Duben
ohodnotit

Korsický případ

L’Enquete corse

Další název:
Willkommen bei den Korsen; Grunt to rodzinka; The Corsican File
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
5.5.2005
„I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby. Komedie, která má blízko k teroristickému thrilleru.“
Popis / Obsah / Info k filmu Korsický případ
Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra?

Hlavní role v komedii ze slunné Korsiky si zahrál Christian Clavier (Návštěvníci, Asterix a Obelix:Mise Kleopatra), Jean Reno (Leon, Mission: Impossible, Purpurové řeky), Caterina Murino (Part Time) a Didier Flamand (Purpurové řeky, Slavící v kleci)

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Korsický případ
Předlohou ke kriminální komedii Alaina Berbériana Korsický případ byl stejnojmenný a na Korsice velice oblíbený komiks kreslíře Reného Pétillona. – Pařížský soukromý detektiv Jack Palmer, pravým jménem Rémi François, má na Korsice doručit jistému Angeovi Léonimu od notáře zprávu o dědictví. Sebevědomý Pařížan ovšem netuší, jaká překvapení ostrov skrývá a jak svérázní lidé tam žijí (včetně snad největšího počtu separatistů na kilometr čtvereční). A tak detektiv záhy zjistí, že vypátrat dědice bude patřit k nejtěžším úkolům jeho kariéry. Smůla se mu lepí na paty a po Léonim jako by se slehla zem. Jack se stane obětí únosu a v patách má nejen několik separatistických skupin, ale i policii. Když se setká s krásnou ženou, myslí si, že už bude lépe. Neví ovšem, že Léa je sestrou obávaného „zbojníka“ Léoniho a že sleduje své zájmy… – Z filmu je patrné, že se tvůrci i herecký ansámbl báječně bavili, ale přitom nezapomínali na diváky. Korsický případ je příjemná, trochu staromódní komedie s laskavým i ironickým humorem, tropícím si legraci z letory Korsičanů, k níž vedle určité „zaťatosti“ patří i rodinná soudržnost a úcta k tradicím. Ke slovu se dostanou i nádherné přírodní scenérie ostrova. Násilí se zde objevuje minimálně: jediný mrtvý zemře v požehnaném věku přirozenou smrtí.
-kat-, Filmový přehled 2005/6


Popis / Obsah / Info k filmu Korsický případ
Hlavní postavou svižné komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane – totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví – pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni za prvé žije na Korsice a za druhé je vedoucím tak trochu teroristického hnutí za nezávislost.
O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho to skoro stojí zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci se mají podstatně jinak, než si až dosud myslel. A navíc se zamiluje do Angeho půvabné sestry…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:15 - 01:50

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

01:15 - 02:00

4 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:45 - 01:45

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697747
Fotografií: 763807
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10