Jeden svět
ohodnotit

Kosmická čarodějnice v Čeboni [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1991
Délka:
90 minut, 2 díly (50 + 40 minut)
„Původní komedie s písničkami pro děti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kosmická čarodějnice v Čeboni
POZOR SPOILER

1.díl
Ocitáme se v sídle čarodějnice, která zde bydlí s adoptovaným vodníkem Miloušem. Ona čarodějnice je nyní nemocná, tak potřebuje čeboňské mouchy, ale ty došly. Musí se letět na nové. Když tam nakouknou přes zrcadlo, vidí třídu, ve které žačka Ivanka Kaničková neumí dějepis a pravopis. A neumí vyjmenovaná slova. Čarodějnice se domnívá, že je mezi nimi ztracené čarodějné slovo. To přečte Ivanka náhodou z kroniky, kterou dostala číst za trest. A hups, celé obydlí čarodějnice a Milouše se ocitá u nich na stole. Pak se zvětší na velikost lidí, ale zato se zmenší Ivančiny rodiče. Ti končí ve sklenici od okurek. Tam se posléze ocitá i rodina, která bydlí pod Kaničkovými a přišla si stěžovat.
Čarodějnice již ví odkud je ono slovo, a slibuje Ivance, že ji dějepis naučí velmi dobře. Nato povolává učitele dějepisu. Ten přilétá na koštěti. Je to baba. A za ní se ze země vynoří i čert. Dále přijede černý kočár a z něj vystoupí bílá paní. Ti všichni se hrnou ke Konvičkovým.

2.díl
Takže „učitelé“ jsou zde a sousedky si o tom vyprávějí. Jedna z nich kupodivu vykazuje velké znalosti o čertech, ale i těch druhých. Milouš je vyslán pro mouchy do obchodu se zvířaty a ten zde nalézá jako prodavače svého bratra. Ivanka se svými „znalostmi“ dějepisu neuspěje, protože se je naučila kapánek jinak. Děti se jí smějí a učitel je z toho na mrtvici. Ale to už se ve škole objevuje čarodějnice a zasahuje.
Paní sousedka hlásí policajtovi řadu podivností a on neváhá a jde přímo ke Kaničkovům. Čarodějnice je však oba, poldu a sousedku udavačku začaruje pod popravčí vrch a je pokoj. To už Ivanku štve a chce, aby je všechny odčarovala. Jenomže pokud se nenaučí dějepis, nemůže žádné kouzlo zrušit. Takže zasahuje sousedka Kořánová...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kosmická čarodějnice v Čeboni
Komedie s písničkami pro děti vypráví o kouzelném světě čarodějnic, bílé paní a čerta, kteří zasáhnou do života malé školačky Ivany Kaničkové. Kosmická čarodějnice a její služebník Milouš se vydávají na Zem. Se svojí jedovou chýší přistávají v Čeboni v rodině Kaničků, jejichž dcera Ivanka má problémy s dějepisem. Je to právě Ivanka, která čarodějnici s Miloušem omylem přivolala, když přečetla kouzelnou formuli z dávné kroniky.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Postřehy odjinud

11:25 - 11:30

1 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10