Duben
ohodnotit

Koralína a svět za tajnými dveřmi

Coraline

Další název:
Koralína a svet za tajomnými dverami
Rok:
2009
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
11.6.2009
„Dobrodružství, které slovy nepopíšete.“

Obsah filmu Koralína a svět za tajnými dveřmi

 
Koralína se stěhuje s rodiči do bytu v růžovém paláci. Její rodiče se snaží dopsat svůj vlastní zahrádkářský katalog a na Koralínu nemají čas. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Vyruší ji kluk ze sousedství, vnuk majitelky domu. Koralína je z něj otrávená a vrací se domů. Při vybalování věcí narazí v obývacím pokoji na tajná dvířka schovaná pod tapetou. Její mamka najde klíč a odemkne je. Za dvířky je pouze zeď. Koralína je zklamaná. Další den dostane od kluka Huberta ze sousedství panenku, která je jí podobná. V noci ji vzbudí myška, která uteče do tajných dvířek v obýváku. Koralína ji následuje a ocitá ve světě, který je...
 
Související odkaz
 
Koralína a svět za tajnými dveřmi

Představte si, že máte doma malá kouzelná dvířka, kterými můžete po nocích procházet do jiného světa. Do světa, který vypadá úplně stejně jako ten skutečný, jenom s jedním velkým rozdílem – všechno je v něm dokonalé, všechno je podle vašich nejtajnějších přání. Nechtěli byste tam zůstat napořád? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Henry SelickHenry Selick  
mluví:
Dakota FanningDakota Fanning.....Coraline [15]   
Ian McShaneIan McShane.....p. Bobinski [66]   
Teri HatcherTeri Hatcher.....matka/druhá matka [44]   
Keith DavidKeith David.....kocour [52]   
Jennifer SaundersJennifer Saunders.....slečna Spinková [50]   
Dawn FrenchDawn French.....slečna Forcible [51]   
John HodgmanJohn Hodgman.....Carolinin otec [37]   
Jerome RanftJerome Ranft.....Mover [42]   
Robert BaileyRobert Bailey.....Hubert Lovat [18]   
dabing:
Terezie TaberyováTerezie Taberyová.....Koralína   
Dana ČernáDana Černá.....matka/druhá matka   
Zbyšek PantůčekZbyšek Pantůček.....otec/druhý otec   
Hana TalpováHana Talpová.....slečna Spinková   
Věra NerušilováVěra Nerušilová.....slečna Forcible   
Ondřej HavelOndřej Havel.....Hubert Lovat   
Lukáš HlavicaLukáš Hlavica.....pan Bobinský   
Martin ZahálkaMartin Zahálka.....kocour   
Inka ŠecováInka Šecová.....Wybiho babička   
Pavlína Kostková DytrtováPavlína Kostková Dytrtová  
Radovan VaculíkRadovan Vaculík  
Libor HruškaLibor Hruška  
LS Productions LS Productions   
scénář:
Henry SelickHenry Selick  
námět:
Neil GaimanNeil Gaiman.....kniha Koralina (2002; česky Polaris, Frenštát pod Radhoštěm 2003) [48]   
hudba:
Bruno CoulaisBruno Coulais  
kamera:
Pete KozachikPete Kozachik  
střih:
Christopher MurrieChristopher Murrie  
Ronald SandersRonald Sanders  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Koralína a svět za tajnými dveřmi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Vlnik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2019
Animace je rozhodně působivá, příjemný   design postav a hlavní postava je docela   sympatická. Téma příběhu má velký   potenciál, ale zpracování něco chybí. Ve   srovnání s jinými "jinosvětými"   díly se děj odehrává na poměrně malém   prostoru s málo postavami. Z hlediska prostředí   ani ten jiný svět zas tak moc vyloženě   fantazijního nenabízí, z větší části je to   jen líp vypadající verze světa skutečného.  

Po dějové stránce bych vytkl roztahaný   začátek, naopak hlavní akce utekla velmi rychle   a z větší části až možná nesmyslně snadno   (což souvisí s velikostí světa, ono tam nebylo   moc co vymýšlet). Dejme tomu ten poslední   nedostatek by se u snad pořád ještě pohádky   dal odpustit, ale možná by bylo lepší se na   celou pohádkovost vykašlat a udělat fakt   kvalitní horor.

Nicméně celkový dojem   pořád velmi dobrý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2014
Temnější verze příběhu o světě za   zrcadlem. Tady však nejde o zrcadlo, ale o malá   dvířka, která malou Koralínu zavede do druhé   dimenze reálného světa. Světa zcela   odlišného, a však dokonalejšího. Ale i zde   tkví jisté nebezpečí, kterému musí čelit.   Rodinný animovaný snímek už na první pohled   prozrazuje, že rozhodně není od Pixaru. Legrace   tu moc není a nějaké té roztomilosti už   vůbec ne. Hororová atmosféra tomu všemu dává   jasně najevo, že snímek rozhodně nebude určen   pro malé děti. Přesto se tvůrci drželi hodně   na uzdě. Byť už tu byla např. 'Předvánoční   noční můra', není nad opatrností. Snímek   plný fantasie dokáže učarovat a ten, kdo se   skutečně ponoří do děje, bude mile   překvapen. Snímek se povedl a třeba na   Halloweena mohu jenom doporučit.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Nedětský animák, zajímavě zpracovaný,   zajímavý příběh. Všechny postavy mají něco   do sebe, mým favoritem je mlčenlivý Hubík a   kocour ve všech formách. Český dabing   obstojný, černobílá variace ke konci filmu   děsivá. Transformace matky - děkuji, nechci.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Přiznám se, že pro mně byl tento animák svým   způsobem překvapením.
Podle toho začátku   jsem soudil, že to bude něco podobného jako   Číslo 9, no nakonec nebylo.Přesto mě zaujalo   to zajímavé zpracování.
Taky se mi líbil ten   hororový nádech.
A nesmím vynechat kocoura -   ten se mi líbil :-).
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tajemná pohádka ve výborném grafickém   podání a se skvělým dobrodružným příběhem   mladé Koralíny. Škoda že jsem knihu nečetl, i   když... v tuto chvíli se ale obávám, že by   mne kniha stejně ani nebavila, jelikož jsem se   náramně pobavil při tomto animáku. Je vidět   že každá postava a každé řečené slovo bylo   promyšleno a mělo nějakou návaznost. Koralína   natolik akční a střelená dívenka, která   chtěla mít pozornost, a to se ji stalo osudným.   Podle mého názoru je to i ponaučná pohádka   pro děti, že si z toho mohou i něco odnést.   Která postava mne nejvíce zaujala ? Nejvíce mne   zaujala samozřejmě Koralína a Kocour.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Koralína a svět za tajnými dveřmi
Když se objevili první scény a příběh začal   šitím jedné panenky, nemohl jsem se dočkat   dalších minut, protože vše vypadalo opravdu   slibně. Poté se nám objeví hlavní hrdinka s   hlasem asi nejtalentovanější mladé herečky   Dakoty Fanning a je jasno, že se jedná o trhák.   Bohužel z omylu jste vyvedeni o pár minut   později, kdy zjišťujete, že tempo je tak   pomalé, že i šnek leze rychleji. Opravdu,   kdybych si na hodinku odskočil, vůbec o nic bych   nepřišel, žadná velká změna by se   neodehrála. Škoda že takto polehoučku plyne   příběh i ke konci, a v momentech kdy čekáte   nějakou napínavou akci, stejnak ani o trochu   nezrychlí.
Navíc se zde objevuje celkem dost   hluchých míst a dost často jsem se i přes   skvělou animaci a velmi zajímavý fantazijní   svět, nudil.
Ale abych jen nekritizoval, uvedu i   nějaká pozitiva. Již výše zmíněná   loutková animace je opravdu na špičkové   úrovni, černý kocour také vynikající - jak   tak teď nad tím uvažuji, nebyla to nakonec jen   vykrádačka "Alenky v říši divů"?   Tolik podobných věcí...
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Moc hezký živý film s hrstkou   fantazie.
Popravdě mě tento film hodně   překvapil, protože když jsem ho našla v   databázi tak jsem si řekla,,to bude nějaká   animovaná kravina'' ale mýlila jsem se. A teď   patří do mých nejoblíbenějších   filmů.
DOPORUČUJU
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2012
tenhle snimek jsem furt odklada a rikala jsem si   ze to nebude nic moc,a naopak totalně me to   překvapilo :) byla jsem unesena, myslim ze teda   menší děti by se na to rozhodně neměli   koukat, jelikoz je to docela strasidelne. ale   priběh a zpracovaní perfektni.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Boj dětské fantazie se zlem a poznání, že   svět je plný nástrah, strachu a hrůz, ale   také hluboce skryté touhy po štěstí a   harmonii, která vychází jako ranní slkunce.   Henry Selick tohle všechno cítil a natočil   film, který je vedle akce naplněn sněním,   fantazií a symbolů.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2011
KORALÍNA

Dost zvláštní pohádka. Je taková   strašidelná. Vím, že u nás byly děti na   návštěvě a bály se potom. Moje děti to   zvládly bez problémů, ale i tak mám dost   divné pocity z tohoto díla. Poučení z ní   plyne totiž spíše pro dospělé než pro děti.   Pohádka je o tom, že když se rodiče svému   dítěti nevěnují, protože jsou stále   pracovně vytížení, najde si dítě jiné   místo, kde se mu věnují a mají ho rádi. A to   někdy může být velmi nebezpečné, protože   rodiče nemají ani ponětí, co jejich děti   právě dělají. Ale dost možná, že si sebou   děti ponesou toto ponaučení s sebou dál do   života a tak efekt tohoto filmu se u nich   zúročí až později. V každém případě   pohádka není špatná, ale dobře zvažte jak   starému dítěti ji pustíte.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22591minih22591Viva Maria (1965) 
Viva Maria n
minih19860minih19860Stvoření světa (1957) 
La Création du monde n
minih27552minih27552Anna a král (1999) 
Anna and the King n
minih11315minih11315Leon (1994) 
Léon n
minih66726minih66726Rio (2011) 
Rio n
minih17876minih17876Dobrodružství Robina Hooda (1938) 
The Adventures of Robin Hood n
minih100050minih100050Transformers: Zánik (2014) [2k digital] 
Transformers: Age of Extinction n
minih16197minih16197Poklad byzantského kupce (1966) 
Poklad byzantského kupce n
minih154245minih154245Zmenšování (2017) [DCP] 
Downsizing n
minih69883minih69883Holka s prknem (2011) 
Chalet Girl n


Hodnocení:n12345678910
Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani