tempo dějového   vývoje, které je svým   způsobem ku prospěchu věci.   Tady nešlo nic uspěchat, neb   by to bylo spíše ke škodě.   Vlivem současných rychlých   filmů tak snímek bude na   svém začátku hodně těžko   hledat diváka, i když hned   prvotní drastickou scénou   láká poukazováním na fakt,   jak to celé bude vypadat.Ve   westernovém žánru jsme už   měli kde co. A co kanibaly?   Že ne? Tak tímto je to   napraveno. Snímek prý vznikl   převážně z fanouškovství   a vášně režiséra, herců   i štábu, takže o zisk ani   nikomu nešlo. Snad to ani   opravdu moc nevydělalo. Děj   neobsahuje žádnou hlavní   postavu, i když pozornost   vlivem své popularity po   divácké stránce strhává   Kurt Russel. Každý má své   pevné místo v zájmu   hýbání dějem. Rapidně   nízký rozpočet na výsledku   není nijak znát. V tomto   případě si to zaslouží   uznání. Scénář o   čtyřech mužích   cestujících přes poušť   zachránit skupinku zajatců   ze spárů kanibalských   domorodců vznikl v roce 2007   a až v roce 2015 se zhmotnil   do filmové podoby. Taková   dlouhá doba se však   vyplatila, hlavně po   technické stránce. Výborná   výprava podpořená vkusnou   kamerou a samozřejmě   neoddiskutovatelně dobrými   hereckými výkony. Příběh   jako takový může jako celek   vypadat skromně, ale na   takový film plně stačí.   Kritika tak může být   převážně na stopáž   přesahující dvě hodiny,   ale proč ne. Danou atmosféru   v zájmu dramatického   očekávání, co se kdy   může stát, to jenom   podporuje. Neobvyklý film,   ale dobrý film. Western, ve   kterém rodokapsový příběh   nečekejme. Tohle je zcela   něco jiného, takže pozor na   to.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2018
║Rozpočet   $1,8milióna║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   riadna drsnárna v miestach   kde sa niečo krája a hlavne   dosť brutálne natočená až   tuhne krv v žilách, má to   výbornú dusnú atmosféru a   napätie s výborným   hereckým obsadením, film kde   nie je žiadny výraznejší   hrdina a postavy sú skôr   také chladnejšie podané ale   v danom snímku to sedí,   delikatesa, western sa týmto   posúva do trošku iných   sfér, po zombíkoch ožíva   vo filmoch zas kanibalizmus   /80%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2018
Bone Tomahawk-hororova pecka z divokeho zapadu...
Hororovy western s hviezdnym   obsadenim je bleskom z cisteho   neba.
Herecke vykony   skvele,dialogy suche ale   trefne,podobne ako niektore   hlasky.Napad a atmosfera   vynikajuce.Vo filme je jedna   neskutocne brutalna   scena.Wow...
Film   jednoznacne doporucujem.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2016
Je vidět že na stará kolena   K.Russellovy westerny   svědčí,na většinu   westernových hororů se nedá   koukat ale tenhle byl docela   dobrý,tak třičtvrtě filmu   je to docela klidná   podívaná skoro bez   střílení pak výlet   přírodou až když dorazí k   horám které obývají   jeskyní lidé a začne   pořádná krvavá akce s gore   scénou porcování zástupce   šerifa.Hodně mi to   připomělo snímek Hory mají   oči.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Starej, chromej, namachrovanej a šerif...
To se sešla cháska - starej   děda, narcistní naleštěnej   panák, kulhavej pomstou a   touhou hnanej manžílek,   kterej chce stůj co stůj   zachránit svou ženu a né   zrovna mladej a čilej šerif.   Ok to by ale nesměli jít   vysvobozovat unesené od   kanibalistických a krutých   indiánů, kteří mají   ochranu svého doupěte   zvládnutou velmi dobře.   Jinak těch cca 133 min. bylo   zbytečných, cesta se táhla   jak tejden do vejplaty, ale   zas herci, příběh, celková   atmoška, drsná akce to   zvedá vše k nadprůměru.   Pokud si chcete vychutnat   survival - revenge - gore -   western máte celkem   příležitost....
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2016
Slušná přehlídka   charakterů, ustálených   slovních spojení i   praktikujícího feminismu -   tedy na dobu soudce Beana...   no a o mnoho, mnoho dialogů   později se děj rozvine   takovým způsobem, že by s   ohledem na žánr zaskočil i   Roba Zoombieho, který by si   poté u S. Craiga Zahlera rád   zaplatil pár hodin   doučování v oboru   násilnických fantazií... na   druhou stranu, kdo byl někdy   u domácí zabijačky, moment   překvapení by jej měl   minout - přesto, nějak vám   to nebylo totéž! Zvláštní   pozornost si zaslouží   make-up a kostýmy... no, i   když kostýmy, snad jenom ten   make-up :-)... ačkoli, u   dobře živených a   vyskákaných lidožroutů   bych čekala mnohem hezčí   zadky. Krom mírně   nadprůměrného zážitku z   leknutí nabízí Bone   Tomahawk něco survivalových   tipů v případě srážky s   podobně zaměřenou kulturou   - vlastní, vyjímatelná   protézka výhodou, ateismus   překážkou :-)
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Skoro hororový western se   zbytečně dlouhou stopáží.   Příběh podobný Vikingům s   Banderasem, ale drsnější. A   dalo se to vydržet.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Jako thriller to nestojí za   nic, jako western je to jakž   takž ucházející. Bohužel   jsou zde hluchá místa a   prostřední pasáž je   naprosto zbytečně dlouhá.   Takže jsem se místy   chvílemi i dost nudil. Akce   je vlastně až ke konci, a to   ještě není bůhví jaká.   Takže dojem mám spíše   takový rozpačitý.   2015121512457/13203
emdvojka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Road movie odohravajúci sa na   divokom západe. Okrem jednej   naozaj veľmi krutej scény,   je tento film len prázdnou   škrupinkou, ktorá neobsahuje   skoro žiadny dej, nápad ani   napätie. A aj keď v ňom   nájdeme ostrieľané tváre i   tak je toto béčko bez   poriadnej akcie či   silnejších momentov.   Dialógy tiež vyjdú do   prázdna. Tak kde hľadať   pozitívum? Asi je to tak   pohodovo a flegmatický   zrežírované a zahrané, že   si pritom človek oddýchne a   vypne....ale to asi nebol   celkom zámer.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.8.2023
PROCESOR!
Za mě to bylo strašně   dlouhý a nezáživný. Ta   záchranná cesta šerifa a   jeho společníků byla   doslova utrpení. V podstatě   se skoro celou hodinu nic   neděje (nebo tady někde se   mělo asi pečlivě budovat   napětí, či co) a   posloucháme starého dědka,   jak řeší, jestli se ve   vaně dají číst knížky a   další perly. Závěr se to   snaží trochu napravit, a tak   přibyde napětí a trochu   pár nechutných scén, když   už to má být také ten   horor. Za mě určitě   zklamání.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.3.2017
Tak tohle me fakt nebavilo   bylo mi recino ze gorem se to   tam jen hemzi atd. Vse   souhlasilo az na ten gore lidi   co rikaj ze je to brutalni   podivana asi moc na horor   nekoukaj jsou dneska   brutalnejsi podivane(zdravim   pane Sixi) tohle prumer na   jedno nedelni odpoledne
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Už úvodní scéna dávala   tušit, že nepůjde o   žádný zázrak. Russelův   honorář zřejmě byl   podstatnou částí rozpočtu   a tak museli do nepodstatných   rolí obsadit ochotníky z   Texasu. Ostatní, s výjimkou   postavy Chicory v podání   Richarda Jenkinse, se také   moc nepředvedli.
Následovala zápletka a   poté, dlouhá a nudná, s   přibývajícím časem   delší a ještě nudnější,   cesta, protkaná spoustou   nezáživných dialogů a   zbytečných událostí.   Závěrečné rozuzlení se   pak nese v duchu mírnější   verze italských   splatterových kanibalských   filmů ze sedmdesátých let.   K tomu není co dodat.
brizaa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.11.2015
Vidíme dva zlouny   okrádající mrtvoly, kteří   jsou vyrušeni zvukem   přijíždějích koní.   Jelikož mají umrlce na   svědomí neváhají a jdou se   schovat do skal. Jednoho z   nich sejmou indoši   lidožravci, druhý prchá do   města. Při zahrabávání   tašky s lupem je zpozorován   zástupcem šerifa a šerifem   následně postřelen v baru.   Ošetřit ho přichází   nějaká buchta, manželka   jednoho z hrdinů. Ve městě   zabijou černýho joudu vod   koní, buchta zůstává na   stanici sama a ošetřuje. Po   návratu najdou kucí jen   zapíchnutej šíp v trámu a   jinak pusto a prázdno.   Místní Inčučůna   vysvětlí, že to byli   Trigloněco, kanibalští   rudoši a nasměruje chlapce   do údolí, kde se skrývají.   Skupinka, včetně manžela   buchty, který má holeň na   kaši, se vydává na reskjů.   A pak už jen jedou, kecaj,   ukradnou jim koně, jdou,   kecaj, chromazl si doprasí   nohu, čili mu jí opraví,   nechají ho spinkat a jdou   dál, kecaj...Pak ťuk,ťuk,   jsou u rudochů, jednoho   sejmou, dva odtáhnou do   jeskyně, kde je i buchta.   Zabijou před nimi jejich   kámoše, kterýho taky   dostali a pak už se to nějak   semele, návrat mrzáka,   umírající šerif,   zůstávající na místě s   odhodláním, postarat se o   posledních pár rudochů,   záchrana, cesta domů,   hepyent. Co to kurva zase   bylo? Kdyby to mělo 80 minut,   tak prosím, ale na 10 minut   akce dvě hodiny tlachání o   ničem? Ty vole! 2* a to je   jedna za povedenou exekuci   kámoše v jeskyni. Jinak   totální odpad.
Martal
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.5.2018
Nic moc, ocekaval jsem od toho   filmu neco jineho. Asi v pulce   filmu jsem to vypnul a sel   radeji sekat travu na zahradu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18373minih18373Safari Expres (1976) 
Safari Express n
minih58195minih58195Kazatel (2011) 
Priest n
minih145153minih145153Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 
Hotel Transylvania 3 n
minih27469minih27469Instinkt (1999) 
Instinct n
minih47313minih47313Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Lov na tygra (1980) [TV film] 
Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - ochota na tigra n
minih10025minih10025Katapult (1983) 
n
minih3239minih3239Armáda temnot (1992) 
Army Of Dakness n
minih28523minih28523Velká automobilová krádež (1977) 
Grand Theft Auto n
minih18845minih18845Síla života (1985) 
Lifeforce n
minih189692minih189692V žoldu smrti (2022) 
The Contractor n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10